Hertha – Augsburg 2:0 (kon.) | Mainz – Hoffenheim 0:1 (kon.) | Schalke – Brémy 0:1 (kon.)
Wolfsburg – Frankfurt 1:2 (kon.) | Bayern – Düsseldorf 5:0 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
0:1 (0:1)
Werder Brémy
Sobota 30.05.2020, 15:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase už napokon žiadny presný zásah nepadol a tak sa hostia tešia z víťazstva a z veľmi dôležitých troch bodov, ktoré získavajú do tabuľky. Schalke určite zlepšilo v druhom polčase svoj výkon, ale na gól to však nestačilo.

    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa! (17:27:18)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Davie Selke (Werder Brémy).
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Ozan Kabak (FC Schalke 04).
     
    90+3
    Stále sa nič nemení a tak to teda vyzerá, že Schalke neuspeuje ani v domácom prostredí a Brémy si povezú domov tri body.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa domáci zatiaľ nemôžu dostať k potrebnému tlaku. Brémy dostáva loptu ďaleko preč zo svojej polovice ihriska.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Juja Osako, prichádza Christian Groß.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavujú 4 minúty!
     
    89
    Schalke tak ešte má nádej na vyrovnanie, ale čas je k domácim už veľmi nemilosrdný. Čoskoro sa základná hracia doba naplní, počkáme si na údaj o nadstavenom čase.
     
    88
    Brémy mohlo rozhodnúť toto stretnutie! Domáci prepadli vo svojom pokutovom území, k lopte sa dostal Osako ale miesto zakončenia zvolil prihrávku na Klaassena, ktorý sa však do zakončenia nedostal! V tejto pozícii mal Osako jednoznačne zakončiť sám!
     
    86
    Momentálne si však Schalke nevie vypracovať žiadnu šancu. Brémy sa úspešne bráni a už len veľmi málo delí hostí od veľmi dôležitých 3 bodov.
     
    85
    Domáci už musia otvárať svoju obranu a všetko vsadiť na jednu kartu. Uvidíme, čo prinesie samotný záver druhého polčasu.
     
    84
    Hostia získali výhodu rohového kopu, center od rohovej zástavky smeroval len pred brankára Nübela, ktorý vybxoval loptu do bezpečia.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Nassim Boujellab (FC Schalke 04).
     
    82
    V pokutovom území hostí to začalo poriadne vrieť, ale Moisander skvelým obraným zákrokom zažehnal rodice sa nebezpečenstvo.
     
    81
    Necelých 10 minút ostáva do konca tohto zápasu v Gelsenkirchene. Schalke aj naďalej prehráva najtesnejším možným rozdielom a bude musieť začať aj viacej riskovať.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Juan Miranda, prichádza Guido Burgstaller.
     
    78
    Saného si v pokutovom území hostia postrážili, aj keď sa domácim ich počínanie nepáčilo a reklamovali penaltu. Hlavný rozhodca Felix Zwayer všetko dobre videl a nevidí dôvod na odpískanie pokutového kopu.
     
    77
    Znova však hostia musia čeliť náporu súpera. Schalke potrebuje rýchlo zlepšiť koncovku, inak ostane dnes bez bodového zápisu.
     
    76
    Spolupráca domácich futbalistov v pokutovom území súpera nebola úspešná, Brémy môže pohodlne vyviesť loptu do bezpečia.
     
    75
    Tlak domáceho celku sa aj naďalej stupňuje, ale k žiadnej gólovej príležitosti to nevedia. Zaiaľ to teda vyzerá, že Schalke natiahne negatívnu sériu bez výhry.
     
    73
    Zaujímavú prihrávku si prebral Kutucu, ale domáci futbalista dlho váhal čo s loptou až ju napokon stratil.
     
    72
    Črtal sa nebezpečný rýchly brejk domácich, ale Klaassen predviedol skvelý obraný zákrok. Schalke získava aut na útočnej polovici.
     
    71
    Druhý polčas tohto zápasu sa už pomaly dostáva do svojej záverečnej časti. Schalke aj naďalej prehráva o jeden gól, aj keď v druhom polčase svoj výkon zlepšilo.
     
    70
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Josh Sargent, prichádza Philipp Bargfrede.
     
    68
    Táto útočná snaha domácich je zastavená kvôli útočnému faulu. Brémy sa s rozohrávkou lopty nikam neponáhľa.
     
    67
    Rýchly útočný výpad hostí sa snažil zakončiť Raman, ale jeho pokus končí len na dobre postavenej obrane. Schalke sa tak dostáva k lopte.
     
    65
    Snaha sa domácim futbalistom uprieť nedá, ale nedarí sa im podľa predstáv. Schalke sa pokúša o vyrovnanie, ale pevné hradby súpera sa prekonávajú veľmi ťažko.
     
    64
    Z ďalšieho priameho kopu smeroval center pred bránu hostí, Pavlenka dobre čítla hru a vyboxoval loptu do bezpečia. Následný tlak hostia ustáli.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Juja Osako (Werder Brémy).
     
    62
    Zakrátko Schalke zahrávalo priamy kop, ktorý hostia museli ubrániť. Brémy sa dostávajú pod čoraz väčší tlak, ale stále si držia tesné vedenie o jeden gól.
     
    61
    Brémy teraz bolo pod veľkým tlakom, ale tri strelecké pokusy domácich boli zblokované a Pavlenka napokon zasahovať nemusel. Brankár hostí si tak aj naďalej drží čisté konto.
     
    60
    Hodina z tohto zápasu v Gelsenkirchene je už minulosťou. Domáce Schalke aj naďalej prehráva o jeden gól a navyše sa musí mať na pozore pred súperom, ktorý tiež dokáže pohroziť.
     
    59
    Zaujímavých situácii teda pribúda a verme, že ešte toho veľa zaujímavého aj uvidíme. Domáci idú aktívne za vyrovnaním, ale nedarí sa im prekonať defenzívu súpera.
     
    58
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Milot Rashica, prichádza Davie Selke.
     
    58
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Michael Gregoritsch, prichádza Ahmed Kutucu.
     
    57
    Teraz však mali hostia veľké štastie! Po rohovom kole ešte Schalke pokračovalo v útoku, v pokutovom území sa k odrazenej lopte dostal Gregoritsch, ale jeho volej končí tesne nad bránou súpera!
     
    56
    Druhá žltá karta pre McKennieho už zrejme vysela vo vzduchu a tak ho radšej tréner domácich stiahol z ihriska.
     
    55
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Weston McKennie, prichádza Nassim Boujellab.
     
    54
    Mohlo byť vyrovnané! Ramana sa v pokutovom území dostal po chybe hostí k lopte, ale jeho strela končí len na výbornom brankárovi Pavlenkovi!
     
    53
    Už sa však postupne prebúdzajú aj hostia, ktorí si dokážu vytvárať rýchle útočné akcie. Schalke je však tým celkom, ktoré musí viacej útočiť.
     
    52
    Hostia protestovali o hlavného rozhodcu, žiadali druhú žltú kartu pre McKennieho. Napokon sa tak nestalo, ale domáci futbalista si musí dávať už veľký pozor.
     
    51
    Po nedovolenom zákroku získavajú domáci futbalisti priamy kop, tlak Schalke pokračuje ďalej.
     
    50
    Kapitán Schalke Caligiuri potiahol ďalšiu útočnú akciu domácich, jeho center na zadnú tyč však obrana hostí bezpečne odvrátila.
     
    49
    Zakrátko tu bol ďalší útok domácich, ale presne zakončiť nedokázal ani Miranda. Domáci teda vstúpili do druhého dejstva veľmi aktívne.
     
    48
    Sledovali sme rýchlu útočnú akciu domácich, ktorá pri troške šťastia mohla dopadnúť pre hostí aj dosť zle. McKennie si nabehol do pokutového územia, ale jeho strela bola zblokovaná.
     
    47
    Druhý polčas v Gelsenkirchene je už v plnom prúde, výkop mali hostia. Tréner hostí spravil do druhého dejstva aj jednu zmenu v zostave, keď z hry stiahol autora zatiaľ jediného gólu Bittencourta. Tréner domácich spravil až dve hráčske výmeny.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Rabii Matondo, prichádza Benito Raman.
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Jean-Clair Todibo, prichádza Bastian Oczipka.
     
    46
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Leonardo Bittencourt, prichádza Juja Osako.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Úvodné dejstvo v Gelsenkirchene je už minulosťou, napokon sme boli svedkami jedného presného zásahu, o ktorý sa v 33. minúte postaral Bittencourt. Ešte jednu zaujímavú príležitosť potom Bittencourt mal, ale využiť ju nedokázal. Domáci dokázali pohroziť len raz a majú čo do druhého polčasu v útoku zlepšovať, nič však ešte nemajú stratené.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 16:35.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Domáci sa ešte snažia vyvinúť potrebnú aktivitu na strelenie gólu, ale zrejme sa im to už do konca prvého polčasu nepodarí.
     
    45+1
    V prvom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, či hlavný rozhodca Zwayer ešte bude niečo nadstavovať.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Weston McKennie (FC Schalke 04).
     
    43
    K lopte sa však teraz dostáva Brémy, ktoré sa snaží hrať čo najďalej od svojej brány.
     
    42
    Aj rohový kop sa Schalke podarilo ubrániť a tak sa v záverečných minútach prvého polčasu ešte môžu pokúsiť niečo vymyslieť.
     
    41
    Rýchly útočný výpad hostí dokázali domáci pokryť, ale nasledovať bude ešte rohový kop.
     
    40
    Necelých päť minút ostáva do konca prvého polčasu. Schalke vo svojom domácom prostredí stále prehráva o jeden gól, ale dokáže sa už dostávať pravidelnejšie do útoku.
     
    39
    Veľa nechýbalo a hostia mohli navýšiť svoje vedenie! Bittencourt si výborne nabehol za obranu domácich, jeho prudká strela ide tesne nad bránu Nübela, ktorý sa teraz poriadne hnevá na svojich spoluhráčov.
     
    38
    Brémy presunulo svoju kombináciu na vlastnú polovicu ihriska, do výmeny lôpt sa zapája aj brankár Pavlenka. Uvidíme, čo nám prinesie záver prvého polčasu.
     
    37
    Toto je prvá väčšia šanca pre domáci celok! McKennie si skvelo nabehol na centrovanú loptu z priameho kopu, ale jeho hlavička končí tesne vedľa hosťujúcej brány!
     
    36
    Schalke teraz dlhšie kombinovalo na útočnej polovici a po nedovolenom zákroku získava priamy kop z celkom zaujímavej vzdialenosti.
     
    34
    Momentálne sú pri lopte hostia, ktorí sa nemusia nikam ponáhľať a tak ubrali z aktívneho tempa. Schalke sa naopak snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    33
    Prakticky z prvej veľkej šance padol gól, domáci budú musieť doháňať náskok súpera. Podarí sa im vyrovnať ešte do konca prvého polčasu?
     
    32
    Werder Brémy dali gól!
    Máme tu úvodný presný zásah tohto stretnutia! Do vedenia sa dostávajú hostia, keď domáci Todibo sa až príliž hral s loptou, ktorú mu súper poľahky odobral a zrodil sa rýchly útočný výpad do otvoreného priestoru, LEONARDO BITTENCOURT svoj útok zakončil krásnou strelou pod brvno – 0:1!
     
    31
    Individuálnu akciu predviedol Kenny, ale center domáceho futbalistu len preletel pokutovým územím súpera a Brémy získavajú aut na svojej polovici ihriska.
     
    30
    Polhodina zo stretnutia v Gelsenkirchene už uplynula. Stále čakáme na úvodný presný zásah, nevideli sme ani nič zaujímavé. Za zmienku stoja len tri udelené žlté karty.
     
    29
    Na obraze hry sa v podstate nič nemení. Oba celky určitú dobu držia loptu na svojich kopačkách, ale k ničomu zaujímavému to nevedia. Ostré zákroky však čoraz viac pribúdajú.
     
    28
    Ani tento útok Schalke nič zaujímavého nepriniesol, po nepresnej prihrávke bude od svojej brány loptu rozohrávať brankár Pavlenka.
     
    27
    Center z priameho kopu smeroval len rovno do rukavíc brankára Nübela. za predchádzajúci nedovolený zákrok bola udelená žlá karta, je to už tretia v priebehu prvého polčasu.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Jean-Clair Todibo (FC Schalke 04).
     
    26
    Domáci zastavili rýchly protiútok hostí len za cenu nedovoleného zákroku a tak Brémy ešte zostanú aj s loptou na polovici svojho dnešného súpera.
     
    25
    Sledovali sme len nepresú kombináciu domáceho celku, lopta končí za postranou čiarou a Brémy bude rozohrávať zo svojej polovice ihriska.
     
    24
    Schalke drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa hru vyrovnať, čoraz viac sa už domáci tlačia dopredu. Uvidíme, kedy príde konečne aj nejaká zaujímavejšia šanca.
     
    23
    Môžme však konštatovať, že aktívnejším dojmom pôsobí hosťujúci celok. Brémy bojuje o udržanie sa v tejto súťaží a potrebuje tak najlepšie zbierať len víťazstvá.
     
    22
    Dostávame sa približne za polovicu prvého polčasu. Zatiaľ čakáme na prvú zaujímavejšiu príležitosť na oboch stranách, skôr sledujeme ostrejšie zákroky.
     
    21
    Defenzívy zatiaľ pracujú úspešne na oboch stranách, pokus o rýchly útočný výpad teraz domácim nevyšiel.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Sebastian Langkamp (Werder Brémy).
     
    20
    Oba celky sa neboja ísť agresivne do súbojov a tak často vidíme aj nedovolené zákroky. Zatiaľ bola udelná len jedna žltá karta.
     
    19
    A oplatilo sa, hostia získavajú loptu na svoje kopačky a snažia sa pomocou krátkych prihrávok niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    18
    Momentálne je pri lopte Schalke, ktoré sa pokúša o prienik na polovicu súpera. Ďalej ako po stred poľa sa však domáci nedostávajú, Brémy okamžite napáda rozohrávku domácich.
     
    17
    Aj sa tak stalo, nikto z futbalistov v bielom však nedokázal na túto loptu reagovať a tak to bude len odkop od brány Nübela.
     
    16
    Brémy opäť pritlačili na domáci celok a po nedovolenom zákroku získavajú hostia priamy kop. Zrejme to bude dlhý center až do pokutového územia.
     
    15
    Aktivita hosťujúceho celku sa neustále zvyšuje, domáci len bránia svoje pokutové územie. Brémy potrebuje zlepšiť finálnu fázu, aby sa dostalo k priamemu ohrozeniu súperovej brány.
     
    14
    Spoza pokutového územia sa k strele dostal Klaassen, jeho pokus bol však tečovaný a brankár domácich Nübel si pripisuje ľahký zákrok.
     
    13
    Schalke pokus o rýchly útočný výpad nevyšiel a tak je pri lopte opäť hosťujúci celok. Brémy znova zvyšuje svoju aktivitu, domáci sa musia brániť.
     
    12
    Center z priameho kopu smeroval na prednú tyč, kde však stál pripravený Gregoritsch a dostal loptu do bezpečia. Brémy si ale postupne vytvárajú čoraz väčší tlak.
     
    11
    Hosťujúci Gebre Selassie si prebral loptu a snažil sa pre svojich spoluhráčov pripraviť šancu. Jeho center do pokutového územia bol odvrátený, ale následne bol český obranca faulovaný a Brémy tak získavajú priamy kop.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka v Gelsenkirchene je už minulosťou, zatiaľ čakáme na prvú výraznejšiu šancu v tomto zápase. Oba celky sa snažia hrať aktívne smerom dopredu.
     
    9
    Werder má však teraz problémy presadiť sa v útoku, domáci sa neboja ísť do vysokého napádania súperovej rozohrávky.
     
    8
    Dlho netrvalo a Brémy zahrávali ďalší rohový kop. Hostia sa snažia prebrať iniciatívu, predsa len majú o čosi väčšiu motiváciu do zvyšku súťaže a to je udržať sa v Bundeslige.
     
    7
    Hostia po rýchlom brejku získali svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Na center od rohovej zástavky sa snažil reagovať Moisander, jeho hlavička napokon len tesne míňa bránu domácich.
     
    6
    Menšie zdravotné problémy hlásil hosťujúci Vogt, ale zdá sa že je v poriadku a vracia sa späť do hry. Ostré zákroku už sledujeme častejšie, zatiaľ hlavný rozhodca udelil jednu žltú kartu.
     
    5
    Aj ďalšia útočná akcia domácich je prerušená nedovoleným zákrokom. Schalke sa však od úvodného výkopu snaží hrať aktívne a čo najskôr sa ujať vedenia.
     
    4
    Sané sa pokúšal presadiť individuálne, ale nepodarilo sa mu prejsť cez obranu súpera. Podľa hlavného rozhodcu bol však faulovaný a tak Schalke pri lopte ešte zostáva.
     
    3
    Žltú kartu dostáva Michael Gregoritsch (FC Schalke 04).
     
    2
    Domáci sa aktívne pustil do útoku, ale výsledkom ich nsahy boli v krátkom slede len dva nedovolené zákroky. K lopte sa tak dostávajú hostia, ktorí sa zatiaľ nikam neponáhľajú.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutie je už v plnpm prúde, výkop patril domácim futbalistom, ktorí odohrajú toto stretnutie v modrých dresoch, hostia majú na sebe dresy bielej farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemné sobotné popoludnie všetkým fanúšikom futbalu! Dnes pokračuje ďalšími stretnutiami diane v nemeckej Bundeslige, VELTINS-Arena bude hostiť stretnutie domáceho Schalke, ktoré privíta Brémy. Hostia bojujú o zotrvanie v súťaži a potrebujú tak každý jeden bod, Schalke malo aj ambície spojené s pohárovou Európu, ale momentálne sa domácim nedarí a potrebujú sa nakopnúť.

    Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred výkopom sa opäť prihlásime!
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Nübel – Kabak, Sané, Todibo – Kenny, McKennie, Schöpf, Miranda – D. Caligiuri, Gregoritsch, Matondo

    Náhradníci: Schubert – Becker, Boujellab, Burgstaller, Kutucu, Nastasić, Oczipka, Raman, Thiaw

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Langkamp, N. Moisander (C), Friedl – Klaassen, Vogt, M. Eggestein – Bittencourt, Sargent, Rashica

    Náhradníci: Kapino – Lang, Augustinsson, Osako, Selke, Bartels, Groß, Woltemade, Bargfrede

    Rozhodca: Felix Zwayer – Marcel Pelgrim, Markus Schüller
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 29. kola nemeckej Bundesligy. V ňom sa proti sebe postavia mužstvá FC Schalke 04 a Werder Brémy. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 15:30.

    Do konca Bundesligy ostáva ešte sedem kôl a ešte nie je o všetkom rozhodnuté. Aj naďalej prebiehajú súboje o titul a aj o udržanie sa v tejto súťaži. VELTINS-Arena bude hostiť stretnutie domáceho Schalke proti Brémam.

    FC Schalke 04:
    Domáci celok má momentálne na svojom konte 37 bodov a to stačí na predbežné 9. miesto. Schalke má zrejme ešte záujem zabojovať o účasť v pohárovej Európe, ale na tú momentálne stráca 5 bodov. Schalke však disponuje veľmi zlou formou, v posledných 5 ligových zápasoch nevyhralo a navyše posledné tri stretnutia skončili prehrou.

    Werder Brémy:
    Hostia majú úplne iné starosti. Brémy sú momentálne na predposlednom 17. mieste a čaká ich ešte tvrdý boj o záchranu v Bundeslige. Na baráž momentálne Brémy strácajú 5 bodov, všetko teda ešte stratené nie je, ale bude to náročné. Po obnovení súťaže Brémy získalo 4 body, čiže je to veľmi dobrý vstup a určite sa o záchranu ešte pobije.

    Oba celky teda majú ešte o čo hrať a tak verme, že budeme svedkami kvalitného stretnutia. Sledujte náš online prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 32. Bittencourt

    Karty:   3. Gregoritsch (SCH), 26. Todibo (SCH), 44. McKennie (SCH), 83. Boujellab (SCH), 90+4. Kabak (SCH) – 20. Langkamp (BRM), 63. Osako (BRM), 90+4. Selke (BRM)


    FC Schalke 04: Nübel – Kabak, Sané, Todibo (46. Oczipka) – Kenny, McKennie (55. Boujellab), Schöpf, Miranda (80. Burgstaller) – D. Caligiuri (C), Gregoritsch (58. Kutucu), Matondo (46. Raman).
    Náhradníci: Schubert – Becker, Boujellab, Burgstaller, Kutucu, Nastasić, Oczipka, Raman, Thiaw.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Langkamp, N. Moisander (C), Friedl – Klaassen, Vogt, M. Eggestein – Bittencourt (46. Osako, 90+1. Groß) – Sargent (70. Bargfrede), Rashica (58. Selke).
    Náhradníci: Kapino – Lang, Augustinsson, Osako, Selke, Bartels, Groß, Woltemade, Bargfrede.

    Rozhodca: Felix Zwayer – Marcel Pelgrim, Markus Schüller