Minsk – Žodino 2:5 (kon.) | Rukh Brest – Gorodeya 1:1 (kon.) | Minsk – Slutsk 1:2 (kon.)
koniec
FC Minsk
2:5 (1:4)
FC Torpedo Žodino
cz Sobota 02.05.2020, 13:00 • Stadyen Traktar • Bieloruská Vysšaja Liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Běloruská Vysšaja Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Minsk a FC Torpedo Žodino.
     
    FC Minsk

    Fotbalisté Minsku se po šesti odehraných zápasech nacházejí na sedmé pozici tabulky, což znamená horní polovinu. Minsk do této chvíle nasbíral devět bodů, nicméně na vedoucí Slutsk ztrácí už čtyři body. Domácí celek tohoto zápasu ovšem může v případě prohry klesnout až na čtrnáctou pozici, manko mezi sedmým a čtrnáctým místem je totiž pouze dvoubodové. Minsk v posledním ligovém duelu dokázal ukončit třizápasovou sérii bez zisku jediného bodu, na hřišti Slavie Mozyr se mu povedlo vyhrát výsledkem 3:1. Minsk se tak bude pokoušet na toto vítězství navázat také v dnešním duelu proti Torpedu.
     
    FC Torpedo Žodino

    Na opačné straně stojí Torpedo, kterému pro změnu patří sympatická čtvrtá pozice, také Žodino má za sebou šest odehraných zápasů. Torpedo do této chvíle nasbíralo jedenáct bodů, navíc na vedoucí Slutsk ztrácí pouze jeden jediný bod. Hostující tým tohoto zápasu z posledních čtyř duelů dokázal naplno bodovat pouze v jediném případě, bylo tomu tak v souboji proti třetímu Energetiku, který prohrál výsledkem 0:2. Žodino však v posledních dvou duelech nedokázalo vstřelit ani jednu branku, nicméně v obou případech se jednalo o remízu. Ta první se uskutečnila proti BATE, ta druhá pro změnu v duelu s Brestem.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Minsk: Leonov – Evdokimov, Gribovskij, Čagovec, Chaščinskij, Ostrouch (C), Priščepa, Ryžuk, Šramčenko, Jarockij, Zaleskij
    Náhradníci: Prišivalko, Veremko – Aleksijevič, Gurban, Rolović, Sazončik, D. Zinovič, K. Zinovič

    FC Torpedo Žodino: Bušma – Antilevskij, Bordačev, Gorbačik, Kaplenko, Chachaturjan (C), Premudrov, Ramos, Stěpanov, Ustinov, Jašin
    Náhradníci: Sjamuk – Alisejko, Levickij, Nikolajevič, Veloso, Jusov, Žurnevič

    Rozhodčí: Kurgcheli – A. Getikov, V. Getikov.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu si obrannou povinnost splnil hostující Premudrov, kterému se povedlo odpálit míč do autu, domácí celek bude moci vhazovat.
     
    4
    Minsk dokonce zahrával první rohový kop, který ovšem nebyl vůbec nebezpečný. Poté se k odraženému míči dostal Ostrouch, jenž pálil výrazně vedle tyče.
     
    5
    Bušma si tak přichystal odkop od své branky, který zamířil daleko na opačnou stranu hrací plochy, kde se ve vzdušném souboji dokázal prosadit bránící Evdokimov.
     
    6
    Kolmice v podání Evdokimova měla směřovat na naběhnuvšího Chaščinského, který měl k míči hodně daleko. Jako první se k němu tedy dostal protihráč.
     
    7
    Torpedo poprvé v tomto duelu pracovalo s míčem na útočné polovině, kde ovšem nepřesně nahrával záložník Ramos, kterému se nepovedlo najít Bordačeva.
     
    8
    U středového kruhu měl celkem dost prostoru na ideální rozehrávku domácí Zaleskij. Ten se ovšem odhodlal ke zpětné nahrávce směrem na brankáře Leonova.
     
    8
    Žodino právě vstřelilo branku!
    Hned v úvodu tohoto zápasu tu máme vedoucí branku hostujícího celku! Uvnitř pokutového území měl překvapivě příliš prostoru Ramos, který celou akci vyšperkoval nahrávkou před prázdnou bránu, kde se nacházel jeho kolega KIRILL PREMUDROV, kterému se povedlo zasunout míč do prázdné branky.
    8. PREMUDROV - 0:1
     
    10
    Do první slibnější šance se protlačil domácí Šramčenko, který se dostal až před brankáře Bušmy, jenomže běloruský brankář dokázal střelu vyrazit na roh.
     
    11
    O rozehrávku od své branky se postaral Bušma, kterému se výhozem povedlo najít dobře postaveného Kaplenka, jenž následně roztáhl hru na levou stranu.
     
    12
    Minsk si vybojoval další rohový kop, tentokráte z pravé strany. Centrovaná nabídka nakonec skončila na hlavě Gorbačika, kterému se povedlo včas zakročit.
     
    13
    Před malým momentem došlo k nedovolenému zákroku, po kterém skončil na zemi domácí Jarockij. To znamená, že si Minsk přichystá další standardní situaci.
     
    14
    Rozehrávka nakrátko nakonec měla putovat na nohu Ostroucha, jenomže tento úmysl přečetl maximálně pozorný Kaplenko, který raději odpálil míč do bezpečí.
     
    15
    Žodino se opět dostalo pod tlak, který se povedlo vyřešit na jedničku. I přesto se domácí málem dostali k vyrovnání, jeden z hostů si málem vstřelil vlastence.
     
    16
    Premudrov chtěl vyvézt míč na opačnou stranu, jenomže v osobním souboji ho fauloval Evdokimov. Torpedo vybojovalo volný kop, díky čemuž může uklidnit hru.
     
    17
    Po delší době si s míčem zahrál domácí brankář Leonov, kterému se povedlo přesně rozehrát k postranní lajně, kde si o nahrávku řekl kolega Zaleskij.
     
    18
    Z přijatelné pozice se o střelu pokoušel Chaščinskij, jenomže na poslední chvíli se skluzem proti střele vrhl jeden z protihráčů, Bušma tak neměl těžkou práci.
     
    19
    Hra byla na malý moment přerušena, po chvilkové prodlevě se opět pokračuje ve hře. Leonov předvedl dalekonosný odkop, který opět sebral zadák Stěpanov.
     
    24
    Velice chytře to před malým momentem zkoušel hostující Gorbačik, který nejprve převzal nahrávku, jenomže poté další přihrávkou našel pouze protihráče.
     
    25
    Žodino si vybojovalo autové vhazování z pravé strany, které si vzal na starost Ustinov. Na pomoc mu přispěchal Jašin, jenž mu v tísni vrátil nadmíru přesně.
     
    26
    Padající Gribovskij lehce zavadil o jednoho z protihráčů, což pochopitelně uviděl také hlavní sudí. Chachaturjan se tak chopí rozehrávky standardní situace.
     
    27
    Hodně hraničním způsobem si na opační polovině počínal obránce Bordačev, který v pokutovém území povalil na zem Ryžuka, penaltu to ovšem nepřineslo.
     
    28
    Střeleckým pokusem se prezentoval domácí Priščepa, kterému se zakončení příliš nepovedlo. Směřovalo daleko vedle, Bušma tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    29
    U postranní lajny jsme sledovali osobní souboj, při kterém si důrazně počínal hostující Bordačev, jenž zatáhl soupeře. Minsk bude zahrávat z vlastní poloviny.
     
    30
    V posledních minutách má sudí dost práce. Po jednom ze soubojů pro změnu skončil na trávníku domácí Ostrouch, který bude sám rozehrávat volný kop.
     
    31
    Volný kop se nakonec stáčel směrem do branky, jenomže Ostrouchova nabídka proletěla pouze do zámezí. Bušma se za tímto centrem opět pouze porozhlédl.
     
    32
    Je za námi zhruba třetina zápasu, hezké momenty jsou delší dobu minulostí. Torpedo stále vede o jednu branku, nyní do šestnáctky přiletí další nabídka.
     
    32
    Žodino právě vstřelilo branku!
    Jenomže hostující celek se dostává do dvoubrankového vedení! Domácí obrana zaspala při bránění Ramose, který se řítil sám na branku. Celou akci ještě vyšperkoval nahrávkou na Premudrova, jehož důraznou ránu Leonov chytil. K odraženému míči se ovšem dostal VALERIJ GORBAČIK, který zamířil mimo dosah brankáře.
    32. GORBAČIK - 0:2
     
    33
    Minsk to bude mít v těchto momentech hodně složité, prohrává totiž už o dvě branky. I tak do konce tohoto zápasu zbývá hodina hry, což je ještě dostatek času.
     
    34
    Po rozehrávce se do kombinace zapojil znuděný brankář Bušma, který si dal na následné nahrávce hodně záležet. U postranní lajny se mu nabídl Bordačev.
     
    37
    Žodino právě vstřelilo branku!
    S domácím celkem to nevypadá vůbec dobře, v krátkém časovém sledu inkasuje další branku! Přihrávku za obranu totiž obdržel VALERIJ GORBAČIK, proti kterému vyběhl brankář Leonov. Ten byl v souboji příliš pozdě, Gorbačik ho dokázal obejít, načež úspěšně zamířil do prázdné branky FC Minsk.
    37. GORBAČIK - 0:3
     
    38
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Priščepa (FC Minsk).
     
    39
    Minsk se dostává do obrovských problémů, obranná činnost dnes absolutně nefunguje. Torpedo nehraje nikterak atraktivně, avšak při střelách je dost efektivní.
     
    40
    Minsk právě vstřelil branku! Domácí se dostávají zpět do hry, krátce po třetí inkasované brance se jim povedlo poprvé skórovat! V tomto případě zaspala hostující obrana, která dala zakončujícímu VLADIMÍRU CHAŠČINSKÉMU příliš prostoru ke střele pravou nohou, jenž směřovala mimo dosah brankáře Bušmy. Ještě neuběhl ani první poločas, diváci se dočkali už čtyř přesných zásahů!
    40. CHAŠČINSKIJ - 1:3
     
    41
    Žlutou kartu dostává Roman Gribovskij (FC Minsk).
     
    42
    Sledovali jsme další velice pohlednou kolmici za domácí obranu, kam si nabíhal Premudrov, který ovšem při driblinku s míčem narazil přímo do prvního soupeře.
     
    44
    Velice zkušeně to provedl rozehrávající Stěpanov, který nejprve oklamal hned dva protihráče, načež se sám dostal až na útočnou polovinu hrací plochy.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Žodino právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom ještě jeden přesný zásah! V první minutě nastaveného času si VALERIJ GORBAČIK potáhl míč na pravou nohu, načež zpoza pokutového území zamířil přesně ke vzdálenější konstrukci. Leonov se sice po této střele natahoval, avšak ani konečky prstů na nadmíru přesnou střelu nedosáhly.
    45+1. GORBAČIK - 1:4
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který byl z hlediska vstřelených branek hodně zajímavý. Hned v úvodu zápasu se do vedení dostalo Torpedo, které po třetině hry svůj náskok navýšilo o další dvě branky. S Minskem to najednou nevypadalo vůbec dobře, i tak do konce prvního dějství dokázalo snížit na rozdíl dvou branek, díky čemuž se vrátilo zpět do hry. V první minutě nastaveného času si Žodino vzalo tříbrankový náskok zpět.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Následoval rohový kop z pravé strany, který si pro změnu vybojoval domácí Minsk. Rozehrávky se chopil Evdomikov, jenž svým centrem nedokázal nikoho najít.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Kirill Premudrov (FC Torpedo Žodino).
     
    50
    Nápor domácích hráčů ještě chvíle poté pokračoval, jenomže vzdušná nabídka směřovala pouze do rukavic brankáře Bušmy, který založil rychlý protiútok.
     
    51
    Na hranici pokutového území jsme sledovali narážečku směrem na Ramose, avšak ta byla celkem dost nepřesná. K míči se tak jako první dostal zadák Ryžuk.
     
    52
    Jeden z domácích mohl zakončovat do prázdné branky, jenomže důležitým zákrokem se prezentoval hostující Ustinov, který tak znemožnil případné snížení.
     
    53
    Také Torpedo si v úvodu druhého poločasu vybojovalo rohový kop, který ovšem žádné zakončení nepřinesl. Místo toho se centr snesl na kopačku soupeře.
     
    54
    Domácí se pokoušeli založit rychlý protiútok, který nebyl vůbec špatný, neboť putoval až k hranici opačného pokutového území, kde ovšem číhal zadák Jašin.
     
    55
    Poté měl celkem dost prostoru před sebou hostující Chachaturjan, který se ihned pokoušel vypálit směrem na domácí branku, míč však letěl výrazně vedle tyče.
     
    56
    Střídání v týmu FC Torpedo Žodino: ze hřiště odchází Kirill Premudrov, přichází Nikita Nikolajevič.
     
    57
    S následnou rozehrávkou logicky pomohl také domácí brankář Leonov, kterému se povedlo najít naprosto osamoceného Ostroucha, jen se dostal daleko vpřed.
     
    58
    Na pravém křídle se k odraženému míči dostal jeden z hostujících hráčů, který se ho okamžitě pokoušel poslat směrem do malého vápna, což mu ale nevyšlo.
     
    59
    Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Dmitrij Priščepa, přichází Ognjen Rolović.
     
    60
    Menší práci měl také hostující brankář Bušma, kterému se centr pravou nohou povedlo zkrotit přímo do svých rukavic. Torpedo navíc založilo další protiakci.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, druhý poločas zatím žádnou branku nepřinesl. Sledujeme naprosto vyrovnané utkání, Žodino však má hned tříbrankový náskok.
     
    62
    Přihrávka mezi obránce měla směřovat na naběhnuvšího Nikolajeviče, před kterým na poslední chvíli ve skluzu zakročil Gribovskij, od kterého šel míč do autu.
     
    63
    Zpětná nahrávka putovala směrem na kopačku hostujícího brankáře, který úspěšným způsobem přenesl hru na levou stranu, kde se pro změnu nacházel Ustinov.
     
    64
    Až nyní se hra trochu více uklidnila, proto jsme sledovali rutinní přenesení hry do volného prostoru, kde za velice přesnou nahrávku poděkoval obránce Stěpanov.
     
    68
    Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Roman Gribovskij, přichází Ilja Alexijevič.
     
    69
    Minsk celkem dlouho pracoval s míčem na útočné polovině, načež se do kombinace zapojil také Čagovec, kterému se povedlo roztáhnou hru na pravou stranu.
     
    70
    Střídání v týmu FC Torpedo Žodino: ze hřiště odchází Valerij Gorbačik, přichází Vasilij Žurnevič.
     
    72
    Poté se až k hranici pokutového území dostal domácí Alexijevič, který si tak dlouho připravoval míč ke střele, až nakonec trefil pouze prvního hráče před sebou.
     
    73
    Střídání v týmu FC Torpedo Žodino: ze hřiště odchází Dmitrij Antilevskij, přichází Lipe Veloso.
     
    74
    Evdokimov nedokázal načasovat nahrávku směrem na naběhnuvšího Ostroucha, druhý jmenovaný hráč se totiž v nejméně vhodnou dobu vydal špatným směrem.
     
    75
    Hned po svém příchodu na hrací plochu se Veloso zapojil do útočného výpadu svého celku. Po jeho nahrávce ovšem Bordačev centroval až za branku.
     
    76
    Poté si hlavní sudí všiml dalšího nedovoleného zákroku, po kterém skončil na zemi hostující Jašin. Torpedo se tak chopí rozehrávky další standardní situace.
     
    77
    Pro centr si ovšem dokázal seběhnout připravený brankář Leonov, který padající míč vyrazil daleko z pokutového území. Torpedo bude zahrávat další volný kop.
     
    78
    Žodino je v posledních minutách výrazně aktivnější. Také při této akci se dostalo až do velkého vápna, avšak ani v tomto případě jsme nesledovali přesný centr.
     
    79
    Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Jaroslav Jarockij, přichází Kirill Zinovič.
     
    80
    Velosovi se povedlo nahrát velice přesně na nohu Ramose, který si hodil míč na levou nohu, načež jeho technickou navštívenku zneškodnil brankář Leonov.
     
    81
    Hezkým způsobem to na opačné straně provedl střídající Zinovič, který se díky své rychlosti dostal až k centru, ten ovšem bez teče směřoval až do zámezí.
     
    82
    Bušma tak zasahovat nemusel, naopak po dlouhé době mohlo vykopávat od své branky. Jako adresáta si vybral Ramose, který ovšem ve vzduchu neuspěl.
     
    84
    Žodino právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom se hostující celek dočkal pátého přesného zásahu! Střídající LIPE VELOSO si seběhl před pokutové území, kde si přichystal střelu levou dolní končetinou. Jeho rána byla pro brankáře Leonova nadmíru přesná, míč totiž směřoval přesně k levé brankové konstrukci.
    84. VELOSO - 1:5
     
    86
    Minsk se po delší době dostal na dostřel branky soupeře, o což se mohl postarat Rolović, který si tak dlouho hledal prostor ke střele, až nakonec vůbec nevypálil.
     
    87
    Poté to komickým zakončením zkoušel také kolega Evdokimov, který sotva trefil poskakující míč. Ten navíc v době nápřahu skončil právě pod domácím hráčem.
     
    88
    Zanedouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, žádnou další změnu skóre zřejmě už neuvidíme. Je ale pravděpodobné, že se bude nastavovat.
     
    89
    Minsk právě vstřelil branku! Tak pozor, domácí přeci jenom snižují na rozdíl tří branek! Nahrávka na levou stranu velice přesně našla Chaščinského, kterému se před vyběhnuvším brankářem povedlo odcentrovat na svého kolegu OGNJENA ROLOVIĆE, před kterým číhala prázdná branka, kam úspěšně zamířil hlavou.
    89. ROLOVIĆ - 2:5
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Jeden z hostujících hráčů to vzal na levou nohu, následně však trefil pouze horní konstrukci.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:6.
     
    Je konec! Druhý poločas se nesl v hodně uvolněném duchu, navíc jsme se dočkali dalších dvou přesných zásahů, což přesto Torpedu stačilo k vysokému vítězství poměrem 5:2. Minsk se sice snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, jenomže v tomto duelu mu to směrem dopředu zrovna moc nevycházelo. Žodino se naopak snažilo vycházet ze zajištěné obrany, což se dařilo na jedničku, v závěru tohoto zápasu se mu povedlo skórovat již popáté, podruhé se prosadil také domácí celek. (14:49:11)

    David Suchý

    Góly: 40. Chaščinskij (Jarockij), 89. Rolović (Chaščinskij) – 8. Premudrov (Ramos), 32. Gorbačik (Ramos), 37. Gorbačik (Kaplenko), 45+1. Gorbačik (Antilevskij), 84. Veloso (Chachaturjan)

    Karty:   38. Priščepa (FMN), 41. Gribovskij (FMN) – 49. Premudrov (TBZ)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:6.
    FC Minsk: Leonov – Evdokimov, Gribovskij (68. Alexijevič), Čagovec, Chaščinskij, Ostrouch (C), Priščepa (59. Rolović), Ryžuk, Šramčenko, Jarockij (79. K. Zinovič), Zaleskij
    Náhradníci: Prišivalko, Veremko – Aleksijevič, Gurban, Rolović, Sazončik, D. Zinovič, K. Zinovič

    FC Torpedo Žodino: Bušma – Antilevskij (73. Veloso), Bordačev, Gorbačik (70. Žurnevič), Kaplenko, Chachaturjan (C), Premudrov (56. Nikolajevič), Ramos, Stěpanov, Ustinov, Jašin
    Náhradníci: Sjamuk – Alisejko, Levickij, Nikolajevič, Veloso, Jusov, Žurnevič

    Rozhodca: Kurgcheli – A. Getikov, V. Getikov