Anglicko – Nemecko 4:2 (po pr.)
koniec po predl.
Anglicko
4:2 (1:1)
Nemecko
cz Nedeľa 29.03.2020, 12:25 • Wembley Stadium (Londýn) • Mistrovství světa 1966 • Finále
    120. HURST - 4:2
     
    120
    Anglie právě vstřelila branku!
    O osudu tohoto finálového duelu je definitivně rozhodnuto! Německu totiž nevyšla jedna z posledních útočných akcí, to samé se ovšem nedalo říct o Anglii, která díky dalekonosnému nákopu přešla do přečíslení. To nakonec na sebe vzal GEOFF HURST, jenž si navedl míč na levou nohu a poté nechytatelným způsobem zamířil do bližší šibenice branky.
    101. HURST - 3:2
     
    101
    Anglie právě vstřelila branku!
    Aktivita anglické reprezentace přináší třetí branku, Německo tak bude muset opět pořádně zabrat! Na pravou stranu si totiž seběhl aktivně hrající Ball, kterému se povedlo v pokutovém území najít GEOFFA HURSTA. Ten z otočky pálil do břevna, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru. Dlouhou nebylo o regulérnosti branky jasno, až poté hlavní sudí ukázal na středový kruh, což se pochopitelně nelíbí německým hráčům.
    89. WEBER - 2:2
     
    89
    Německo právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné, Německu se v koncovce tohoto zápasu povedlo srovnat krok, zcela určitě tak půjdeme do prodloužení! Němci totiž rozehráli standardní situaci, kterou zablokoval jeden z protihráčů. V pokutovém území se strhl menší závar, ve kterém se dokázal zorientovat WOLFGANG WEBER, kterému se povedlo zamířit do odkryté anglické branky.
    78. PETERS - 2:1
     
    78
    Anglie právě vstřelila branku!
    Necelých deset minut před koncem zápasu se Anglie poprvé v tomto duelu dostává do vedení! Po rohovém kopu se za pokutovým územím dostal k míči Hurst, který ho zkoušel napálit směrem na branku. Do dráhy letu balónu se ale připletl Hottges, od kterého se míč odrazil přesně k MARTINU PETERSOVI, jenž bez problémů propálil brankáře Tilkowského.
    18. HURST - 1:1
     
    18
    Anglie právě vstřelila branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnávací branku, tento finálový duel tak začíná opět od začátku! Anglie totiž rozehrála standardní situaci urychleným způsobem, uvnitř malého vápna měl hodně času na hlavičkový pokus GEOFF HURST, kterému se povedlo zamířit přesně mimo dosah stojícího brankáře Tilkowskiho.
    12. HALLER - 0:1
     
    12
    Německo právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli čekat vůbec dlouho! Do pokutového území totiž přiletěl nadýchaný bochánek, který sice našel hlavu protihráče, avšak ten ho odvracel přímo na kopačku HELMUTA HALLERA, jenž nesmírně přesnou střelou zamířil mimo dosah brankáře Bankse, který na tento projektil nedosáhl.

    David Suchý

    Góly: 18. Hurst, 78. Peters, 101. Hurst, 120. Hurst – 12. Haller, 89. Weber


    Anglicko: Banks – 2 Cohen, 5 J. Charlton,6 Moore, 3 Wilson – 4 Stiles,9 R. Charlton, 16 Peters –7 Ball, 10 Hurst, 21 Hunt
    Nemecko: Tilkowski – 2 Hottges, 5 Schulz, 6 Weber, 3 Schnellinger – 4 Beckenbauer, 8 Haller, 12 Overath – 9 Seeler, 10 Held, 11 Emmerich

    Rozhodca: Gottfried (Švýcarsko)