FIFA 20: LaLiga Santander Challenge (kon.)
koniec udalosti
FIFA 20: LaLiga Santander Challenge

cz Sobota 21.03.2020, 18:00Futbalové udalosti
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! V době šíření koronaviru se pochopitelně fotbalové ligy pozastavily, avšak toto tvrzení tak trochu neplatí o virtuálním (elektronickém) sportu, zvaném eSports, který má na programu víkendovou bitvu mezi hráči LaLigy Santander. Úvodní kola jsou již minulostí, my se společně podíváme na osmifinálové střetnutí.
     
    O co se jedná?

    Už o tomhle víkendu se uskuteční turnaj s názvem LaLiga Santander Challenge, ve kterém se představí hvězdná jména jako Sergi Roberto, Marco Asensio nebo Adnan Januzaj, které proti sobě změří síly ve hře FIFA 20. Každý z dvaceti klubu španělské nejvyšší soutěže má v turnaji svého zástupce, což dělá tento turnaj jedinečným. Během čtvrtečního večera proběhlo živé losování vyřazovacího pavouka, ve kterém jsme se utvořily tři osmifinálové dvojice, z čehož vznikly nasazené týmy do následného čtvrtfinále. Hraje se tedy pouze na jeden zápas, s tím, že vítěz tohoto souboje postupuje pavoukem dále, naopak poražený se s turnajem loučí.

    Pikantního souboje bychom se mohli dočkat v semifinále, pokud tedy reprezentanti FC Barcelony a Realu Madrid zvládnou vyhrát dva zápasy. V tomto virtuálním turnaji se pochopitelně nejedná o nikterak favorizované týmy, naopak na celkové vítězství má šanci každý z hráčů, kdo se tedy stane vítězem prvního vydání turnaje s názvem LaLiga Santander Challenge?
    Přehled účastníků LaLigy Santander Challenge.
     
    Podle sázkových kanceláří je největším favoritem na celkové vítězství barcelonský Sergi Roberto, druhým v pořadí je naopak Marcos Llorente z Atlética Madrid. Největším outsiderem je Aitor Ruibal z Leganés, který ve včerejším duelu dokázal vyřadit Pedra Porra z Realu Valladolid.

    Do osmifinálových bojů se tak neprobojovaly tři celky, jenž neprošly prvním kolem. Jedná se o Celtu Vigo, Real Valladolid a Espanyol Barcelona.
     
    Sobotní osmifinálový program:

    18:00:
    Rubén García (Osasuna) – Ruibal (Leganés)

    18:30: Reguilón (Sevilla) – Guruzeta (Athletic Bilbao)

    19:00: Lucas Pérez (Alavés) – Clerc (Levante)

    19:30: Januzaj (Real Sociedad) – Marcos Llorente (Atlético Madrid)

    20:00: Sergi Roberto (FC Barcelona) – Expósito (Eibar)

    20:30: Jason (Getafe – Borja Iglesias (Betis)

    21:00: Manu Morlanes (Villarreal) – Carlos Soler (Valencia)

    21:30: J.A. Martínez (Granada) – Marco Asensio (Real Madrid)
    Turnajový pavouk.
     
    Jen pro připomenutí. První osmifinálové utkání nabídne souboj mezi Osasunou a Leganés. Za prvně jmenovaný celek nastoupí Rubén García, naopak za Leganés Aitor Ruibal. Tento duel vypukne v 18:00, vítěz logicky postupuje do čtvrtfinále.
     
    Další myšlenkou této události je shromažďování finančních prostředků na boj proti koronaviru. Doposud se vybralo necelých osm tisíc eur, což se rovná osmi procentům předpokládané celkové částky.
     
    Událost právě začala.
     
    18:07
    Stále se čeká na zahájení prvního duelu, zanedlouho bychom měli skutečně začít.
     
    18:15
    1: OF: Rubén García (Osasuna) – Ruibal (Leganés) 0:1

    Máme za sebou třetinu prvního zápasu, zatím jsme se dočkali jediné branky. Hned v úvodu se do vedení dostal Ruibal, jehož Leganés je o něco aktivnějším týmem. Do konce zápasu však zbývá dostatek času.
    Rubén García se při první inkasované brance dožadoval VARU.
     
    18:23
    1: OF: Rubén García (Osasuna) – Ruibal (Leganés) 0:1

    Ani po hodině hry jsme se druhé branky zatím nedočkali, blíže k ní mělo Leganés, které při své největší šanci trefilo pouze tyč. Osasuna se dost možná s tímto turnajem rozloučí, doposud ani jednou nevystřelila na branku, v nadcházejících minutách se tak musí směrem dopředu výrazně zlepšit.
     
    18:31
    KONEC: Rubén García (Osasuna) – Ruibal (Leganés) 0:2

    Známe prvního čtvrtfinalistu, kterým je Leganés. To si ve druhém dějství počínalo hodně zkušeně, svůj jednobrankový náskok totiž navýšilo o další branku, díky čemuž se dostalo do psychické pohody. Osasuna v čele s Rubénem Garcíou nebylo vůbec nebezpečné, nadcházející boje se tak obejde bez její účasti.
     
    18:35
    Za pár minutek nám vypukne druhé osmifinálové klání, ve kterém se proti sobě představí sevillský Reguilón, který si to rozdá s Guruzetou, jenž povede svůj Athletic Club. I tentokráte se zápas rozběhne s menším zpožděním, čeká se totiž na oba hráče.
     
    18:51
    2: OF: Reguilón (Sevilla) – Guruzeta (Athletic Bilbao) 0:1

    Druhé osmifinálové klání zatím přináší hodně atraktivní podívanou. Jako první se do vedení se dostalo Bilbao, které nebylo daleko ani od druhé přesné trefy, jenomže střela skončila pouze na brankové konstrukci.
     
    18:55
    POLOČAS: Reguilón (Sevilla) – Guruzeta (Athletic Bilbao) 1:2

    Je za námi první poločas, Reguilónovi se povedlo krátce po třetině hry srovnat krok. Před koncem prvního poločasu se Bilbao mohlo dostat zpět do vedení, což se dalo říct také o Sevilla, která rovněž napálila pouze tyč branky. Až ve třetí minutě nastavení se Athletic skutečně dostal zpět do kýženého vedení.
     
    19:07
    V současné době je vybráno 12 346 eur (12,35%).
     
    19:09
    KONEC: Reguilón (Sevilla) – Guruzeta (Athletic Bilbao) 1:2

    Panečku, to byl zápas! I druhý poločas pokračoval ve festivalu neproměnených šancí, avšak i přesto si Bilbao ustrážilo své vedení až do konečného hvizdu, což znamená postup do čtvrtfinále. Za celé utkání jsme sledovali hned čtyřnásobné nastřelení brankových konstrukcí, hned ve třech případech se o to postaral právě Athletic.
     
    19:09
    Za pár minutek přijde na řadu třetí osmifinále, ve kterém se proti sobě představí Lucas Pérez, který povede do boje Alavés. Soupeřem bude Levante, které bude útočit na postup pod taktovkou Clerca.
     
    19:20
    3. OF: Lucas Pérez (Alavés) – Clerc (Levante) 1:2

    Máme za sebou první poločas dalšího zápasu, ve kterém jsme se dočkali hned tří branek. I v tomto případě sledujeme celkem atraktivní podívanou, avšak zatím je ve vededení Levante, jenž má do druhého poločasu psychickou výhodu.
     
    19:32
    3. OF: Lucas Pérez (Alavés) – Clerc (Levante) 2:2

    Je za námi hodina hry, před malým momentem se povedlo Pérezovi srovnat krok na současných 2:2. Jen pro připomenutí, pakliže tento duel skončí nerozhodným výsledkem po skončení druhého poločasu, přijde na řadu prodlouženíl
     
    19:38
    3. OF: Lucas Pérez (Alavés) – Clerc (Levante) 2:2

    Už jen deset minutek do skončení druhého poločasu, sledujeme chyby na obou stranách, avšak vyložených šancí moc není. I přesto je směrem dopředu o něco málo aktivnější Alavés.
     
    19:39
    3. OF: Lucas Pérez (Alavés) – Clerc (Levante) 3:2

    Deportivo se dokázalo potřetí v tomto duelu prosadit, hodně složité to tedy bude mít Levante, které v současné době prohrává o jednu branku. Clerc si tak vyžádal krátké přerušení, během kterého prostřídal základní jedenáctku.
     
    19:43
    V současné době je vybráno 13 752 eur (13,75%).
     
    19:43
    KONEC: Lucas Pérez (Alavés) – Clerc (Levante) 3:2

    Je konec! Tento duel nakonec přinesl pět branek, přičemž se o tři z nich postaral Lucas Pérez, jehož Deportivo Alavés postupuje do čtvrtfinále. V závěru zápasu jsme sledovali převahu Levante, avšak Clerc se k vyrovnání už nedostal. Známe tedy třetího postupujícího, kterým je Alavés.
     
    19:43
    První polovinu osmifinálových zápasů uzavře souboj mezi Realem Sociedad a Atléticem Madrid. Z hlediska kvality obou týmů by se jednalo o nejatraktivnější utkání, na jedné straně totiž nastoupí Adnan Januzaj, na té druhé liverpoolský kat Marcos Llorente.
    Lucas Pérez svůj osmifinálový zápas zvládl a postoupil.
     
    20:00
    4. OF: Januzaj (Real Sociedad) – Marcos Llorente (Atlético Madrid) 1:3

    Zatím jsme se dočkali čtyř přesných zásahů, přičemž se krátce před koncem prvního poločasu dostalo do vedení Atlético Madrid, jenž má o něco více ze hry. Januzaj to bude mít hodně složité, avšak na vyrovnání má ještě dostatek času.
     
    20:15
    4. OF: Januzaj (Real Sociedad) – Marcos Llorente (Atlético Madrid) 2:3

    Důležité snížení výsledku v podání Realu Sociedad, kterému se to povedlo krátce po změně stran. Marcos Llorente tak má pouze jednobrankové vedení, navíc do konce zápasu zbývá téměř celý druhý poločas.
     
    20:17
    4. OF: Januzaj (Real Sociedad) – Marcos Llorente (Atlético Madrid) 2:4

    Atlético Madrid se bleskově po inkasované brance dostalo zpět do dvoubrankového vedení. I nadále sledujeme festival vyložených šancí, před malým momentem jednu z nich neproměnil Real Sociedad, který si pořádně zahrává s postupem či nepostupem.
     
    20:24
    KONEC: Januzaj (Real Sociedad) – Marcos Llorente (Atlético Madrid) 3:5

    První polovina osmifinálových zápasů je minulostí, čtvrtým postupujícím se totiž stává Atlético Madrid, které v souboji proti Realu Sociedad splnilo roli favorita zápasu a vyhrálo poměrem 5:3. Nutno dodat, že jsme sledovali hodně vyrovnanou podívanou, rozhodla efektivita při proměňování šancí.
     
    20:24
    Přecházíme tak do druhé části osmifinálového pavouka, kde nás jako první čeká souboj mezi Getafe a Betisem. Na madridské straně se představí Jason, na té sevillské pro změnu Borja Iglesias.
    Marcos Llorente rovněž postupuje, ve čtvrtfinále si to rozdá právě s Lucasem Pérezem.
     
    20:46
    5. OF: Jason (Getafe) – Borja Iglesias (Betis) 1:2

    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli čekat vůbec dlouho, do vedení se totiž dostalo Getafe, které se díky Jasonovi dostalo do psychické výhody. Záhy jsme však měli rychle vyrovnáno, načež se Borja Iglesias dokonce dostal do vedení.
     
    20:58
    5. OF: Jason (Getafe) – Borja Iglesias (Betis) 1:5

    Tento osmifinálový duel se i nadále vyvíjí lépe pro Borju Iglesiase, který zhruba po hodině hry vede o čtyřii branky. Zatím nesledujeme zrovna atraktivní utkání, k vidění je celá řada nepřesností, avšak v současné době má územní převahu madridský Jason.
     
    21:07
    KONEC: Jason (Getafe) – Borja Iglesias (Betis) 1:7

    Zřejmě nejjasnější průběh měl duel mezi Betisem a Getafe. Madridský celek se sice krátce po startu utkání dostal do vedení, avšak zbytek zápasu patřil soupeři, který si připravil hned sedm přesných zásahů. Betis byl ve všech ohledech lepší, čtvrtfinálové zápasy se tak bez něj neobejdou.
    Jason schytal debakl, jeho Getafe tak vypadlo.
     
    21:07
    Jelikož měl tento duel začít až po souboji mezi Barcelonou a Eibarem, tak by v současné době měl přijít na řadu právě souboj katalánského celku s Eibarem. Na jedné straně bude hrát Sergi Roberto, na té druhé Expósito.
     
    21:26
    Tak ani napodruhé to nevyjde. Duel mezi Barcelonou a Eibarem se zatím konat nebude, místo toho sledujeme utkání mezi Villarrealem a Valencií.
     
    21:30
    6. OF: Manu Morlanes (Villarreal) – Carlos Soler (Valencia) 0:0

    Třetina zápasu je minulostí, zatím na první branku stále čekáme. Sledujeme totiž taktickou bitvu, jenž se většinu času odehrává ve středu hrací plochy. Před malým momentem se do šance dostal Morlanes, který ovšem selhal.
     
    21:36
    V současné době je vybráno 19 321 eur (19,32%).
     
    21:48
    KONEC: Manu Morlanes (Villarreal) – Carlos Soler (Valencia) 4:2

    Ani šestý osmifinálový zápas neskončil remízou, díky které bychom šli do prodloužení. Naopak si Morlanes přichystal další přesnou trefu, což znamenalo dvoubrankové vedení. Carlos Soler se celkem dlouhou dobu směrem dopředu trápil, nakonec se mu však povedlo snížit na rozdíl jediné branky, avšak na vyrovnání už nedosáhl. Ani Valencia tak na čtvrtfinále nedosáhne.
     
    21:48
    Do konce osmifinálových bojů chybí už jen dva zápasy. Souboj mezi Barcelonou a Eibarem se měl odehrát už po osmé hodině, dost možná tak na řadu přijde souboj mezi Realem Madrid a Granadou.
     
    22:08
    Předposledním duelem skutečně bude souboj mezi Realem Madrid a Granadou. Toto utkání tedy začalo, sledujeme tedy souboj mezi José Martínezem a Marcem Asensiem.
     
    22:09
    7. OF: J.A. Martínez (Granada) – Marco Asensio (Real Madrid) 0:1

    V úvodu tohoto zápasu byla celkem překvapivě aktivnější Granada, která se již dostala do náznaků gólových šancí. Asensio se však díky prvnímu lepšímu útoku dostal do kýženého vedení.
     
    22:20
    POLOČAS: J.A. Martínez (Granada) – Marco Asensio (Real Madrid) 0:1

    Možná až trochu nečekaně sledujeme hodně vyrovnanou podívanou, která stále nabídla jedinou branku, ve vedení je totiž Real Madrid. Máme za sebou první poločas, Marco Asensio sice je jednou nohou ve čtvrtfinále, nicméně Granada nehraje vůbec špatně.
     
    22:29
    V současné době je vybráno 20 666 eur (20,67%).
     
    22:31
    KONEC: J.A. Martínez (Granada) – Marco Asensio (Real Madrid) 0:2

    I druhý poločas nám nabídl celkem vyrovnanou záležitost, avšak střelecky se prosadil pouze Real Madrid, který tak dokázal svůj náskok navýšit o další trefu. Granada se přesto nevzdala, avšak se nezmohla ani na jednu přesnou trefu. Marco Asensio se dle předpokladů probojoval do čtvrtfinále, kde změří síly s Manu Morlanesem z Villarrealu.
     
    22:31
    Čeká nás tedy poslední osmifinálový zápas, do kterého konečně nastoupí také barcelonsý Sergi Roberto, který si to o poslední postupovou pozici rozdá s Expósitem z Eibaru.
    Marco Asensio si poradil s Granadou a rovněž postoupil.
     
    22:41
    Pozor! Duel mezi Barcelonou a Eibarem se nakonec neodehraje, tento zápas je nakonec kontumován ve prospěch Eibaru, který se tak stává posledním postupujícím. Důvodem má být fakt, že Barcelona má smlouvu s konkurenčním KONAMI.
     
    22:44
    Událost právě skončila.
     
    Osmifinálové duely jsou minulostí, zítra se dozvíme vítěze celého turnaje. Do nadcházejících bojů se probojovala osmička celků, jedná se o Leganés, Bilbao, Alavés, Atlético Madrid, Eibar, Betis, Villarreal a Real Madrid. Největším překvapením je vyřazení Barcelony, který ovšem ke svému duelu vůbec nenastoupila, důvodem má být fakt, že má smlouvu s konkurečním KONAMI, což znamenalo kontumaci ve prospěch Eibaru.

    Zítřejší čtvrtfinálový program začne v 18:30, naopak samotné finále by mělo být na programu o necelé tři hodiny později, (22:48:10)

    David Suchý

    Sobotní osmifinálový program:
    18:00: Rubén García (Osasuna) – Ruibal (Leganés) 0:2

    18:30: Reguilón (Sevilla) – Guruzeta (Athletic Bilbao) 1:2

    19:00: Lucas Pérez (Alavés) – Clerc (Levante) 3:2

    19:30: Januzaj (Real Sociedad) – Marcos Llorente (Atlético Madrid) 3:5

    20:00: Sergi Roberto (FC Barcelona) – Expósito (Eibar) kontumace ve prospěch Eibaru

    20:30: Jason (Getafe) – Borja Iglesias (Betis) 1:7

    21:00: Manu Morlanes (Villarreal) – Carlos Soler (Valencia) 4:2

    21:30: J.A. Martínez (Granada) – Marco Asensio (Real Madrid) 0:2