Belshina – Dinamo Brest 0:3 (kon.) | Vitebsk – Slavia Mazyr 2:3 (kon.) | Borisov – Neman Grodno 3:1 (kon.)
Soligorsk – Isloch Minsk 4:0 (kon.)
koniec
FC Vitebsk
2:3 (0:1)
FK Slavia Mazyr
cz Nedeľa 03.05.2020, 15:00 • CSK Vitebskiy • Bieloruská Vysšaja Liga
Predzápasové kurzy
     
    89
    Ještě jedna výměna v táboru euforií zalitého celku. Slavia stahuje Tymonjuka, jehož místo na place okamžitě zaujme Malkevič.
    88. SLJUSAR - 2:3
     
    88
    Slavia Mazyr právě vstřelila branku!
    Neskutečné, neuvěřitelné, těžko napodobitelné. MAXYM SLJUSAR píše dost možná svůj životní příběh, a to během necelých dvou minut. Po svém prvním gólu dokázal vybojovat penaltu, kterou přízemní střelou k levé tyči sám proměnil. One man show a obrat ve skóre v samotném závěru zápasu patrně přisuzuje vítězství na stranu Slavie, která už vypadala po druhém gólu Vitebsku velmi odevzdaně. 2:3.
     
    88
    Klopockij si ještě za svůj zákrok zblízka prohlédnul žlutou kartu.
    88. Penaltový zákrok
     
    88
    Hosté nezaháleli a okamžitě se vrhli do dalšího útoku, který až ve vápně druhým penaltovým zákrokem v utkání zastavuje Jevgenij Klopockij. Hrdinou okamžiku je nedávný střelec Maxym Sljusar, na kterého byl prohřešek spáchán.
    86. SLJUSAR - 2:2
    86. SLJUSAR - 2:2
     
    86
    Slavia Mazyr právě vstřelila branku!
    Neskutečná situace v malém vápně domácích nakonec končí gólem v jejich brance. Po rozehrávce ze standardní situace a následném zakončení Jurije Nedaškovskiho se míč odrazil od břevna, na brankové čáře jeho opakovaný pokus ještě vyškrábl brankář Soroko, ale nakonec střídající MAXYM SLJUSAR z voleje konečně protnul síť i smůlu Slavie. Stav je rázem vyrovnaný.
     
    85
    Nicolaescu předvedl, že u špatného pokusu o nůžky si může člověk pořádně nabít záda. Míč nicméně po jeho faux pas doputoval až k nohám Diega Cariocy, který svou střelu lehce otřel o levou tyč.
     
    71
    Hosté posílají na hřiště svého druhého hráče ukrajinské národnosti. Sjusar zkusí napravit ztrátu svých spoluhráčů, na trávníku nahradí Kovalevskiho.
    65. NICOLAESCU - 2:1
     
    65
    Vitebsk právě vstřelil branku!
    Obrat ve skóre jde na konto nejlepšího střelce domácích IONA NICOLAESCA, který ideálně zareagoval na odraz míče po zblokované střele Antona Matvejenka a tělem si připravil prostor k vlastní ráně. Balon se ještě odrazil od hrací plochy a skončil za zadní tyčí. Důležitou práci při rozjezdu akce znovu odvedl Diego, sám střelec se při oslavě vyhnul plánovanému sundání dresu, aby nedostal žlutou kartu.
     
    63
    Prvním kartou potrestaným hráčem Slavie bude Alexandr Rajevskij, který jen dokonal práci svého kolegy na středu hřiště a srazil Matvejenka.
     
    61
    Skitov přišel do souboje u postranní čáry jako třetí hráč, a i když se snažil o regulérní zákrok ramenem, jeho důraz znamená žlutou kartu.
    55. GURENKO - 1:1
     
    55
    Vitebsk právě vstřelil branku!
    Celý poločas jsme čekali na fotbalovou parádu, ale teď je konečně tady. Diego Carioca v klíčovém souboji udržel nákop brankáře Soroka a okamžitě namířil směrem k brance Slavie. Jeho přihrávka do pravé strany šla na ARTĚMA GURENKA, který včas zachytil výběh gólmana Baranovskiho a perfektním lobem z něj udělal diváka. Míč zapadl za brankovou čáru. Asistence: Diego Carioca.
    53. Velká šance domácích
     
    53
    Tak to byla skvělá práce Matvejenka, který dostal úžasný vzdušný pas přímo na nohu a obešel Igora Tymonjuka. Střela z ostrého úhlu končí na rukavici brankáře Baranovskiho, jenž podržel svůj tým.
     
    51
    Hrotový útočník Melnikov nehrál nejlepší zápas, teď ho navíc zřejmě trápí otřes hlavy z předchozího souboje. Hned z počátku půle ho vystřídá Ilja Vasilevič.
     
    41
    Trochu zbytečně teď Sergej Volkov sáhl k faulu ještě před pokutovým územím soupeře. Dobře se rozvíjející útok tím byl zastaven a Cinkevič uděluje první žlutou kartu v utkání.
    34. NAHR - 0:1
     
    34
    Slavia Mazyr právě vstřelila branku!
    Z penaltového puntíku se po zbržděném rozběhu prosazuje někdejší hráč Baníku Ostrava FRANCIS NAHR. Soroko dostává gól z penalty v druhém utkání v řadě, stejně jako v předchozím případě skončil na opačnou stranu, než kam rána mířila.
    34. Penaltový zákrok
     
    34
    Po sérii rohových kopů rozhodčí ukazuje na střed pokutového území. Jeden ze vzdušných soubojů se neobešel bez faulu. Byla nařízena penalta ve prospěch hostí.

    Patrik Czepiec

    Góly: 55. Gurenko (Diego Carioca), 65. Nicolaescu – 34. Nahr (pen.), 86. Sljusar, 88. Sljusar (pen.)

    Karty:   41. Volkov (VTB), 61. Skitov (VTB), 88. Klopockij (VTB) – 63. Rajevskij (SLM)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:9.
    FC Vitebsk: Soroko – Skitov, Klopockij, Nazarenko, Čalov, Matvejenko, Kalenčuk, Gurenko, Volkov, Diego Carioca, Nicolaescu
    Náhradníci: Wanderson, Julio Cesar, Teverov, Drobyš, Ksenofontov, Vasiljev, Karamuška

    FK Slavia Mazyr: Baranovskij – Rajevskij, Kovalevskij (71. Sljusar), Nedaškovskij, Tymonjuk (89. Malkevič), Pantja, Potapov, Costrov, Kotljarov, Narh, Melnikov (51. Vasilevič)
    Náhradníci: Romanjuk, Krivošejev, Vasilevič, Malkevič, Mjakiš, Sljusar, Senko, Ševčenko, Žuk

    Rozhodca: Cinkevič – Romanov, Maljutin