Sigma Olomouc – Příbram 1:2 (kon.) | Liberec – Slovácko 3:1 (kon.) | Zlín – Ostrava 1:1 (kon.)
Plzeň – Mladá Boleslav 7:1 (kon.) | Slavia – Jablonec 5:0 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
5:0 (2:0)
FK Jablonec
Sobota 30.05.2020, 20:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • Česká FORTUNA:LIGA • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu SK Slavia Praha – FK Jablonec. Stretnutie 26. kola českej FORTUNA:LIGY sa začne o 20:00.
     


    SK Slavia Praha

    Na jeseň suverénna Slavia na jar už dvakrát prehrala, na čele tabuľky si ale stále drží pomerne pohodlný osembodový náskok pred druhou Plzňou. Prvý zápas po dlhej prestávke v utorok zvládla, keď vyhrala 1:0 v Mladej Boleslavi. Tím trénera Jindřicha Trpišovského má najproduktívnejší útok (49 strelených gólov) a hlavne jednoznačne najlepšiu obranu súťaže, ktorá za 25 ligových zápasov inkasovala len 8 gólov. Na vlastnom trávniku sú slávisti najlepším tímom ligy a v Edene stratili len dva body za remízu 1:1 v derby so Spartou Praha.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Bohemians – Slavia Praha 1:0
    Slavia Praha – Opava 2:0
    Slovácko – Slavia Praha 2:0
    Slavia Praha – Sparta Praha 1:1
    Mladá Boleslav – Slavia Praha 0:1
     


    FK Jablonec

    Podobne ako Slavia, i Jablonec predvádza v jarnej časti sezóny nevyrovnané výkony. Pred týmto kolom je v tabuľke na treťom mieste, z ktorého stráca na druhú Plzeň už 10 bodov, avšak pred dvojicou Liberec – Baník Ostrava má náskok 4 body. Silnou stránkou Jablonca je útok, len Slavia a Plzeň totiž strelili viac gólov ako Jablonec (43 strelených gólov). Obrana však patrí medzi priemer súťaže (31 inkasovaných gólov) a hostia by tak na nej určite mali zapracovať. V tabuľke zápasov vonku je Jablonec na treťom mieste a vo FORTUNA:LIGE prehral na cudzom trávniku naposledy ešte v Plzni v septembri minulého roka.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Jablonec – Příbram 4:0
    Baník Ostrava – Jablonec 1:1
    Jablonec – Plzeň 1:2
    Sigma Olomouc – Jablonec 1:1
    Jablonec – Zlín 1:0
     


    Vzájomné zápasy

    V najvyššej českej futbalovej súťaži sa oba kluby stretli doteraz 52-krát a vzájomná bilancia hovorí mierne v prospech Slavie, ktorá vyhrala 16-krát. 12 zápasov vyhral Jablonec a až 24 súbojov sa skončilo remízou. Posledné tri vzájomné zápasy vyhrala Slavia vrátane prvého vzájomného súboja v tejto sezóne, ktorý vyhrala v Jablonci nad Nisou 2:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    19.5.2018: Slavia Praha – Jablonec 1:3
    18.8.2018: Slavia Praha – Jablonec 0:2
    17.12.2018: Jablonec – Slavia Praha 0:2
    15.5.2019: Slavia Praha – Jablonec 2:1
    6.10.2019: Jablonec – Slavia Praha 0:2
     
    Dnešný zápas, rovnako ako všetky zápasy českej FORTUNA:LIGY po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, sa odohrá s obmedzeným počtom ľudí na štadióne.
     
    Úvodné zostavy:

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Bořil (C), Kúdela, Zima, Coufal – Takács, Holeš – Masopust, Stanciu, Provod – Tecl.
    Náhradníci: Kovář – Frydrych, Hellebrand, Oscar, Musa, Júsuf Hilál, Traoré.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Jeřábek, Štěpánek, Krob – Hämäläinen, Považanec (C) – Pleštil, T. Pilík, Kratochvíl – Chramosta.
    Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Černák, Breda, Peřina, Dočekal, Velich.

    Rozhodca: Královec – Nádvorník, Mokrusch.
     
    V prázdnom Edene je pripravené „choreo“ na prázdnych sedačkách. Na severnej tribúne je zobrazený fanúšik so slávistickým šálom nad hlavou a rúškom a na východnej nápis SLAVIA.
     
    Na južnej tribúne sú v Edene po vzore Borussie Mönchengladbach papierové makety s fotkami fanúšikov.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Slavia bude hrať v tradičných červenobielych dresoch, Jablonec v zelených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mala Slavia, ktorá sa okamžite natlačila na útočnú polovicu. Holeš prenikol k šestnástke Jablonca po ľavej strane, jeho center ale dokázal Jeřábek odhlavičkovať.
     
    2
    Lopta po odkope obrancov Jablonca skončila u obrancov Slavie, ktorí zakladajú v strede poľa postupný útok.
     
    3
    Hosťom sa po zisku lopty rozohrávka nevydarila a loptu znovu získali obrancovia Slavie. Tí zakladajú ďalší postupný útok.
     
    4
    Tecl si nabehol na Coufalovu kolmicu na pravé krídlo a prihrávkou do druhej vlny pripravil streleckú pozíciu zo šestnástky Stanciuovi. Ten z otočky vypálil nad Hrubého bránu.
     
    5
    Coufal chcel znovu vysunúť do nábehu za obranu hostí Tecla, jeho prihrávka ale tentoraz presná nebola. Hostia sa pokúsili rýchlo otočiť hru na Pleštila, ktorému však pri spracovaní lopta odskočila.
     
    6
    Slavia má v úvode zápasu výraznú prevahu a hostí nepúšťa ani len na svoju polovicu. Nepresný výkop brankára Hrubého skončil u obrancu Slavie Zimu.
     
    7
    Ten chcel okamžite nakopnúť loptu na Provoda, ktorý však jeho prudkú prihrávku dobehnúť nedokázal. Brankár Jablonca Hrubý sa s odkopom od svojej brány nijak neponáhľa.
     
    8
    Slávisti sa natlačili na polovicu Jablonca, ktorý sa zatiahol do hlbokého obranného bloku. Holešov center na konci domáceho postupného útoku zablokoval do autu Považanec.
     
    9
    Takács pohotovou strelou z voleja zo strednej vzdialenosti tesne prestrelil Hrubého bránu.
     
    10
    Chramostov pokus o sólový prienik na útočnú polovicu sa nevydaril, Bořil ho ale zastavil len za cenu faulu. Hosťom sa následná rozohrávka vôbec nevydarila a po nepresnej kolmici Považanca na Chramostu skončila lopta u brankára Kolářa.
     
    11
    Pilík si vymenil loptu s Chramostom a prihrávkou na pravú stranu vyzval k centru Holíka. Jeho nákop do šestnástky obrana Slavie odvrátila do bezpečia, loptu ale „sešívaní“ získať nedokázali.
     
    12
    Štěpánek sa pokúsil zaskočiť sformovanú obranu Slavie vysokým pasom na Chramostu, k lopte sa ako prvý ale dostal brankár domácich Kolář. Ten si loptu prihráva so svojimi obrancami.
     
    13
    Masopust si nabehol na Coufalovu prihrávku na pravé krídlo a centrom na zadnú tyč hľadal Tecla. Tesne pred ním odhlavičkoval loptu do bezpečia Jeřábek.
     
    14
    Hostia postupom času vyrovnali hru a čoraz častejšie sú schopní sa usadzovať na polovici Slavie. I teraz môžeme sledovať ich postupnú kombináciu.
     
    15
    Tecl dostal výbornú prihrávku za obranu Jablonca, spolu s ním sa ale vrátil Krob, ktorý ho vytlačil do pravej strany. Prihrávkou do druhej vlny pripravil pozíciu na strelu Stanciuovi, rumunský záložník ale trafil len jedného z obrancov hostí.
     
    16
    Center Slavie z ľavej strany odhlavičkoval Jeřábek vo vlastnej šestnástky do ruky Chramostu, ktorý následne loptu odkopol z nebezpečného priestoru pred svojou bránou. Situáciu posudzuje VAR.
     
    17
    Penalta sa nekopala a hra pokračovala ďalej. Hämäläinen podrazil pred vlastnou šestnástkou Stanciua. Priamy kop pre Slaviu zo vzdialenosti zhruba 25 metrov od Hrubého brány.
     
    18
    Stanciu zakrútil technickou strelou z priameho kopu loptu tesne nad brvno brány Jablonca.
     
    19
    Tecl využil pošmyknutie sa obrancu Jeřábka a z ľavej strany prenikol do šestnástky. Jeho strelu takmer z bránkovej čiary brankár Hrubý výborným zákrokom zastavil presne na čiare.
     
    20
    Jeřábek zasiahol vo vlastnom pokutovom území zozadu do nohy Tecla, ktorý si spracovával loptu po autovom vhadzovaní. Pokutový kop pre Slaviu!
     
    21
    Tím Slavia práve strelil gól!
    Domáci zaslúžene otvárajú skóre! NICOLAE STANCIU kopol penaltu takmer dokonale po zemi k ľavej tyči. Brankár Hrubý síce stranu vystihol, na takto umiestnenú strelu ale nemal žiadnu šancu dosiahnuť.
     
    22
    Považanec hneď po výkope po inkasovanom góle stratil loptu, jeho spoluhráči ale dokázali slávistov zadržať a obrať o loptu. Po malej domov vykopol gólman hostí Hrubý loptu do stredu poľa.
     
    23
    Krob pasom za obranu hľadal nabiehajúceho si Pilíka, ten ale vybiehal z ofsajdového postavenia. Loptu vráti do hry brankár Slavie Ondřej Kolář.
     
    24
    Zima sa odvážne rozbehol dopredu, jeho risk sa mu ale nevyplatil a o loptu prišiel. Pilík okamžite vysunul do úniku za obranu Slavie Chramostu, ktorý najprv trafil obrancu v sklze. Druhým pokusom potom trafil zblízka zasahujúceho brankára Kolářa.
     
    25
    Bořil si nabehol na Masopustov pas za obranu, jeho strelu ale zablokoval Pleštil. Následná Masopustova strela zo strednej vzdialenosti skončila nad Hrubého bránou.
     
    27
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah Masopusta ostrým sklzom do členka Miloš Kratochvíl (FK Jablonec).
     
    27
    Center z rohového kopu domácich obrana Jablonca odvrátila na pravé krídlo, odkiaľ nacentroval Masopust. Na jeho nákop do šestnástky si ideálne vyskočil Tecl, ktorého hlavičku k zemi k ľavej tyči vyrazil skvelým zákrokom brankár Hrubý.
     
    29
    Tím Slavia práve strelil gól!
    Slavia pokračuje vo skvelom výkone a navyšuje svoj náskok! Domáci získali loptu v strede poľa a Tecl si nabehol na pravé krídlo na prihrávku do otvorenej obrany hostí. Odtiaľ prihral pred bránu na nabiehajúceho TOMÁŠA HOLEŠA, ktorý dokázal cez presúvajúceho sa brankára Holeša prepáliť loptu do siete.
     
    30
    Kratochvíl riskoval druhú žltú kartu, keď ďalším ostrým sklzom zasiahol do členka Kúdelu. Hlavný rozhodca Královec mu nahlas dohovára.
     
    V Edene úplné ticho nie je, pretože z reproduktorov znie skandovanie a chorály fanúšikov Slavie.
     
    31
    Hosťom sa vôbec nedarí rozohrávka a i teraz Jeřábkov nákop na útočnú polovicu skončil na kopačke Stanciuho. Domáci zakladajú svoj postupný útok.
     
    32
    Domáci obrancovia posunuli loptu dozadu na brankára Kolářa a spolu s ním si prihrávajú na vlastnej polovici. Dopredu sa zdanlivo príliš neponáhľajú.
     
    33
    Útok Slavie ale tentokrát skončil pomerne rýchlo po útočnom faule Provoda. Holík si nabiehal na nákop na pravé krídlo, Bořil ho ale čisto odtlačil od lopty a tá sa dokotúľala za bránkovú čiaru.
     
    34
    Znovu tak sledujeme rozohrávku obrancov Slavie a brankára Kolářa. Hostia ich vôbec nenapádajú, namiesto toho čakajú v obranných líniách na vlastnej polovici.
     
    35
    Stanciu sa stiahol medzi stopérov po loptu a potom presným pasom našiel na ľavom krídle rozbehnutého Bořila. Tomu loptu odkopol na rohový kop Pleštil.
     
    36
    Center z rohového kopu nebol vôbec vydarený a nikto z hráčov v šestnástke ho nedokázal poriadne zasiahnuť. Lopta ale skončila opäť na kopačkách slávistov, ktorí pokračujú vo svojej útočnej akcii.
     
    37
    Bořil stratil loptu, hneď ju ale získal naspäť. Po jeho prihrávke sa pokúšal o kľučku na krídle Masopust, pred Holíkom mu ale lopta utiekla do autu.
     
    38
    Práve Holíkov nákop na spoluhráčov v útoku znovu zastavili obrancovia Slavie. Stanciu potom ďalším krásnym pasom za obranu Jablonca vysunul do šestnástky Tecla, pred ktorým loptu chytil vybiehajúci brankár Hrubý.
     
    39
    Dvojica Stanciu – Tecl opäť zahrozila hosťom. Rumun ďalším nákopom za obranu hľadal Tecla, ktorému tentokrát odkopol Jeřábek loptu na rohový kop.
     
    40
    Stanciu rozohral rohový kop na krátko s Masopustom a sám sa dostal po niekoľkých prihrávkach v šestnástke Jablonca k lopte. Jeho pokus o technickú strelu k vzdialenejšej tyči nebol presný a hrací predmet skončil výrazne mimo Hrubého brány.
     
    41
    Hostia vypadajú úplne rezignovane a prestávka sa im bude rozhodne hodiť. Slavia má zápas plne pod kontrolou a nedáva hráčom Jablonca priestor vôbec na nič.
     
    42
    Tieto slová hneď poprel Pleštil, ktorý sa prekľučkoval z pravej strany do šestnástky Slavie cez Bořila a Zimu, jeho prihrávku do stredu pokutového územia domácich ale nasmeroval z voleja vysoko nad bránu Chramosta.
     
    43
    Tecl si stiahol v šestnástke Jablonca zo vzduchu vysokú loptu a pokúsil sa otočiť okolo Jeřábka. V súboji s ním spadol na trávnik, hlavný rozhodca mu ale hneď ukázal, že penalta sa teraz kopať nebude.
     
    44
    Štěpánek nakopol loptu na pravú stranu na Pleštila, ktorý vystihol Bořilovu malú domov. Našťastie pre Slaviu dokázal vybehnutý brankár Kolář loptu zraziť na rohový kop.
     
    45
    Center z rohu hostí obrana Slavie vyriešila a „sešívaní“ vyrazili do rýchleho protiútoku. Coufalov center z pravej strany vypadol brankárovi Hrubému z rúk, nebol však pri ňom žiaden slávista a tak mohol gólman Jablonca loptu s pokojom chytiť.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Tecl si nabehol na ľavú stranu za obranu Jablonca a nacentroval na opačnú stranu Stanciuovi. Ten sa však dostal do ostrého uhla, a tak musel loptu posunúť dozadu.
     
    45+2
    Z hranice pokutového územia Jablonca napokon zakončoval Takács, jeho strela po zemi ale nebola pre brankára hostí Hrubého problémom.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Slavia bola v prvom polčase jasne lepším tímom a zaslúžene vedie o dva góly. O jej náskoku rozhodli gólom z penalty Stanciu a po krásnom rýchlom brejku Holeš. Slávisti ale mali i množstvo ďalších príležitostí a pokojne mohli streliť i viac gólov, hostí však niekoľkokrát podržal výbornými zákrokmi brankár Vlastimil Hrubý. Jablonec bránu Slavie až na jeden vydarený útok vôbec neohrozil a pred druhým polčasom majú teda hostia v šatni nad čím rozmýšľať.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 59 % : 41 %
    Strely na bránu: 5:1
    Strely mimo: 5:1
    Rohy: 5:1
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 8:4
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:10.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hráči Jablonca. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Domáci okamžite vysunuli veľmi vysoko svoje napádanie a donútili obrancov Jablonca k nepresnej rozohrávke. Založiť svoju útočnú akciu tak môžu slávisti.
     
    48
    Ani ich rozohrávka však nebola oveľa lepšia a do otvorenej obrany Slavie prenikol po pravej strane Pleštil. Jeho center do šestnástky nakoniec chytil pripravený brankár Kolář.
     
    49
    Kolář presným nákopom našiel medzi obrancami Jablonca Tecla, ktorý sa ale do šestnástky prebiť nedokázal. Po jeho prihrávke potom stratil loptu Provod, ktorý navyše stiahol na trávnik Považanca.
     
    50
    Domáci rýchlo obrali Jablonec o loptu a na vlastnej polovici si ju prihráva obranná štvorica Slavie spolu s brankárom Kolářom.
     
    51
    Kúdela napokon nakopol loptu na pravé krídlo na Masopusta, ktorého center ale nebol vôbec vydarený a skončil až za Hrubého bránou.
     
    52
    Pleštil sa po zisku lopty dostal do rýchleho protiútoku. Jeho prienik do šestnástky ukončil tvrdým, ale podľa názoru hlavného rozhodcu čistým zákrokom Holeš.
     
    53
    Holík si vymenil loptu na pravej strane s Pleštilom, tesne pred bránkovou čiarou mu ale lopta odskočila. Jablonec vstúpil do druhého polčasu omnoho aktívnejšie, ako hral v prvom dejstve.
     
    54
    Zima stratil pri rozohrávke loptu, hneď ju však dokázal Pleštilovi zobrať Coufal. Slávisti potom rýchlo otočili hru na opačnú stranu a usadili sa na polovici Jablonca.
     
    55
    Štěpánek dlhým nákopom spred vlastného pokutového územia hľadal Chramostu, ktorý však nemal šancu dobehnúť loptu. Domáci obrancovia sa s rozohrávkou neponáhľajú.
     
    56
    Tím Slavia práve strelil gól!
    Domáci z prvej gólovej príležitosti v druhom polčase strieľajú gól! Stanciuho nákop na LUKÁŠA PROVODA podbehol Holík a rozbehnutý Provod sa za ním dostal k lopte. Pred vybiehajúcim brankárom Hrubým už Provod nezaváhal a loptu poslal k ľavej tyči brány Jablonca.
     
    58
    Hostí inkasovaný gól zjavne zaskočil a okamžite po výkope po inkasovanom góle prišli o loptu. Domáci obrancovia si znovu loptu prihrávajú v blízkosti stredového kruhu.
     
    59
    Postupnou kombináciou sa slávisti dostali pred šestnástku Jablonca, tam si ale neporozumeli pri narážačke Bořil s Masopustom a lopta po nepresnej prihrávke skončila u brankára Hrubého.
     
    61
    Tím Slavia práve strelil gól!
    Domáci pokračujú v deštrukcii Jablonca! Stanciu si na pravom krídle obhodil Štěpánka a prenikol do šestnástky. Prihrávkou pred bránu potom posunul loptu do bránkoviska k STANISLAVOVI TECLOVI, ktorý ju zblízka bez problémov dorazil do odkrytej svätyne hostí.
     
    62
    Pilíkov center z ojedinelého rohu Jablonca odhlavičkoval z vlastnej šestnástky Holeš. Odrazenú loptu získali hostia, ktorí pokračujú vo svojej postupnej útočnej kombinácii.
     
    63
    Bořil získal loptu a hneď ju preniesol na opačnú stranu na Coufala. Ten vysunul do nábehu na pravé krídlo Provoda, ktorého center ale zrazil Holík k svojmu brankárovi Hrubému.
     
    65
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Tomáš Holeš, prichádza Ibrahim Benjamin Traoré.
     
    65
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Lukáš Masopust, prichádza Patrik Hellebrand.
     
    65
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Stanislav Tecl, prichádza Petar Musa.
     
    65
    Striedanie v tíme FK Jablonec: z ihriska odchádza Jan Chramosta, prichádza Tomáš Dočekal.
     
    66
    Bořil si krásne obhodil Kroba a prenikol do šestnástky Jablonca z ľavej strany, jeho prihrávka na nabiehajúceho Traorého ale nebola presná. Striedajúci slávista na loptu nedosiahol.
     
    67
    Hostia tak získali hrací predmet, rýchlo dopredu ale vyraziť nemohli, pretože slávisti sa okamžite zoradili do obranného postavenia. Jablonec musí útočiť „do plných“.
     
    68
    Slávisti sa už futbalom bavia. Provod nádherným centrom z ľavej strany útočnej polovice našiel na zadnej tyči nabiehajúceho Musu, ktorý loptu zblízka usmernil tesne mimo ľavej tyče Hrubého brány.
     
    69
    Hostia sa snažia vysokým napádaním skomplikovať rozohrávku Slavie, „sešívaní“ ale hrajú vo veľkej pohode a napádajúcich hráčov Jablonca dokážu vykombinovať.
     
    70
    Posledný útok Slavie skončil až po Bořilovej strate lopty a následnom faule slávistického kapitána. Hostia ale ani teraz nemohli vyraziť do útoku, pretože ich Slavia drží napádaním na ich vlastnej polovici.
     
    71
    Hellebrandov center z pravej strany Holík zablokoval, odrazenú loptu ale znovu získali domáci. Ich kombinácia teraz pripomína obliehanie pokutového územia Jablonca.
     
    72
    Slavia hrá na krátke prihrávky a už hrá vyložene na krásu. Hostia ich ale i tak nedokážu obrať o loptu a stále za nimi behajú bezmocne zo strany na stranu.
     
    73
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Nicolae Stanciu, prichádza Abdalláh Júsuf Hilál.
     
    74
    Traoré trochu zariskoval pri rozohrávke, tesne pred Dočekalom ale dokázal loptu zastaviť Zima. Ten ju hneď nakopol na útočnú polovicu, kde ju však jeho spoluhráči nedokázali vybojovať.
     
    76
    Striedanie v tíme FK Jablonec: z ihriska odchádza Kasper Hämäläinen, prichádza Rafael Acosta.
     
    76
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Ondřej Kúdela, prichádza Michal Frydrych.
     
    77
    Traoré si nabehol do šestnástky na kolmicu Provoda a v nej ho zostrelil pri snahe o odkopnutie lopty sklzom Štěpánek. Ďalšia penalta pre Slaviu!
     
    78
    Tím Slavia práve strelil gól!
    To je pre hostí už debakel! ABDALLÁH JÚSUF HILÁL sa postavil k pokutovému kopu a poradil si s ním náramne. Loptu poslal nechytateľne do pravého horného rohu, brankár Hrubý teda nemal absolútne žiadnu šancu zasiahnuť.
     
    80
    Hostia už sú úplne odovzdaní a na nejakú útočnú snahu zjavne rezignovali. Domáci hrajú s napádajúcimi hráčmi Jablonca na vlastnej polovici bago.
     
    81
    S týmto svojim bagom sa slávisti posunuli na útočnú polovicu, keď ale hrozila strata lopty, tak ju posunuli dozadu na obrancov a striedajúci Frydrych spolu s brankárom Kolářom zakladá ďalší útok.
     
    82
    Napokon získal loptu Holík, ktorý ju však pred napádajúcim Júsufom Hilálom musel odkopnúť k obrancom Slavie. Traoré potom okamžitou kolmicou za obranu hostí hľadal Musu, pri lopte bol ale ako prvý brankár hostí Hrubý.
     
    83
    Traoré sa elegantne otočil okolo Považanca, nepresnou prihrávkou ale loptu daroval obrancom Jablonca. Tí sa znovu dostali pod tlak presujúcich slávistov a Kratochvíl loptu opäť odkopol len k brankárovi Kolářovi.
     
    85
    Žltú kartu za zásah Coufala pri rozohrávke do nohy ostrým sklzom dostáva Tomáš Dočekal (FK Jablonec).
     
    85
    Striedanie v tíme FK Jablonec: z ihriska odchádza Dominik Pleštil, prichádza Michal Černák.
     
    Michal Černák vo veku 16 rokov debutuje v najvyššej českej súťaži.
     
    87
    Zápas sa už prakticky len dohráva. Hostia síce majú loptu na svojich kopačkách, nedokážu sa ale usadiť na dlhšiu dobu na útočnej polovici.
     
    88
    Frydrych odkopol pred Dočekalom loptu do autu a hostia sa po veľmi dlhej dobe dokázali usadiť pri šestnástke Slavie k útočnej kombinácii.
     
    89
    Hellebrand zrazil vo vzdušnom súboji Kratochvíla na trávnik. Ten musel odísť za autovú čiaru na ošetrenie.
     
    90
    Záver riadnej hracej doby sa odohráva tam, kde drvivá väčšina zápasu – na polovici Jablonca – a loptu majú na kopačkách hráči pražskej Slavie.
     
    90
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    90+1
    Frydrych nakopol loptu za obranu Jablonca na Provoda, ktorý ale nedokázal hrací predmet dobehnúť. Guľatý nezmysel tak skončil u brankára Hrubého, ktorý ho vykopol na spoluhráčov do stredu poľa.
     
    90+2
    Tí však loptu získať nedokázali a zápas sa tak končí ďalším bagom slávistov v strede poľa.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Slavia úplne ovládla dnešný zápas a skvelým výkonom nedala hosťom z Jablonca žiadnu šancu. Domáci mali obrovskú územnú prevahu, ktorú korunovali ďalšími tromi gólmi v druhom polčase a na cestu domov naložili bezzubým hosťom päť kúskov. Jablonec dnes domáceho brankára Kolářa takmer neohrozil a jeho výkon je určite obrovským sklamaním, nič to ale nemení na skvelom výkone domácich. Tí si vďaka tejto výhre udržali na čele tabuľky osembodový náskok pred druhou Plzňou. Jablonec zostáva na tretej priečke, na rozdiel jediného bodu sa ale k nemu zozadu dotiahol Liberec.
     
    Držanie lopty: 67 % : 33 %.
    Strely na bránu: 8:1.
    Strely mimo: 6:1.
    Rohy: 5:3.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 18:8.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:07:39)

    Michal Sadlek

    Góly: 21. Stanciu (pen.), 29. Holeš, 56. Provod, 61. Tecl, 78. Júsuf Hilál (pen.)

    Karty:   27. Kratochvíl (JAB), 85. Dočekal (JAB)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:8.
    SK Slavia Praha: O. Kolář – Bořil (C), Kúdela (76. Frydrych), Zima, Coufal – Takács, Holeš (65. Traoré) – Masopust (65. Hellebrand), Stanciu (73. Júsuf Hilál), Provod – Tecl (65. Musa).
    Náhradníci: Kovář – Frydrych, Hellebrand, Oscar, Musa, Júsuf Hilál, Traoré.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Jeřábek, Štěpánek, Krob – Hämäläinen (76. R. Acosta), Považanec (C) – Pleštil (85. Černák), T. Pilík, Kratochvíl – Chramosta (65. Dočekal).
    Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Černák, Breda, Peřina, Dočekal, Velich.

    Rozhodca: Královec – Nádvorník, Mokrusch

    Diváci: 90