Augsburg – Wolfsburg 1:2 (kon.) | Dortmund – Schalke 4:0 (kon.) | Düsseldorf – Paderborn 0:0 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 0:3 (kon.) | Lipsko – Freiburg 1:1 (kon.) | Frankfurt – Mönchengladbach 1:3 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
1:3 (0:2)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 16.05.2020, 18:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:41:09)
     
    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 4:8.
    Strely mimo: 8:7.
    Rohy: 5:1.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 19:10.
     
    Mönchengladbach v druhom polčase kontroloval dianie na hracej ploche a bez väčších komplikácii si dokráčal po zaslúžené tri body. Domáci boli takmer celý zápas v útoku úplne bezzubí, naopak sami mali v obrane kopu práce s rýchlymi útokmi hostí. Borussiu dostal do trojgólového náskoku premenou penaltou Binsibajní a aj keď potom ešte dokázal z ojedinelého vydareného útoku Frankfurtu znížiť André Silva, tak to bolo zo strany domácich v dnešnom zápase všetko. Naopak, skóre 1:3 je pre nich ešte veľmi milosrdné, keby totiž boli hostia v zakončení efektívnejší, tak dnes mohli domáci schytať obrovský debakel. Borussii to ale vadiť nemusí, pretože vďaka dnešnej výhre sa posunula na priebežné tretie miesto bundesligovej tabuľky. Frankfurt po štvrtej prehre za sebou klesol na 13. miesto, na ktorom má pred 16. Düsseldorfom päťbodový náskok.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Chandlerov center z pravej strany hostia odhlavičkovali a podobne dopadol i nákop Hintereggera do šestnástky. Hostia už si hru nijak nekomplikujú a loptu okamžite odkopávajú od vlastnej šestnástky.
     
    90+2
    Chandlerovu strelu spoza šestnástky zablokoval Wendt k Andrému Silvovi. Ten sa k strele nedostal a loptu len posunul nazad k Chandlerovi, ktorý z prvej namieril priamo do rúk pripraveného brankára Sommera.
     
    90+1
    Herrmann sa na konci ďalšieho rýchleho protiútoku ocitol sám pred brankárom Trappom, strelou po zemi ale poslal loptu tesne mimo vzdialenejšej tyče.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Alassane Pléa, prichádza Tony Jantschke.
     
    90
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Florian Neuhaus, prichádza László Bénes.
     
    89
    Stindl z priameho kopu vystrelil tesne nad brvno Trappovej brány.
     
    89
    Žltú kartu za podrazenie Pléu pred vlastnou šestnástkou dostáva Dominik Kohr (Eintracht Frankfurt). Priamy kop pre Mönchengladbach z dobrej streleckej pozície.
     
    87
    Hofmann si nabehol do šestnástky na kolmicu od spoluhráča, tentokrát ale namieril len priamo do vybiehajúceho brankára Trappa, ktorý loptu vyrazil až do stredu poľa.
     
    86
    Na opačnej strane sa tvrdou strelou prezentoval Mijat Gačinović, jeho pokus ale skončil mimo Sommerovej brány.
     
    85
    Domáci pri svojej útočnej akcii úplne prepadli a hostia sa dostali do prečíslenia 3 proti 1. Pléa prihrávkou doľava na Hofmanna prekonal i vybiehajúceho brankára Trappa, jeho zakončenie do prázdnej brány ale skvelým defenzívnym zákrokom vykopol Martin Hinteregger.
     
    84
    Frankfurt strelený gól trochu povzbudil a domáci sa po ňom tlačia dopredu omnoho viac. Hostia sú proti ich postupnému útoku už sformovaní v obrannom postavení.
     
    83
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Evan N'Dicka, prichádza Dominik Kohr.
     
    81
    Frankfurt dal gól!
    Domáci ešte predsa len znižujú! Rode výbornou kolmicou vysunul do šestnástky Borussie rozbehnutého ANDRÉHO SILVU, ktorého nepripravil o loptu sklzom Elvedi. Portugalčan sa tak ocitol sám pred brankárom Sommerom, ktorého nekompromisným zakončením do protipohybu prestrelil.
     
    80
    Ďalší center Chandlera hostia tentokrát zablokovali a následne loptu zaviezli na polovicu Eintrachtu. Nákop Lainera z pravej strany potom na dvakrát chytil brankár Trapp.

    Michal Sadlek

    Góly: 81. André Silva – 1. Pléa, 7. Thuram, 73. Binsibajní (pen.)

    Karty:   24. Kostić (FRN), 36. N'Dicka (FRN), 59. André Silva (FRN), 70. Ilsanker (FRN), 89. Kohr (FRN) – 9. Elvedi (MNC)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 8:7. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:10.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – N'Dicka (83. Kohr), D. Abraham (C) (74. Hasebe), Hinteregger – A. Touré, Sow (46. André Silva), Ilsanker (74. Chandler), Rode, Kostić – Kamada (78. Gaćinović) – Dost.
    Náhradníci: Rönnow – Hasebe, D. da Costa, Chandler, Kohr, Gaćinović, Torró, G. Fernandes, André Silva.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní (78. Wendt) – Neuhaus (90. Bénes), Strobl, J. Hofmann – Embolo (78. Stindl) – Thuram (66. Herrmann), Pléa (90. Jantschke).
    Náhradníci: Sippel – Wendt, Bénes, Jantschke, Traoré, Herrmann, Raffael, Kramer, Stindl.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmüller

    Diváci: bez divákov