Soči – FK Krasnodar 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Ufa 0:0 (kon.) | Rostov – Lok. Moskva 1:3 (kon.)
koniec
PFK Soči
2:0 (0:0)
FK Krasnodar
cz Nedeľa 15.03.2020, 12:00Ruská Premier Liga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (14:00:39)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 18:7.
     
    Je konec! Krasnodar v tomto utkání nepotvrdil roli favorit a byl jasně horším týmem, proto jede domu s porážku 0:2. Už na začátku druhé půle se prosadili domácí, když se nádherným lobem prosadil Christian Noboa. Hosté se následně přece jen zvedli, jenže na vyrovnání nedosáhli, naopak. V samotném závěru zápase ještě inkasovali. Ve třetí minutě nastavení se totiž trefil Andrej Mostovoj.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    A Soči navíc ještě podniklo jeden rychlý výpad. Nakonec jsme viděli střelu z hranice šestnáctky, která šla přímo doprostřed brány, kde byl Matvej Safonov připraven.
     
    90+5
    Dnes už je o vítězi opravdu jasno, tři body do tabulky si připíšou domácí. Ti sice nevstupovali do zápasu jako favorit, ale v samotném utkání byli jasně lepší.
    90+3. Andrej MOSTOVOJ - 2:0
     
    90+3
    Soči právě vstřelilo branku!
    Obrana hostí v tom gólmana nyní úplně nechala, takže Krasnodar inkasuje další branku! Matvej Safonov první velké šance ještě zamezil. Jenže míč se odrazil na domácího hráče, který ho poslal hned před bránu. Tam byl naprosto volný ANDREJ MOSTOVOJ, jenž pálil do odkryté sítě.
     
    90+2
    Od Krasnodaru je to sice ještě snaha, ale ta se postupně mění v křeč. Vidíme hodně nepřesností, navíc běží nastavený čas. S hosty to nevypadá ideálně.
     
    90+1
    Střídání v týmu PFC Soči: ze hřiště odchází Ivan Novoselcev, přichází Nikita Kalugin.
     
    90
    Nastavovat se bude šest minut!
     
    90
    Žlutou kartu dostává Slábne Čalagov (PFC Soči).

    Žlutou kartu dostává Magomed Sulejmanov (FK Krasnodar).
     
    90
    Soslan Džanajev zůstává po souboji ležet na hřišti a v současné době je ošetřován. U něj to ale vypadá tak, že bude schopen pokračovat v utkání.
     
    89
    Novoselcev se nejspíše zranil a bude muset střídat! Původně si nechával obstříkávat lýtko, ale následně zamířil rovnou na střídačku, kde se připravuje další.
     
    88
    Soslan Džanajev nyní dost možná uchránil svůj tým od inkasování! Předvedl skvělé čtení hry, takže byl u nakopnutého balónu jako první. Navíc ho stihl odehrát, a tak zamezil velké šanci útočníkovi hostí.
     
    87
    Soči mělo k dispozici standardní situaci v blízkosti šestnáctky. Tu sice nevyužilo, ale ušetřilo několik cenných chvil, navíc k tomu přidalo i nějakou střelu.
     
    86
    To sice nebyla špatná střela, ke které se dostal nový hráč na hřišti, tedy Jegor Sorokin. Byla však trochu uspěchaná a skončila vedle pravé tyče, o dost.
     
    85
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Kristoffer Olsson, přichází Jegor Sorokin.
     
    84
    Což se nyní sice potvrdilo, ale hostům to nakonec nemuselo vadit. Daleká přihrávka byla nakonec hodně dlouhá a doskákala až k Matveju Safonovovi.
     
    83
    Jenže útočná snaha domácího celku netrvala dlouho, a tak se Soči zase stahuje do obrany. Krasnodaru se tento obranný val nyní nedaří překonat.
     
    82
    Avšak nyní přišlo na hostující straně nedorozumění, kvůli kterému nevznikla velká šance. Hráč Krasnodaru proto jen rozhodil rukama a u míče jsou domácí.
     
    81
    Jenže nyní se s míčem museli vrátit až na svou obrannou polovinu. Soči už ale na této polovině nijak nenapadá a soustředí se na bránění, které mu zatím jde.
     
    80
    A do konce utkání už nám chybí jen deset minut, s tím, že se určitě něco nastaví, možná něco více. Fotbalisté v černém nyní značně tlačí svého soupeře.
     
    79
    Hostující útočník si nabíhal na dalekou přihrávku, ale Soslan Džanajev ukázal dobré čtení hry. Proto byl u míče jako první a nenechal soupeře zakončit.
     
    78
    Jenže Soči se v současné době soustředí už jen na bránění. Krasnodar má proto volné pole působnosti, ale u šestnáctky je to celkem natěsnané hráči.
     
    77
    Hráči v černém jsou nadále aktivní, ale nyní o míč přijdou. Magomed Sulejmanov si lehce podržel soupeře, který se skácel k zemi. Sudí to tentokrát odpískal.
     
    76
    Ari je asi nejaktivnějším hráčem hostujícího celku, ale vstřelení branky mu dnes asi není přáno! nyní o kousek nedosáhl na přetažený centr na zadní tyč.
     
    75
    Hlavní rozhodčí dnešního utkání je zpět a my konečně můžeme pokračovat! Krasnodar už nemá moc času na srovnání, ale nějaký tu přece jen ještě je.
     
    74
    a už se zase nehraje... Dnes asi budeme muset očekávat nějaké větší nastavení, jelikož rozhodčí dokonce odběhl ze hřiště. Proč, to zůstává otázkou.
     
    73
    Střídání v týmu PFC Soči: ze hřiště odchází Anton Zabolotnyj, přichází Nikita Burmistrov.
     
    72
    V současné době se nehraje, což rozhodně vyhovuje domácímu týmu. Rozhodčí má totiž nějaký problém s technikou, a to musí být ihned opraveno.
     
    70
    A do konce utkání už nám chybí jen nějakých dvacet minut, hosté mají co dělat, aby se jim podařilo alespoň srovnat. Šance na to už ale rozhodně měli.
    69. Ari gólmana zase nepřekonal!
     
    69
    Krasnodar se snaží, proto měl velkou šanci na srovnání skóre! Přihrávku na penaltu si sebral hráč hostí, jenže svou prudkou střelou znovu trefil jen prostředek brány! Gólman proto zasáhl.
     
    68
    Hosté jsou nyní o něco aktivnější, ale nemohou se dostat až před gólmana. Soči brání dobře a nepouští za svá záda nějakou průnikovou přihrávku do šance.
     
    67
    Na druhou stranu domácí sportovně vrátili balón, jenže Krasnodaru se nyní nedaří dostat se na útočnou polovinu. Předtím to tam neměli rozehrané úplně zle.
     
    66
    Na hřišti zůstal ležet jeden z domácích hráčů. Krasnodar se zachoval sportovně a míč kopl do zámezí. Sice se to hráči hostí nelíbilo, ale poslal ho tam. Navíc domácí hráč se hned zvedl a běhá jako laňka...
     
    65
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Manuel Fernandes, přichází Magomed Sulejmanov.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Christian Noboa (PFC Soči).
     
    63
    Na straně Soči jsme viděli rohový kop, ale standardní situace zatím nevycházejí ani jednomu týmu. Proto se Krasnodar v pohodě ubránil.
     
    62
    Šance zase na druhé straně! Ari si naskočil na povedený centr, kdy nakonec vypálil z voleje. Jeho pokus šel, bohužel pro něj, přesně doprostřed brány!
     
    61
    Matvej Safonov se v tomto utkání zatím rozhodně nenudí. Má podstatně více práce než jeho soupeř, avšak zatím svůj tým drží hodně nad vodou.
     
    61
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Jurij Gazinskij, přichází Daniil Utkin.
     
    60
    Už je za námi hodina hry, což dělá dvě třetiny utkání. Domácí se dostali na začátku poločasu do jednogólového vedení, které se jim zatím daří udržet.
     
    59
    Nyní vidíme dobrý ofenzivní fotbal na obou stranách! Domácí se pro změnu hnali do šance, ovšem Matvej Safonov ukázal skvělé čten hry a byl u míče dříve.
    57. Tato šance Krasnodaru gólem neskončila
     
    57
    Obrovská šance na hostující straně! Hráč Krasnodaru dostal přihrávku mezi obránce. Byl sice naprosto jasně držen, přesto dokázal zakončit. Soslan Džanajev jeho pokus vyrazil, faul se na domácí straně nepíská.
     
    56
    Domácí jsou nadále jasně lepším týmem na hřišti, tak se dostali k další střele. Christian Noboa znovu pálil, ale míč mu sjel po kopačce a šel hodně nad.
     
    55
    Tak jsme viděli další rohový kop na domácí straně. Ani tato standardní situace neměla žádný úspěch jelikož nejvýše si pro míč vyskočil Matvej Safonov.
     
    54
    Jenže hosté zase ztratili balón a zatím se jim vůbec nedaří. Dnes opravdu není poznat, kdo je v tabulce na druhém místě a kdo naopak na předposledním...
     
    53
    K vidění byly rovnou dva centry, ovšem s oběma si domácí obrana poradila. Krasnodar se ale znovu dostal k balónu a snaží se proto něco vymyslet.
     
    52
    K tomu se navíc hosté pomalu přibližují k šestnáctce. Všichni hráči jsou usazení na útočné polovině, kde zatím vyznávají postupně založení útoku.
     
    51
    Christian Noboa je tedy zatím jediným úspěšným střelcem, který se však nyní provinil nedovoleným zákrokem na polovině. Krasnodar jde poprvé dopředu.
     
    50
    Tak jsme viděli další zajímaovu možnost! Timofej Margasov si vyskočil nejvýše na centr, ale mířil přesně do míst, kde byl Matvej Safonov.
     
    49
    Domácí tedy konečně využili svou aktivitu, navíc se znovu drží na balónu a vymýšlejí něco směrem dopředu. Naopak Krasnodar je zatím absolutně mimo tempo.
    47. Christian NOBOA - 1:0
     
    47
    Soči právě vstřelilo branku!
    Domácím hráčům byla ponechána výhoda, která nakonec končí brankou! CHRISTIAN NOBOA si míč sebral a předvedl zasekávačku. Následně vyslal nádherný lob který přeletěl gólmana, jenž byl hodně vepředu, a skončil až v síti!
     
    47
    Soči navíc ve své aktivitě nepolevuje. Nyní už na tom byl hostující obránce sám, kdy však zvládl odkopnout balón do bezpečí, domácí jsou ale nadále aktivní.
     
    46
    A další skvělý vstup do poločasu měli domácí! Ti se během několika sekund dostali až do velké šance před gólmanem, ale ten stihl na poslední možnou chvíli zasáhnout!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém jsme nakonec neviděli ani jednu branku. Začátek utkání ovládli domácí fotbalisté, jenže ti ve své největší šanci trefili jen tyčku. Krasnodar se postupně zvedal a měl také své šance, avšak ani na jednoho straně jsme žádnou branku neviděli. Proto je směrem do druhého poločasu ještě všechno otevřené.

    Další poločas začne přibližně v 13:01.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Soči má ke konci poločasu o něco více ze hry a vybojovalo další rohový kop. Pro ten si nejvýše vyskočil gólman Krasnodaru, jenž rychle rozehrál.
     
    43
    Hosté sice napadali, ale domácí celou situaci ustáli. Následně však předvedli nepřesnou přízemní přihrávku, kterou odkopl do bezpečí Matvej Safonov.
     
    41
    Maciel Wanderson se nám ještě dostal k nebezpečné střele, kterou ale namířil na horní tyč! Následně nám trochu kulhá, tak uvidíme, jestli po poločase nevystřídá.
     
    40
    První poločas se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Vypadá to, že nějakou branku asi neuvidíme, ale přece jen nám do konce ještě chybí asi pět minut.
     
    39
    A rohový kop na domácí straně tuto situaci nezměnil. Hostující hráči odvedli dobrou práci a míč odvrátili mimo šestnáctku. K tomu navíc získali balón na kopačky.
     
    38
    Krasnodar vymýšlel další útočnou akci, které na jeho straně přibývají, avšak provinil se jen nepřesným pasem. Dlouho jsme neviděli nějakou gólovou možnost.
     
    37
    Domácí záložník byl rychlejší než-li jeho soupeř, jenže stejně byl zakřižován. Hostující hráči následně odvrátili balón alespoň na autové vhazování.
     
    36
    Cristian Ramírez znovu s balónem na levé straně a znovu volil přihrávku dozadu. Matvej Safonov se nakonec dostal k míči, který musel rozehrát.
     
    35
    Jenže z ofenzivní podívané, kterou jsme viděli na začátku utkání, už nám toho moc nezbylo. Hra se odehrává hlavně ve středu hřiště a často se přerušuje.
     
    34
    Aljaxandr Martynovič předvedl dobrý obranný zákrok, kdy odehrál míč těsně před Kirillem Zajkou. Toho navíc ještě balón trefil, takže je z toho aut pro hosty.
     
    33
    Krasnodar začíná pomalu ale jistě přebírat tempo hry. Soči už se tolik nedostává k míči, jenže hosté se ještě nedostali do nějaké vyložené gólovky.
     
    32
    Cristian Ramírez se s míčem zatím potkává celkem často. Je na straně hodně aktivní, ale nějakou zajímavou přihrávku ještě nevymyslel. Spíše míří dozadu.
     
    31
    Soči se zase po delší době dostalo na útočnou polovinu, kde v současné době kombinuje. Nakonec z toho byla nepřesná přihrávka, která skončila u brankáře.
     
    30
    Jenže o chvilku později jsme již zakončení viděli! Manuel Fernandes vyslal pěknou střelu z hranice šestnáctky, jenže ta nakonec skončila těsně vedle tyče.
     
    29
    Cristian Ramírez se pokouší trochu uklidnit hru, což s mu povedlo. Jeho spoluhráči navíc předvedli rychlou akci, ale Ari se až k zakončení nedostal.
     
    28
    Hra je plná osobních soubojů a vidíme i konflikty mezi střídačkami. Zatím z toho byla jen jednu žlutá. Přesto má dnes sudí nastavený hodně volný metr.
     
    27
    A z opakovaných záběrů se ukázalo, že to bylo správně neodpískané. Ari sice trefil ruku soupeře, jenže ta byla u těla. Proto penalta nemohla být odpískána.
     
    26
    Už podruhé během prvního poločasu reklamovali hosté ruku soupeře v pokutovém území. Ani tentokrát není penalta odpískána a dopředu jdou domácí.
     
    25
    Avšak fotbalisté v bílém se nechtějí nechat zahanbit a předvedli hodně rychlou akci. Matvej Safonov byl na zemi však a poslal balón na rohový kop.
     
    24
    Tento centr z rohového kopu byl bez větších problémů odvrácen už na přední tyči. Krasnodar ale vybojoval autové vhazování a v akci může pokračovat.
     
    23
    Krasondar se nám pomalu ale jistě začíná zvedat. Ari je hodně aktivní směrem dopředu, ale nyní vybojoval pro svůj tým jen první rohový kop.
     
    21
    Anton Zabolotnyj fauloval svého soupeře na polovině hřiště, když mu přišlápl kotník. Toho si hlavní sudí všiml a zapískla, nyní se hra často přerušuje.
     
    20
    Aktivnější je nadále Soči, kdy Maciel Wanderson nyní zahrál rukou. Hra je však přerušena a žlutou kartu dostává někdo na střídačce! Byl to jeden z trenérů.
     
    19
    Hosté nyní reklamovali ruku v pokutovém území, ale domácí obránce ji měl přece jen u těla. Penalta se proto nepíská a hra se přesouvá na druhou stranu.
     
    18
    Také Krasnodar se dostal konečně k nějakému centru. Ari ale nikoho ze spoluhráčů nenašel, takže naprosto nejblíže balónu Soslan Džanajev.
     
    17
    Soslan Džanajev se po delší době také mohl pomazlit s míčem. Dostal totiž zpětnou nahrávku, načež rozehrál na polovin hřiště. Tam se nyní hlavně hraje.
     
    16
    Domácí záložník to nyní vzal na sebe, když si vzal míč do své moci a uběhl dobrých dvacet metrů. Následně si ale míč předkopl, takže ho soupeři obrali.
     
    15
    Avšak nyní už přišla změna! Ari se dostal do obrovské šance, jenže nakonec byl v těsném ofsajdu. Jeho střela navíc minula zadní tyč a šla jen vedle.
     
    14
    Krasnodar má problémy zatím v útočné fázi, viděli jsme snad jen dva náznaky útoků. Soslan Džanajev se snad ještě ani pořádně nedotkl balónu.
     
    13
    Nakonec jsme viděli daleký centr, se kterým si však na jedničku poradil Matvej Safonov. Vyšplhal se nejvýše a dokázal balón vyboxovat mimo nebezpečí.
     
    12
    Alexandr Kokorin to zkoušel individuální akcí, když byl zezadu postrčen soupeřem. Domácí proto mají k dispozici standardku, ale z větší vzdálenosti.
     
    11
    Snad poprvé se dopředu dostal také Krasnodar, ale nebyl vůbec přesný. Hostující útočník byl totiž v ofsajdu, takže musel pustit balón až k brankářovi.
     
    10
    Už je za námi prvních deset minut, které přinesly hodně ofenzivní fotbal. Soči je zatím jasně aktivnějším týmem, ale branku z toho ještě nevytěžilo.
     
    9
    Domácí se znovu ženou dopředu, tentokrát předvedli pěknou akci z první. Kirill Zajka centroval, avšak hlavička domácího borce šla značně vedle tyče.
     
    8
    Jurij Gazinskij zůstává ležet na hřišti, když schytal nějakou ránu loktem do hlavy. Faul se však znovu nepískal a rozhodčí dnes mají hodně volný metr.
    7. TYč v podání domácích
     
    7
    Jenže my jsme viděli další velkou šanci na straně Soči, která však nakonec brankou neskončila! Krásná střela z prostoru v šestnáctce skončila jen na zadní tyči! Domácí vstoupili do dnešního utkání opravdu skvěle.
     
    6
    Christian Noboa se hnal po laně dopředu, avšak byl trochu podržen. Sudí tomu ale nevěnoval nějako pozornost, takže faul hostujícímu hráči neodpískal.
     
    5
    Kaio stihl zapracovat směrem dozadu. Domácí jsou ale nebezpeční a po zásahu hostujícího obránce mají k dispozici už druhý rohový kop v utkání.
     
    4
    Soči vůbec nevstoupilo do dnešního utkání špatně! Viděli jsme další centr, který ale tak přesný nebyl. Všechny přeletěl a skončil až na autovém vhazování.
     
    3
    Aljaxandr Martynovič dostal přihrávku na polovinu hřiště, kde byl pod tlakem soupeřů. Jeho přihrávka byla dobrá, ale po následné ztrátě mohl pálit Christian Noboa z velmi dobré pozice, jenže s pomocí teče šel míč mimo!
     
    2
    Domácí měli k dispozici úvodní výkop, ale jejich následná akce skončila jen nepřesnou přihrávkou. Následně Matvej Safonov daleko odkopl balón na půlku.
     
    1
    A dnešní první utkání v rámci Premier Ligy nám právě začalo! Domácí dnes nastupují v bílých dresech a modrých šortkách, Krasnodar nastupuje v černém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PFC Soči: Džanajev – Miladinović, M. Mevlja, Novoselcev – Margasov, Noboa, Čalagov, Zajka – Mostovoj, Kokorin – A. Zabolotnyj.
    Náhradníci: N. Zabolotnyj – Lagator, Karapeťan, N. Kalugin, Bachtijarov, Poloz, Nabiullin, Šakuro.

    FK Krasnodar: Safonov – Petrov, Martynovič, Kaio, Ramírez – Gazinskij, K. Olsson – Wanderson, Berg, Manuel Fernandes – Ari.
    Náhradníci: Kricjuk, Sinicyn – Černikov, Fjóluson, Utkin, Sorokin, Sulejmanov.

    Rozhodčí: Ivanov – Murašov, Sejfetdinov.
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Krasnodar – Soči 3:0
     
    FK Krasnodar

    To Krasnodar je na tom podstatně lépe a v dnešním zápase bude rozhodně favoritem na tři body. Po jednadvaceti kolech má totiž na svém kontě čtyřicet jedna bodů a v současné době mu patří druhá pozice, na první Zenit Petrohrad je to ztráta devíti bodů, i když má Krasnodar odehráno o jedno utkání méně. Z posledních tří zápasů brali hosté jednu prohru a dvě výhry. Nejprve nechali body na hřišti Rostova, avšak následně přehráli Ufu 2:0 a Spartak 1:0.
     
    PFC Soči

    Ruská Premier Liga už má za sebou dvacet jedna kol a Soči nemá sezónu rozehranou zrovna ideálně. Po jednadvaceti zápasech má totiž na svém kontě jen dvacet jedna bodů a patří mu až patnáctá pozice, která je v sestupová. Na čtrnáctý Tambov, který by hrál případně zápasy o sestup, však ztrácí jen jeden bod, čili rozhodně má o co hrát. Z posledních tří utkání ovšem domácí brali hned dvě výhry. Nejprve sice nestačili na Arsenal Tulu těsně 1:2, ovšem následně přehráli Ural 2:0 a Orenburg 5:1.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u dnešního utkání v rámci ruské Premier Ligy! Rusko je jednou z mála zemí, kde se ještě hraje, jelikož ve většině Evropy byly ligy z důvodu viru COVID-19, přerušené. My se spolu zaměříme na duel mezi Soči a Krasnodarem. Úvodní výkop je naplánován na 12:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Denisa Józsová

    Góly: 47. Noboa, 90+3. Mostovoj (Margasov)

    Karty:   64. Noboa (SOC), 90. Čalagov (SOC) – 90. Sulejmanov (KRS)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 18:7.
    PFK Soči: Džanajev – Miladinović, M. Mevlja, Novoselcev (90+1. N. Kalugin) – Margasov, Noboa, Čalagov, Zajka – Mostovoj, Kokorin – A. Zabolotnyj (73. Burmistrov).
    Náhradníci: N. Zabolotnyj – Lagator, Karapeťan, N. Kalugin, Bachtijarov, Poloz, Nabiullin, Šakuro, Burmistrov.

    FK Krasnodar: Safonov – Petrov, Martynovič, Kaio, Ramírez – Gazinskij (61. Utkin), K. Olsson (85. Sorokin) – Wanderson, Berg, Manuel Fernandes (65. Sulejmanov) – Ari.
    Náhradníci: Kricjuk, Sinicyn – Černikov, Fjóluson, Utkin, Sorokin, Sulejmanov.

    Rozhodca: Ivanov – Murašov, Sejfetdinov