Luboš Lesák - Jan Pajtaš Lesák (kon.) | Matěj Peňáz - Zdeněk Polívka Klauda (kon.)
Tadeáš Růžička - Štěpán Guba Růžička (kon.) | Matěj Peňáz - Adam Dvořáček Peňáz (kon.)
Magdalena Šormová - Tereza Dvořáková Šormová (kon.) | Luboš Lesák - Ladislav Krištůfek Mane (kon.)
Jakub Bahník - Matouš Kohout Kohout (kon.) | Daniel Škvor - Jan Gottvald Škvor (kon.)
Leo Brichta - Matěj Kozubovsky Brichta (kon.) | Lucie Pudilová - Tereza Bledá Bledá (kon.)
koniec udalosti
Luboš Lesák - Ladislav Krištůfek

Mane

cz Sobota 30.05.2020, 21:27Oktagon Underground
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:45.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utkává značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Dva z nich už jsou minulostí. Některé turnaje by měly být doprovázeny takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. V pořadí již třetí podnik začíná tuto sobotu od 19:10. Půjde o české duely, jejichž ozdobou by měl být ženský zápas mezi Lucií Pudilovou a Terezou Bledou.
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    Začalo 1. kolo
     
    0:17
    Melvin Mane nastoupil celkem aktivně, přičemž se mu povedlo trefit hned první úder. Poté se navíc pokoušel o takedown, Tomáš Hron si s ním poradil.
     
    0:48
    Aby toho nebylo málo, tak Melvin Mane předvedl naprosto ukázkový takedown, který se rozhodně bude počítat. Hron se zatím dostává do nečekaných problémů.
     
    1:14
    Hron se pokusil o thajský klinč, jenomže ten moc dlouho netrval. I tak jsme nečekali nikterak dlouho a Tomáš Hron tento duel opět svázal u pletiva.
     
    1:39
    Hodně tvrdý vnitřní low kick v podání Maneho. Ten zatím působí o poznání živějším dojmem, Tomáš Hron se zatím nedostal do zápasu.
     
    2:08
    Mane navíc přidal druhý takedown, v tuto chvíli mu stačí ještě jeden a první kolo získá o dva body. Do konce však zbývá necelá minuta.
     
    2:33
    Melvin Mane to navíc zkouší nečekanými lokty, mnoho z nich skutečně našlo svůj cíl.
     
    Skončilo 1. kolo
     
    Začalo 2. kolo
     
    0:25
    Melvin Mane předvádí ukázkovou práci s takedowny. Úvod druhého kola se opět nesl v duchu úspěšného takedownu, Hron má další problémy.
     
    0:47
    Naskočený loket tentokráte přistál přímo na kryt Tomáše Hrona. Melvin Mane však neubral na aktivitě, naopak svázal duel u pletiva.
     
    1:17
    Mane se snažil u pletiva přehodit Hrona k zemi, jenomže druhý jmenovaný předvedl kvalitní obranu. Sudí tak musel vrátit duel zpět do středu oktagonu.
     
    1:52
    I o pár vteřinek později byl duel poslán zpět do středu oktagonu. Hron se stále herně hledá, navíc si neporadil s dalším takedownem.
     
    2:18
    Melvin Mane se pokusil o třetí úspěšný takedown během jednoho kola, jenomže Hron to pochopitelně moc dobře věděl a pro tentokráte se ubránil.
     
    Skončilo 2. kolo
     
    Začalo 3. kolo
     
    0:18
    Hron musí toto kolo získat na svojí stranu, ty předchozí se mu totiž vůbec nepovedly. Pochopitelně tak sledujeme o něco aktivnější nástup z jeho strany.
     
    0:40
    Jenomže Maneho dnes zdobí naprostá lehkost, i v tomto případě stačil soupeře položit k zemi, což sudímu stačilo k dalšímu úspěšnému takedownu.
     
    1:09
    Nečekaný kop na břicho v podání Maneho. Posléze jsme se opět dostali k pletivu, načež Melvin Mane vyslal další tří nepříjemné lokty.
     
    1:47
    Tomáš Hron se opět dostal na záda, což znamenalo další neubráněný takedown. V krátkém časovém sledu přišel i třetí, což znamená bod dolů pro Hrona.
     
    2:02
    Hron ovšem předvádí povedenou koncovku třetího kola, jenomže tento duel potřebuje ukončit před limitem.
     
    2:36
    Další ukázkový takedown, Tomáš Hron je na zemi snad poosmé.
     
    2:50
    Další dva takedowny na konto Melvina Maneho.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme tu první obrovské překvapení Oktagonu Underground 3. Tomáš Hron byl před tímto duelem v roli obrovského favorita, jenomže toto označení absolutně nedokázal naplnit. Melvin Mane si pro tento zápas zvolil jednoduchou taktiku, která byla naprosto účelná. Mane se totiž prezentoval hned dvanácti doručenými takedowny, což pochopitelně znamenalo vítězství. Tomáš Hron nepředvedl dobrý výkon, za celý zápas totiž neukázal nic zásadního.
     
    Vítěz: M. Mane (na body) (21:41:19)

    David Suchý