Dortmund – Bayern 0:1 (kon.) | Brémy – Mönchengladbach 0:0 (kon.) | Frankfurt – Freiburg 3:3 (kon.)
Leverkusen – Wolfsburg 1:4 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
1:4 (0:1)
VfL Wolfsburg
Utorok 26.05.2020, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 28. kola nemeckej Bundesligy. V ňom sa proti sebe postavia mužstvá Bayer Leverkusen a VfL Wolfsburg. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:30.

    Do konca Bundesligy ostáva ešte osem kôl a ešte nie je o všetkom rozhodnuté. Aj naďalej prebiehajú súboje o titul a aj o udržanie sa v tejto súťaži. Aktéri tohto stretnutia sú vo vrchnej časti tabuľky a teda v pokojných vodách tejto súťaže.

    Bayer Leverkusen:
    Domáci celok má momentálne na svojom konte 53 bodov a nachádza sa teda na štvrtom mieste. Na tretie Lipsko stráca len jeden bod, na druhý Dortmund štyri body a na vedúci Bayern osem bodov. Úplne z hry boja o titul domáci teda nie sú, ale skôr už budú bojovať o čo najlepšie umiestnenie v prvej päťke, ktorá je veľmi nadupaná.

    VfL Wolfsburg:
    Hosťujúci celok sa nachádza na šiestom mieste, kde disponuje 39 bodmi. Wolfsburg zrejme na prienik do prvej päťky už môže zabudnúť, skôr ho čaká boj aj o to šieste mieste s ďalšími súpermi. Ak by sa Wolfsburg po skončení súťaže umiestnil na spomínanom šiestom mieste, tak si vybojuje účasť v kvalifikácii o Európsku ligu.

    Oba celky teda majú ešte o čo hrať a tak verme, že budeme svedkami kvalitného stretnutia. Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Tapsoba, S. Bender, Wendell – Weiser, Aránguiz, Demirbay, Amiri – Bellarabi, Havertz, Diaby

    Náhradníci: R. Özcan – Tah, Dragović, Baumgartlinger, Palacios, Wirtz, Paulinho, Bailey, Alario

    VfL Wolfsburg: Casteels – Mbabu, Pongračić, Brooks, Roussillon – Steffen, X. Schlager, Arnold, Brekalo – Weghorst, Joao Victor

    Náhradníci: Pervan – Knoche, Tisserand, Horn, Justvan, May, Marmoush, Ginczek

    Rozhodca: Schlager – Borsch, Gorniak
     
    Prajem príjemný futbalový večer! Zatiaľ jedinou z tých TOP európskych súťaží ktorá sa hrá je nemecká Bundesliga, ktorá dnes pokračuje 28. kolo a BayArena v Leverkusene bude hostiť stretnutie domáceho celku, ktorý privíta Wolfsburg.

    Oba celky ešte majú o čo hrať, zatiaľ si prezrite zostavy a tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto strenutia je už v plnom prúde, výkop mali domáci futbalisti, ktorí odohrajú toto stretnutie v červených dresoch, hostia sa pobijú o body v dresoch čiernej farby.
     
    2
    Zatiaľ stále držia loptu na svojich kopačkách domáci, ktorí sa snažia postupune usadiť na polovici súpera. Wolfsburg sa okamžite pokúša o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    3
    Aj naďalej je od úvodného výkopu lopta na kopačkách domáceho celku, ktorý teda diktuje tempo hry a snaží sa z úvodnej aktivity vyťažiť čo najviac.
     
    4
    O prihrávku do pokutového územia sa pokúšal domáci Diaby, ale jeho snaha bola nepresná a bude to len odkop od brány hosťujúceho celku, o ktorý sa postará kapitán Casteels.
     
    5
    Po svojej ďalšej útočnej aktivite získal Leverkusen rohový kop. Center na prvú tyč obrana Wolfsburgu odvrátila do bezpečia a bude z toho ďalší rohový kop.
     
    6
    Aj ten však hostia dokázali ubrániť a loptu dostávajú do bezpečia. Leverkusen sa už zo svojho územia snaží založiť ďalší útočný výpad.
     
    7
    Wolfsburg bez problémov ubránil aj ďalší útok zo strany súpera a momentálne drží loptu na svojich kopačkách. Smerom dopru sa hostia zatiaľ neponáhľajú.
     
    8
    Do pokutového územia domácich letel center, ktorý končí len v rukaviciach brankára Hradeckého. Ten sa potom snažil rýchlo založiť útočnú akciu, ale lopta končí len u hráčov Wolfsburgu.
     
    9
    Leverkusen však zakrátko znova kombinuje na polovici súpera. Domáci sú teda v úvode zápasu aktívnejší, ale zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu situáciu v tomto zápase.
     
    10
    Po tomto rýchlom útočnom výpade už bude nasledovať v poradí tretí rohový kop pre domáci celok. Wolfsburg sa tak aj naďalej bude musieť brániť.
     
    11
    Ani tento rohový kop však veľa zaujímavého neponúkol, Wolfsburg vyviezol loptu do stredu ihriska. Úvodná desaťminútovka je už minulosťou, neudialo sa zatiaľ nič podstatného.
     
    12
    Je tu prvá zaujímavá situácia tohto zápasu! Victor vyslal nebezepčný center pred bránu domácich, ale na poslednú chvíľu zasiahla obrana Bayeru a odvrátila loptu na rohový kop!
     
    13
    Prvý rohový kop hostí nič zaujímavého nepriniesol, loptu už na svoje kopačky získava domáci celok, ktorý sa pokúša o prienik smerom dopredu.
     
    14
    Leverkusen dlhšie kombinoval na polovici súpera, ale k ničomu zaujímavému to neviedlo. Uvidíme, či teraz niečo vymyslí hosťujúci celok.
     
    15
    Hostia opäť zaútočili z rýchleho brejku a táto aktivita im prináša druhý rohový kop v tomto zápase.
     
    16
    Výborný zákrok Hrádeckého! Brnakár domácich včas vybehol zo svojej brány a svojim zákrokom zabránil, aby sa hostia dostali do vedenia.
     
    16
    Na center od rohovej zástavky sa snažil reagovať Brooks, ale jeho hlavička z hranice pokutového územia bola nepresná a bude to len odkop od Hradeckého brány.
     
    17
    Leverkusen sa opäť s loptou usadil na polovici súpera a snaží sa vyvíjať ďalší veľký tlak, ktorý by mohol smerovať k prvej väčšej domácej šanci.
     
    18
    Domáci získali zaujímavý priamy kop z dobrej vzdialenosti, ale hostia odvrátili loptu do bezpečia. Leverkusen sa snaží pokračovať vo svojej aktivite aj naďalej.
     
    19
    Na obraze hry sa v podstate nič nemení, častejšie je pri lopte domáci celok, ktorý však má problémy vo finalnej fáze. Hostia tak zatiaľ pohodlne odrážajú ich útoky.
     
    20
    Ani tento útok domácich nebol nijak úspešný a bude to len ďalší odkop od Casteelsovej brány.
     
    21
    O indivudálnu akciu sa pokúšal domáci Bender, ale obísť obrancu súpera sa mu nepodarilo.
     
    22
    Dostávame sa približne za polovicu prvého polčasu. Zatiaľ stále čakáme na úvodný presný zásah. Aktívnejšie pôsobí domáci celok, ale paradoxne najväčšiu šancu mali v 16. minúte hostia.
     
    23
    Spoza pokutového územia sa pokúsil vystreliť Steffen, ale jeho pokus bol nepresný a tak Hrádeckého nijak nezamestnal.
     
    24
    Už to teda vyzerá, že sa hostia pomaly prebúdzajú k životu a začínajú tiež hroziť častejšie. Uvidíme, či sa v prvom polčase dočkáme presného zásahu či už na jednej alebo druhej strane.
     
    25
    Ďalšie zaujímavé akcie však nepribúdajú. Hra sa ale postupne vyrovnáva na oboch stranách.
     
    27
    Leverkusen už dlhšiu dobu drží loptu na svojich kopačkách, ale ich útočná snaha sa nevyvíja podľa predstáv a domáci začínajú útok od svojho brankára.
     
    28
    No a k lopte sa dostáva aj jeho kolega Casteels, ktorý pohodlne rozohráva loptu na svojich spoluhráčov.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Kerem Demirbay (Bayer Leverkusen).
     
    30
    Polhodina zo stretnutia v BayArene je už minulosťou, stále čakáme na úvodný presný zásah. Dočkáme sa ho do konca úvodného dejstva?
     
    31
    Za hostí sa snažil o individuálny prienik Steffen, ale bol pri tom faulovaný. Wolfsburg tak ešte zostáva pri lopte.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Joao Victor (VfL Wolfsburg).
     
    34
    Leverkusen momentálne kombinuje len na svojej polovici ihriska, nedarí sa mu s loptou dostať ďalej ako za stred ihriska.
     
    35
    V poslednej dobe sledujeme aj ako sa hra často kúskuje, vidíme časté fauly, alebo nepresné prihrávka za postranú čiaru.
     
    36
    Futbalisti Wolfsburgu vyslali v krátkej dobe dva centre do pokutového územia, ale oba boli ľahkou korisťou pre brankára Hradeckého.
     
    37
    Táto útočná snaha domácich prináša ďalši rohový kop. Wolfsburg sa tak teraz bude musieť mať pred svojou bránou na pozore.
     
    38
    Hostia museli čeliť až dvom rohovým kopom a po tom druhom hrozilo nebezpečnetsvo! Havertz ale poslal svoj pokus tesne vedľa súperovej brány.
     
    39
    Následne tu bol pokus o rýchly útok zo strany hostí, ale domáci všetko zvládli a žiadne nebezpečenstvo nepripustili.
     
    40
    Hra sa teraz musela na krátku dobu prerušiť, na ihrisku ostal ležať hosťujúci Victor. Zatiaľ vyzerá byť v poriadku a bude aspoň v prvom polčase pokračovať v hre.
     
    41
    Wolfsburg drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa pred koncom úvodného dejstva ešte niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    42
    Hostia vybojovali priamy kop z celkom nádejnej pozície.
     
    43
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Vynikajúco zahratý priamy kop zo strany hosťúceho centru! Na parádny center zareagoval MARIN PONGRAČIĆ, ktorý vyskočil na loptu najvyššie a loptu umiestnil do siete – 0:1!
     
    44
    Blíži sa samotný záver prvého polčasu. Uvidíme, či sa ešte bude niečo nadstavovať.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo v BayArené je už minulosťou, napokon sme boli svedkami jedného presného zásahu, o ktorý sa v samom závere postarali hostia a vďaka gólu Pongračića vyhrávajú najtesnejším možným rozdielom! Domáci mali od úvodu viacej z hry, ale prakticky nemali žiadnu veľkú šancu. Naopak hostia z dvoch veľkých šancí jednu premenili. Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý začne približne o 21:33.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami späť na hracej, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Sven Bender, prichádza Aleksandar Dragović.
     
    46
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Karim Bellarabi, prichádza Florian Wirtz.
     
    46
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Mitchell Weiser, prichádza Julian Baumgartlinger.
     
    47
    Druhý polčas je už v plnom prúde, výkopom ho odštartoval hosťujúci celok. Tréner domácich spravil do druhého polčasu hneď tri zmeny, snáži sa tak zrejme reagovať na nepriaznivý vývoj skóre.
     
    48
    Obrovská šanca pre hostí! Brekalo spoza pokutového územia vyslal nebezpečnú strelu na bránu domácich, ale Hrádecký vyškrabal loptu do bezpečia!
     
    50
    Čoskoro sa do útoku dostali aj domáci futbalisti, ale žiadnu veľkú šancu nevypracovali.
     
    51
    Domáci teda aj naďalej prehrávajú o jeden gól, snažia sa teda viacej tlačiť pred bránu súpera.
     
    52
    Leverkusen stále nevylepšil finálnu fázu a má problémy v koncovke. Hostia tak bez problémov držia svoje tesné vedenie.
     
    54
    Ani táto útočná snaha domácich nevyšla, Havertz bol v ofsajde.
     
    55
    Wolfsburg momentálne drží loptu na svojich kopačkách, nikam sa samozrejme neponáhľa.
     
    56
    Wendellova individuálna akcia nebola úspešná, jeho prihrávka končí za postrannou čiarou. Wolfsburg rozohráva loptu zo svojej polovice.
     
    57
    Z väčšej diľaky to teraz skúšal Arnold, ale jeho pokus smeruje vysoko nad domácu bránu.
     
    58
    Výborné čítanie hry teraz predviedol hosťujúci brankár Casteels, ktorý išiel všas z brány a zastavil tak rodiace sa nebezpečnestvo.
     
    59
    Domáci futbalisti získali rohový kop, ale hostia ho bez problémov ubránili a získavajú loptu na svoje kopačky.
     
    60
    Hodina z hry v BayArene je už minulosťou. Domáci celok aj naďalej prehráva najtesnejším možným rozdielom.
     
    61
    V krátkej dobe sme sledovali ďalší rohový kop Leverkusenu, ktorý rovnako ako ten pred tým nič zaujímavého nepriniesol.
     
    62
    Hostia mohli teraz navýšiť svoje vedenie! Z tesnej blízkosti zakončoval Steffen, ale Hrádecký predviedol vynikajúci zákrok a stále tak drží svoj tím nad vodou!
     
    63
    Žltú kartu dostáva Julian Baumgartlinger (Bayer Leverkusen).
     
    65
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Hostia idú do vedenia o dva góly! Wolfsburg mal výhodu priameho kopu, k jeho exekúcii sa postavi MAXIMILIAN ARNOLD a prízemnou strelou, ktorá bola zrejme tečovaná upravuje skóre na 0:2!
     
    66
    Domáci sú teda v náročnej úlohe, prehrávajú vo svojom prostredí o dva góly.
     
    66
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Josip Brekalo, prichádza Daniel Ginczek.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Moussa Diaby (Bayer Leverkusen).
     
    67
    Žltú kartu dostáva Daniel Ginczek (VfL Wolfsburg).
     
    68
    VfL Wolfsburg dal gól!
    No a zrejme je definitívne rozhodnuté! Parádna akcia hosťujúceho celku, na dobrý center si vyskočil najvyššie RENATO STEFFEN a hlavou umeistnil loptu do siete – 0:3!
     
    69
    Bayer Leverkusen prehráva doma o tri góly a rodí sa nám zrejme aj prekvapenei tohto kola. Hostia teraz na čo siahnu to im vychádza výborne.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Koen Casteels (VfL Wolfsburg).
     
    72
    Domáci sú pochopiteľne v šokú a kŕči a na nič poriadne sa nezmôžu. Určite si už Leverkusen želá, aby bol koniec zápasu a na toto domáce stretnutie rýchlo zabudol.
     
    74
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Moussa Diaby, prichádza Leon Bailey.
     
    75
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Tak toto už vyzerá na poriadny debakel! Aj tento priamy kop zahrali hostia ukážkovo, na center si vyskočil MARIN PONGRAČIĆ a hlavou upratal loptu do siete – 0:4!
     
    76
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Renato Steffen, prichádza Omar Marmoush.
     
    77
    Veru dnes je to nočná mora pre Bayer vo svojom domácom prostredí. Možno je aj dobré pre futbalistov Bayeru, že sa hrá bez prítomnosti divákov.
     
    78
    Domáci však ešte ako tak bojujú, aby z toho prípadne nebol väčší gólový debakel.
     
    79
    Bayer zahrával priamy kop na polovici súpera, ale už aj z frustácie ho zahral veľmi zle a hostia vyrážajú do rýchleho protiútoku. Wolfsburg je teraz pri veľkej chuti.
     
    80
    Desať minút ostáva do konca druhého polčasu. O osude je rozhodnuté, hrá sa len o konečnú podobu výsledku.
     
    81
    Kto by to bol povedal pred zápasom, že to takto dopadne. Favoritom boli uričte domáci, ktorí ešte mali akú takú šancu zabojovať o výrazné popredné umiestnenie v tabuľke.
     
    83
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza John Anthony Brooks, prichádza Robin Knoche.
     
    84
    Už domácim futbalistom dochádzajú aj potrebné sily na dohratie zápasu. Koniec sa čoskoro blíži, zrejme nie je ani dôvod nadstavovať minúty navyše.
     
    85
    Po veľmi dlhej dobe tu bol aj útok zo strany domácich, ale center do pokutového územia Wolfsburgu si obrana tohto celku postrážila.
     
    85
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Tak aspoň malá náplasť pre domáci celok, jedného gólu sa Bayer v tomto zápase predsa len dočkal. JULIAN BAUMGARTLINGER sa v pokutovom území dostal k odrazenej lopte a upratal ju do siete – 1:4!
     
    87
    Domáci tak aspoň kozmeticky upravili skóre. Ostáva dohrať posledné minútky, dočkáme sa ešte niečoho zaujímavého?
     
    88
    Wolfsburg sa dostáva k lopte a predsa len to ešte hostia skúšajú smerom dopredu.
     
    89
    Ofsajd hosťujúceho celku. Necelá minúta ostáva do konca riadnej hracej doby, zrejme nie je dôvod zbytočne toto stretnutie predlžovať.
     
    90
    Hosťujúci celok sa ešte dostal k jednému rohovému kopu, zakončenie od Arnolda bol ale nepresné.
     
    90+1
    Tak predsa len sa nadstavujú 3 minúty v druhom polčase!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sa teda ešte diali veci! Domácim sa nepodarilo vyrovnať a napokon môžme povedať, že utrpeli debakel. Hostia sa dostali do vedenia o štyri góly, ale s čistým kontom domov predsa len neodišli, domáci aspoň v závere zápasu sa čestného gólu dočkali.

    Určite to môžme označiť za prekvapenie kola, domáci budú musieť zabrať v ďalších zápasoch, aby si napravili reputáciu. Naopak, hostia môžu byť so svojim výkonom veľmi spokojní.

    Ja vám už teda ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc! (22:26:07)

    Miroslav Revaj

    Góly: 85. Baumgartlinger – 43. Pongračić, 65. Arnold, 68. Steffen, 75. Pongračić

    Karty:   29. Demirbay (LEV), 63. Baumgartlinger (LEV), 67. Diaby (LEV) – 33. Joao Victor (WOF), 67. Ginczek (WOF), 71. Casteels (WOF)


    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Tapsoba, S. Bender (46. Dragović), Wendell – Weiser (46. Baumgartlinger), Aránguiz, Demirbay, Amiri – Bellarabi (46. Wirtz), Havertz (C), Diaby (74. Bailey).
    Náhradníci: R. Özcan – Tah, Dragović, Baumgartlinger, Palacios, Wirtz, Paulinho, Bailey, Alario.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Mbabu, Pongračić, Brooks (83. Knoche), Roussillon – Steffen (76. Marmoush), X. Schlager, Arnold, Brekalo (66. Ginczek) – Weghorst, Joao Victor.
    Náhradníci: Pervan – Knoche, Tisserand, Horn, Justvan, May, Marmoush, Ginczek, Llanez Jr..

    Rozhodca: Schlager – Borsch, Gorniak