Parma – Spal 0:1 (kon.) | AC Miláno – CFC Janov 1:2 (kon.) | Sampdoria – Hellas Verona 2:1 (kon.)
Udinese – Fiorentina 0:0 (kon.) | Juventus – Inter 2:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
1:2 (0:2)
CFC Janov
cz Nedeľa 08.03.2020, 15:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že se před prázdnými tribunami udál nečekaný výsledek, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního podvečera. (16:57:28)
     
    Janovští zvládli gólově první poločas a ve druhém toho Milánu moc nepovolili. Hostující celek hrál výborně a zaslouženě vítězil. Ve druhé části se čekalo, s čím AC přijde a zda se výsledkově dotáhne. O snížení se postaral Zlatan Ibrahimović, ale to bylo ze strany favorita vše. Následně se čekalo na závěrečný tlak AC, který ale nepřicházel.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    U rohového praporku držel míč Francesco Cassata, který poté nastřelil soupeře. Janov je na útočné polovině a už očividně šetří vteřiny.
     
    90+3
    Theo Hernández vybojoval další rohový kop, který už rozehrál Samuel Castillejo. Na centr si naskočil Zlatan Ibrahimović, jehož hlavička zamířila vysoko nad břevno.
     
    90+2
    Hraje se velmi daleko od branky Janova, Milánští se nemohou usadit na útočné polovině. Hostující celek už je velmi blízko nečekanému vítězství.
     
    90+1
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Andrea Conti, přichází Davide Calabria.
     
    90+1
    Závěrečný tlak favorita utkání nepřichází, alespoň zatím. Na vyrovnání má AC ještě pět nastavených minut!
     
    89
    Janovští jsou znovu u balonu a v poklidu míč přenesli z útočné poloviny až k brankáři. AC muselo soupeře napadat, což se po dlouhé chvíli vyplatilo.
     
    88
    Hostující celek musí být s výsledkem spokojený a už se nikam nepožene. Janov po zisku míče zvolil jen odkop na soupeřovu polovinu, AC už volí vysoké nákopy.
     
    86
    V pokutovém území měl míč u nohy Giacomo Bonaventura, který měl volbu tří přihrávek. Vybral si tu nejtěžší, jeho patička pochopitelně nevyšla.
     
    85
    Milánští rozehrávali rohový kop a centr mířil do ohně. Jenomže z branky vyrazil Mattia Perin, jenž se vyšrouboval ve vzduchu nejvýše a celou situaci uklidnil.
     
    83
    Stefano Sturaro se snažil proniknout před branku Milána, ale soupeř ho hrál do těla, což byla správná varianta. AC tak bude znovu na míči a uvidíme, co vymyslí tentokrát.
     
    82
    Na centrovaný míč si v pokutovém území naskočil Zlatan Ibrahimović, který byl atakován, a tak jeho hlavička byla nepřesná. AC už moc času nezbývá, přesto je ho ještě dostatek.
     
    81
    Na pravé straně pokutového území se nacházel Samuel Castillejo, jenž mohl vystřelit nebo přihrát. Zvolil druhou variantu, která byla obranou znovu přečtená.
     
    80
    K odraženému míči se dostal Ismaël Binnásir, jehož zradila gravitace. Domácí hráč upadl a přitom zahrál rukou, Janov dostává balon zcela zadarmo.
     
    79
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Goran Pandev, přichází Andrea Pinamonti.
    77. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 1:2
     
    77
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak přece se dočkáme napínavé koncovky! Po rohovém kopu Janov balon sice odvrátil. Balon se před branku vrátil a po nepřesvědčivém zákroku obrácen se ho zmocnil ZLATAN IBRAHIMOVIĆ, který z hranice malého vápna nedal brankáři šanci.
     
    76
    Samuel Castillejo si narazil míč se spoluhráčem a pak jej poslal před branku. Celou situaci zažehnal Domenico Criscito, který nabídl AC rohový kop.
     
    74
    Milánští jsou sice opticky lepší, ale bez šancí branky dají pouze těžko. Další centr letěl před branku Janova, ovšem Mattia Perin situaci výborně vyhodnotil a akci překazil.
     
    73
    Po dlouhé kombinaci na levé straně se na střed vydal Antonio Sanabria. Hostujícímu hráči střela vůbec nevyšla a byla hodně nepřesná.
     
    72
    Dlouhý pas mířil za hostující obranu, kam si naběhl Zlatan Ibrahimović. Švédská hvězda si balon zpracovala, ovšem byl jí odpískaný ofsajd.
     
    71
    Davide Biraschi táhl protiakci podél postranní čáry, ale zastavil ho Theo Hernández. Janov tak šetří cenné sekundy, kterého ho přibližují k výbornému výsledku.
     
    68
    Milánští jsou sice neustále u balonu a mačkají soupeře jako citrón, ovšem do velkých příležitostí se nedostávají. AC potřebuje rychle vsítit branku, aby mohlo myslet na body.
     
    67
    Těžký centr vyslal Franck Kessié, a jelikož by jinak Zlatan Ibrahimović míč nezastihl, musel zvolit zakončení nůžkami. Jeho pokus byl ale nepřesný a zamířil jen vedle levé tyče.
     
    66
    Na pravé straně velmi dobře pracoval Samuel Castillejo, který se znovu pokusil o centr, jenomže míč byl opět zastaven. AC rozhodně nehraje v pohodě ...
     
    64
    Bohužel to bez pohybu nepůjde, hráči AC bez balonu pouze stojí. Až po přihrávce na střed se uvolnil Giacomo Bonaventura, jehož pokus byl nepřesný a zamířil vedle levé tyče.
     
    63
    Filip Jagiełło ještě nebyl připraven zasáhnout do hry, přesto bylo signalizováno střídání. Velice zajímavý moment, a tak se celá situace musí opakovat.
     
    62
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Valon Behrami, přichází Filip Jagiełło.
     
    61
    Domácí mužstvo se pokusilo o dva centry, ale ani jeden neměl přesné parametry. Obrana Janova v dnešním střetnutí funguje na jedničku.
     
    60
    Nově příchozí Rafael Leao se pokusil o centr, jenomže trefil prvního bránícího hráče. AC pokračovalo v akci a Zlatan Ibrahimović byl faulován.
     
    58
    Dlouhou dobu se nehrálo, jelikož trenéři sahali do sestav. Vraťme se na trávník, kde jsou u míče Janovští, kteří se nachází na útočné polovině.
     
    56
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Giacomo Bonaventura.
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ante Rebić, přichází Rafael Leao.
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Lasse Schöne, přichází Stefano Sturaro.
     
    55
    Za obranu Milána si naběhl Goran Pandev, který si míč přiťukl hlavou do šestnáctky, ale následně už byl atakován. Balon tak skončil jenom mimo hrací plochu a bude se odkopávat od branky AC.
     
    54
    Zlatan Ibrahimović si pokryl míč, který následně předal spoluhráči. Jenomže Samuel Castillejo mu balon nevrátil přesně, a tak znovu hraje Janov!
     
    53
    Z hranice pokutového území se napřáhl Theo Hernández, jehož pokus byl zastaven před brankou. AC se zatím velmi těžce dostává k velkým příležitostem.
     
    52
    Tentokrát do pokutového území pronikl Hakan Çalhanoğlu, jenž měl proti sobě dva soupeře a navíc vystřelil z úhlu. Jeho pokus neměl moc naděje na úspěch, a tak zamířil jen nad břevno.
     
    51
    Poprvé ve druhém poločase se AC nachází v kombinaci a navíc na útočné polovině. Jenže další centr ze strany byl obranou odvrácen.
     
    50
    Domenico Criscito rozehrál další rohový kop, jenž byl odvrácen. Janov byl znovu v kombinaci, jenomže Goran Pandev se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    49
    Domácí mužstvo se ve druhém poločase ještě nedostalo výrazně k balonu, což mu rozhodně nevyhovuje. Podél postranní čáry tentokrát postupoval Francesco Cassata, ovšem cestu mu skluzem znepříjemnil Matteo Gabbia.
     
    48
    Hráči v bílých dresech vybojovali další rohový kop, centr ale mířil jen k první tyči. Obrana AC byla velmi dobře postavená a situaci odvrátila.
     
    46
    Utkání pokračuje druhým poločasem, v němž musí AC výrazně přidat, aby splnilo roli favorita. Janovští tak hájí velmi slibné vedení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po pětačtyřiceti minutách musí být Janovští spokojenější, jelikož vedou o dva zásahy. Z první akce se hostující mužstvo radovalo, následně se dlouho bránilo, ovšem tlak AC byl po chvíli otupen, a tak přišla další rána pro Milán. Pokud chce favorit zápasu myslet na vítězství, musí začít proměňovat své šance a zvýšit pohyb na útočné polovině.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ovšem ani po centru z volného kopu zakončení nepřišlo. Akce pokračovala na levé straně, kde se balonu zmocnil Ante Rebić, ale ani on nenašel před brankou spoluhráče.
     
    45
    U postranní čáry byl faulován Samuel Castillejo, a tak AC bude rozehrávat standardní situaci. Milánští by potřebovali ještě před poločasovou přestávkou snížit.
     
    44
    Theo Hernández dnes nehraje utkání, které by pro něj bylo vydařené. Domácí hráč měl znovu spoustu času na centr, jenomže míč poslal opět k soupeři.
    41. Francesco CASSATA - 0:2
     
    41
    Janov právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla parádní akce Janova, jenž se dostává do dvoubrankového vedení! Antonio Sanabria roztáhl hru do strany, odkud odcentroval Davide Biraschi. Před brankou se míče patičkou ještě dotkl Lasse Schöne, který jej ale neusměrnil přesně, a tak celou situaci dokonal FRANCESCO CASSATA, který se nacházel na zadní tyči. Asistence: Lasse Schöne.
     
    40
    Zlatan Ibrahimović se pokoušel zrychlit hru, a tak vyslal přihrávku za obranu, která byla ale nepřesná. Za míčem sice spěchal Hakan Çalhanoğlu, ovšem brankář Janova to měl k němu blíže.
     
    39
    AC je znovu u balonu, ovšem akce skončila dalším nepřesným centrem ze strany. Domácí mužstvo ještě chvíli bylo v útočné akci, jenomže prostrčení napravo nevyšlo.
     
    37
    Ofsajd! Goran Pandev přihrál na spoluhráče, jemuž při zpracování utekl míč. K němu se dostal Antonio Sanabria, jenž se nacházel v ofsajdovém postavení, a tak jeho pokus byl už zcela zbytečný.
     
    36
    Milánští se pokusili o zrychlení hry, což nevyšlo. Janov se zmocnil balonu a znovu nebude nikterak spěchat, s rozehrávkou musel pomoci také Mattia Perin.
     
    35
    Hostující mužstvo vybojovalo roh, který již byl rozehrán. Centr mířil na hranici malého vápna, odkud byl obranou odvrácen. V posledních momentech nám tempo hry značně opadá.
     
    33
    Na levé straně měl hodně prostoru Domenico Criscito, který viděl nabíhajícího spoluhráče. Před Pandevem se podařilo míč odehrát, a tak budou hosté jen vhazovat.
     
    32
    Janovští se snažili projít před branku soupeře, což se nepodařilo. Následně vhazování pro AC získal Hakan Çalhanoğlu, který míč narval do soupeře.
     
    30
    Další rychlá kombinace a další pokus, jenž byl nepřesný. Švéd Zlatan Ibrahimović chtěl zakončit placírkou, jenže míč poslal jen nad horní tyčku.
     
    29
    Krásnou akci zazdil Theo Hernández, který místo přihrávky střílel nesmyslně z velkého úhlu. Zlatan Ibrahimović i Samuel Castillejo se na spoluhráče zlobí.
     
    28
    Jeden z hráčů AC dostal míč proti noze a chtěl rychle zakončit. Střela opravdu přišla, ale pokus byl značně nepřesný a opět mu scházela razance.
     
    26
    Ofsajd, který byl odpískán s velkou prodlevou! Do pokutového území vnikl Theo Hernández, jemuž se podařilo přihrát před branku, ovšem akce byla přerušená a navíc se Janovu povedlo situaci zachránit.
     
    25
    Po pěkné kličce se na levé straně uvolnil Ante Rebić, který pak dal míči velkou razanci a poslal jej do míst, kde nebyl žádný hráč Milána.
     
    24
    Davide Biraschi byl v šestnáctce zády k brance a tak se pokusil o nůžky. Ty mu moc nevyšli, jelikož balon mířil vedle levé tyče a navíc jim scházela razance.
     
    22
    Hakan Çalhanoğlu byl faulován na útočné polovině a k rozehrání se postavila švédská superhvězda. Zlatan Ibrahimović se napřáhl z obrovské dálky, ale nezamířil přesně.
     
    20
    Po pěkném prohození se před brankáře dostal Hakan Çalhanoğlu, který z otočky rychle vystřelil. Ovšem Mattia Perin skvěle vyběhl a celou akci zneškodnil, AC zahazuje druhou obrovskou šanci na vyrovnání.
     
    20
    Valon Behrami se snažil proniknout do pokutového území, ale přes soupeře neprošel. Míče se zmocnil Goran Pandev, který ihned střílel, ovšem jeho zakončení bylo zablokované.
     
    19
    Hráči v bílých dresech uklidňují hru, když kombinují kolem středové čáry. AC po chvíli vytáhlo napadání a donutilo Janov k přihrávce k vlastnímu brankáři.
     
    17
    Krásným centrem se prezentoval Hakan Çalhanoğlu, který u pravé tyče našel spoluhráče. Jeho pokus z úhlu byl slabý, a tak Mattia Perin zasáhl. Tohle ale byla akce, která volala po vyrovnání.
     
    16
    Po kombinaci u šestnáctky se z její hranice napřáhl Ante Rebić, jehož pokus byl sražen jen nad branku. Pokus sice rychle padal dolů, ale do prostoru tří tyči si cestu nenašel.
     
    15
    Za obranu AC si nabíhal Antonio Sanabria, avšak Matteo Gabbia byl pozorný a hlavou přihrál na vlastního brankáře. Milánští jsou znovu u balonu a budou se prezentovat postupnou akcí.
     
    14
    Od vstřelené branky registrujeme Janov poprvé na útočné polovině. Na levé straně vnikl do pokutového území Goran Pandev, jehož pokus po zemi zamířil jen do boční sítě. Tohle nebyla střela, která by brankáře nikterak vyděsila.
     
    13
    Centr od rohového praporku mířil do ohně, jenomže Janovští si znovu poradili. AC alespoň vhazovala, ovšem jeho další kombinace dlouho netrvala.
     
    12
    Zlatan Ibrahimović se zlobí, jelikož už byl napřažený a míč mu sebral spoluhráč. O střelu se tak postaral Ismaël Binnásir, jenž z nadějné pozice vybojoval pouze rohový kop.
     
    11
    Gorana Pandeva zklamalo zpracování, protože mu balon unikl mimo hrací plochu. AC je tak znovu u míče a dál vymýšlí, jak překonat obranu soupeře.
     
    10
    Domácí mužstvo je znovu u balonu a kombinuje na útočné polovině. Po chvíli se do šestnáctky dostal Franck Kessié, jehož pokus z úhlu byl zablokován.
     
    9
    Milánští jsou v úvodu sice aktivnější, jenomže po ztrátě míče nepokryli soupeře. Janov z ojedinělé akce utekl do vedení, AC tak čeká pořádná práce k otočení stavu.
    7. Goran PANDEV - 0:1
     
    7
    Janov právě vstřelil branku!
    Theo Hernández chyboval u postranní čáry, když se snadno nechal obrat o balon. Antonio Sanabria pak vnikl do pokutového území, odkud vyslal přesnou přihrávku před branku, kde už měl snadnou úlohu GORAN PANDEV. Asistence: Antonio Sanabria.
     
    5
    Z levé strany odcentroval Ismaël Binnásir, jehož pas byl před brankou odvrácen. Po vhazování AC přeneslo hru na druhou stranu a následně přišel pas na zadní tyč, kde si balon nezpracoval ideálně Theo Hernández.
     
    4
    Zkušený Goran Pandev si chtěl pokrýt balonu, ovšem udělal to nešikovně. AC je tak znovu u míče a budeme sledovat jeho postupný útok.
     
    3
    Milánští nastoupili do dnešního souboje v tradičních dresech, tady červenočerných. Naopak Janov se oblékl do bílé sady, vraťme se už zpátky na trávník.
     
    2
    Trochu zvláštní slyšet hráče, jak spolu komunikují. Hraje se totiž bez diváků, a tak střetnutí spíše připomíná přátelské utkání.
     
    1
    Odložené utkání je zahájeno! Hlavní rozhodčí pan Doveri poprvé foukl do píšťalky a AC mohlo rozehrát. Domácí celek se hnal do akce a Zlatan Ibrahimović se pokusil o přihrávku patou, po které skončil míč mimo hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Milán: Begović – Conti, Gabbia, A. Romagnoli, Hernández – Binnásir, Kessié – Castillejo, Çalhanoğlu, Rebić – Ibrahimović.
    Náhradníci: Antonio Donnarumma, Soncin – Biglia, Bonaventura, Brescianini, Calabria, Laxalt, Leao, Musacchio, Paquetá, Saelemaekers.

    Janov CFC: Perin – Soumaoro, Biraschi, A. Masiello – Romero, Cassata, Schöne, Behrami, Criscito – A. Sanabria, Pandev.
    Náhradníci: Marchetti, Ichazo – P. Ankersen, A. Barreca, Destro, Eriksson, Falqué, Favilli, Jagiełło, Pinamonti, Sturaro, C. Zapata.

    Rozhodčí: Doveri – Lo Cicero, Galetto.
     
    Z důvodu koronaviru bude odložené střetnutí hráno bez diváků! Ovšem doufejme, že uvidíme napínavý souboj! V roli obrovského favorita bude slavný AC Milán, který najdeme na sedmém místě tabulky. Domácí celek získal šestatřicet bodů a dál bojuje o účast pohárové Evropě. Naopak Janovští svádí tuhý boj o záchranu a potřebují každý bodík. Zatím se nacházejí na prvním sestupovém místě, když získali dvaadvacet bodů. V současné chvíli ztrácí hostující mužstvo na záchranu pouhý bod, a tak se dá očekávat tuhý boj až do posledních kol.
     
    Vítám všechny fanoušky italského fotbalu, jelikož v náhradním termínu se představí AC Milán a Janov CFC. Zprvu bylo střetnutí odložené na 13. května, jenomže v týdnu bylo vše změněno a hraje se už dnes. Především na jihu Evropy řádí koronavir, jenž zasáhl převážně Itálii, a tak se fotbalová klání rušila. Jenže po rozhodnutí je všechno jinak a my se můžeme těšit na další souboj Serie A.
     
    Nový termín utkání je zatím stanoven na 13. května.
     
    Dnešní utkání se nakonec odehraje v náhradním termínu, důvodem je šíření epidemie nového koronaviru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Michal Luxa

    Góly: 77. Ibrahimović – 7. Pandev (A. Sanabria), 41. Cassata (Schöne)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:12.
    AC Miláno: Begović – Conti (90+1. Calabria), Gabbia, A. Romagnoli, Hernández – Binnásir, Kessié – Castillejo, Çalhanoğlu (56. Bonaventura), Rebić (56. Leao) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Antonio Donnarumma, Soncin – Biglia, Bonaventura, Brescianini, Calabria, Laxalt, Leao, Musacchio, Paquetá, Saelemaekers.

    CFC Janov: Perin – Soumaoro, Biraschi, A. Masiello – Romero, Cassata, Schöne (56. Sturaro), Behrami (62. Jagiełło), Criscito – A. Sanabria, Pandev (79. Pinamonti).
    Náhradníci: Marchetti, Ichazo – P. Ankersen, A. Barreca, Destro, Eriksson, Falqué, Favilli, Jagiełło, Pinamonti, Sturaro, C. Zapata.

    Rozhodca: Doveri – Lo Cicero, Galetto