Šprint žien, 7,5 km, Nové Město na Moravě sk Víťaz: D. Herrmannová (GER) (kon.)
koniec udalosti
SP - šprint žien, 7,5 km, Nové Město na Moravě

Víťaz: D. Herrmannová (GER)

Štvrtok 05.03.2020, 17:35 • Vysočina Arena • Biatlon
     
    Úvodný pretek v Novom Meste na Morave, ktorý patril šprintu žien máme už úspešne za sebou. Jej víťazkou sa stala nemecká reprezentantka Denise Herrmannová so štartovným číslom tri. Druhé miesto patrí francúzskej reprezentantke Anais Bescondovej, ktorá mala štartovné číslo 27 no a na radosť domácich si tretie miesto vybojovala Marketa Davidova so štartovným číslom 23.

    Najvyššie umiestnenou reprezentantkou Slovenska sa stala Paulína Fialková, ktorá obsadila 27. miesto a získa tak ako jediná z našich body do SP, keď spravila na druhej streleckej položke dve chyby. Jej sestra Ivona hneď na tej prvej chybovala až štyrikrát a celkovo spravila až šesť chýb. Veronika Machyniaková strielala z našich najlepšie, spravila len jednu chybu, ale bežecky to ideálne nebolo. Svoj debut vo SP si odbyla Henrieta Horvatova, ktorá začala s čistou streľbou, ale na druhej položke netrafila ani jeden terč.

    Ako bolo dopredu avizované, preteky v Novom Meste na Morave sú bez prítomnosti divákov a veru to bolo počas preteku cítiť. Nič sa však nedá robiť, dianie bude pokračovať ďalšími pretekmi na ktoré sa môžme tešiť.

    V tejto chvíli vám už ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera! (18:44:43)
     
    Cieľ
    Šprint žien na 7,5 km v Novom Meste na Morave práve skončil!
     
    Cieľ
    Už sa čaká v cieli na príchod posledných dnešných pretekárok.
     
    Cieľ
    Naša debutantka Henrieta Horvátová už dorazila do ciela! Momentálne je predposledná, keď musela absolvovať po zbabranej druhej streleckej položke 5 trestných okruhov.
     
    Cieľ
    Ešte sa čaká na 17 pretekárok, ktoré majú prísť do cieľa.
     
    Cieľ
    Prvé tri miesta sú už teda jasné! Víťazkou dnešného preteku sa stáva Denise Herrmannová z Nemecka, druhé miesto patrí Anais Bescondovej z Francúzska a na radosť domácej reprezentácie je tretia Marketa Davidova.
     
    Cieľ
    Veronika Machyniaková je už v cieli, momentálne jej patrí 67. miesto!
     
    Str1
    Všetky pretekárky už majú streleckú položku za sebou. Čoskoro by sa teda tento šprint žien mal skončiť. Do Top 10 sa teda dnes žiadna slovenská reprezentantka nedostala.
     
    Str2
    Henrieta Horvátová už absolvovala aj druhú streleckú položku! Nuž, aký to teda paradox. Mladá debutantka Slovenska na prvej streleckej položke čisto, teraz netrafila ani jeden terčík.
     
    Cieľ
    Dokopy už v cieli máme 67 pretekárok. Uvidíme, ako dopadnú ešte naše posledné dve reprezentantky. Pripomínam, že pre body do SP sa treba dnes umiestniť do 40. miesta.
     
    Str1
    Henrieta Horvátová na prvej streleckej položke bez chyby! Výborný štart pre našu debutantku, pre ktorú bude každé umiestnenie od posledného miesta veľmi dobrým výsledkom.
     
    Str2
    Veronika Machyniaková už absolvovala aj druhú streleckú položku! Tam spravila jednu chybu a tak ide do trestného okruhu.
     
    Cieľ
    Domáca Jislová sa v cieli zaraďuje na predbežné 51. miesto. Momentálne je Paulína Fialková na 26. mieste, Ivone patrí predposledné 61. miesto.
     
    Str2
    Domáca reprezentácia má na trati ešte jedného zástupcu a to Jessicu Jislovú. Tá na druhej streleckej položke chybovala dvakrát.
     
    Str1
    Veronika Machyniaková na prvej streleckej položke s čistou streľbou, posunie sa teda vyššie!
     
    Štart
    No a na trati už máme aj našu poslednú reprezentantku Henrieta Horvátová, ktorá je debutantkou vo SP.
     
    Cieľ
    O prvom mieste je už teda zrejme rozhodnuté. Denise Herrmannová strielala čisto a bežecky to bolo takisto ideálne.
     
    Cieľ
    V cieli je už celkovo 42 pretekárok, Paulíne Fialkovej momentálne patrí 22. miesto, jej sestre Ivone až predposledné 41. miesto.
     
    Str2
    Domáca reprezentantka Lucie Charvátová spravila na druhej streleckej položke 1 chybu.

    Miroslav Revaj