Šprint žien, 7,5 km, Kontiolahti sk Víťazka: Denise Herrmannová (GER) (kon.)
koniec udalosti
SP - Šprint žien, 7,5 km, Kontiolahti

Víťazka: Denise Herrmannová (GER)

(2. Franziska Preussová (GER), 3. Tiril Eckhoffová (NOR))

Piatok 13.03.2020, 15:30 • Kontiolahden ampumahiihtokeskus • Biatlon
     
    Cieľ
    Na jeden bodík možno bude siahať Jessica Jislová. Priebežne je totiž v cieli na 39. mieste, na trati je ale rýchla Semerenková z Ukrajiny.
     
    Cieľ
    Veronika Machyniaková končí hlboko v poli porazených. Tretia zo slovenských pretekárok mala na prvý pohľad najslabší bežecký čas. Strata 3:30,4 pri dvoch chybách je toho asi dostatočným dôkazom. Škoda.
     
    Cieľ
    Pozrime sa, ako sa darilo Lucii Charvátovej. Češka štartovala s číslom 34, na strelnici urobila celkovo tri chyby. V cieli jej patrí 21. pozícia so stratou 1:24,7 na vedúcu Herrmannovú.
     
    Cieľ
    Ruska Larisa Kuklina sa napokon prepadla až na siedme miesto za Poľku Hojniszovú-Staręgaovú. Napriek tomu by z toho mali byť body v TOP 10. Ivona Fialková sa drží na 17. mieste, čo je o jednu pozíciu vyššie, ako Dorothea Wiererová, ktorá dnes zaznamenala tri chyby na streľbe.
     
    4,3 km
    Pomalší beh Veroniky Machyniakovej znamená priebežnú predposlednú pozíciu na tomto medzičase.
     
    Str 1
    Posledná Slovenka v akcii je momentálne po prvej streľbe na 55. pozícii. Ani tu to nevyzerá na prebojovanie sa do zajtrajšej stíhačky.
     
    Str 1
    Veronika Machyniaková neudržala nervy na uzde, netrafila posledný terč a musí ísť do trestného okruhu.
     
    Cieľ
    Dnešné trápenie ukončila Paulína Fialková. Aktuálne najskúsenejšia Slovenka v poli končí v cieli so šiestimi chybami a odstupom 3:26,2 od Denise Herrmannovej.
     
    1,1 km
    Veronika Machyniaková po kilometri a sto metroch stráca na Herrmannovú polminútu. Pozor však musíme dávať na Hannu Öbergovú, ktorá stráca na Nemku len dve a pol sekundy.
     
    Str 2
    Toto je smola. Paulína Fialková chybuje štyrikrát na druhej streľbe, čím sa odpisuje nielen z možnosti zabojovať o body, ale aj z možnosti štartovať v zajtrajšej stíhačke. Slovenka jasne posledné s odstupom troch minút...
     
    Cieľ
    Ivona Fialková dnes asi nebežala tak, ako si predstavovala. Slovenka by mala brať body, so stratou 1:22,0 to však bude skôr niekde na rozmedzí druhej a tretej desiatky.
     
    Štart
    Už aj posledné slovenské želiezko v ohni na trati. Na fínske dobrodružstvo sa vydala Veronika Machyniaková.
     
    Cieľ
    Markéta Davidová v cieli štvrtá, na priebežnú víťazku stratila 42 a pol sekundy. Eva Kristejn Puskarčíková naopak posledná s tromi chybami a odstupom 2:24,3.
     
    4,3 km
    Paulína Fialková beží rýchlejšie ako sestra Ivona. Staršia z biatlonistiek má na sektore 4,3 kilometra stratu 1:33,4 a k tomu dva trestné okruhy, zatiaľ čo Ivona bola bez chyby a s mankom rovnej minúty.
     
    Str 2
    Ivona Fialková už taktiež mieri do cieľa. Odkrúžila si predtým jeden trestný okruh a radí sa na deviatu priečku. Najhoršie je na tom aktuálne Češka Eva Kristejn Puskarčíková, ktorá po dvoch položkách stráca na Herrmanovú temer dve minúty.
     
    Str 1
    Po prvej streľbe je Paulína Fialková priebežne dvadsiata šiesta s odstupom 1:18,5.
     
    Str 2
    Po druhej položke je na priebežnom treťom mieste Davidová z Česka, ktorá stráca na Herrmannovú 25 sekúnd. Druhá je krajanka priebežnej líderky Preussová s mankom 14 sekúnd. Čoskoro však bude strieľať Eckhoffová.
     
    Str 1
    Druhá Slovenka na okruhu na ležke s dvomi chybami, keď minula druhý a piaty terčík. Paulína ide do dvoch trestných okruhov a prepadne sa na spodné priečky.
     
    1,8 km
    Paulína Fialková beží o šesť sekúnd rýchlejšie ako sestra Ivona, stále to však v tomto momente stačí len na priebežné 15. miesto z 22. na druhom medzičase.
     
    Str 1
    Ivona Fialková a jej čistá položka! Skvelé, Slovenka je po prvej tretine pretekov siedma s mankom 41 sekúnd.
     
    1,8 km
    Bohužiaľ, Ivona Fialková nezačala vôbec ideálne. Slovenka po necelých dvoch kilometroch stráca polminútu.
     
    Štart
    Po sestre Ivone vybehla na trať v Kontiolahti i Paulína Fialková.
     
    Str 1
    Markéta Davidová s nulou na ležke, bežecky však stratila na Herrmannovú 13 sekúnd.
     
    1,1 km
    Ivona Fialková po tisíc sto metroch stráca na Herrmannovú priepastných 17,4 sekundy. Na Nemku sa jedine drží Tiril Eckhoffová so stratou 4 sekúnd.
     
    Štart
    Ivona Fialková odštartovala práve v tejto chvíli.
     
    Štart
    Po Herrmannovej, Hauserovej či Preussovej sú na trati i Češky Davidová s Kristejn Puskarčíkovou.

    Viktor Kalinács