Sparta – Česká Lípa 9:6 (kon.) | Bohemians – Pardubice 10:5 (kon.) | Hattrick Brno – Liberec 9:8 (kon.)
Otrokovice – Black Angels 5:7 (kon.) | Střešovice – Ostrava 4:9 (kon.) | Královské Vinohrady – Vítkovice 4:10 (kon.)
koniec
FBŠ Hummel Hattrick Brno
9:8 (2:0, 3:1, 4:7)
FBC Liberec
cz Nedeľa 23.02.2020, 17:00 • SH Maloměřice • Livesport Superliga (CZ) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Všem florbalovým fanynkám a fanouškům přeju krásný nedělní večer! Vítám vás při sledování 25. kola Superligy, v němž Hattrick Brno přivítá v domácí hale FBC Liberec.
     
    FBŠ Hummel Hattrick Brno

    Nováček soutěže, Hattrick Brno, má v letošní sezóně jediný cíl, udržet se. Florbalisté tohoto celku se po 24 kolech odehraných kolech nachází na předposlední pozici, na poslední Pardubice mají náskok sedmi bodů, na desátou Českou Lípu, která je prvním týmem mimo pozice o udržení, ztrácí rovněž sedm bodů. Hattrick je od letoška nejlepším týmem z Brna, když o tom v loňské baráži rozhodl vítězství 3:1 na zápasy nad Bulldogs. Forma z posledních střetnutí není kdovíjaká, Brňané zvítězili v předešlých pěti zápasech pouze na půdě Pardubic.
     
    FBC Liberec

    Liberec bude v souboji s Hattrickem favoritem. Severočeši se nacházejí na osmé pozici Superligy, přičemž za Královskými Vinohradami zaostávají o jediný bod, postup do vyřazovací fáze je tak stále velmi reálný. Liberečtí střídají v poslední době výhru s prohrou, to platí už po sedm zápasů. Naposledy FBC porazilo 10:3 Pardubice, proti Brnu má tedy šanci si po dlouhé době připsat dvě vítězství v řadě.
     
    Úvodní sestavy:

    FBŠ Hummel Hattrick Brno: Kejík (Létal) – Brom, Andrle, Jalový, Sládeček, Horák, Medek – Procházka II, Gold, Fuchs – Dvořák, Ondráček, Grábl – Vlach, Halama, Máček – Hronek.

    FBC Liberec: Král (Vaníček) – Klucho, Kárník, Bitman, Kološ, Böhm – Kopecký, Valeš, Hejduk – Rozkovec, Čermák, Dlesk – Baudisch, Ferdan, Šoltys – Kořínek, Balatka, Světlík.

    Rozhodčí: Bališ, Varga.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    To byla rychlost, domácí Hattrick se ujímá vedení už v první minutě! Bekhendová přihrávka našla TOMÁŠE BROMA, jenž nekompromisně propálil Vaníčka! Asistence: Marek Fuchs.
    00:33 Tomáš BROM - 1:0
     
    01:36
    Domácí pokračují v aktivitě. První gól je pochopitelně nakopl, zatímco Liberečtí působí, jako by ještě byli myšlenkami v šatně.
     
    02:09
    Poprvé se Severočeši dostali do blízkosti Létalovy svatyně, avšak nic zajímavého vymyslet nedokázali, Jan Bitman byl vyhnán až na obrannou polovinu.
     
    02:45
    Nechybělo mnoho a bylo to o dvě branky. Oliver Gold parádním pasem našel na pravé straně nabíhajícího Fuchse, ten však nedokázal trefit poloprázdnou branku.
     
    03:10
    Za brankou Hattricku se strhla bitva o balónek. Ten nakonec skončil za mantinelem po odrazu od Kárníkovy florbalky.
     
    04:40
    Potlesk domácí hfanoušků si vysloužil brankář Filip Létal. Skvěle zmenšil Hejdukovi střelecký úhel, ránu vyrazil levou rukou.
     
    05:22
    Liberecké FBC má velkou šanci srovnat stav utkání. Zahraje si první přesilovou hru, za sekání je vyloučen Jakub Procházka II.
     
    05:46
    Úvod přesilovky hostům nevyšel. Před branku nahazoval Jan Bitman, avšak jeden z bránících hráčů míček zblokoval vysoko nad svatyni.
     
    06:16
    Pěkná kombinace Severočechů vyvrcholila pasem na pravou stranu, kde stál napřažený Jakub Kopecký. Míček ale vůbec netrefil, úplně promáchl.
     
    06:55
    Hattrick se brání s velkým přehledem. V souboji jeden na jednoho Vojtěch Hejduk nepřelstil Tomáše Broma, Liberci zbývá čas ještě tak na jeden útok.
     
    07:23
    Ani ten ale nepřišel, neboť mizernou nahrávku Petra Kološe bez problémů zastavil Dominik Dvořák. Jakub Procházka II je zpátky ve hře.
     
    07:54
    Luděk Ondráček obral o balónek Valeše a už už se chystal jít do rychlého brejku, avšak hlavní rozhodčí odpískali domácímu florbalistovi faul.
     
    08:47
    První poečetní převahy si vyzkoušejí také domácí. Na polovině hřiště Matěj Klucho mimo dění hry sekl soupeře přes florbalku.
     
    09:16
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    Na rozdíl od soupeře, Brno svoji premiérovou přesilovku využívá! Střelcem gólu se je LUKÁŠ JALOVÝ, který z první parádně vymetl všechny pavouky ve Vaníčkově levé šibenici. Asistence: Tomáš Brom.
    09:16 Lukáš JALOVÝ - 2:0
     
    10:11
    I na zemi se jeden z domácích obránců pokusil zastavit soupeře. To se mu nepovedlo, na pravé straně se dostal k míčku Petr Kološ, jenže střela mu nesedla, Létal mohl zůstat v klidu.
     
    10:49
    Rychlý brejk Brňanů nepřinesl kýžené ovoce. Po pravé stran se hnal do příležitosti Oliver Gold, forvard ovšem nepřešel přes Kárníka.
     
    11:17
    Luděk Ondráček se pokusil překvapit gólmana nahozením téměř z poloviny hřiště. Gólman na míček dobře viděl, i tak by balónek proletěl vedle.
     
    11:55
    Liberec se snaží něco dělat se stavem utkání, jenže sráží ho velká řada nepřesností. Další takovou ukázal Tomáš Dlesk.
     
    12:06
    U pravého mantinelu si Patrik Rozkovec skvěle dal tělo před soupeře. Tomu posléze nezbylo nic jiného než jej faulovat. Hosté zůstanou u míčku.
     
    12:37
    Luděk Ondráček utržil florbalkou ránu do obličeje, avšak ještě před tím to byl právě on, kdo nedovoleně atakoval soka. Píská se pouze jeho prohřešek.
     
    13:10
    Liberec má signalizovanou výhodu, po druhé si dnes zahraje přesilovou hru. Gólman okamžitě vystartoval na střídačku, hraje se pět na čtyři.
     
    13:24
    Třetí faul, potřetí stejný prohřešek. Tentokráte je hříšníkem Oliver Gold, jenž až příliš prudce sekl do soupeře.
     
    13:57
    Tak to je velká nepříjemnost, Brno jde do tří! Lukáš Jalový byl v souboji se svým osobním strážcem až příliš důrazný, rozhodčí vylučují za hrubost.
     
    14:18
    Smyčka kolem Létalovy svatyně se utahuje. FBC kombinují, avšak nestřílejí, takhle se gólu jen těžko dočkají.
     
    14:50
    Velké množství přihrávek utnul tvrdou střelou z levé strany Jakub Kopecký. Filip Létal se však skvěle přesunul, připsal si úspěšný zákrok pravou rukou.
     
    15:24
    Hosté super možnost nevyužili. Trest Olivera Golda je u konce, ještě půl minuty se Hattrick bude bránit ve čtyřech.
     
    15:57
    Rovněž Lukáš Jalový si odseděl celé dvě minuty. Severočeší přesilovku vůbec nezvládli, Filip Létal musel zasahovat pouze jednou.
     
    16:27
    Domácí florbalisté jsou pochopitelně nabuzení, ubránit dlouhé oslabení ve třech se nepodaří kažý den. Hráči v bílém nyní kontrolují míček.
     
    16:54
    Pěknou samostatnou akci ukázal divákům v Maloměřicích Dominik Dvořák. K dokonalosti chybělo jediné, přesně zakončit.
     
    17:17
    Vojtěch Hejduk si o mantinel krásně obhodil míček kolem soka a poté bekhendem nabízel balónek před branku spoluhráči. Ten se však přes Jalového neprosadil.
     
    17:50
    Nedaří se a nedaří. FBC, kdykoliv se dostane na míče, tak o něj v mžiku přijde, nahrávky jsou čitelné, domácí si s nim zatím ví rady.
     
    18:21
    Matěj Klucho naznačil nahození po levém mantinelu, nakonec ale svůj úmysl přehodnotil a přihrál na krátko Dleska. Toho obrala o míček dvojice obránců.
     
    18:53
    Za brankou si výborně pohrál s obráncem Marek Fuchs. Vzápětí byl faulován, ne ale tak hrubě, aby rozhodčí museli vylučovat.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:32
    Patrik Rozkovec se hodně diví, že mu byl odpískán faul. Ten ovšem byl posouzený naprosto správně, Dvořáka totiž hodil až na mantinel.
     
    19:49
    Po výborném signálu měl Luděk Ondráček úplně odkrytou branku, ke smůle Hattricku ale trefil pouze tyč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina utkání mezi Hattrickem Brno a FBC Libercem, které se poněkud překvapivě vyvíjí lépe pro domácí. Ti se dostali do vedení už v první minutě, když se prosadil Tomáš Brom. Tento obránce byl i u druhého gólu, na nějž v přesilovce výborně přihrál Lukáši Jalovému. Severočeši měli velkou možnost alespoň snížit z více jak minutové přesilovky pěti proti třem, avšak nestalo se.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:40.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní buly druhé třetiny patřilo také Hattricku. Brno se může pokusit o podobný kumšt jako v první části, tedy vstřelit gól v její první minutě. Podaří se?
     
    20:58
    Nepodaří. Snažil se o to sice Marek Fuchs, jenže jeho průnik do brankoviště včas zastavil obránce Jakub Kárník.
     
    Patrik Rozkovec vystihl rozehrávku a sám se vydal vstříc dvěma obráncům. Neuspěl, střelou trefil Jakuba Procházku II.
     
    21:55
    Na střelu se chystal Matěj Hronek, jenže míček mezitím sjel z čepele jeho hole. Nakonec z toho byla úsměvná situace, kdy forvard vypálil naprázdno.
     
    22:36
    Hosté se ubránili tlaku soupeře, avšak pouze za cenu odpálení balónku na střídačku. Tomáš Dlesk se teď omlouvá domácím florbalistům.
     
    22:50
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    Dnešní utkání patří TOMÁŠI BROMOVI! Obránce Hattricku si našel vysoký pas Vlacha, Vaníčka prostřelil pod nohou. Asistence: Lukáš Vlach.
    22:50 Tomáš BROM - 3:0
     
    23:14
    Vojtěch Hejduk v průběhu běhu několikrát změnil pohyb. Tím sice zmátl osobního strážce, ale z velkého úhlu nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    23:48
    Rozhodčí píská do píšťalky, útočného faulu se na Kárníkovy dopustil Dominik Dvořák. Oba celky mohou na chvilku vydechnout.
     
    24:35
    U pravého mantinelu si za obránce nabíhal Marek Fuchs. Luděk Ondráček jej také svým pasem hledal, avšak do přihrávky vložil florbalku Jan Bitman.
     
    25:14
    Hattrick se dostal do okolí Vaníčkovy svatyně. Kombinaci předvedli pěknou, jenže zakončení žádné. Nakonec fauloval Kološ.
     
    25:46
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Teď pro změnu zatlačili soka do defenzivy Liberečtí, ani oni ovšem nedokázali skórovat.
     
    26:06
    Už čtvrtou přesilovku si zahraje Liberec. Za držení je vyloučen Lukáš Vlach.
     
    26:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Na čtvrtý pokus se zadařilo! MATĚJ KLUCHO dostal nahrávku od Kološe a dlouho neváhal, co s míčkem udělá, rychlou střelou z pravé strany prostřelil bezmocného Létala. Asistence: Petr Kološ.
    26:19 Matěj KLUCHO - 3:1
     
    27:00
    Brněnský pokus o rychlou odpověď nevyšel. Oliver Gold zakopl, avšak za přispění Dleskovy florbalky. Píská se faul.
     
    27:21
    Martin Čermák utekl po levém mantinelu a před branku výborně přihrál Matěji Kluchovi, jemuž tentokráte střela nesedla, vysoko přestřelil.
     
    28:12
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    Domácí si berou zpět tříbrankové vedení! Procházka mohl střílet, do lepší pozice ale ještě nesobecky nahrál LUĎKOVI ONDRÁČKOVI, ten se nemýlil. Asistence: Jakub Procházka II.
    28:12 Luděk ONDRÁČEK - 4:1
     
    29:06
    Dominik Dvořák po mantinelu přihrál Oliveru Goldovi. Útočník si s obráncem na zádech poradil výborně, vynutil si na něm faul.
     
    29:30
    Severočeši se snaží s výsledkem ještě něco udělat, rozhodně zápas nezabalili. Trápí je ovšem koncovka, Radek Valeš v dobré pozici vůbec netrefil branku.
     
    30:12
    Pěkný rychlý brejk domácích nekončí pátým gólem v síti FBC. Parádní přihrávku dostal do běhu Luděk Ondráček, ležícího brankáře ale nedokázal přehodit.
     
    30:49
    Až moc razance dal Jan Bitman do nahrávky. Ta se odrazila od mantinelu a skončilo mimo hřiště. Hraje Hattrick.
     
    31:20
    Volný úder Brněnští nesehráli vůbec dobře. Dominik Dvořák podle nacvičeného signálu hledal Jalového, toho si ovšem pohlídal Kološ.
     
    31:56
    Domácí florbalisté zase převzali iniciativu na svou stranu. Častěji mají míček na florbalkách, presink soupeče jim moc problémů nedělá.
     
    32:21
    Do těžké pozice dostal Tomáše Broma zpětným pasem Gold. Zkušený bek si se situací poradil na výbornou, o mantinel uvolnil Jalového.
     
    32:56
    Po delší době rozhodčí přerušuje hru pro faul. Hříšníkem se stal Jakub Andrle, který až příliš dlouho osekával Valeše.
     
    33:25
    Hattrick s velým klidem kontroluje střetnutí. Soka nepouští do žádné větší příležitosti, sám si každou šanci pečlivě připravuje.
     
    33:57
    Liberečtí způsobili velké zmatky v předbrankovém prostoru. Žáný z hráčů ovšem nedokázal zakončit, do ruky míč sebral Filip Létal.
     
    34:30
    Filip Létal se teď musí otáčet ze strany na stranu. Kombinace soka totiž probíhá za jeho svatyní.
     
    34:52
    Už pěkných pár vteřin nepustili hosté soupeře k míčku. Petr Kološ se snažil vystřelit, jenže míček mu sjel z čepele, tak pouze přihrál Hejdukovi.
     
    35:45
    Situaci tři na dva domácí sehráli skvěle. Po zpětné přihrávce pálil Dominik Dvořák, avšak přímo do výstroje Víta Vaníčka.
     
    36:12
    Patrik Rozkovec příliš dlouho váhal s rozehrávkou, čehož využil Marek Fuchs. Od jeho florbalky se však míček odrazil mimo hřiště.
     
    36:49
    Brno v posledních minutách sází především na rychlé brejky. Další takový předvedl Lukáš Vlach, až ke střele se neprobojoval.
     
    37:24
    Několikrát si míček vyměnili brněnští obránci, na to, že FBC ztrácí tři branky, tak presují málo. Aktivitu buou muset do třetí třetiny výrazně zvýšit.
     
    37:59
    Do přehuštěného prostoru pálil Petr Kološ. Brankář Filip Létal ale ukázal výbornou orientaci, našel si místečko, odkud viděl na míček a vyrazil ho levou rukou.
     
    38:25
    V závěru druhé třetiny si Brno zahraje přesilovou hru. Lukáš Lhota je vyloučen na dvě minuty za držení.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:08
    Po nahrávce přesně na florbalku pálil David Sládeček. Střela nebyla špatná, trefila však obětavě blokujícího obránce.
     
    39:47
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    Gól do šatny, Hattrick završuje populárního "bůra!" Na podruhé už to DAVIDOVI SLÁDEČKOVI vyšlo, prudkou střelou k levé tyči překonal Vaníčka. Asistence: Tomáš Brom.
    39:47 David SLÁDEČEK - 5:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hattrick byl jasně lepší i ve druhé třetině, v níž ještě navýšil své vedení, aktuálně vede nad Libercem už o čtyři branky. Ve 23. minutě zaznamenal svůj druhý zásah Tomáš Brom, na jehož branku dokázal v přesilovce reagovat Matěj Klucho. Pak už ale pálili pouze domácí. Tříbrankové vedení vrátil Brnu Luděk Ondráček a současnou podobu výsledku dal pár vteřin před koncem prostřední části David Sládeček.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    I do třetice zvládl úvodní buly ve třetině Hattrick. Byl to Dominik Dvořák, jenž dokázal přisunout míček k Bromovi.
     
    40:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    FBC ještě žije! Severočeši snižují na rozdíl tří branek, když se po skrumáži prosadil střelou pod horní tyč LUKÁŠ LHOTA. Asistence: Jakub Kopecký.
    40:29 Lukáš LHOTA - 5:2
     
    41:06
    Hosté jsou při chuti. Ze střední vzdálenosti pálil od pravého mantinelu Lukáš Lhota, míček proletěl těsně nad.
     
    41:37
    Petr Kološ si parádně sklepl balónek ze vzduchu. Rychle k němu ovšem přispěchal Lukáš Jalový, jenž soka připravil o míček.
     
    42:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Rozdíl ve skóre činí už jen dva góly! PROKOP FERDAN si z levé strany navedl balónek na střelu a ze zápěstí vystřelil nechytatelně k pravé tyči! Asistence: Jan Světlík.
    42:06 Prokop FERDAN - 5:3
     
    42:44
    Přečíslení dvou proti jednomu Hattrick nedokázal využít. Jakub Procházka II moc dlouho váhal s nahrávkou, tu nakonec vystihl Jan Bitman.
     
    43:27
    Liberečtí se hned přesunuli na útočnou polovinu. O zakončení se snažil Petr Kološ, přes těsně bránícího soupeře se mu to ale nepodařilo.
     
    43:48
    Velkou rychlost nabral středem hřiště Dominik Dvořák. Forvard se pokusil o netradiční zakončení, když se pokusil přelobovat brankáře, balónek poslal až za zadní mantinel.
     
    44:20
    Rychlost Andrleho podcenil Jakub Kárník. Kološovi posílal pomalou nahrávku, kterou právě brněksý bek dokázal zachytit.
     
    44:53
    Výborně se v brankovišti zorientoval Filip Létal. Po nepřesné střele se všas přesunul od levé tyčky k pravé, aby zabránil ve skórování Lhotovi.
     
    45:31
    Liberec právě vstřelil branku!
    Skvělá stíhací jízda Severočechů pokračuje! RADEK VALEŠ sběhl od pravého mantinelu na střed, odkud svižnou střelou zamířil milimetrově k levé tyči. Bez asistence.
    45:31 Radek VALEŠ - 5:4
     
    46:12
    Pouze za cenu vysokého vyhození se dokázal osvobodit Lukáš Jalový. DOmácí florbalisté v současné chvíli neví, kde jim hlava stojí.
     
    46:46
    Po delší době jsou slyšet fanoušci, kteří vycítili, že jejich favorité potřebují podpořit.
     
    47:13
    Liberec právě vstřelil branku!
    Neskutečné, hosté během sedmi minut smazali čtyřbrankové manko! Po nahrávce od levého mantinelu se z první opřel do balónku JAKUB KOPECKÝ, míček se zastavil v síti. Asistence: Lukáš Lhota.
    47:13 Jakub KOPECKÝ - 5:5
     
    48:11
    Minimálně na dvě minuty by mohl tlak FBC opadnout. Na útočné polovině zbytečně vrazil do protihráče Lukáš Lhota, hlavní rozhodčí ho posílají na trestnou lavici.
     
    48:54
    Jenže hosté jsou aktivnější i navzdory početní nevýhodě. Z velkého úhlu natáhl k ráně Jakub Kopecký, Létala zachránila pravá tyč.
     
    49:16
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    Přesilovka Hattricku pomohla, Brno znovu vede! Ondráček rychlým pasem našel na středu MARKA FUCHSE, jehož střela skončila za zády překvapeného Vaníčka. Asistence: Luděk Ondráček.
    49:16 Marek FUCHS - 6:5
     
    49:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberecký hráč byl faulovaný v úniku a rozhodčí bez váhání nařídili trestné střílení. Jeho exekuce se chopil PETR KOLOŠ, který dokonale vymíchal Létala, forhendovou střelou srovnal na 6:6.
    49:55 Petr KOLOŠ - 6:6
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Můžeme očekávat velké drama, Liberec ve třetí třetině dokázal vstát z mrtvých, skóre je nyní srovnané!
     
    50:35
    Severočeši pokračují ve zvýšené aktivitě. Za branku Létala nahodil Kárník, před Dleskem na poslední chvíli odpálil balónek do bezpečí Jalový.
     
    51:02
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    Ani Brno nečekalo se svou odpovědí na inkasovanou branku dlouho! Lukáš Jalový si několikrát vyměnil balónek s LUĎKEM ONDRÁČKEM, druhý jmenovaný vsítil gól přízemním pokusem z bekhendu! Asistence: Lukáš Jalový.
    51:02 Luděk ONDRÁČEK - 7:6
     
    52:20
    Z velké dálky vystřelil Petr Kološ. Balónek ještě tečoval Vojtěch Hejduk, přesto doskákal až za zadní mantinel.
     
    52:42
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ BROM zapisuje hattrick! Svým třetím gólem v utkání posílá Brno do dvoubrankového vedení, to by mohl být klíčový moment celého utkání! Asistence: Lukáš Vlach.
    52:42 Tomáš BROM - 8:6
     
    53:30
    Hattrick se pochopitelně dopředu nepožene. SPíše se bude soustředit na zadní vrátka, naopak od Liberce můžeme očekávat, že brzy sáhne k powerplay.
     
    54:10
    Vít Máček našel přes celou šíři hřiště volného Marka Fuchse, jemuž však při zakončení sjel míček z čepele hole.
     
    54:49
    Po střele Vlacha se v předbrankovém prostoru Liberce strhla velká mela o puk. Z ní vyšel vítězně obránce Jakub Kárník.
     
    55:18
    FBC podniklo rychlý vápad po pravém mantinelu. Rychlonohý Vojtěch Hejduk hledal před brankou Rozkovce. Neúspěšně.
     
    56:08
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    O vítězi je s největší pravděpodobností rozhodnuto! Grábl i navzdory pádu dokázal nahrát na JAKUBA PROCHÁZKU, pro něhož nebyl problém trefit odkrytou svatyni. Asistence: Jan Grábl.
    56:08 Jakub Procházka II - 9:6
     
    57:00
    Nahození Petra Kološe z poloviny hřiště skončilo ve výstroji Filipa Létala. Brnkář pár vteřin balónek podržel, posléze jej předal Jalovému.
     
    57:30
    Liberec vkládá všechny síly do ofenzivy. Trenér Zdeněk Skružný odvolal Víta Vaníčka na střídačku, Severočeši to zkoušejí v šesti!
     
    58:02
    Z evé strany vypálil štilavou střelu Tomáš Dlesk. Domácí brankář si ale prostoru své bližší tyčky pohlídal, bez problémů zakročil levou rukou.
     
    58:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak že by přece jenom ještě bylo k vidění drama? PROKOP FERDAN se rozhodl pro zakončení a udělal dobře, míček se zastavil až v síti! Asistence: Lukáš Lhota.
    58:22 Prokop FERDAN - 9:7
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:11
    Po přihrávce Kološe pálil z první a z pokleku Vojtěch Hejduk. Mezi střelce se nezapsal, výborným blokem se prezentoval Tomáš Brom.
     
    59:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Čtvrtminuty do konce Liberec snižuje na rozdíl jediného gólu! Prudká rána JANA SVĚTLÍKA propadla za Létala, ten přes houšť těl neviděl vůbec nic. Asistence: Prokop Ferdan.
    59:44 Jan SVĚTLÍK - 9:8
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na bránu: Hattrick Brno 29 – 33 FBC Liberec
     
    Nejlepší hráči utkání: Hattrick Brno – Tomáš Brom, FBC Liberec – Lukáš Lhota.
     
    Po dvou třetinách to vypadalo na jasné vítězství Hattricku, avšak florbal nám opět ukázal, jak dokáže být krásný. Severočeši v poslední dvacetiminutovce přepli na vyšší rychlostní stupeň, vstřelili hned sedm branek, ani tak ale na body nedosáhli, neboť Brno ve třetí třetině skórovalo čtyřikrát a zvítězilo tak těsně 9:8.

    Jak se tento zápas promítl do tabulky? Brněnští po pěti kláních bodovali za tři body a dotáhli se k dvanácté České Lípe na rozdíl pěti bodů. Liberec se propadl na desáté místo za Ostravu, ještě tak bude muset hodně zabojovat, aby se mu vyhnuli boje o udržení. Na druhou stranu má však stále reálnou šanci pomýšlet na postup do vyřazovací fáze, na osmou Ostravu totiž ztrácí jediný bod.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:07:45)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 1. Brom (Fuchs), 10. Jalový (Brom), 23. Brom (Vlach), 29. Ondráček (Procházka II), 40. Sládeček (Brom), 50. Fuchs (Ondráček), 52. Ondráček (Jalový), 53. Brom (Vlach), 57. Procházka II (Grábl) – 27. Klucho (Kološ), 41. Lhota (Kopecký), 43. Ferdan (Světlík), 46. Valeš, 48. Kopecký (Lhota), 50. Kološ (t.s.), 59. Ferdan (Lhota), 60. Světlík (Ferdan)


    FBŠ Hummel Hattrick Brno: Létal (Kejík) – Brom, Andrle, Jalový, Sládeček, Horák, Medek – Procházka II, Gold, Fuchs – Dvořák, Ondráček, Grábl – Vlach, Halama, Máček – Hronek.
    FBC Liberec: Vaníček (Král) – Klucho, Kárník, Bitman, Kološ, Böhm – Kopecký, Valeš, Hejduk – Rozkovec, Čermák, Dlesk – Baudisch, Ferdan, Šoltys – Kořínek, Balatka, Světlík – Lhota.

    Rozhodca: Bališ, Varga

    Diváci: 206