Isloch Minsk – Slavia Mazyr 2:1 (kon.) | Rukh Brest – Minsk 1:0 (kon.) | Vitebsk – Dinamo Brest 1:0 (kon.)
Borisov – Žodino 0:0 (kon.)
koniec
FC Rukh Brest
1:0 (0:0)
FC Minsk
cz Sobota 18.04.2020, 15:00 • GOSK Brestskiy, Brest • Bieloruská Vysšaja Liga
Predzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 5. kola běloruské Vysšaja Ligy, v němž Ruch Brest porazil na domácím hřišti FC Minsk nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

    Zápas mnoho fotbalové krásy nepobral. Po celý zápas se hrálo převážně ve středu hřiště, oba týmy kupily jednu nepřesnost za druhou. O výsledku celého střetnutí nakonec rozhodla chvilková nepozornost hostující defenzivy v úvodu druhé půle, když se za její záda dostal po nákopu Andronice záložník Pavel Sedko, jenž se opřel do skákajícího balónu umístil ho z osmnácti metrů nechytatelně k pravé tyči. Hosté se na vyrovnání nezmohli, gólman Nečajev nemusel po celých devadesát minut řešit žádnou složitější situaci.

    Ruch Brest se díky druhému vítězství v sezóně posunul v tabulce na sedmou pozici. Přeskočil také svého dnešního soupeře, FC Minsk klesl na jedenáctou příčku.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:00:44)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:13.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Je to jasné, tři body zůstanou v Brestu! Na světelné tabuli odbíhají poslední vteřinky utkání, přičemž Ruch v poklidu kombinuje kolem středového kruhu.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Ruch Brest: ze hřiště odchází Pavel Sedko, přichází Vladislav Morozov.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Minsk: ze hřiště odchází Jaroslav Jarockij, přichází Dmitrij Zinovič.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Arťjom Leonov neotálel a ihned hodil balón k pravé lajně osamocenému Rolovićvi. K němu se velmi rychle stáhl William, forward se přes brazilského beka neprobojoval.
     
    88
    Jenže šance Brestu pokračovala. K odraženému balónu se těsně za hranicí šestnáctky dostal Arťjom Rachmanov, jenž se z halfvoleje pokusil definitivně rozhodnout, míč však poslal přímo do rukavic Leonova.
     
    87
    Rohový kop neznamenal pojistku na domácí vítězství. Sedko poslal balón na penaltu, kde se nejvýše vyšplhal do vzduchu obránce Zaleskij.
     
    86
    Gheorghe Andronic přihrál Koncevojovi a okamžitě pokračoval v pohybu po lajně, kam mu také Bělorus balón ihned vrátil. Ve finále akce přišel centr z lajny, který do zámezí srazil skluzující Ryžuk.
     
    85
    Domácí rozehráli na krátko, z pravé strany následně odcentroval do šestnáctky Migunov. Ke smůle domácích Vasiljev tečoval míč špičkou kopačky, proto za ním stojící Andronic nemohl zakončovat.
     
    84
    Fantastickou práci odvedl u lajny Vladislav Vasiljev. Kazašský fotbalista si skvěle pokryl u lajny balón, načež se nechal faulovat frustrovaným Chvaščinským, i když věděl, že to bude bolestivé.
     
    83
    Domácí hrají přesně to, co potřebují. Přihrávají si na útočné polovině, soupeř se marně snaží jejich sérii přesných nahrávek nějakým způsobem zastavit.
     
    82
    Dmitrij Priščepa neunesl tíhu okamžiku. Poté, co mu hlavní rozhodčí odpískal faul, si neodpustil pár ostřejších slov, za které vzápětí obdržel žlutou kartu.
     
    81
    Až na kraj šestnáctky musel vyběhnout brankář Nečajev, jenž schoval balón do rukavic před nabíhajícím Rolovićem. Myšlenka Šramčenka nebyla špatná, pasu však dal velkou razanci.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Ruch Brest stále drží jednobrankové vedení, je velmi blízko druhému vítězství v sezóně.
     
    79
    Jaroslav Jarockij vyřešil složitou situaci na výbornou. Nehrál balón z první, naopak se ho vůbec nedotkl, přenechal jej gólmanovi Leonovi. Ruský gólman okamžitě rozehrál na volného Čagovece.
     
    78
    Střídání v týmu FC Ruch Brest: ze hřiště odchází Arťjom Petrenko, přichází Arťjom Koncevoj.

    Milan Huppert

    Góly: 48. Sedko (Andronic)

    Karty:   34. Andronic (RBST), 48. Gribovskij (RBST), 70. Sedko (RBST), 76. Nečajev (RBST) – 16. Šramčenko (FMN), 69. Tichonovskij (FMN), 82. Priščepa (FMN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:13.
    FC Rukh Brest: Nečajev – V. Vasiljev, Gajdučik, Rachmanov (C), William, Migunov – Grečicho, Andronic – Petrenko (78. Koncevoj), Bogomolskij (59. Tichonovskij), Sedko (90+2. Morozov).
    Náhradníci: Stepanov – Antilevskij, Čiž, Koncevoj, Morozov, Oreškevič, Sadovskij, Sibilev, Tichonovskij.

    FC Minsk: Leonov – Ryžuk, Čagovec, Priščepa – Gurban (58. A. Vasiljev), Nasibulin (C), Zaleskij, Jarockij (90+1. D. Zinovič) – Chvaščinskij, Gribovskij (66. Rolović), Šramčenko.
    Náhradníci: Prišivalko, Veremko – Ksarab, Ostrouch, Rolović, Sazončik, A. Vasiljev, Vasyljev, D. Zinovič, K. Zinovič.

    Rozhodca: Sevostjanik – Gidrevič, Firinovič

    Diváci: 311