Losování play-off hokejové Ligy mistrů (kon.)
koniec udalosti
Losování play-off hokejové Ligy mistrů

cz Streda 03.06.2020, 18:00 • Zurich, Švýcarsko • Žrebovanie súťaží
     
    Poslední český tým! Třinec narazí na Minsk.
     
    Finské Ralma mělo narazit na Tampere, ale to nejde! Náhradním týmem tedy bude Sparta Praha!
     
    A hned první dvojice bude mít české zastoupení! Bílí tygři Liberec narazí na GKS Tychy z Polska!
     
    GKS Tychy V Oceláři Třinec

    V neposlední řadě nesmíme zapomenout ani na druhý ze tří českých týmů, třinecké Oceláře. Na slezského nováčka může čekat zajímavé setkání v podobě GKS Tychy. Polský celek zakončil letošní sezónu na první příčce, přičemž výsledky bodově odpovídali těm v české nejvyšší lize (Tychy získalo jen o bod méně než Liberec, druhý tým pak měl stejně bodů jako Třinec). Třinecká mašina se zastavila na druhém místě, takže o kvalitách obou celků nemůže být pochyb.

    Mužstva ještě neměli šanci se potkat, kromě státních hranic je od sebe ale dělí pouhá hodina cesty, takže by bylo zaděláno na pěkné přeshraniční derby.
     
    Frölunda Indians V Sparta Praha

    Hned první výběr nabízí velmi lákavou možnost speciálně pro české fanoušky. Obhájce titulu a hegemon ligy, švédská Frölunda, by mohla narazit na pražskou Spartu, což by byla malá odveta za finále 2016/2017. Tehdy se Pražané jako první český tým probojoval až do finále, ve kterém 60 hracích minut bylo málo k určení šampiona. Nakonec se ale radovali seveřané a Sparta od té doby do této evropské ligy nenakoukla. Letos se ale vrací a Miloslav Hořava s Josefem Jandačem se určitě budou chtít ukázat v co nejlepším světle.
     
    Už jsme si řekli, že Sparta Praha je z letošních českých zástupců jediná, která se dostala až do finále. V historických zápisech ale nebude jediný finálový tým ze srdce Evropy. V loňském ročníku se totiž Frölundě postavil do cesty za čtvrtým pohárem Hradec Králové. Vítěz byl známý už po první dvacetiminutovce, kterou Indians ovládli poměrem 3:1 a po zbylých bezbrankových třetinách opět zvedli pohár právě oni.
     
    Koš číslo 2:

    V druhém koši je poslední český zástupce, pražská Sparta. Ta nedohranou extraligu zakončila na 3. příčce se ztrátou pouhého bodu na Třinec. Z této trojice se ale jako jediná podívala až do finále LM, a to v sezóně 2016/2017. Tehdy v prodloužení nestačila právě na hegemona z Frölundy.

    Pražané mají ve svém koši opravdu zbytek Evropy. Krom známých týmů jako je dvojice z finského Tampere je v něm například britský Cardiff, francouzský Grenoble nebo Junosť Minsk z Běloruska.

    Všechny týmy z koše 2:
    Sparta Praha (ČR), Ženeva, Biel-Bienne (oba Švýcarsko), Tappara Tampere, Ilves Tampere (oba Finsko), Junosť Minsk, Něman Grodno (oba Bělorusko), Skelleftea (Švédsko), Eisbären Berlín (Německo), Vídeň (EBEL), Aalborg (Dánsko), Cardiff (Velká Británie), Grenoble (Francie), Stavanger (Norsko), Tychy (Polsko), SönderjyskE (Dánsko; vítěz Kontinentálního poháru).
     
    Koš číslo 1:

    Koši "lepších" týmů hned na začátku dominují dvě česká jména. Jako první jsou zde HC Bílí Tygři Liberec, kteří fakticky díky neodehranému play-off vyhráli s jasným náskokem letošní ročník Tipsport extraligy.. Za nimi se nachází třinečtí Oceláři, kteří skončili druzí se ztrátou devíti bodů. Za nimi je ale jiný kalibr.

    Čtyřnásobní vítězi LM Frölunda Indians ze Švédska totiž budou usilovat o vítězný hattrick. V domácí lize se jim letos sice moc nedařilo a přerušení soutěže je zastihlo na sedmé příčce, o jejich dominanci evropskému hokeji ale nemůže nikdo pochybovat. Ze šesti odehraných ročníků Ligy mistrů chyběli ve finále pouze jednou.

    Všechny týmy v koši 1:
    Bílí Tygři Liberec, Oceláři Třinec (oba ČR), Frölunda, Lulea, Färjestad, Rögle (všechny Švédsko), Curych, Zug, Davos (všechny Švýcarsko), EHC Mnichov, Mannheim, Straubing (všechny Německo), Kärpät Oulu, Lukko Rauma (oba Finsko), Salcburk, Bolzano (oba EBEL).

    Marek Baloun