Sivasspor – Alanyaspor 1:0 (kon.)
koniec
Sivasspor
1:0 (1:0)
Alanyaspor
cz Piatok 21.02.2020, 18:00 • Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu, Sivas • Turecká Superliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný páteční podvečer! Vítám vás při sledování 23. kola turecké Superligy, u zápasu mezi Sivassporem a Alanyasporem.
     
    Sivasspor

    Fotbalisté Sivassporu mohou být s dosavadním průběhem sezóny nad míru spokojeni. Po odehraných 22 kolech se nacházejí na čtvrté pozici, tedy na místě zaručujícím kvalifikační boje o Evropskou ligu. Svěřenci kouče Çalımbaye ale neprožívají povedené období, napříč všemi soutěžemi čekají na vítězství už sedm zápasů, naposledy těsně podlehli Trabzonsporu. Nejlepším střelcem týmu je s deseti brankami Mustafa Yatabare.
     
    Alanyaspor

    Rovněž Alanyaspor by jistě pátou příčku bral před začátkem sezóny všema deseti. Bylo však období, kdy tento celek dokonce vévodil celé soutěži, ale forma postupně upadala a nyní činí ztráta na čtvrtý Sivasspor tři body. Svěřenci trenéra Buluta v posledních pěti ligových zápasech dvakrát zvítězili, jednou remizovali a dvakrát odešli jako poraženi. Alanyaspor spoléhá v ofenzivě na zkušeného Papisse Cissého, jenž je s šestnácti góly druhým nejlepším střelcem Superligy.
     
    Úvodní sestavy:

    Sivasspor: Samassa – Aksoy, Appindangoyé, Camara, Goiano – Arslan, Yandaş, Yesilyurt – Fernando, M. Yatabaré, Öztekin.
    Náhradníci: M. Yıldırım, Şaşal Vural – Claudemir, Cofie, Djerlek, Kilinc, Koné, Papp, Sagman.

    Alanyaspor: Marafona – Bulut, Welinton, Caulker, N´Sakala – Karaca, Çağıran, Siopis, Bakasetas – Bammou, P. Cissé.
    Náhradníci: Birniçan, Gönen – Baiano, Altıntaş, Fernándes, Güneş, Kanak, Pektemek, Tzavellas.

    Rozhodčí: Küçük – Uyarcan, Narinç.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí nastoupili do utkání v červeno-bílých dresech, hosté navlékli dresy barvy černé.
     
    3
    První útok střetnutí podnikli hosté. Papiss Cissé našel na pravé lajně volného Bammoua, jemuž však vůbec nevyšel centr. Bude se kopat od brány.
     
    4
    Zahrozili i domácí. Až do vápna pronikl Fernando, který ovšem při snaze o centr trefil pouze dobře postaveného Buluta. Hra se opět přerušuje, neboť na zemi zůstal ležet Mustapha Yatabaré.
     
    5
    Po centru z přímého kopu se k hlavičce dostal Hakan Arslan, jehož po nepřesném zakončení nebezpečně trefil jeden z protihráčů. Přijde na řadu konzultace s videorozhodčím?
     
    6
    Ano, hlavní rozhodčí celou situaci řeší skrze sluchátko.
     
    7
    Hlavní rozhodčí byl poslán k videu, aby sám zhodnotil zákrok na Arslana. Po shlédnutí zákroku z více úhlů arbitr Küçük nařizuje penaltu!
    7. Faul Caulkera, po němž následoval pokutový kop
     
    8
    Byl to stoper Steven Caulker, jenž pozdě dohrál Arslana. Za nebezpečný zákrok si vysloužil žlutou kartu.
     
    9
    Sivasspor právě vstřelil branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil MERT HAKAN YANDAS. Středopolař si zkušeně počkal na pohyb gólmana a posléze mu míč poslal na opačnou stranu!
    9. Mert Hakan Yandaş - 1:0
     
    11
    Fotbalisté Alanyasporu si ještě stěžovali, že penalta nebyla rozehrána v rámci pravidel. U arbitra ale nepochodili, hra pokračuje bez dalšího zdržování.
     
    12
    Fernando si krásně hodil balón podél Karacy a nadále pokračoval směrem vpřed. Přes Welintona už neprošel, vybojoval alespoň rohový kop.
     
    13
    S rohovým kopem si hosté poradili bez větších problémů Do odraženého míče se mohl opřít Mert Hakan Yandaş, místo toho si ale balón zpracovával, což byla zásadní chyba.
     
    14
    Steven Caulker si tentokráte počínal podstatně lépe, než před prvním gólem Sivassporu. Vyšponoval se vysoko do vzduchu a Yatabarého v klidu přehlavičkoval.
     
    15
    Po ztrátě Erdoğana Yesilyurta pomýšleli hráči v černém na rychlý brejk. Ten však byl zastaven ještě v jeho zárodku, nepřesně nahrával Tasos Bakasetas.
     
    16
    V těžké situaci si Onur Bulut poradil na jedničku. Z otočky dokázal nastřelit soupeře a vybojovat autové vhazování.
     
    17
    Dlouhý aut šikovn prodloužil za sebe Papiss Cissé a Bammouovi nechybělo mnoho, aby balón dorážel do odkryté brány. Těsně na něj ovšem nedosáhl, doběhl ho až u lajny.
     
    18
    Parádní přenesení hry v podání Fatiha Aksoye nevedli k vytvoření šance. Křídelník Fernando si totiž neporadil se zpracováním, s míčem skončil až za lajnou.
     
    19
    Do kombinační hry domácího mužstva se zapojil i gólman Mamadou Samassa, jemuž pod tlakem nahrál stoper Camara. Brankář odkopl na polovinu Alanyasporu.
     
    20
    Na dlouhý nákop Aarona Appindangoyého si za obranu nabíhal Mustapha Yatabaré. Fotbalista z Mali se rozběhl o pár chvil dříve než by měl, pomezní signalizuje postavení mimo hru.
     
    21
    Střelec doposud jediné branky Mert Hakan Yandaş se nyní dopustil faulu, po němž bude Alanyaspor zahrávat nebezpečnou standardku. Výborně si míč pokryl Siopis.
     
    22
    Do šestnáctky poslal kulatý nesmysl Musa Çağıran, žádný z jeho spoluhráčů se ale nedokázal probojovat k hlavičce, k té se dostal Fatih Aksoy.
     
    23
    Steven Caulker by si měl dávat velký pozor, pokud chce dnešní utkání dohrát. Teď šlapákem nebezpečně dohrál Yandase, sudí stopera zatím jen varoval.
     
    24
    Premiérový roh rozehrávali i hosté. Balón si ke střele už už připravoval Tasos Bakasetas, avšak nakonec nevystřelil, Řekovi byla odpískána hra rukou.
     
    25
    Fernando dnes podruhé zkazil nadějně se vyvíjející akci. Opět se dostal do úniku po levé straně, jenže stejně jako v prvním případě při snaze centrovat nastřelil soka.
     
    26
    Po nepovedeném rohu Steven Caulker ještě chvíli zůstal ve vápně soupeře. Angličan dokonce obdržel pěkný míč za obranu, který ale těsně nestihl na hrací ploše.
     
    27
    Hlavní rozhodčí ve své ruce dnes podruhé drží žlutou kartu a opět si ji vysloužil hráč Alanyasporu. Jejím vlastníkem se stal Onur Bulut, německý bek zezadu podrazil unikajícího Fernanda.
     
    28
    Standardka v podobě přímého kopu žádné nebezpečí nepřinesla, Mert Hakan Yandaş totiž nacentroval balón přímo do rukavic gólmana Marafony.
     
    29
    Odvážný průnik Efecana Karacy končí faulem. Pravý záložník se dostal do kleští, míč si však šikovně podkopl a nechal se poslat k zemi Arslanem.
     
    30
    Hosté postupem času přidávají na obrátkách. Jemným lobem se Cissého pokoušel uvolnit Manolis Siopis. Senegalcovi chyběl jeden, možná dva kroky.
     
    31
    Půl hodina střetnutí je za námi. Sivasspor vede zásluhou proměněné penalty, avšak aktivnějším týmem jsou v posledních minutách hosté, kteří nechtějí odjet ze Sivasu s prázdnou.
     
    32
    Žlutá karta přichází i do domácích řad. Erdoğan Yesilyurt úplně zbytečně dohrál Karacu, v tomto případě nebylo co řešit.
     
    33
    Mert Hakan Yandaş si šikovně podržel míč, otočkou dokonale zmátl dotírajícího Tasose Bakasetase. Ten se následně uchýlil k nedovolenému zákroku.
     
    34
    V držení míče jsou znovu hosté. Na levé straně si Efecan Karaca pohrál s Gioanem, vzápětí ovšem poslal centr přímo do rukavic gólmana.
     
    35
    Brankář Marafona dlouho váhal s rozehrávkou, a to se mu nakonec vymstilo. Na poslední chvíli odkopl do bezpečí před Fernandem.
     
    36
    Nejlepší střelec Alanyasporu a druhý nejlepší střelec celé soutěže Papiss Cissé se po pasu z pravé strany dostal k hlavičce, balón proletěl kousek vedle levé tyčky.
     
    37
    A další balón letěl na senegalského forvarda. Opět z pravé strany, tentokráte byl adresátem centru Bakasetas. Cissé v těžké pozici promáchl.
     
    38
    Tasos Bakasetas se drží za hlavu, moc dobře totiž ví, že z hranice šestnáctky mohl levačkou vystřelit daleko lépe. Balón proletěl dobré dva metry vedle domácí svatyně.
     
    39
    Yasin Öztekin se krásně proháčkoval přes dva protihráče a v pádu ještě dokázal zpětnou přihrávkou najít Yandaşe, jemuž zakončení vůbec nevyšlo, míče se chopil Welinton.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou domácí do kabin s jednobrankovým vedením v zádech?
     
    41
    Onur Bulut se rozběhl příliš pozdě, balón od Siopise již neměl šanci doběhnout. Odkopávat bude Mamadou Samassa.
     
    42
    Výborně zareagoval stoper Caulker na náběh Yatabarého. U balónu byl jako první, domácímu forvardovi byl následně odpískaný šlapák.
     
    43
    Závěr poločasu patří domácím. Ti po chvilkové snaze soupeře opět převzali iniciativu na svou stranu a kombinují na útočné polovině.
     
    44
    Mustapha Yatabaré se hodně divil, že nebyl odpískaný faul v jeho prospěch. Welinton ho ovšem skutečně dohrál v rámci pravidel.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
     
    45+1
    Fotbalisté Sivassportu sice kombinují, ale nedokáží se přes kompaktní obranu soupeře dostat do nějaké příležitosti. Nyní vybojovali alespoň roh.
     
    45+2
    K hlavičce se na úrovni penalty dokázal protlačit Mustapha Yatabaré, z mírného záklonu však forvard z Mali zakončoval těsně nad.
     
    45+2
    Závěr poločasu přináší ještě jednu žlutou kartu. Marcelo Goiano na polovině hřiště nepochopitelně trefil loktem Siopise. Rozhodčí neváhal ani vteřinu.
     
    45+3
    V první půli už se nic zajímavého nestane. Poslední možnost útoku měli hosté, jenže Fabrice N´Sakala nepřesně přihrál Karacovi.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Skončil první poločas zápasu mezi Sivassporem a Alanyasporem, který nabídl jedinou branku. O tu se postarali domácí fotbalisté, když Mert Hakan Yandaş v 9. minutě proměnil penaltu, kterou sudí nařídil po faulu na Arslana. Sledujeme vyrovnané utkání, v němž ještě zdaleka není rozhodnuto, Alanyaspor se určitě nevzdá bez boje.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Yacine Bammou, přichází Junior Fernándes.
     
    47
    Mustapha Yatabaré zkoušel naslepo poslat míč za sebe, kde cítil Fernanda. Brazilec v tomto prostoru ksutečně byl, ještě před ním se však pohyboval Welinton.
     
    48
    Na druhé straně zahrozil Tasos Bakasetas. Řecký záložník se prohnal po levé straně až k centru, ten se mu ovšem vůbec nepovedl, míč skončil v zámezí.
     
    49
    Po třech minutách na trávníku mohl Junior Fernándes vyrovnat! Dostal parádní pas za obranu, avšak vystřelit nestihl, neboť skvěle vyběhl gólman Mamadou Samassa!
     
    50
    Akce pokračovala a Alanyaspor si vytvořil další šanci! Papiss Cissé se zasekávačkou zbavil osobního strážce a snažil se technicky obstřelit brankáře na zadní tyč. Pokus nevyšel podle Senegalcových představ, gólman zasáhl bez problémů.
     
    51
    Fotbalisté v černém vstoupili do druhého poločasu ve velkém stylu. Znovu to byl Junior Fernándes, jenž tentokráte vystřelil, jenže trefil jen Camaru. Hosté se ješt dožadovali penalty, stoper ale měl ruku u těla.
     
    52
    Cissé s Fernándesem dělají v defenzivě Sivassporu pořádný vítr. Druhý nejlepší střelec soutěže si naběhl na přihrávku Karacy z pravé strany, ani bodlem však neuspěl.
     
    53
    Na Fernándesovi je vidět velká chuť. Chilan se vrátil hluboko do defenzivy vypomoci s bráněním a byl to právě on, kdo od míče čistým způsobem odstavil Fernanda.
     
    54
    Domácí si mohou na chvíli vydechnout. Dlouhý balón Caulera zamířil do země nikoho, míč si pro sebe stáhl Aaron Appindangoyé. Ten následně zapojil do hry i gólmana.
     
    55
    Kapitán Efecan Karaca vystihl rozehrávku Erdoğana Yesilyurta a centroval od rohového praporku. Cissé s podobnou variantou nepočítal, vůbec se za balónem nerozběhl.
     
    56
    Oblouček za obranu Bakasetasovi nevyšel. Manolis Siopis si sice nabíhal, avšak dobře si jej pohlídal Mert Hakan Yandaş.
     
    57
    Není minuta, kdy by se Papiss Cissé nedotkl míče. Tentokrát si ale nevedl dobře, neboť špatně došlápl a tím pádem i nepřesně přihrál Karacovi.
     
    58
    Až příliš důrazně šel do souboje s Arslanem záložník Efecan Karaca. Výroku sudího se hodně diví, teď už ho ovšem nezmění.
     
    59
    Yasin Öztekin se vydal dopředu, jenže nedostalo se mu žádné podpory od spoluhráčů. Tak alespoň pošetřil pár vteřinek u rohového praporku.
     
    60
    Dlouho turecký fotbalista míč neudržel. V jednu chvíli se k němu totiž sběhla hned trojice protihráčů, jež si s osamoceným hráčem Sivassportu bez problémů poradila.
     
    61
    Zničehonic mohlo být hotovo! Fernando napřáhl vůbec k první střele domácích v průběhu druhého poločasu a jeho povedená rána se odrazila od tyče zpátky do hry! Při Marafonovi stálo velké štěstí.
    61. Fernandova prudká rána orazítkovala tyč
     
    62
    Vzápětí se Fernando ocitl v roli centrujícího hráče. Balón letěl na Yasina Öztekina, jenž na něj těsně doskočil, kopat se bude od brány.
     
    63
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Fernando, přichází Emre Kilinc.
     
    64
    Hakan Arslan je třetím domácím hráčem, který si zblízka prohlédl kartu žluté barvy. Středopolař byl pozdě v souboji s Bakasetasem, jemuž zajel do jeho stojné nohy.
     
    64
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Musa Çağıran, přichází Mustafa Pektemek.
     
    65
    Domácí se oklepali z tlaku hostů, postupem času jsou to oni, kdo tahají za delší konec provazu. Prudkou střelu Yatabarého gólman pouze vyrazil před sebe, Welinton na poslední chvíli zabránil v dorážce Yandasovi.
     
    66
    Z dobrých dvaceti metrů nebezpečně vypálil Manolis Siopis. Střela před gólmanem několikrát skočila, avšak šla přímo doprostřed, Mamadou Samassa zasáhl bez problémů.
     
    67
    Papiss Cissé v netradiční roli nahrávajícího hráče posadil míč na hlavu nabíhajícímu Karacaovi. Tomu ale nevyšel krok, vůbec nezakončil.
     
    68
    Rychlý brejk Sivassporu zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího signalizující ofsajd, do pasti se nechal nachytat Mustapha Yatabaré.
     
    69
    Hra má rychlý spád. Domácí nadále drží nejtěsnější možné vedení, tlak Alanayasporu ovšem neutichá, naopak sílí.
     
    70
    Defenziva červeno-bílých ale dnes pracuje na jedničku, tedy alespoň prozatím. Do dvojice protihráčů se vrhl Junior Fernándes, Chilan ztroskotal na Camarovi.
     
    71
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Mustapha Yatabaré, přichází Arouna Koné.
     
    72
    Efecan Karaca hledal ideální pozici k zakončení, ale nenašel ji. Tak zkusil odcentrovat na Cissého, jenže Senegalec si pro změnu neporadil se zpracováním.
     
    73
    Gólman Mamadou Samassa podle rozhodčího až příliš dlouho zdržoval hru. Je tak dalším, kdo obdržel žlutý kartónek.
     
    73
    Pouze za cenu dlouhého odkopu se osvobodil Mert Hakan Yandaş. Míč propadl až k Marafanovi, jenž místo dlouhého nákopu rozehrál na krátko.
     
    74
    Náběh dobrý, avšak chtělo to lepší načasování. Yasinu Öztekinovi byl odpískaný ofsajd poté, co se nacházel o krok za posledním obráncem Welintonem.
     
    75
    Hosté rozehrávali standardní situaci, po níž se k hlavičce probojoval Mustafa Pektemek. V dobré pozici nedokázal zamířit vůbec dobře, o kus minul levou tyčku.
     
    76
    Moc velké sousto si na sebe vzal Marcelo Goiano. Brazilec si pokopl míč mezi dva soupeře, a když zjistil, že se mu je nepodaří oběhnout, tak jednoho z nich stáhl k zemi. Jasný faul.
     
    77
    Prudký centr Fabriceho N´Sakaly z pravé strany proletěl celým pokutovým územím bez jakéhokoliv doteku hráče. Sivasspor bude vhazovat.
     
    78
    Velmi nepovedené přenesení hry předvedl Welinton. Stoperovi se nepovedlo najít Cissého, jemuž se i přes veškerou snahu nepodařilo míč zastihnout na hrací ploše.
     
    79
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Yasin Öztekin, přichází Claudemir.
     
    80
    Junior Fernándes šel do souboje nešetrně. Loktem zasáhl do ramene Aksoye, jenž se okamžitě skácel k zemi. Domácí fotbalista pádu přihrál, faul to ale byl.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Svěřenci kouče Calimbaye stále drží jednobrankové vedení, důležité tři body jsou každou vteřinou blíž a blíž.
     
    82
    Z levé strany dostal možnost odcentrovat Emre Kilinc. Na zadní tyči si chytře nabíhal Claudemir, před ním však skryl balón Marafona.
     
    83
    Hakan Arslan si ze vzduchu zkušeně stáhl míč na prsa a nikým neatakovaný mohl v klidu rozehrát. Vybral si Goiana, který se stáhl ke spoluhráči a tím se úspěšně odpoutal od osobního strážce.
     
    84
    Fabrice N´Sakala si na malý moment vyměnil pozici s Bakasetasem. Po jejich vzájemné narážečce chtěl levý bek centrovat, k tomuto činu ho ovšem nepustil Erdoğan Yesilyurt.
     
    85
    Více dopředu se vytáhl Welinton, který prověřil Samassu povedenou přízemní ránou směřující k pravé tyči. Gólman na balón dobře viděl, zasáhl levou rukou.
     
    86
    Alanyaspor hraje vabank. Je si moc dobře vědom, že už nemá co ztratit, v obraně nechává velkou mezeru. Sivassporu se zatím nedaří otupit tlak soupeře.
     
    87
    Pokusu Mustafy Pektemeka se obětavě postavil do cesty Samba Camara. Francouzský stoper si chvilku poležel na zemi, teď už je připraven bránit rohový kop.
     
    88
    Na pěkný centr si naskočil Junior Fernándes, jemuž jako by dnes nebylo přáno. Chilan hýří aktivitou, za kterou ale ještě nebyl po zásluze odměněn.
     
    89
    Nepovedený centr z pravé strany odvrátil do bezpečí Aaron Appindangoyé. Do odraženého balonu se z třiceti metrů opřel Manolis Siopis, Řek zamířil vysoko nad.
     
    90
    Nebezpečný střet byl k vidění mezi Fatihem Aksoyem a Efecanem Karacou, po němž zůstali oba aktéři ležet na trávníku. Viníkem byl prvně jmenovaný, jenž přiběhl do souboje pozdě. Za to také inkasoval žlutou kartu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+2
    Dlouhý aut se Marcelu Goianovi vůbec nepovedl. Míč hodil přímo na hlavu Siopise, který se rychle zorientoval a balón přiťukl volnému Welintonovi.
     
    90+3
    Možná poslední útok hostů končí velkým nezdarem. Tasos Bakasetas centroval, jenže míči dal moc velkou razanci, kulatý nesmysl skončil v zámezí.
     
    90+4
    Z nouze ještě Onur Bulut zkusil nakopnout na Pektemeka, jenže toho si výborně pokryl Marcelo Goiano. Poslední vteřinky dohrávají domácí s míčem na kopačkách.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:13.
     
    Máme za sebou utkání mezi Sivassporem a Alanyasporem, o jehož osudu rozhodla jediná branka. Ta navíc padla z pokutového kopu, který v deváté minutě bezpečně proměnil Mert Hakan Yandaş. Utkání bylo po celou dobu vyrovnané, chvilkami byl dokonce lepší hostující Alanyaspor, avšak přes dobře zorganizovanou obranu se mu dnes nepodařilo skórovat. Sivasspor se díky vítězství dostal do čela celé soutěže, samozřejmě má ale oproti ostatním konkurentům o zápas navíc, Alanyaspor zůstává minimálně do soboty pátý.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:00:56)

    Milan Huppert

    Góly: 9. Yandaş (pen.)

    Karty:   32. Yesilyurt (SIV), 45+2. Goiano (SIV), 64. Arslan (SIV), 73. Samassa (SIV), 90. Aksoy (SIV) – 8. Caulker (ALN), 27. Bulut (ALN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:13.
    Sivasspor: Samassa – Goiano, Appindangoyé, Camara, Yesilyurt – Aksoy – Arslan, Yandaş – Öztekin (79. Claudemir), M. Yatabaré (71. Koné), Fernando (63. Kilinc).
    Náhradníci: M. Yıldırım, Şaşal Vural – Claudemir, Cofie, Djerlek, Kilinc, Koné, Papp, Sagman.

    Alanyaspor: Marafona – Bulut, Welinton, Caulker, N´Sakala – Karaca, Çağıran (64. Pektemek), Siopis, Bakasetas – Bammou (46. Fernándes), P. Cissé.
    Náhradníci: Birniçan, Gönen – Baiano, Altıntaş, Fernándes, Güneş, Kanak, Pektemek, Tzavellas.

    Rozhodca: Küçük – Uyarcan, Narinç