Košice – Trenčín 0:3 (kon.) | Poprad – HC Slovan 5:0 (kon.) | Zvolen – B. Bystrica 1:2 (kon.)
Nové Zámky – Michalovce 4:2 (kon.) | Miškovec – Detva 2:3 (kon.) | Budapešť – Nitra 4:3 (kon.)
koniec
HC Košice
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
HK DUKLA Trenčín
Utorok 03.03.2020, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:04
    Domáci si vytvorili tlak a snažia sa aspoň o zaznamenanie čestného gólu. Valent je však naďalej mužom zápasu a drží si čisté konto.
     
    57:45
    Trenčín dal gól!
    A je definitívne rozhodnuté, do prázdnej bránky sa trafil LUKÁŠ PAUKOVČEK.
     
    57:30
    Domáci hrajú bez brankára.
     
    57:04
    Bortňák posúval pred bránku na Suju, tomu sa zakončiť nepodarilo. Následne sám Bortňák tesne minul strelu smerujúcu od modrej čiary.
     
    54:20
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dávid Skokan – 2 min., držanie).
     
    52:20
    Tesne pred návratom Paukovčeka ešte dobrá šanca domácich. Bortňák vložil čepeľ do dráhy strely a zmenil jej smer. Letelo to do protipohybu Valenta, jeho betón ale výborne zapracoval.
     
    51:26
    Skokan vypálil poriadne tvrdo, zostrelil len Sukeľa. Nepríjemný moment, ani z tohto ale našťastie zranenie nebude.
     
    51:06
    Oceliari si z trenčianskej bránky urobili strelnicu, Michal Valent zatiaľ odoláva.
     
    50:23
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Lukáš Paukovček – 2 min., držanie).
     
    42:04
    Obrovská šanca Košíc! Vrábeľ pre ne vybojoval puk a posunul ho medzi kruhy. Odtiaľ už mala letieť strela, zbytočne to ešte domáci zahrali na Majdana a pripravili sa tak o možnosť zakončiť.
     
    38:08
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Peter Sojčík – 2 min., podrazenie).
     
    31:48
    V úvode oslabenia sa domáci celok dobre bránil, teraz už však sú Trenčania pred Košarišťanom. Sojčík sa snažil tečovať strelu od modrej, puk napokon preletel tesne ponad bránku Oceliarov.
     
    30:50
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dávid Skokan – 2 min., držanie hokejky).
     
    30:50
    Obrovská šanca Trenčína! Zdalo sa, že puk vypadol z bránky, napokon to však zrejme zastavila konštrukcia Košarišťanovej svätyne. Každopádne, avizuje sa vylúčenie na domácej strane.
     
    26:41
    No a mohlo to byť aj 0:3. Dvojica Trenčanov teraz smerovala prakticky na osamoteného Košarišťana, Ferényi po dobrej prihrávke netrafil priestor troch žrdi.
     
    25:36
    Trenčín dal gól!
    Zle-nedobre je však teraz s Košicami. Bezprostredne po buly priletela od modrej strela, pred bránkou ju ešte niekto tečoval. Ťažko povedať, či to bol hráč domácich alebo hostí, každopádne, za strelca je označený MATHIEU BRODEUR. Asistencia: Lukáš Paukovček.
     
    24:30
    Košice to využili a vypracovali si tlak. V predbránkovom priestore to vyzeralo s Trenčínom zle-nedobre, Valent puk len vyrážal. Napokon to hostia so šťastím zvládli.
     
    23:37
    Švec si puk posunul ďalej od tela a zaviezol ho až pred Košarišťana. Tam ešte zvolil krátku sťahovačku, už však v páde lepšie zakončiť nedokázal.
     
    19:59
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Boris Sádecký – 2 min., podrazenie).
     
    19:21
    Trenčín dal gól!
    Výrazne ich to však mrzieť nemusí, skórovali totiž bezprostredne po nej a ujímajú sa vedenia v dnešnom zápase. Gólový pozdrav poslal Košiciam do šatne PETER SOJČÍK. Asistencie: Graeme McCormack, Milan Bartovič.
     
    19:07
    Veľká šanca trenčianskej Dukly! Graeme McCormack vyslal od modrej strelu, ktorá Košarišťanovi vypadla. Hostia to spred bránku za čiaru nepretlačili.
     
    18:38
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dalibor Bortňák – 2 min., hákovanie).
     
    11:01
    Až teraz sa Košice dostali do šance. Koch si prebral prihrávku pri čiare, ešte sa však posunul smerom k bránke. Následne to skúsil strelou spoza obrancov. Ten puk síce prepadol, ale Valent reflexívne zasiahol.
     
    07:49
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Ľubomír Štach – 2 min., hákovanie).
     
    06:32
    Michal Chovan si nakorčuľoval do šance, dostal sa k voľnému puku, položil si Valenta a zakončoval z jeho bezprostrednej blízkosti. Avšak len do betóna, skvelý zákrok trenčianskeho gólmana.
     
    02:33
    Prvá lepšia strela letela z čepele Růžičku. Košický obranca to skúšal bombou spoza kruhu a hoci ešte Valentovi puk vypadol, domáci sa už k následne dorážke nedostali.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 20. Sojčík (McCormack, Bartovič), 26. Brodeur (Paukovček), 58. Paukovček


    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Slovák, Zeleňák, Michalčin, Růžička, Bučko, Koch — Paršin, Klhůfek, Sukeľ — Rapáč, Skokan, Chovan — Majdan, Bortňák, Vrábeľ — Milý, Suja, Jokeľ
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Tomek) — McCormack, Stacha, Štach, Brodeur, Bokroš, Sládok, Petrovický — Valach, Švec, Sojčík — Sádecký, Paukovček, Hecl — Bartovič, Špirko, Hlinka — Krajč, Ferényi, Ďurina

    Rozhodca: Müllner, Valach — Kacej, Jobbágy