Hertha – Augsburg 2:0 (kon.) | Mainz – Hoffenheim 0:1 (kon.) | Schalke – Brémy 0:1 (kon.)
Wolfsburg – Frankfurt 1:2 (kon.) | Bayern – Düsseldorf 5:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:0 (1:0)
FC Augsburg
Sobota 30.05.2020, 15:30 • Olympiastadion, Berlín • Nemecká Bundesliga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:39:58)
     
    Držanie lopty: 51 % : 49 %.
    Strely na bránu: 6:2.
    Strely mimo: 6:6.
    Rohy: 7:8.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 19:7.
     
    Augsburg predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon ako v prvom dejstve, na body ale nedosiahol. Na začiatku druhého polčasu zaskočil domácich veľmi aktívnou útočnou hrou, svoje gólové príležitosti však premeniť nedokázal. Hertha si postupom času zvykla na hru hostí a až na nádhernú strelu Richtera do brvna v závere riadnej hracej doby už nedovolila Augsburgu nič. Víťazstvo Berlínčanov definitívne potvrdil gólom v nadstavenom čase Krzysztof Piątek, ktorý ním spečatil tretiu výhru Herthy zo štyroch zápasov po reštarte Bundesligy. Hertha sa tak priebežne posunula na deviate miesto tabuľky a na šiesty Wolfsburf stráca už len štyri body. Augsburg klesol na priebežné 14. miesto a pred 16. Düsseldorfom má štvorbodový náskok.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Zrejme posledný útok Augsburgu v zápase skončil nepresnou prihrávkou na nabiehajúceho Niederlechnera. Domáci brankár Jarstein sa s odkopom od svojej brány už nikam neponáhľa.
     
    90+3
    Hertha dala gól!
    Je zrejme definitívne rozhodnuté! Domáci získali loptu a Darida ju okamžite dostal do otvorenej obrany Augsburgu. Tam ju prihrávkou doprava ešte posunul na rozbehnutého KRZYSZTOFA PIĄTEKA, ktorý strelou po zemi prekonal vybiehajúceho brankára Lutheho.
     
    90+2
    Domáci držia loptu na útočnej polovici a snažia sa touto svojou akciou získať čas. Nakoniec však musel Torunarigha pod tlakom hrací predmet i tak odkopnúť k brankárovi Augsburgu Luthemu, ktorý ju hneď nakopol na polovicu Herthy.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Javairo Dilrosun, prichádza Lukas Klünter.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    89
    Richter si spracoval pred domácou šestnástkou loptu, ktorú odhlavičkoval Pekarík a nádhernou tvrdou strelou trafil brvno Jarsteinovej brány.
     
    88
    Hostia sa snažia dostať do záverečného tlaku, zatiaľ sa im ale nedarí usadiť sa na dlhšiu dobu na útočnej polovici. Obrana Herthy loptu hneď, ako je to možné, odkopáva čo najďalej od svojej šestnástky.
     
    87
    Žltú kartu za držanie protihráča po strate lopty dostáva Krzysztof Piątek (Hertha BSC).
     
    86
    Obrana Herthy si s centrom z priameho kopu poradila a loptu odvrátila do bezpečia. Domáci navyše môžu i zaútočiť.
     
    85
    Nakoniec získali hrací predmet pod svoju kontrolu hostia a Niederlechner si pred šestnástkou Herthy doslova vypýtal faul od Daridu. Priamy kop pre hostí zo vzdialenosti cca 30 metrov od Jarsteinovej brány.
     
    84
    Hra sa teraz zasekla v strede poľa, kde sa ani jeden z tímov nedokáže na dlhšiu dobu dostať k lopte. Domácim táto situácia rozhodne vyhovuje.
     
    83
    Striedajúci Teigl vysunul na pravom krídle Frambergera, ktorého center zablokoval vo vlastnom pokutovom území Torunarigha. Hostia reklamujú Torunarighovu hru rukou, hlavný rozhodca ale necháva hru pokračovať ďalej.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Noah-Joel Sarenren-Bazee, prichádza Georg Teigl.
     
    81
    Sarenren-Bazee sa znovu pokúsil o sólový prienik a tentokrát mu musel loptu vypichnúť sklzom na rohový kop Maier.
     
    80
    Framberger podrazil na ľavej strane Mittelstädta. Domáci štandardku rozohrali na krátko a práve Mittelstädt sa dostal k centru, ktorý však bez zaváhania chytil brankár hostí Luthe.
     
    79
    Sarenren-Bazee sa prekľučkoval cez trojicu domácich hráčov k šestnástke Herthy, tam ale nedokázal presne prihrať nabiehajúcemu Niederlechnerovi. Brankár Jarstein loptu hneď rozohral na opačnú stranu.
     
    78
    Pekarík odkopol loptu na Piąteka, ktorý ju vybojoval v súboji s dvojicou obrancov Augsburgu. Loptu potom posunul dozadu a nikým neatakovaný Boyata ju nepresnou prihrávkou vrátil na kopačky hosťom.
     
    77
    Richterov center odhlavičkoval na prednej tyči stojaci Mittelstädt, odrazenej lopty sa ale zmocnili hráči Augsburgu. Tí o loptu prišli až po nepresnej kolmici na Niederlechnera.
     
    76
    Framberger doslova pretlačil loptu za Maiera na pravé krídlo na Sarenren-Bazeeho, ktorého center ale ešte dokázal Maier zraziť na rohový kop.
     
    75
    Žltú kartu za faul lakťom na Leckieho v strede poľa dostáva Daniel Baier (FC Augsburg).
     
    74
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Stephan Lichtsteiner, prichádza Raphael Framberger.
     
    73
    Richter vysunul za obranu Herthy rozbehnutého Niederlechnera, ktorému na poslednú chvíľu skvelým defenzívnym zákrokom vypichol loptu vracajúci sa Boyata.
     
    72
    Darida rozohral po zemi na Maiera, ktorý loptu ešte predĺžil na ľavú stranu na Mittelstädta. Jeho center obrana hostí vyriešila a Augsburg vyrazil do rýchleho protiútoku.
     
    71
    Žltú kartu za zásah Piąteka vysokou nohou v súboji o loptu dostáva Ohis Felix Uduokhai (FC Augsburg). Priamy kop pre Herthu z pravej strany polovice Augsburgu.
     
    69
    Domácemu tímu striedania pomohli. Hra sa vyrovnala a Augsburg sa dostáva na útočnú polovicu omnoho ťažšie, ako v prvej časti druhého polčasu.
     
    68
    Darida sa elegantne otočil na ľavom krídle okolo Sarenren-Bazeeho, jeho center na Piąteka ale chytil pripravený Luthe. Ten rýchlo rozohral a Richter sa pokúsil zaskočiť domáceho brankára Jarsteina strelou zo stredového kruhu. Nórsky gólman berlínskeho klubu nemal s týmto pokusom žiadne problémy.
     
    67
    Lichtsteiner z autu prehodil obranu Herthy a vysunul do šestnástky Niederlechnera, jeho prihrávku pred bránu ale obrana domácich odkopla mimo nebezpečného priestoru.
     
    66
    Sarenren-Bazee sa snažil o sólový prienik do šestnástky Herthy z pravého krídla, pri kľučke mu ale loptu vypichol do autu Torunarigha. Hostia sa usádzajú k postupnej kombinácii pred pokutovým územím domácich.
     
    65
    Držanie lopty: 57 % : 43 %
    Strely: 11:4
     
    65
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vedad Ibišević, prichádza Mathew Leckie.
     
    64
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Dodi Lukebakio, prichádza Krzysztof Piątek.
     
    64
    Luthe vyboxoval Daridov center z rohového kopu a obrancovia hostí potom odvrátili do bezpečia i Pekaríkov center z pravej strany. Odrazenú loptu nakoniec poslal spoza šestnástky z voleja nad Lutheho bránu Darida.
     
    63
    Luthe sa dostal pod tlak napádajúceho Ibiševića, pred ktorým odkopol loptu len k Lukebakiovi. Tomu ju okamžite vypichol výborným obranným zákrokom na rohový kop Lichtsteiner.
     
    62
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Rani Khedira, prichádza Daniel Baier.
     
    61
    Obraz hry sa v druhom polčase úplne otočil. Augsburg hrá veľmi aktívne smerom dopredu a vytvára si gólové príležitosti, zatiaľčo Herthe sa nedarí založiť lepšiu útočnú akciu a pri vlastnej rozohrávke je pod veľkým tlakom.
     
    60
    Lichtsteiner priamo z autu vysunul na pravom krídle do nábehu Khediru, ktorý už takmer z bránkovej čiary nacentroval do šestnástky. Na prednej tyči si nabehol na center Niederlechner, ktorý hlavičkou zblízka tesne minul Jarsteinovu bránu.
     
    59
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Per Ciljan Skjelbred, prichádza Arne Maier.
     
    58
    Domácim sa pokus o postupný útok nevydaril a Vargas znovu prenikol na útočnú polovicu. Boyata jeho center zľava odkopol vo vlastnej šestnástke do ruky Skjelbreda, hlavný rozhodca ale necháva hru pokračovať ďalej.
     
    57
    Jarsteinov ďalší výkop predĺžil hlavou za seba Lukebakio na rozbehnutého Ibiševića, pred ktorým loptu odkopol do autu Suchý.
     
    56
    Jarstein vykopol loptu na útočnú polovicu, kde sa jej ale poľahky zmocnil Vargas. Ten sa rozbehol na polovicu Herthy a nakoniec sa dostal i k centru z ľavej strany, ktorý však chytil domáci brankár Jarstein.
     
    55
    Rýchlu kombináciu na jeden dotyk ukončil Richter oblúčikom za obranu na Niederlechnera, pripravený brankár Jarstein ale včas vybehol zo svojej brány a loptu chytil.
     
    54
    Vargasov center na bližšiu tyč odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Herthy. Pri nábehu na center Sarenren-Bazeeho potom fauloval v šestnástke domácich striedajúci Niederlechner.
     
    53
    Až teraz sa dostali domáci pred šestnástku Augsburgu, okrem jedného nepresného Mittelstädtovho centru ale zo svojho útoku nevyťažili nič. Hostia hneď po zisku lopty otočili hru a Pekarík musel zablokovať Vargasov center z ľavého krídla na rohový kop.
     
    52
    Augsburg vstúpil do druhého polčasu omnoho aktívnejšie, ako hral v prvom dejstve. Domáci majú veľké problémy s rozohrávkou a nedokážu sa dostať na polovicu súpera tak ľahko, ako v prvom polčase.
     
    51
    Hostia sa postupne prekombinovali k šestnástke Herthy, kde ale o loptu prišli. Možný rýchly protiútok domácich musel Khedira vyriešiť odkopom hracieho predmetu do autu.
     
    50
    Boyata prepustil nákop Suchého za seba k brankárovi Jarsteinovi. Ten chcel rozohrať na spoluhráčov v strede poľa, jeho výkop ale nebol presný a loptu získali hostia.
     
    49
    I obrana Augsburgu si s rohovým kopom súpera poradila, odrazená lopta sa ale naspäť dostala na ľavé krídlo k Daridovi. Ten nacentroval do šestnástky na Lukebakia, ktorý ale loptu hlavou nezasiahol a tá sa tak zakrútila mimo ľavej tyče Lutheho brány.
     
    48
    Následný rohový kop sa hosťom nevydaril a domáci ihneď otočili hru na opačnú stranu. Po zablokovanom centri Mittelstädta získali roh i domáci.
     
    47
    Gruezo prenikol k šestnástke z pravej strany a jeho center po zemi z pravej strany vypadol domácemu brankárovi Jarsteinovi. Lopta sa tak dostala k dobiehajúcemu Sarenren-Bazeemu, ktorého strelu pod brvno vyrazil Jarstein výborným zákrokom nad bránu.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Eduard Löwen, prichádza Marco Richter.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Sergio Córdova, prichádza Florian Niederlechner.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:33.
     
    Po prvom polčase idú do šatne spokojnejší hráči Herthy, ktorí vedú zásluhou gólu Dilrosuna 1:0. Práve strelený gól sa stal zlomovým momentom prvého dejstva. Do tej doby si ani jeden z tímov nedokázal vypracovať žiadnu gólovú príležitosť a hra sa odohrávala prevažne medzi šestnástkami. Po ňom však mala Hertha jasnú prevahu a pokojne mohla streliť i ďalšie góly, hostí ale niekoľkými výbornými zákrokmi podržal brankár Andreas Luthe. Hosťom sa v prvom polčase smerom dopredu vôbec nedarilo a proti výborne hrajúcej Herthe tak budú musieť na zisk aspoň bodu predviesť v druhom polčase omnoho lepší výkon.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 63 % : 37 %
    Strely na bránu: 5:0
    Strely mimo: 4:2
    Rohy: 5:3
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 13:3
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Domáci ale i tak ešte loptu získali a aj keď sa už dopredu príliš neženú, tak ju držia pevne na svojich kopačkách.
     
    45+1
    Hostia sa po veľmi dlhej dobe nasťahovali na útočnú polovicu. Lichtsteinerov center zablokoval Mittelstädt a Dilrosun zastavil možný rýchly protiútok Herthy tým, že si spracovával loptu rukou.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    44
    Domáci rozohrali štandardku na krátko a lopta sa prihrávkami po zemi dostala na pravú stranu k Pekaríkovi. Tomu sa center vôbec nevydaril a vysoký nákop chytil pripravený gólman hostí Luthe.
     
    43
    Pekarík si nabiehal na Daridovu kolmicu za obranu Augsburgu, lopta mu ale tentoraz odskočila do autu. Hostia však potom znovu rýchlo prišli o loptu a Löwen musel faulovať prenikajúceho Dilrosuna. Priamy kop pre Herthu z ľavej strany útočnej polovice.
     
    42
    Ani tentokrát sa hosťom ale rozohrávka nevydarila a Suchý loptu nepresným nákopom prakticky prihral Mittelstädtovi. Ten si prihráva hrací predmet na vlastnej polovici so spoluhráčmi z obrany Herthy.
     
    41
    Grujić sa dostal cez dvojicu hráčov Augsburgu k šestnástke a jeho strelu musel Lichtsteiner zraziť na rohový kop. Daridov center z neho predlžoval Torunarigha za seba, brankár hostí Luthe ale dobre prečítal tento úmysel a k lopte sa dostal ako prvý.
     
    40
    Hertha obrala o loptu rozohrávajúceho Iaga a okamžite prechádza do ďalšej postupnej útočnej kombinácie. Tentokrát sa hostia stihli zoradiť do obranného postavenia a domáci tak útočia „do plných“.
     
    39
    Pekarík si na pravom krídle vymenil loptu s Daridom a presným centrom na zadnú tyč našiel nabiehajúceho si Ibiševića. Proti jeho hlavičke sa stihol gólman Augsburgu Luthe presunúť a ďalším výborným zákrokom ju vyrazil.
     
    38
    Obraz hry sa stále nemení. Hostia znovu pokazili rozohrávku a znovu loptu darovali prakticky zadarmo domácim, ktorí sa snažia postupne prekombinovať na útočnú polovicu.
     
    37
    Žltú kartu za držanie Grueza v strede poľa dostáva Maximilian Mittelstädt (Hertha BSC).
     
    36
    Mittelstädtov center z ľavej strany usmernil akrobaticky pätičkou Ibišević a loptu letiacu do pravého horného rohu musel výborným zákrokom vyraziť brankár hostí Andreas Luthe.
     
    36
    Domáci po ďalšej nepresnej rozohrávke hostí získali loptu a keďže ich Augsburg znovu vôbec nenapáda, tak sa nikam neponáhľajú. Hertha má zápas v tejto chvíli plne pod kontrolou.
     
    35
    Strely: 6:2
    Strely na bránu: 3:0
     
    34
    Boyata odhlavičkoval Löwenov center z rohového kopu a domáci hneď vyrazili do otvorenej obrany Augsburgu. Ich rýchly protiútok sa skončil až po výbornom sklze Lichtsteinera proti rozbehnutému Mittelstädtovi.
     
    33
    Hosťom sa po dlhej dobe konečne podarilo založiť solídnejšiu útočnú akciu. Iagov center z ľavej strany nakoniec musel zraziť na rohový kop pred nabiehajúcim si Córdovom Torunarigha.
     
    32
    Skjelbred prihrávkou na pravé krídlo pripravil ideálnu pozíciu na center Pekaríkovi, ktorý nacentroval medzi obrancov na Lukebakia. Ten loptu z hranice bránkoviska nasmeroval nad Lutheho bránu.
     
    31
    Augsburgu sa v posledných minútach nedarí rozohrávka a hneď po zisku loptu ju hostia strácajú. Teraz vysokým presingom aspoň skomplikovali rozohrávku domácim, ktorí sa však dokázali z ťažkej situácie dostať.
     
    29
    Pri nábehu na rohový kop fauloval vo vzdušnom súboji Grujić. Hosťom sa rozohrávka nevydarila a loptu v podstate darovali obrancom Herthy.
     
    28
    Pekarík z pravej strany prestrčil loptu do šestnástky na Lukebakia, ktorý našiel na úrovni penalty voľného Ibiševića. Ten však vo vyloženej príležitosti zlyhal, keď loptu nedokázal dobre trafiť a len ju jemne tečoval. Suchý napokon loptu odkopol na rohový kop.
     
    27
    Obrancovia Herthy získali loptu a s pokojom si ju prihrávajú na vlastnej polovici. Hráči Augsburgu ich vôbec nenapádajú.
     
    26
    Domáci získali po neúspešnom Vargasovom prieniku loptu a krásnou kombináciou na jeden dotyk sa dostali do stredu poľa. Skjelbred napokon nakopol loptu na rozbehnutého Ibiševića, pred ktorým ju ale odkopol vybiehajúci brankár Luthe.
     
    25
    Hostia sa snažia okamžite odpovedať na inkasovaný gól a usadili sa pri šestnástke domáceho tímu.
     
    23
    Hertha dala gól!
    Domáci otvárajú skóre! Darida prihrávkou z pravej strany do druhej vlny pripravil pozíciu na center Pekaríkovi, ktorého strelu ešte tečoval kapitán Herthy Ibišević. Ten zblízka trafil zasahujúceho brankára Lutheho, od ktorého sa lopta odrazila priamo k voľnému JAVAIROVI DILROSUNOVI, ktorý si oblúčikom prehodil obrancu súpera v sklze a potom poslal loptu do odkrytej brány Augsburgu.
     
    23
    Augsburg sa rýchlo vrátil na polovicu domácich, kde sa snažil prekombinovať sa do šestnástky Herthy. To sa hosťom nepodarilo a po strate lopty sa musia rýchlo vrátiť dozadu.
     
    22
    Sarenren-Bazee sa nedostal cez Pekaríka a navyše slovenský reprezentant odkopom do hráča hostí dostal loptu do autu. Domáci hneď po autovom vhadzovaní odkopli loptu až na polovicu Augsburgu.
     
    21
    Domáci robia hosťom vysokým napádaním obrovské problémy, loptu sa im ale nedarí získať. Löwen napokon guľatý nezmysel úspešne zaviezol po pravej strane k šestnástke Herthy.
     
    20
    Žltú kartu za faul lakťom vo vzdušnom súboji na Khediru dostáva Marko Grujić (Hertha BSC).
     
    19
    Löwen výborným oblúčikom za obranu vysunul na ľavom krídle do nábehu Sarenren-Bazeeho, ktorý si ale pri pokuse o kľučku na Torunarighu predkopol nechtiac loptu za bránkovú čiaru.
     
    18
    Hertha sa vrátila k šestnástke Augsburgu a snažila sa nájsť medzeru v obrannom postavení hostí. To sa jej nepodarilo, navyše po faule Torunarighu na Vargasa domáci prišli o loptu.
     
    17
    Berlínčania sa postupne natlačili až pred šestnástku Augsburgu, tam sa ale po nedorozumení Dilrosuna s Ibiševićom lopta dostala na kopačky hostí. Tí ju hneď odkopli na polovicu Herthy.
     
    16
    Držanie lopty: 64 % : 36 %
     
    15
    Nakoniec zo série súbojov v blízkosti stredového kruhu vyšli ako víťazi hráči Herthy, ktorí od svojej obrannej štvorice zakladajú svoj ďalší postupný útok.
     
    14
    Ani jednému z tímov sa v posledných okamihoch nedarí založiť solídnejšiu útočnú akciu a rýchlo si menia kontrolu nad loptou v strede poľa.
     
    13
    Luthe zazmätkoval pri vybehnutí proti nákopu Torunarighu a loptu len nadvihol do výšky. Chrbtom k bráne sa ho pokúsil prelobovať Ibišević, Luthe sa ale medzitým stihol vrátiť pred svoju svätyňu a toto zakončenie bez problémov chytil.
     
    12
    Vargas sa snažil o individuálny prienik po pravej strane, ten sa ale skončil čistým sklzom Mittelstädta. Domáci obrancovia majú loptu pod svojou kontrolou a napriek vysokému presingu hráčov Augsburgu sa so založením útoku neponáhľajú.
     
    11
    Khedira po tvrdom zákroku Lukebakia zostal ležať na trávniku, našťastie ale ošetrenie nepotrebuje a v zápase bude pokračovať.
     
    10
    Skjelbredov center obrana Augsburgu odhlavičkovala a hostia postupne vytlačili domácich obrancov až k ich šestnástke. Rozohrávku nakoniec obstaral výkopom do stredu poľa brankár Jarstein.
     
    9
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Lukebakia po strate lopty Rani Khedira (FC Augsburg). Priamy kop pre Herthu z ľavej strany útočnej polovice.
     
    8
    Mittelstädtov center z rohového kopu obrana Augsburgu vyriešila, lopta sa ale vrátila na kopačky domácich hráčov. Tí pokračujú vo svojom postupnom útoku.
     
    7
    Jarstein nateraz pokračuje v zápase. Domáci sa vôbec prvýkrát v zápase usadili pri šestnástke hostí a Pekaríkov center z pravej strany bol zrazený na rohový kop.
     
    6
    Ošetrovanie brankára Runeho Jarsteina pokračuje a pri striedačke sa už rozcvičuje náhradný brankár Dennis Smarsch.
     
    5
    Augsburg je v úvode zápasu výrazne aktívnejší. Sarenren-Bazee nacentroval z ľavej strany do šestnástky na nabiehajúceho Córdovu, ktorý ale vletel do zasahujúceho brankára Jarsteina. Ten zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    4
    Löwenov center od rohovej zástavky odhlavičkovali domáci na ďalší rohový kop. Ten vyriešil odhlavičkovaním lopty z vlastnej šestnástky kapitán Herthy Ibišević.
     
    3
    Vargasovu strelu spoza šestnástky zablokoval Skjelbred a Vargasov následný pokus o center bol zablokovaný na prvý rohový kop Augsburgu.
     
    2
    Iagovo autovo vhadzovanie nedokázali jeho spoluhráči spracovať a hrací predmet skončil u domáceho brankára Jarsteina. Ten ho vykopol do stredu poľa, kde však loptu znovu získali hráči Augsburgu.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí však nepresnou rozohrávkou prišli rýchlo o loptu. Hostia sa usádzajú na polovici Herthy k svojmu prvého postupnému útoku.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu prázdneho Olympiastadionu v Berlíne. Hertha bude hrať v modrobielych dresoch, Augsburg v čiernych.
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Jarstein – Pekarík, Boyata, Torunarigha, Mittelstädt – Grujić, Skjelbred – Lukebakio, Darida, Dilrosun – Ibišević (C).
    Náhradníci: Smarsch – Dardai, Klünter, Leckie, Maier, Ngankam, K. Piątek, Samardžič, Netz.

    FC Augsburg: Luthe – Lichtsteiner, Suchý, Uduokhai, Iago – R. Khedira (C), Gruezo – Sarenren-Bazee, Löwen, Vargas – Córdova.
    Náhradníci: Koubek – Baier, Framberger, Jedvaj, Niederlechner, Oxford, Richter, Stanić, Teigl.

    Rozhodca: Jablonski – Henschel, Neitzel-Petersen.
     
    Dnešný zápas, rovnako ako všetky zápasy nemeckej Bundesligy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, sa odohrá bez divákov a za prísnych bezpečnostných opatrení.
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa proti sebe v Bundeslige doteraz postavili 15-krát a najčastejším výsledkom v ich vzájomných súbojoch je remíza, ktorá sa zrodila až osemkrát. Hertha vyhrala zápas proti Augsburgu štyrikrát a prehrala trikrát. Augsburg vyhral doma prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vysoko 4:0, čo bola jeho prvá výhra nad Herthou od septembra 2014.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    10.12.2017: Augsburg – Hertha 1:1
    28.4.2018: Hertha – Augsburg 2:2
    18.12.2018: Hertha – Augsburg 2:2
    11.5.2019: Augsburg – Hertha 3:4
    24.11.2019: Augsburg – Hertha 4:0
     


    FC Augsburg

    Augsburg dokázal po štyroch prehrách za sebou získať v posledných dvoch zápasoch štyri body a hlavne v týchto dvoch zápasoch neinkasoval. Trochu sa tak vzdialil zostupovým priečkam a pred týmto kolom bol na 12. mieste so štvorbodovým náskokom na 16. Düsseldorf. Jeho najväčším problémom, na ktorom však zjavne hráči pracujú, bola obrana. Len tri tímy inkasovali v doterajšom priebehu sezóny viac gólov ako Augsburg (54 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov vonku je Augsburg piatym najhorším celkom Bundesligy, posledný zápas na cudzom trávniku ale jasne vyhral (3:0 proti Schalke).

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Augsburg – Mönchengladbach 2:3
    Bayern – Augsburg 2:0
    Augsburg – Wolfsburg 1:2
    Schalke – Augsburg 0:3
    Augsburg – Paderborn 0:0
     


    Hertha BSC

    Hertha má po Bayerne po reštarte sezóny najlepšiu formu. Z troch zápasov získala sedem bodov so skóre 9:2 a v tabuľke sa výrazne vzdialila zostupovým pozíciám, keď poskočila na desiate miesto. Slovenského fanúšika môže navyše tešiť, že pod novým trénerom Brunom Labbadiom sa v základnej zostave usadil Peter Pekarík, ktorý od reštartu sezóny nechýbal na trávniku ani minútu. V súčte so zápasmi pred prerušením ročníka neprehrala Hertha už päťkrát za sebou, po reštarte však výrazne zlepšila obranu, čoho dôkazom sú práve len dva inkasované góly (oba v zápase s Lipskom). Doma sa ale Herthe príliš nedarilo a v tabuľke zápasov na vlastnom trávniku je štvrtým najhorším tímom Bundesligy.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Düsseldorf – Hertha 3:3
    Hertha – Brémy 2:2
    Hoffenheim – Hertha 0:3
    Hertha – Union Berlín 4:0
    RB Lipsko – Hertha 2:2
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Hertha BSC – FC Augsburg. Stretnutie 29. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 23. Dilrosun, 90+3. K. Piątek

    Karty:   20. Grujić (HER), 37. Mittelstädt (HER), 87. K. Piątek (HER) – 9. R. Khedira (AUG), 71. Uduokhai (AUG), 75. Baier (AUG)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:7.
    Hertha BSC: Jarstein – Pekarík, Boyata, Torunarigha, Mittelstädt – Grujić, Skjelbred (59. Maier) – Lukebakio (64. K. Piątek), Darida, Dilrosun (90+1. Klünter) – Ibišević (C) (65. Leckie).
    Náhradníci: Smarsch – Dardai, Klünter, Leckie, Maier, Ngankam, K. Piątek, Samardžič, Netz.

    FC Augsburg: Luthe – Lichtsteiner (74. Framberger), Suchý, Uduokhai, Iago – R. Khedira (C) (62. Baier), Gruezo – Sarenren-Bazee (81. Teigl), Löwen (46. Richter), Vargas – Córdova (46. Niederlechner).
    Náhradníci: Koubek – Baier, Framberger, Jedvaj, Niederlechner, Oxford, Richter, Stanić, Teigl.

    Rozhodca: Jablonski – Henschel, Neitzel-Petersen