Opava – Bohemians 0:1 (kon.) | Slovácko – Karviná 2:0 (kon.) | Č. Budějovice – Sigma Olomouc 2:0 (kon.)
Ostrava – Plzeň 0:2 (kon.) | Sparta Praha – Teplice 3:0 (kon.)
koniec
FC Baník Ostrava
0:2 (0:1)
FC Viktoria Plzeň
Streda 03.06.2020, 18:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • Česká FORTUNA:LIGA • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 27. kola českej FORTUNA:LIGY. V ňom sa proti sebe postavia mužstvá FC Baník Ostrava a FC Viktoria Plzeň. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:00.

    Dočkali sa už aj fanúšikovia futbalu v Českej republike, pretože tamojšia najvyššia súťaž sa už rozbieha aj tam! Po vynútenej prestávke kvôli koronavírusu sa súťaž bude dohrávať od 25. kola, potom je na pláne aj nadstavba a tak boje o titul a záchranu.

    Po nútenej pauze sa už v Česku stihli odohrať dve kolá. Městský stadion v Ostrave bude dnes hostiť stretnutie domáceho Baníku, ktorý na svojom štadióne privíta nadubanú Viktoriu Plzeň.

    FC Baník Ostrava:
    Domáci futbalisti po prestávke zaznamenali dve remízy. Baník má momentálne na svojom konte 40 bodov a to stačí na predbežné piate miesto, pričom na vyššie pozície stráca Baník len od 3 – 5 bodov. Postup do skupiny o titul je však ešte veľmi zamotaný, pretože deviaty celok tabuľky stráca na postupové miesto len dva body. Baník teda ešte musí v ostatných zápasoch zabrať naplno a zbierať body.

    FC Viktoria Plzeň:
    Po príchode Adriána Guľu je Plzeň doslova fenomén v tamojšej súťaži. Ak rátame aj prípravné zápasy, tak už 15 zápasov v rade Plzeň vyhrala! Úvod sezóny ešte pod vedením Pavla Vrby však tak úspešný nebol, Plzeň z druhého miesta na Slaviu stráca 11 bodov, ale má zápas k dobru a ešte sa odohrá ich spoločné stretnutie v základnej časti. Pri súčasnej forme Viktorky však ešte Slavia Praha titul vo vrecku nemá.

    Určite sa teda môžme tešiť na veľmi zaujímavé stretnutie. Oba tímy ešte potrebujú zbierať body, je však veľkou otázkou, či Baník dokáže doma zastaviť Plzeň. Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, J. Pokorný, Stronati, Fleišman (C) – Jánoš, R. Hrubý – Reiter, Kuzmanović, Potočný – O. Šašinka

    Náhradníci: Budinský – Holzer, D. Buchta, Smola, Jirásek, Kaloč, Svozil

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Brabec (C), Limberský – Bucha, Kalvach, Al. Čermák – Kayamba, Chorý, J. Kopic

    Náhradníci: Sváček – M. Havel, Hořava, Mihálik, Beauguel, Pernica, J. Kovařík

    Rozhodca: K. Hrubeš – Z. Vaňkát, Z. Koval (A. Denev) – M. Zelinka – J. Adámková
     
    Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Česká FORTUNA:LIGA je po nútenej prestávke v plnom prúde, dnes sa odohrajú stretnutia 27. kola. V tomto prenose zavítame na štadión do Ostravy, kde domáci Baník privíta Plzeň, ktorá hrá v neskutočnej forme. Baník bojuje o postup do skupiny o titul, Plzeň ešte naháňa Sláviu v boju za titulom. Oba celky tak potrebujú bodovať a my teda verme, že uvidíme kvalitné a napínavé stretnutie. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopm sa znova prihlásime!
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas v Ostrave sa už naplno rozbehol, výkop patril domácemu celku, ktorý odohrá toto stretnutie v bielych dresoch, hostia nastupujú v modro-červenej kombinácií.
     
    2
    Postupnou kombináciou sa domáci futbalisti dostali pred pokutové územie súpera a po zrazenom centri získava Baník svoj prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    3
    K odrazenému centru od rohovej zástavky sa dostal Jánoš, ale jeho strelecký pokus z voleja bol nepresný a brankár Hruška bude rozohrávať od svojej brány.
     
    4
    Zatiaľ je to veľmi opatrné z oboch strán, ale pochopitene sme len v úvode stretnutia, nie je sa kam ponáhľať. Momentálne sledujeme kombináciu hostí na ich polovici ihriska.
     
    5
    Už sa postupne Plzeň presúva na útočnú polovicu a domáci futbalisti sa presúvajú pred vlastné pokutové územie, kde čelia menšiemu náporu zo strany súpera.
     
    6
    Domáci kapitán Fleišman fauloval a tak hostia získavajú priamy kop v blízkosti pokutového územia Ostravy. Z tohto môže byť nebezpečná situácia pre domácich.
     
    7
    Zblokovaný center napokon smeroval nad Laštůvkovu bránu a Plzeň ešte získala rohový kop. Ten hostia rozohrali nakrátko a už operujú s loptou v blízkosti pokutového územia Baníku.
     
    8
    Čoraz častejšie teraz Plzeň drží loptu na svojich kopačkách, ale zatiaľ si nedokázala vypracovať výraznejšiu gólovú príležitosť.
     
    9
    Teraz sa však na pozore musel mať Limberský, pretože Sašinka utekal za dlhou prihrávkou, ale napokon spomínaný hráč hostí stihol loptu prihrať na svojho brankára a následne sa Plzeň z tlaku vymanila.
     
    10
    Prvá vážnejšia situácia v pokutovom území! Kayamba centroval pred bránu Baníku, tam sa snažil zakončovať Chorý, ale v páde mu kúsok chýbal, aby dokázal lopti zasiahnúť!
     
    11
    Ďalšia útočná snaha hostí je prerušená hlavným rozhodcom, ktorý odpískal Limberského faul. Postupne však už Plzeň začína hrať aktívnejšie a tak aj viacej hroziť.
     
    12
    Ale Baník takisto dokáže pritlačiť na súpera po získaní lopty. Plzeň v minulom zápase doma s Mladou Boleslavou gólovo dominovala, dnes to zrejme gólové hody nebudú.
     
    13
    Na štadióne sa hrá dnes bez divákov. V Česku to funguje tak, že je možný obmedzený počet divákov, ale fanúšikovia Baníku si povedali, že ak nemôžu na štadión všetci, nepôjde nik.
     
    14
    Zatiaľ sa teda futbalisti na ihrisku musia zaobísť bez diváckej podpory. Momentálne sledujeme výmenu lôpt v podaní hosťujúceho celku, ktorý sa teraz nikam neponáhľa.
     
    15
    Štvrťhodina zo zápasu v Ostrave už uplynula, zatiaľ čakáme na úvodný presný zásah. Nevideli sme ani vyslovene gólovú príležitosť, hrá sa veľmi taktické stretnutie.
     
    16
    Toto už bol rýchly útočný výpad v podaní hosťujúceho celku, center z ľavej strany sa však do pokutového územia nedostal. Plzeň má ešte možnosť zahrávať rohový kop.
     
    17
    Centrovanú loptu defenzíva Baníku odvrátila do bezpečia, ale Plzeň ešte pokračuje v kombinácii pred pokutovým územím súpera.
     
    18
    Veľa nechýbalo a mohol tu byť prvý gól tohto stretnutia! Baník mal obrovské šťastie, keď najprv Laštůvka skvelým zákrokom vyrazil strelu Chorého, ale potom nasledovala dorážka Kopica a na bránkovej čiare dokázal Jánoš hruďou zastaviť loptu, aby sa nedostala do brány!
     
    19
    Baník si teda mohol poriadne vydýchnuť, toto bol čistý gól pre Plzeň. Podobným zaváhaniam vo vlastnom pokutovom území sa domáci musia vyhnúť, ak dnes pomýľajú na body.
     
    20
    Tlak hosťujúceho celku pokračoval ďalej, ale aj s týmto rohovým kopom si domáci poradili a už získavajú loptu na svoje kopačky. Hostia sa teda sťahujú preč.
     
    21
    V útoku sa teraz pripomenul aj Baník, ale mega šanca to veru nebola. Šašinka sa pokúšal v dobrej pozícii zakončiť hlavou, ale nerealizoval to úspešne a jeho slabú hlavičku Hruška pokryl.
     
    22
    Po rýchlom brejku Plzeň zahrávala ďalší rohový kop, nebezpečne odrazenú loptu napokon defenzíva Baníku odvrátila do bezpečia. Plzeň ešte môže pokračovať vo svojom nápore.
     
    23
    Dostali sme sa už za polovicu prvého polčasu. Zatiaľ stále čakáme na úvodný presný zásah, ale hostia mali nedávno k nemu vemi blízko. Laštůvkovi a Jánošovi môžu ich spoluhráči ďakovať, že neprehrávajú.
     
    24
    Oba celky už idú aj do ostrejších osobných súbojov, ktoré sa zatiaľ obišli bez prípadného kartového trestu. Baník aj Plzeň sa snažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    25
    Momentálne je pri lopte hosťujúci celok, ktorý má však problémy so zakladaním útoku. Defenzíva Ostravy sa snaží pracovať najlepšie ako vie a nepripúšťať súpera do šancí.
     
    26
    Plzeň si teraz dokázala vytvoriť väší tlak, ale do výraznejšej šance sa hostia nedostali. Baník je však už postupne pod čoraz väčším náporom zo strany súpera.
     
    27
    Pokorný zbytočne teraz stratil loptu a otvoril sa tak priestor pre Plzeň na rýchle založenie útoku. Kayamba to napokon vzal na seba, ale jeho zakončenie Laštůvka kryje.
     
    28
    Hostia si museli teraz dať pozor v zadných radoch, ale zvládli to a opät tak už sledujeme ich snahu o založenie útočnej akcie.
     
    29
    Teraz sa však hostia ďalej ako za stred poľa nedostávajú. No uvidíme, či sa v prvom polčase dočkáme gólu, zatiaľ sme videli jednu vyloženú gólovú šancu.
     
    30
    Polhodina v Ostrave je už minulosťou, priebežný stav zápasu je 0:0!
     
    31
    No, teraz to poriadne vrelo v pokutovom území Baníku, ale gólom sa to nekončí. Je však počuť hvizd hlavného rozhodcu, uvidíme čo z toho bude.
     
    32
    Bola nariadená penalta pre Plzeň! VAR napokon potvrdilo Fillov faul a tak to je penalta pre hostí, ktorí sa môžu ujať vedenia!
     
    33
    Viktoria Plzeň dala gól!
    Loptu si na biely bod postavil PAVEL BUCHA, ktorý kopol loptu presne k tyči a tak brankár Laštůvka bol bez šance – 0:1!
     
    34
    Tak predsa len sme sa gólu dočkali ešte v prvom polčase. Baník teda bude musieť doťahovať náskok súpera, uvidíme, či sa mu to do prestávky ešte podarí.
     
    36
    Sledovali sme rýchly brejk hostí, Kayamba sa snažil potom centrovať do pokutového územia, ale lopta je zrazená na rohový kop.
     
    37
    Laštůvka vyboxoval loptu smerujúcu od rohovej zástavky, Plzeň sa napokon previnila útočným faulom a tak nebude môcť vo svojom nápore pokračovať.
     
    38
    Pomaly sa blíži záver prvého polčasu, hostí strelený gól z penalty celkom nabudil a Plzeň sa snaží hrať aj v tejto fáze úvodného dejstva aktívne.
     
    39
    Plzeň znova kombinuje na útočnej polovici, ale ťažko sa presadzuje cez pozornú obranu súpera. Uvidíme, čo nás ešte čaká vo zvyšných minútach prvého polčasu.
     
    40
    Necelých päť minút ostáva do konca úvodného dejstva. Plzeň mala doteraz určite viacej z hry.
     
    41
    Fleišman sa snažil vymyslieť s loptou niečo nebezpečné, ale v osobnom súboji si počínal nedovolene a tak loptu získavajú hostia.
     
    42
    Toto vyzeralo pre domácich celkom nádejne, Fillo získal na kraji pokutového územia loptu a následne centroval do stredu na úroveň penalty, ale defenzíva hostí odvrátila loptu do bezpečia.
     
    43
    Po nedovolenom zákroku získava Plzeň loptu na svoje kopačky, v závere prvého polčasu sa hostia nemajú kam ponáhľať.
     
    44
    Riadny hrací čas úvodného dejstva sa už čoskoro naplní. Uvidíme, či sa ešte bude aj niečo nadstavovať.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo v Ostave je už minulosťou, videli sme v ňom jeden presný zásah. Viacej z hry mala Plzeň, ale veľkú gólovú príležitosť nevyužila, keď na bránkovej čiare skvelo zasiahol Jánoš. V 33. minúte však pre Baník prišiel smolný moment, keď Fillo zrejme zbytočne fauloval v pokutovom území a penaltu bezpečne premenil Bucha – 0:1!

    Uvidíme, čo prinesie druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:01.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop patril hosťujúcemu celku. Ani jeden z trénerov nespravil do druhého polčasu žiadnu zmenu v zostave.
     
    47
    Oba celky majú už za sebou svoj prvý útočný výpad v druhom polčase, ale ani jeden nič zaujímavého nepriniesol.
     
    48
    Momentálne je pi lopte hosťujúci celok, ktorý sa nemusí nikam ponáhlať. Baník sa však ihneď snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    49
    Útočná snaha hostí je prerušená, je odpískaný nedovolený zákrok a tak Baník získava loptu na svoje kopačky.
     
    50
    Ani tento útok hosťujúceho celku nebol nijak úspešný, opäť je tu útočný faul, ktorým sa previnil Řezník.
     
    51
    Nevydarená strela z väčšej vzdialenosti končí len u brankára Laštůvku, ktorý si tak pripisuje ľahký zákrok a už stihol loptu rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    52
    Zakrátko musel Laštůvka opäť zasahovať, ale aj v tomto prípade bol úspešný. Plzeň momentálne úspešne obsadzuje stred poľa.
     
    53
    Kayamba centroval do pokutového územia domácich, ale lopta končí len pri obrancoch Baníka. V druhom polčase tak stále čakáme na niečo zaujímavejšie.
     
    54
    Tlak hostí sa však začína stupňovať, v tomto prípade musel zasahovať Fleišman, ktorého výkop končí na polovici súpera. Plzeň tak zakladá ďalší útočný výpad.
     
    55
    Individuálne sa teraz snažil presadiť Chorý, ale cez obranu súpera neprešiel. Pre Plzeň však aspoň získava rohový kop.
     
    56
    Striedanie v tíme FC Baník Ostrava: z ihriska odchádza Rudolf Reiter, prichádza Milan Jirásek.
     
    57
    Zatiaľ aj v druom polčase sledujeme podobný obraz hry, ako tomu bolo aj v prvom polčase. Plzeň častejšie na lopte, má aj viacej z hry, ale zaujímavých momentov nepribúda.
     
    58
    Po dlhšej dobe však boli preverená aj kvality hosťujúcej defenzívy, Brabec bol však úspešný a nebezpečne vyzerajúcu loptu odvrátil do bezpečia.
     
    59
    Krátky nápor Baníka ešte pokračoval, ale k ničomu zaujímavému to neviedlo. Pri lopte sú teda hostia, ktorí sa snažia o postupné založenie útoku.
     
    60
    Hodina zo stretnutia v Ostrave je už minulosťou. Domáci Baník aj naďalej prehráva 0:1, ale ešte nie je pre domácich nič stratené.
     
    61
    Kalvach si prebral prihrávku a snažil sa o stelu, bol napokon faulovaný a Plzeň získava priamy kop z veľmi dobrej vzdialenosti od súperovej brány.
     
    62
    Zrejme sa dalo čakať, že z toho bude priamy pokus na bránu súpera. K exekúcii priameho kopu sa postavil Kalvach, ale brankár Laštůvka jeho strelu schoval vo svojich rukaviciach.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Jan Kopic, prichádza Jan Kovařík.
     
    64
    Črtalo sa nebezpečenstvo pre Plzeň, ale Hruška išiel včas von zo svojej brány a dostal loptu do bezpečia. Pre istotu to ešte celé istil Limberký.
     
    65
    A mohlo byť vyrovnané! Šašinka prenikol s loptou do pokutového územia, cez padajúceho Hrušku dostal loptu pred bránu, kde hľadal Kuzmanovića, ale ten nedokázal v páde loptu usmerniť do odkrytej brány!
     
    66
    Predchádzajúca situácia môže Baník veľmi mrzieť. Domáci veľa z hry nemajú a keď už majú veľkú gólovú šancu, mali by ju využiť.
     
    67
    Hostia získali priamy kop, ale jeho rozohrávka bola veľmi zlá. Dlhá lopta za obranu súpera len smerovala za postranú čiaru a Laštůvka tak bude rozohrávať od svojej brány.
     
    68
    Baník sa dostáva k lopte a na nič nečaká. Uvidíme, či rýchla snaha domácich o útočný výpad ponúkne niečo zaujímavé.
     
    69
    Napokon sme sledovali len nepresný strelecký pokus a tak bude od svojej brány rozohrávať brankár Hruška.
     
    70
    Za obranu súpera si nabehol Limberský, ktorý zakončoval veľmi zaujímavým spôsobom, ale jeho strela ide nad Laštůvkovu bránu.
     
    71
    Kapitán hostí Brabec musel odvrátiť loptu za postranú čiaru. Baník tak eše bude môcť operovať na polovici súpera.
     
    72
    Dnes to veru domácemu celku v útoku nevychádza. Plzeň sa po zisku lopty nemusí nikam ponáhľať, stále je v tesnom vedení.
     
    73
    Vedenie o jeden gól však môže byť zradné. Adrián Guľa už chystá posilnenie ofenzívy, do hry by mal čoskoro zasiahnúť Beauguel.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Baník Ostrava: z ihriska odchádza Martin Fillo, prichádza Daniel Holzer.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Jakub Pokorný (FC Baník Ostrava).
     
    75
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Tomáš Chorý, prichádza Jean-David Beauguel.
     
    76
    Dianie na ihrisku sa teraz trocha kúskovalo, ale už hra plynnie ďalej. Pomaly sa zápas dostáva do svojej záverečnej časti, Baník stále prehráva o jeden gól.
     
    77
    Beauguel sa ihneď po svojom príchode na ihrisko aktívne zapája do hry. Plzeň by určite chcela streliť ten poisťovací gól.
     
    78
    Viktoria Plzeň dala gól!
    A ten aj prichádza! Baník sa pokúšal o rýchly útočný výpad, ale loptu domáci stratili, Bucha potiahol loptu do pokutového územia, následne prihral presne pred bránu na JANA KOVAŘÍKA a ten správne nastavil nohu a dostáva loptu pod brvno až do siete – 0:2!
     
    79
    Napokon má teda na oboch góloch hosťujúceho celku zásluhu Bucha, ktorý najprv úspešne premenil penaltu a teraz na gó aj asistoval.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Baník Ostrava: z ihriska odchádza Ondřej Šašinka, prichádza Tomáš Smola.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Baník Ostrava: z ihriska odchádza Robert Hrubý, prichádza David Buchta.
     
    81
    Baník teda v záverečnej časti zápasu prehráva o dva góly a podľa vývoja na ihrisku to nevyzerá, že by z toho ešte mohla byť prípadná dráma.
     
    82
    Kuzmanovićov nevydarený pokus pohodlne kryje brankár Hruška, ktorý už stihol rozohrať loptu aj na svojich spoluhráčov.
     
    83
    Plzeň po nedovolenom zákroku získava priamy kop na útočnej polovici. S jeho rozohrávkou sa pochopiteľne nikam neponáhľa.
     
    84
    Zakrátko je tu faul aj hosťujúceho celku. Uvidíme, či predsa len sa Baník ešte nadýchne k záverečnému náporu.
     
    85
    Teraz sa Potočný dostal k lopte na hranici pokutového územia, ale jeho strelecký pokus smeroval vysoko nad bránu hosťujúceho celku.
     
    86
    Hostia pohodlne držia loptu na svojich kopačkách a nikam sa nenáhlia. Zrejme sa tak už toto stretnutie len dohráva, zdá sa byť o všetkom rozhodnuté.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Joel Ngandu Kayamba, prichádza Ondřej Mihálik.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Aleš Čermák, prichádza Tomáš Hořava.
     
    88
    Plzeň aj naďalej pri lopte, ešte to zrejme postupnou rozohrávkou vyskúša smerom dopredu.
     
    89
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa čoskoro naplní. Uvidíme, či sa ešte bude aj niečo málo nadstavovať.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    90+1
    O všetkom je už rozhodnuté, Plzeň potiahne svoju skvelú sériu výhier a získa ďalšie tri body do tabuľky.
     
    90+2
    Predsa len tu bol ešte jeden rohový kop pre Plzeň, ale domáci sa ubránili. Samotný záver zápasu sa však zrejme bude odohrávať na polovici domáceho celku.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase padol rovnako jeden presný zásah. Žiadne veľké futbalové divadlo to v tomto zápase nebolo, Plzeň však až na jedno menšie zaváhanie, ktoré ale gólom neskončilo pozorne kontrolovala hru a v 78. minúte rozhodol o víťazstve hostí Kovařík.

    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera! (19:52:37)

    Miroslav Revaj

    Góly: 33. Bucha (pen.), 78. J. Kovařík

    Karty:   74. J. Pokorný (OVA)


    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo (74. Holzer), J. Pokorný, Stronati, Fleišman (C) – Jánoš, R. Hrubý (80. D. Buchta) – Reiter (56. Jirásek), Kuzmanović, Potočný – O. Šašinka (79. Smola).
    Náhradníci: Budinský – Holzer, D. Buchta, Smola, Jirásek, Kaloč, Svozil.

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Brabec (C), Limberský – Bucha, Kalvach, Al. Čermák (87. Hořava) – Kayamba (87. Mihálik), Chorý (75. Beauguel), J. Kopic (63. J. Kovařík).
    Náhradníci: Sváček – M. Havel, Hořava, Mihálik, Beauguel, Pernica, J. Kovařík.

    Rozhodca: K. Hrubeš – Z. Vaňkát, Z. Koval (A. Denev) – M. Zelinka – J. Adámková