Česko – Slovensko 5:3 (kon.)
koniec
Česko
5:3 (3:0, 0:1, 2:2)
Slovensko
cz Streda 18.03.2020, 10:00 • Ledový palác (Petrohrad) • MS 2000 • Finále
Partner:
     
    50:33
    Dvěma minutami za sekání je oceněn zatím jediný střelec Slovenska Martin Štrbák (SVK). Bek litvínovské Chezy dává Čechům další jednomužnou výhodu.
     
    45:28
    Další vyloučení Jána Lašáka (SVK), Jiří Dopita spíše zakopl o jeho hůl, i tak ale slovenská opora inkasuje další trest. Tentokrát za sekání.
     
    38:38
    Radek Martínek (CZE) se podepisuje pod další český faul. Havlíčkobrodský odchovanec usedá na trestnou lavici, vedle něj sedí rodák z nedaleké Jihlavy Petr Buzek, kterému vyprší desetiminutový trest minutu po začátku třetí periody.
     
    31:01
    Michal Sýkora (CZE) nyní dvakrát v řadě fauloval. Krosček na Mira Šatana na modré čáře byl už zbytečným počinem, a tak jsou z toho čtyři minuty pro českého hráče. Protestoval ještě Petr Buzek (CZE), který inkasuje osobní trest za nesportovní chování. Kritická chvíle, Češi budou hrát zhruba pět minut v oslabení!
     
    30:07
    Dvě minuty za podražení inkasuje gólman Slovenska Ján Lašák (SVK), trest za nesportovní chování nemine ani Václava Varaďu (CZE), který si dovolil protestovat.
     
    25:52
    Na dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí je vyloučen František Kučera (CZE). Otáčel se na kruhu a nešikovně zachytil soupeře za helmu. Popáté čelí český tým slovenské přesilovce.
     
    17:00
    Kanadský arbitr má oči všude. Postihl i faul Lubomíra Sekeráše (SVK), který už si hoví na trestné lavici. Trest v délce trvání dvou minut mu byl vyměřen za přečin podražení.
     
    14:10
    Hattrick! Miroslav Hlinka se jako tygr prodral mezi české hráče a Petr Buzek (CZE) jej fauloval. Potřetí v této periodě míří na lavičku hříšníků, Slovensko hraje ve čtyřech proti třem.
     
    13:52
    Bude se pokračovat ve čtyřech! Češi vyhodili kotouč a po opětovném návratu do pásma krosčekoval Dopitu Lubomír Višňovský (SVK).
     
    13:17
    První trest pro Petra Čajánka (CZE) na turnaji. Dvě minuty za držení. Na góly a vyloučení je tedy na české straně srovnáno.
     
    07:25
    Petr Buzek (CZE) sroloval soupeře a Češi dávají Slovákům další početní převahu. Dvě minuty za hrubost.
     
    01:41
    Následně fauloval Petr Buzek (CZE), který dostává trest za krosček a poprvé tak okusí český tým sílu nejlepší přesilovky na turnaji.

    Richard Wagner

    Góly a asistencie: 7. Sýkora (Procházka, Varaďa), 10. Vlasák (Buzek), 13. Procházka (Reichel, Vlasák), 44. Tomajko (Dopita, Výborný), 59. Reichel (Prospal, Sýkora) – 28. Štrbák (Suchý, Pucher), 56. Hlinka, 58. Šatan (Bartečko, Handzuš)


    Česko: Čechmánek (Salfický) – Sýkora, Kučera, Štěpánek, Benýšek, Buzek, Martínek – Výborný, Dopita, Tomajko – Prospal, Reichel (C), Vlasák – Varaďa, Patera, Procházka – Havlát, Broš, Čajánek – Špaňhel.
    Trenér: Josef Augusta.

    Slovensko: Lašák (Rybár) – Suchý, Štrbák, Višňovský, Chára, Podhradský, Droppa, Jasečko, Sekeráš – Šatan (C), Handzuš, Bartečko – Plavucha, Kapuš, Vaic – Pardavý, Hurtaj, Hlinka – Pucher, Hreus, Bartoš.
    Trenér: Ján Filc.

    Rozhodca: Acheson – Carpentier (oba Kanada), Costello (USA).