Jan Janka - Matěj Kozubovsky Vítěz: M. Kozubovsky (KO) (kon.) | Daniel Vítovec - David Hunanyan Vítěz: D. Vítovec (na body) (kon.)
Štěpán Guba - Jan Pajtaš Vítěz: Š. Guba (na body) (kon.) | Matouš Kohout - Michal Ryba Vítěz: M. Kohout (KO) (kon.)
Lukáš Chotěnovský - Ladislav Krištůfek Vítěz: L. Krištůfek (KO) (kon.) | Pavel Salčák - Zdeněk Polívka Vítěz: Z. Polívka (KO) (kon.)
Jakub Dyk - Luboš Lesák Vítěz: L. Lesák (KO) (kon.) | Matěj Peňáz - Matěj Hrkal Vítěz: M. Peňáz (TKO) (kon.)
Jakub Bahník - Pavel Hvězda Vítěz: J. Bahník (KO) (kon.) | Jakub Klauda - Adam Dvořáček Vítěz: J. Klauda (na body) (kon.)
koniec udalosti
Matěj Peňáz - Matěj Hrkal

Vítěz: M. Peňáz (TKO)

cz Sobota 16.05.2020, 23:10 • Reinders Gym, Praha • Oktagon Underground
Predzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost a sledujte s námi i další duely dnešní karty. (23:15:02)
     
    Vítěz: M. Peňáz (TKO)
     
    Výzva Matěje Hrkala byla zřejmě neúplně promyšlená. Peňáz v prvním kole dominoval, a nakonec duel zvládl technickým KO. Hladkým vítězstvím se tak dostává do další fáze své pyramidy.
     
    Konec zápasu.
     
    03:00
    V samotném závěru kola přišlo ještě jedno počítání, které nakonec vyústilo v ukončení zápasu. Matěj Peňáz se stává prvním bojovníkem Undergroundu, který zápas vyřídil v úvodních třech minutách.
     
    02:36
    Hrkal se snaží kolo přežít. Zběsilý pokus o takedown neměl šanci.
     
    01:58
    A je to dokonce Peňáz, kdo zvládl první kontrolovaný takedown. Krásný zvedák a je tu první počítání Hrkala.
     
    01:20
    Lowkick Peňáze a Hrkal zatím nemá odpověď. S obráceným gardem si neví rady.
     
    00:50
    Do prvního takedownu pochopitelně nastoupil Hrkal, jenže kontrolovaný nebyl.
     
    00:13
    Peňáz rovnou začíná roundkickem a tlačí svého soupeře ke krajím oktagonu.
     
    Začalo 1. kolo
     
    Matěj Hrkal už absolvoval kontrolu před vstupem do oktagonu a čeká na svého jmenovce, který je v zápase favoritem.
     
    PYRAMIDA DO 90 KILOGRAMŮ:
    PEŇÁZ vs. HRKAL


    Matěj Peňáz (0-0-0)
    Výkvět Jetsaam Gymu, který má na to ovládnout celou pyramidu do 90 kilogramů a překonat tak zkušené zápasníky MMA jako Ondřeje Rašku nebo Pavla Salčáka. Jako jediný zástupce domácí scény patří do nejprestižnější kickboxerské organizace GLORY a má na svém kontě i tituly mistra světa v K1 a thajském boxu. Cizí mu není ani Muay Thai. Trénuje ho navíc další aktivní legenda bojových sportů a účastník pyramidy do 100 kilogramů Tomáš Hron. Peňáz Hrkalovu hozenou rukavici bez problému přijal. „Všechny zápasy, co jsem měl mít tento rok, se zrušily. Takže to beru jako skvělou příležitost ukázat se i na české scéně. Mám předpoklady k tomu, že bych to mohl vyhrát,“ věří před první partií Peňáz.

    Matěj Hrkal (0-0-0)
    Do první fáze turnaje vstupuje v podstatě v pozici domácího borce, jelikož se bude zápasit na půdě Reinders Gymu, kde pravidelně trénuje. Zřejmě i proto si na Peňáze tolik věřil a vyzval jej k vzájemnému měření sil. „Rád bych všem ukázal, že v malých rukavicích je to jiný svět. A komu jinému, než Peňázovi. Budeš pro mě dobrý skalp. Seš pro?“, předeslal Hrkal prostřednictvím facebookové stránky Oktagon MMA. Sám s profi zápasy ve smíšených bojových uměních ještě zkušenosti nemá, zato ale bojoval mezi amatéry a na formát tři krát tři minuty si zvykl. Všechny jeho utkání uvedené na Sherdogu totiž došly až k bodovému rozhodnutí.
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. První turnaj začíná tuto sobotu od 20 hodin. Půjde o české duely, jejichž vrcholem by se měl stát vyhecovaný hlavní zápas mezi Tomášem Le Sym a Tadeášem Růžičkou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 23:10.

    Patrik Czepiec