Augsburg – Mönchengladbach 2:3 (kon.) | Dortmund – Freiburg 1:0 (kon.) | Hoffenheim – Bayern 0:6 (kon.)
Mainz – Paderborn 2:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Schalke 3:0 (kon.)
koniec
FC Augsburg
2:3 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
cz Sobota 29.02.2020, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Mönchengladbach, který svého soupeře porazil výsledkem 3:2. Borussii vyšel vstup do druhého poločasu na jedničku, v krátkém časovém sledu se totiž dostal do dvoubrankového vedení. Augsburg přesto snížil na rozdíl jediné branky, další dvě branky přitom padly v poslední desetiminutovce. Mönchengladbach se dostal zpět do vedení o dvě branky, domácím se povedlo alespoň snížit, k bodům to ale nevedlo. (17:24:01)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:6.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Tin Jedvaj (FC Augsburg).
     
    90+3
    Augsburg si dokonce vybojoval rohový kop, který málem přinesl kýžené vyrovnání. Vargas totiž prodloužil míč k zadní tyči, kde moc nechybělo Finnbogasonovi.
     
    90+2
    Borussia se v během nastaveného času strachuje o výsledek. Max totiž zkoušel odcentrovat směrem na Córdovu, avšak před ním včas zakročil zadák Elvedi.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, koncovka bude ještě hodně zajímavá. Musíme totiž počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Embolo se ihned po svém příchodu na hrací plochu dostal až před Koubka, jenomže český brankář mu znemožnil zakončit. Koubek navíc odkopl míč do zámezí. O pár desítek vteřin později běžel sám na branku Hofmann, který trefil Koubkovu nohu.
     
    87
    Hlavní sudí si před malým momentem všiml faulu poblíž autové lajny, kde se na zemi ocitl hostující Neuhaus, který tak svému celku zajistil další standardní situaci.
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Lars Stindl, přichází Breel Embolo.
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Marco Richter, přichází Sergio Córdova.
     
    83
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Jenomže domácím se přesto povedlo snížit na rozdíl dvou branek! Hostující obrana pozdě zareagovala na famózní kolmici, na kterou si dokázal naběhnout střídající ALFRED FINNBOGASON. Ten si navedl míč na pravou nohu, následným zakončením k zadní tyči překonal Sommera.
     
    82
    Za nahrávkou k pravé postranní lajně se hnal Vargas, který raději ještě počkal na podporu svých spoluhráčů. Mezitím se stačila vrátit také smečka protihráčů.
     
    81
    Mönchengladbach i tentokráte raději kombinoval daleko od své branky, přičemž si s míčem zahrál také defenzivně laděný Zakaria, který pořádně zahnal Lainera.
     
    80
    Sommer naznačil odkop od branky, nakonec však zvolil přízemní rozehrávku směrem na kopačku Gintera, který se pohodlně dostal až na útočnou stranu hřiště.
     
    79
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! Kramerovi se totiž povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, kde se k centru směrem do šestnáctky dostal Lainer. Jeho skákavá nabídka nakonec našla LARSE STINDLA, který si obhodil protihráče a poté naše recept také na vyběhnuvšího Koubka.
     
    77
    Mönchengladbach si vybojoval rohový kop, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Centr totiž směřoval k přední tyči, kde se povedlo zakročit domácímu Jedvajovi.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach).
     
    76
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Tobias Strobl, přichází Christoph Kramer.
     
    75
    Zpětná nahrávka směřovala chytře na volného Pléu, který měl hodně času na zakončení. Důležitý zákrok ale předvedl Framberger, který skluzem zachránil domácí od pohromy.
     
    74
    Niederlechner vyslal směrem do malého vápna příliš prudkou nahrávku, se kterou si Lowen nedokázal poradit. Právě jeho špatné zpracování skončilo u Sommera.
     
    73
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Rani Khedira, přichází Alfred Finnbogason.
     
    72
    Navíc moc nechybělo k tomu, aby poskakující míč ukořistil napadající Stindl, který na něj nakonec vůbec nedosáhl. Koubek tak obstará i další rozehrávku od branky.
     
    71
    Koubek rozehrával od své branky, přičemž to i v tomto případě zkoušel roztažením hry na levou stranu. Tam se nacházel Max, který se ovšem dostal do úzkých.
     
    70
    Najednou se utvořil prostor před domácím Richterem, který si v pokutovém území přichystal střeleckou pozici, jenomže svůj pokus poslal vysoko nad břevno.
     
    69
    Borussia se po více než minutě dostala zpět na útočnou polovinu, kde s kombinací nikterak nepospíchala. Bensebaini navíc vyprodukoval další zadovku na Gintera.
     
    68
    Vargas si posléze sám našel střeleckou pozici, odkud to zkoušel směrem k přední tyči. Sommer musel být v pohotovosti, avšak zasahovat vůbec nemusel.
     
    67
    Na pravé straně si o nahrávku řekl domácí Framberger, který měl na práci s míčem příliš málo času. I tak vyprodukoval kolmici, ke které moc nechybělo Vargasovi.
     
    62
    Zničehonic se k velice pohotové hlavičce dostal hostující Pléa, který vystoupal do vzduchu, jenomže svůj pokus poslal pouze do horní konstrukce.
     
    61
    Je za námi více než hodina hry, domácí hráči mají v těchto momentech více ze hry. Křídelník Richter navíc upadl na zem, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře.
     
    60
    U středového kruhu se dokázal zorientovat domácí Gruezo, který šikovně přenášel hru na volného Maxe, jehož první kontakt s hracím předmětem nebyl ideální.
     
    59
    Po rozehrávce se hluboko na vlastní polovinu vydal také Stindl, který ovšem přišel o balón. Domácí si tak přichystali protiútok, kterému zabránil vracející se soupeř.
     
    58
    Druhý poločas nám tedy nabízí o poznání atraktivnější podívanou, během dvanácti minut jsme se dočkali už tří branek, přičemž Augsburgu ztrácí jednu trefu.
     
    57
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Tak ono by to mohlo být ještě hodně zajímavé! Tentokráte přenesení hry vyšlo na jedničku, na pravé křídlo si totiž seběhl Framberger, jehož vzdušná nabídka doputovala přesně na hlavu EDUARDA LÖWENA, který zamířil naprosto mimo dosah Sommera.
     
    57
    Obrannou povinnost si navíc splnil Elvedi, který za sebe nepustil zatím nevýrazně hrajícího Richtera. Naopak se rozehrávky od své branky ujal brankář Sommer.
     
    56
    Po necelé minutě se opět pokračuje ve hře. Framberger rozehrával kousek od postranní lajny, jeho celek posléze neúspěšně přenášel hru na pravou stranu.
     
    55
    Bensebaini je ústřední postavou druhého poločasu, v tomto případě inkasoval míčem do intimních míst. To znamená, že je i tentokráte hra na chvíli pozastavena.
     
    54
    Domácím absolutně nevyšel vstup do druhého poločasu, Augsburg prohrává už o dvě branky. Do konce zápasu však zbývá téměř celý druhý poločas.
     
    53
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Domácí celek v krátkém časovém sledu inkasuje již podruhé! Domácím vůbec nevyšlo autové vhazování, po kterém se k míči dostal Pléa, který vyprodukoval přesnou nahrávku na lépe postaveného LARSE STINDLA, jenž pravačkou zamířil mimo dosah brankáře Koubka.
     
    52
    Bensebaini je zpět na nohou, může se tak pokračovat ve hře. Hrací předmět se ovšem odrazil mimo hrací plochu, Max si tak vyzkouší autové vhazování.
     
    51
    Momentálně se nehraje, v bolestech na zemi totiž skončil právě Bensebaini, který se podrobuje lékařskému ošetření. Na nic vážnějšího to ale určitě nevypadá.
     
    50
    Augsburg to bude mít hodně složité, ihned od úvodu druhého poločasu musí dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu však zbývá hodně času.
     
    49
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Borussia se totiž dostal do pokutového území, kde to příliš neodhadl Tomáš Koubek, který se vydal k penaltovému puntíku. Tam se míč odrazil přímo na kopačku RAMYHO BENSEBAINIHO, který ho poslal do prázdné branky.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Stephan Lichtsteiner, přichází Raphael Framberger.
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Marcus Thuram, přichází Alassane Pléa.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, jehož průběh zůstal trochu za očekáváním. K vidění totiž nebyla žádná atraktivní podívaná, naopak jsme sledovali celkem dost nepřesností, které doprovázela celá řada osobních soubojů. Za celý první poločas jsme viděli vyložené šance pouze na jedné straně, Borussia ovšem na brankáře Koubka nevyzrála.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Augsburg se už celkem dlouhou dobu nepodíval k opačnému pokutovému území, naopak se v posledních minutách pouze brání. Hosté tak směřují kupředu.
     
    43
    Thuram vyprodukoval průnikovou nahrávku na Neuhause, který se natlačil až do zakončení, se kterým si poradil Koubek. Hofmann navíc poté netrefil prázdnou branku.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Augsburg tak přečkal nápor hostujícího celku, avšak na první branku stále čekáme. Nyní je k vidění celkem dlouhá kombinace domácích, která zatím nikam nevede.
     
    37
    Až nyní jsme se dočkali první slušnější šance, do které se protlačil hostující kapitán Stindl, který z hranice malého vápna nedokázal vyzrát na Koubka.
     
    36
    Ginter se zmohl na bezmyšlenkovitý odkop směrem na útočnou polovinu, kde se nacházel připravený obránce Jedvaj, který odkopával zpět na druhou stranu.
     
    35
    Borussia přesto převzala otěže tohoto zápasu, už delší dobu pracuje s míčem kousek od středového kruhu. Domácím se však daří pokrývat volné prostory.
     
    34
    Potlesk zaplněného stadionu si vysloužil Lichtsteiner, který se v pokutovém území jako první dostal k míči, který navíc dokázal poslat do bezpečnějšího prostoru.
     
    33
    Stindl se pokoušel v tandemu najít volného Thurama, který by se tak mohl dostat do dobré střelecké pozice. Prvně jmenovaný hráč nahrával velice nepřesně.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Jeffrey Gouweleeuw (FC Augsburg).
     
    31
    Je za námi třetina hry, obrázek tohoto zápasu se zatím moc nemění. Směrem dopředu je o něco aktivnější Augsburgu, který stále naráží na pozornou obranu.
     
    30
    Avizované rozehrávky se nakonec chopil obránce Max, který nakonec rozehrál po zemi nakrátko. Lowen se navíc dostal do šestnáctky, kde nic nevymyslel.
     
    29
    K míči se dostal také český brankář Koubek, kterému se povedlo roztáhnout hru do strany na Richtera. Jeho centr raději odvracel za cenu rohového kopu Elvedi.
     
    28
    Borussie se konečně usadila s míčem na polovině soupeře, kde u postranní lajny převzal nahrávku Bensebaini. Ihned však vyprodukoval nahrávku na Elvediho.
     
    27
    K zakončení se dostával domácí Niederlechner, který si ovšem pomohl útočným faulem. Ten uviděl také hlavní sudí, který ihned odpískal ve prospěch Borussie Mönchengladbach.
     
    26
    Ani tentokráte se hra moc neposunula, Mönchengladbach totiž pokryl prostor ve středu hrací plochy. Následný pokus o vysunutí Stindla skončila pouze u protihráče.
     
    25
    Lichtsteiner v krátkém časovém sledu obstaral hned dvě vhazování. Po tom druhém se míče zmocnil Ginter, po jehož pasu šel agresivně do souboj Lichtsteiner.
     
    24
    Mönchengladbach se horko, těžko dostává k míči. Před malým momentem aktivně napadal rozehrávku Thuram, který balón zablokoval k reklamním bannerům.
     
    23
    Po následném autovém vhazování to na sebe zkoušel vzít domácí Gruezo, který ovšem neprošel přes přehuštěný prostor, kde se nacházela smečka protihráčů.
     
    22
    Směrem dopředu si to namířil domácí obránce Max, který se pokoušel spolupracovat s naběhnuvším Vargasem, jehož nabídku zablokoval do zámezí Lainer.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, zatím moc fotbalové krásy nevidíme. Sledujeme totiž vyrovnanou podívanou, navíc čekáme na první šanci.
     
    16
    K vidění byl další hodně důrazný zákrok, který klidně mohl přinést třetí žlutou kartu tohoto zápasu. Elvedi šel do souboje ostře, v bolestech skončil na zemi Vargas.
     
    15
    Vypadalo to na nadějnou akci domácích, jenomže tu překazil praporek pomezního rozhodčího. Forvard Niederlechner se nacházel v ofsajdu, který byl hodně těsný.
     
    14
    Také domácí hráči v poklidu pracovali s míčem na vlastní polovině. Jedvaj byl nakonec donucen k nahrávce na brankáře Koubka, který odkopl až na druhou stranu.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Rámí Binsibajní (Borussia Mönchengladbach).
     
    13
    Mönchengladbachu to směrem dopředu ani v tomto případě příliš nevyšlo, nahrávka směrem na Stindla byla dost nepřesná, k míči se tak jako první dostal Koubek.
     
    12
    Po delší době si s míčem zahrál také hostující brankář Sommer, který ani v tomto případě nezkoušel odehrát míč na druhou stranu, nýbrž si vybral zadáka Elvediho.
     
    11
    U postranní lajny to zvládl Bensebaini, který poté přiťukl do tandemu na Thurama. Ten se po souboji ocitl na zemi, překvapivě z toho není zisk standardní situace.
     
    10
    Na řadu přišlo autové vhazování v podání velezkušeného Lichtsteinera, který si nakonec vybral vedle stojícího Jedvaje, jenž ještě roztáhl hru na levou stranu.
     
    9
    Khedira velice dobře vystoupil proti míči, načež táhl útočnou akci Augsburgu. Ta byla celkem rychle u konce, u postranní lajny totiž včas zakročil Lainer.
     
    8
    Borussia rozjela kombinaci na vlastní polovině hrací plochy, do které se zapojila kompletně celá obraná řada. Nakonec to Ginter zkusil prudkou nahrávkou na Stindla.
     
    7
    Posléze bylo pískáno ve prospěch Mönchengladbachu, rozehrávky se však ujal sám brankář Sommer. Jeho rozehrávka směřovala do volného prostoru na Gintera.
     
    6
    Hlavní sudí vůbec poprvé v tomto duelu konzultoval s videorozhodčím, ve hře bylo hraní rukou uvnitř hostující šestnáctky. To se ovšem nepotvrdilo, následuje aut.
     
    5
    Také domácí hráči si vyzkoušeli standardní situaci, která dokonce propadla až k Jedvajovi. Domácí zadák se chystal k zakončení, v tom mu ale zabránil Elvedi.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal také hostující brankář Sommer, o nic vážnějšího se ale nejednalo. Naopak se jednalo o odkop na druhou stranu, který našel Thurama.
     
    3
    Mönchengladbach si hned v úvodu tohoto zápasu vyzkoušel rozehrávku standardní situace, která nebyla vůbec špatná. Strobl ale zakončoval přímo doprostřed.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Žlutou kartu dostává Stephan Lichtsteiner (FC Augsburg).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Koubek – Lichtsteiner, Jedvaj, Gouweleeuw (C), Max – Löwen, R. Khedira, Gruezo – Richter, Niederlechner, Vargas.
    Náhradníci: Luthe – Suchý, Uduokhai, Sarenren-Bazee, Jensen, Finnbogason, Framberger, Córdova, Iago.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Ginter, Strobl, Elvedi – Lainer, Zakaria, J. Hofmann, Neuhaus, Binsibajní – Stindl (C), Thuram.
    Náhradníci: Sippel – Wendt, Bénes, Embolo, Jantschke, Kramer, Raffael, Pléa, Herrmann.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Na opačné straně stojí sympaticky hrající Mönchengladbach, kterému v současné době patří čtvrtá pozice tabulky. Borussia se dokonce v jednu dobu nacházela na prvním místě, jenomže na vedoucí Bayern v tuto chvíli ztrácí už šest bodů. Mönchengladbach z posledních pěti ligových duelů dokázal naplno bodovat pouze ve dvou případech, naposledy přišel o body v minulém kole, kdy sehrál vyrovnanou partii s Hoffenheimem, který nakonec v nastaveném čase vyrovnal na konečných 1:1. Mönchengladbach patří mezi šestici nejlepších venkovních celků, lépe na tom je pouze Dortmund, Hoffenheim, Leverkusen, Bayern a vedoucí Lipsko.
     
    FC Augsburg

    Fotbalisté Augsburgu letos nepodávají vůbec špatné výkony, ty momentálně stačí na průběžnou dvanáctou pozici tabulky. Augsburg do této chvíle nasbíral sedmadvacet bodů, od barážové pozice ho dělí už sedm bodů. Domácí celek tohoto zápasu čeká na osmou ligovou výhru od začátku února, tehdy se mu na vlastní půdě povedlo porazit trápící se Brémy. Od té doby však následovala třízápasová série, během které Augsburg nasbíral pouze jeden bod. V posledním ligovém klání podesáté v tomto ročníku pocítil hořkost porážky, na půdě Leverkusenu totiž prohrál výsledkem 0:2.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Augsburg a Borussia Mönchengladbach.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Góly: 57. Löwen (Framberger), 83. Finnbogason (Richter) – 49. Binsibajní (Stindl), 53. Stindl (Pléa), 79. Stindl (Lainer)

    Karty:   1. Lichtsteiner (AUG), 32. Gouweleeuw (AUG), 90+4. Jedvaj (AUG) – 13. Binsibajní (MNC), 76. Ginter (MNC)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:6.
    FC Augsburg: Koubek – Lichtsteiner (46. Framberger), Jedvaj, Gouweleeuw (C), Max – Gruezo, R. Khedira (73. Finnbogason) – Vargas, Löwen, Richter (86. Córdova) – Niederlechner.
    Náhradníci: Luthe – Suchý, Uduokhai, Sarenren-Bazee, Jensen, Finnbogason, Framberger, Córdova, Iago.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Strobl (76. Kramer), Zakaria – J. Hofmann, Neuhaus, Thuram (46. Pléa) – Stindl (C) (86. Embolo).
    Náhradníci: Sippel – Wendt, Bénes, Embolo, Jantschke, Kramer, Raffael, Pléa, Herrmann.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach