Detroit – Tampa Bay 5:4 (2:1 po s.n.) | Calgary – Vegas 3:5 (kon.) | Chicago – St. Louis 0:2 (kon.)
Anaheim – Minnesota 4:5 (po pr.) | Vancouver – Columbus 1:2 (kon.) | San Jose – Colorado 3:4 (kon.)
koniec
Calgary Flames
3:5 (0:2, 2:1, 1:2)
Vegas Golden Knights
cz Pondelok 09.03.2020, 00:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:42 Jonathan MARCHESSAULT - 3:5
     
    59:42
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hosté definitivně rozhodují o své výhře. Karlsson vybojoval puk, přihrál jej Smithovi, který daroval JONATHANU MARCHESSAULTOVI branku do prázdné klece. 3:5. Asistence: Reilly Smith a William Karlsson.
     
    59:22
    David Rittich je na střídačce! Domácí to zkouší v šesti.
    58:50 Shea THEODORE - 3:4
     
    58:50
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Ale pozor! Vegas znovu jdou do vedení. Velmi nešťastná chvíle teď postihla domácí tým. SHEA THEODORE střílel z levého kruhu zápěstím. Jeho rána sice nevypadala gólově, ale jemná teč způsobila změnu směru puku, který nakonec zapadl pod horní tyč. 3:4. Asistence: Alec Martinez a Chandler Stephenson.
    57:00 Matthew TKACHUK - 3:3
     
    57:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary z ničeho nic střílí vyrovnávací gól! Lví podíl na této brance má Andrew Mangiapane, jenž prokázal, že má obrovskou rychlost a po levém křídle se dostal až před bránu. Všiml si v lepší pozici MATTHEWA TKACHUKA, který už měl před sebou jednoduchou práci. 3:3. Asistence: Andrew Mangiapane a Erik Gustafsson.
     
    Střely na bránu: 17 – 22.
    36:32 Dillon DUBÉ - 2:3
     
    36:32
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Také druhá přesilovka dnešního duelu je využita! DILLON DUBÉ si počkal na pravém kruhu na přihrávku Backlunda a bez větších potíží zamířil k zadní tyči. Jeho střela byla tak prudká, že Robin Lehner těžko mohl zasáhnout. 2:3. Asistence: Mikael Backlund a Milan Lucic.
     
    35:00
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Alec Martinez – 2 min., držení).
     
    29:23
    Do velmi kvalitní možnosti si najel Jonathan Marchessault. Šikovný útočník zápěstím pálil k bližší tyči, jenže Rittich dokázal vystrčit rameno včas.
    28:23 Milan LUCIC - 1:3
     
    28:23
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí tým střílí první gól a dostává se do hry. MILAN LUCIC prokázal svůj důraz a v obranné třetině dostal puk na svou hůl. Poté se po pravé straně dostal až ke střele. Ranou mezi betony dokázal vsítit důležitou branku. 1:3. Bez asistence.
     
    26:05
    Johnny Gaudreau mířil z dobré pozice po ledě mezi betony, ale Lehner zřejmě i s přispěním své tyče dokázal uhájit čisté konto.
    23:39 Max PACIORETTY - 0:3
     
    23:39
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hosté využívají přesilovku a dostávají se už do tříbrankového vedení. Stastny postrčil touš na Karlssona, který předvedl své rychlé ruce a parádní přihrávkou pod sebe uvolnil MAXE PACIORETTYHO v daleko lepší pozici. Nejproduktivnější hráč Vegas už dokázal přesně zamířit. 0:3. Asistence: William Karlsson a Paul Stastny.
     
    22:42
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mark Giordano – 2 min., podrážení).
     
    21:45
    Přečíslení hned 4 na 2 bylo k vidění v pásmu Calgary. Smith vybídl Stastného v lepší pozici, ovšem první centr hostů trefil rameno domácího brankáře.
     
    Střely na bránu: 11 – 9.
     
    15:50
    Domácí sice vsítili branku, ale ta nebyla na základě trenérské výzvy uznána. Mikael Backlund se v brankovišti dostal do kontaktu s Lehnerem, a proto trefa švédského centra nemohla být uznána za regulérní.
    11:49 Nick HOLDEN - 0:2
     
    11:49
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Rytíři vedou už o dvě branky. Jejich aktivita je zřejmá, a proto tento průběžný stav nemůže nikoho překvapit. NICK HOLDEN se zapojil do útočení a v přečíslení dva na jednoho dostal na hůl pobídku Cousinse. Rittich se proti rychlé souhře nestačil přemístit. 0:2. Asistence: Nick Cousins a Brandon Pirri.
     
    07:12
    Obrana domácích zatím nepůsobí zrovna přesvědčivě. Rielly Smith nikým neatakován dorážel těsně před bránou. Rittich chvíli nevěděl, kde kotouč má, ale nakonec měl štěstí, že puk zamířil mimo tři tyče.
    05:24 Tomáš NOSEK - 0:1
     
    05:24
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hosté jdou z další nebezpečné situace do vedení! TOMÁŠ NOSEK protečoval ve střední třetině puk na Reavese, jenž se protáhl až před bránu. Ránu bijce s číslem 75 sice Rittich vyrazil, ale dorážející Tomáš Nosek si bez problémů připsal svou osmou trefu v sezoně. 0:1. Asistence: Ryan Reaves a Nick Holden.
     
    00:47
    Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho. Nicolas Roy ujel z levého křídla až před bránu a jelikož byl Rittich vyjetý, tak zkusil bekhendový blafák. Český brankář ale parádním způsobem zasáhl špičkou pravého betonu.

    Daniel Fekets

    Góly a asistencie: 29. Lucic, 37. Dubé (Backlund, Lucic), 57. M. Tkachuk (Mangiapane, E. Gustafsson) – 6. Nosek (Reaves, Holden), 12. Holden (Cousins, Pirri), 24. Pacioretty (W. Karlsson, Stastny), 59. Theodore (Martinez, Stephenson), 60. Marchessault (R. Smith, W. Karlsson)


    Calgary Flames: Rittich (Talbot) – Brodie, Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, E. Gustafsson, Forbort – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – M. Tkachuk (A), Backlund, Mangiapane – Lucic, Jankowski, S. Bennett – Dubé, D. Ryan, Rinaldo.
    Vegas Golden Knights: Lehner (M.-A. Fleury) – McNabb (A), Schmidt (A), Martinez, Theodore, Whitecloud, Holden – R. Smith (A), Stastny, Marchessault – N. Roy, W. Karlsson, Pacioretty – Cousins, Stephenson, Pirri – Reaves, Nosek, W. Carrier.

    Rozhodca: O´Rourke, McCauley – Mach, Alphonso

    Diváci: 18 841