Boston – Calgary 2:5 (kon.) | Montreal – Vancouver 3:4 (po pr.) | Tampa Bay – Toronto 3:4 (kon.)
Philadelphia – San Jose 4:2 (kon.) | Washington – Winnipeg 4:3 (3:2 po s.n.) | NY Islanders – NY Rangers 3:4 (po pr.)
Carolina – Dallas 1:4 (kon.) | Detroit – NJ Devils 1:4 (kon.) | Nashville – Ottawa 3:2 (kon.)
Minnesota – Columbus 5:4 (kon.) | St. Louis – Chicago 6:5 (kon.) | Arizona – Florida 1:2 (kon.)
Anaheim – Edmonton 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
New York Islanders
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)
New York Rangers
cz Streda 26.02.2020, 01:08 • Nassau Coliseum, Uniondale, New York City • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:28 Mika ZIBANEJAD - 3:4
     
    60:28
    Rangers právě vstřelili branku!
    Prodloužení je za námi a trvalo to jenom 28 sekund! Anthony Beauvillier při průniku do útočného pásma ztratil kotouč a Artěmij Panarin se s ním vydal do brejku. Beauviller se snažil ztrátu odčinit návratem a dobruslením Panarina, ale puk mu nesebral. To byl zásadní zlom celé akce, Panarin totiž z otočky našel přesně MIKU ZIBANEJADA, jehož bomba z osy skončila v brance. I přesto, že tak švédský bombarďák dnes nebyl tak vidět, jeho gól přišel v tu nejlepší chvíli z hlediska Rangers – 3:4! Asistence: Artěmij Panarin.
    59:43 Brock NELSON - 3:3
     
    59:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    V Nassau Coliseu probíhá totální euforie, neboť je srovnáno a uvidíme zřejmě prodloužení! BROCK NELSON se stal hrdinou a jeho 23. gól v sezoně přichází v pravý čas. Barzal vrátil puk na modrou pro Toewse, který místo střely ale vyšperkoval celou situaci nahrávkou na Nelsona, jehož usměrnění kotouče za záda gólmana bylo úspěšné – 3:3! Asistence: Devon Toews, Mathew Barzal.
     
    59:02
    Na začátku poslední minuty se puk povaloval v brankovišti a už se k němu dostával Lee, v poslední chvíli jej ale předstoupil Trouba a odpálil jej mimo nebezpečí!
     
    58:28
    Varlamov na střídačce, Islanders už hrají vabank!
    54:23 Jordan EBERLE - 2:3
     
    54:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ano, využijí! JORDAN EBERLE naskočil z trestné lavice a hned jej Barzal zapojil přihrávkou z pravého kruhu do hry. Útočník elitní formace týmu z Long Islandu nahrál Eberlemu do druhé vlny, ten si potáhl puk blíže k brance a překonal již prakticky sedícího Georgijeva v brance – 2:3! Asistence: Mathew Barzal, Anders Lee.
    53:27 Lee neproměnil velkou šanci
     
    53:27
    Mathew Barzal v útočném pásmu podržel puk a pustil ho z pravého kruhu na Leeho, který byl zcela osamocen mezi kruhy, svojí střelu však nasměroval jenom do Georgijeva!
     
    52:30
    Minutu a 46 sekund se však bude hrát 4 na 4. Ryan Strome (NYR) podrazil na modré obránce Mayfielda a míří na trestnou.
     
    52:16
    Barry Trotz se sice rozčiluje a dalších bezmála třináct tisíc fanoušků Islanders v hale s ním, rozhodčí však ponechávají v platnosti svůj verdikt. Tím pádem dostávají domácí dvouminutový trest za neoprávněné využití výzvy, trest odsedí Jordan Eberle (NYI).
     
    52:16
    Barry Trotz naprosto jasně volá po coach challenge a má ho mít! Celá situace se tak jde přezkoumávat na video.
    52:16 Měl to být gól či ne?
     
    52:16
    Islanders se nyní radovali ze snížení na 2:3, střela Pulocka od modré však není uznána kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti, konkrétně to byl kapitán Anders Lee!
    49:34 Brett HOWDEN - 1:3
     
    49:34
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rangers odskakují zpátky na dvě branky náskoku a BRETT HOWDEN je hrdinou tohoto momentu! Lindgren posunul puk podél modré na Smitha, který vypálil od střídaček na branku. Kotouč však na hranici brankoviště šikovně tečoval právě Howden a nedal tím Varlamovovi žádnou šanci zasáhnout – 1:3! Asistence: Brendan Smith, Ryan Lindgren.
     
    45:52
    Jean-Gabriel Pageau (NYI) dnes dohrál. Kromě pěti minut za bitku dostal i dvě minuty za vyprovokování bitky. K tomu se připočetl ještě desetiminutový trest, v součtu trestných minut tak Pageau míří do kabiny. Jacob Trouba (NYR) zinkasoval jenom pětiminutový trest za bitku, Rangers tak mají přesilovku.
    45:52 Trouba sestřelil Dal Colleho
    45:52 Bitka mezi Troubou a Pageauem
     
    45:52
    A je to tady! Trouba zboural na modré Dal Colleho a hned tu vznikla bitka mezi ním a Pageauem. Lépe na tom nakonec byl bek Rangers, který střelce jediného gólu Islanders povalil na zem jako první. Michael Dal Colle míří hned do kabiny, jak to bude s tresty?
     
    42:19
    Filip Chytil (NYR) nasadil zezadu pronikajícímu obránci šroubovák na ruku a český hráč si jde odpočinout na trestnou.
    39:53 Chytil před brankou nedotlačil kotouč do branky
     
    39:53
    Mika Zibanejad se dostal ke kotouči po vyhraném buly a okamžitě jej napálil na branku. Varlamov to zřejmě nečekal a předvedl takový nijaký zákrok, navíc ani nevěděl, kde má kotouč. Filip Chytil v brankovišti usiloval o to, aby puk za brankovou čáru dostal, do hry ale vstoupil sudí, který neměl kotouč na očích.
    37:04 Jean-Gabriel PAGEAU - 1:2
     
    37:04
    Islanders právě vstřelili branku!
    Odraz o zadní plexi nyní pomohl domácím ke snížení před koncem periody a JEAN-GABRIEL PAGEAU byl zkrátka ve správný čas na správném místě. Ryan Pulock totiž vystřelil od modré a napálil jenom plexisklo. Georgijev očekával, že se puk zjeví na jeho levé tyči, tím pádem tam i směřoval svůj pohyb. Chyba lávky, kotouč spadl přímo k Pageauovi, který pohotově doklepl do prázdné – 1:2! Asistence: Ryan Pulock, Josh Bailey.
    27:48 Greg MCKEGG - 0:2
     
    27:48
    Rangers právě vstřelili branku!
    Maximální efektivita a Rangers už vedou venku o dva góly! Adam Fox zavezl kotouč do pásma a podél prken se dostal až za branku, odkud přihrávkou vrátil hru na modrou čáru, kde stál Brendan Lemieux. Jeho střelu od modré však ještě před brankou tečoval GREG MCKEGG, navíc přímo do protipohybu Varlamova – 0:2! Asistence: Brendan Lemieux, Adam Fox.
    25:38 Strome nedokázal zasunout puk do branky
     
    25:38
    Střela Mayfielda byla zablokována Panarinem a následoval protiútok zahajovací formace Rangers, který klidně mohl skončit gólem! Kombinaci na jeden dotek zakončoval před brankou Ryan Strome, kličkou se ale již nedokázal zbavit Varlamova, který ho dobře vystínoval a nedovolil vystřelit.
    17:02 Artěmij PANARIN - 0:1
     
    17:02
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jak to tak bývá, můžete být 17 minut pod totálním tlakem, ale skórovat z ojedinělé akce! Na začátku bylo zachycení vyhození Ostrovanů na modré a přihrávka DeAngela na šířku kluziště pro Lindgrena. Hostující obránce nic neuspěchal, křížem vrátil puk na ARTĚMIJE PANARINA, který z levého kruhu prostřelil mezi betony přesunujícího se Varlamova – 0:1! Asistence: Ryan Lindgren, Anthony DeAngelo.
     
    14:15
    Ve snaze dostat se na kotouč Brendan Lemieux (NYR) za vlastní brankou zahákoval Scotta Mayfielda, za což dostává dvě minuty. Prolomí Islanders gólové mlčení?
     
    11:03
    Islanders nebyli daleko od vedoucího gólu! Na levém křídle přišla střela z hole jejich hráče a puk Georgijevovi propadl na zadní tyč, kde chtěl dorážet Eberle, v nastalém zmatku ale minul!
     
    07:29
    Neskutečná pasáž hry z obou stran, domácí měli přečíslení 2 na 1, Anders Lee však z pravého kruhu jenom vyprášil betony ruského gólmana ve službách Rangers. Hru nakonec přerušuje po dlouhé době zásah ochranné sítě a tenhle hokej se musí líbit.
     
    06:07
    Ale jak to tak obvykle bývá, pasivní tým mohl jít do vedení! Brendan Lemieux byl ve správnou chvíli na správném místě, zcela sám v předbrankovém prostoru mohl doklepnout puk do sítě po střele Staala, ale na dlouhou hůl nedokázal usměrnit puk mezi tři tyče!

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 38. Pageau (Pulock, Jo. Bailey), 55. Eberle (Barzal, Lee), 60. B. Nelson (D. Toews, Barzal) – 18. Panarin (R. Lindgren, DeAngelo), 28. McKegg (Lemieux, Fox), 50. B. Howden (Br. Smith, R. Lindgren), 61. Zibanejad (Panarin)


    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – A. Greene, Pulock, D. Toews, Mayfield, Leddy, Boychuk (A) – Lee (C), Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Brassard – Dal Colle, Pageau, Jo. Bailey (A) – M. Martin, Koivula, Komarov.
    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – Br. Smith, Trouba, DeAngelo, M. Staal (A), R. Lindgren, Fox – Kreider, Zibanejad (A), Lemieux – Panarin, R. Strome, Fast (A) – Di Giuseppe, Chytil, Kakko – J. Gauthier, B. Howden, McKegg.

    Rozhodca: Nicholson, Pollock – Devorski, Kovachik (všichni CAN)

    Diváci: 13 917