Chabarovsk – Riga 1:2 (0:1 po s.n.) | Jekaterinburg – Novosibirsk 3:1 (kon.) | Petrohrad – Novgorod 3:2 (po pr.)
Soči – Viťaz 3:2 (po pr.) | S.Moskva – Kazaň 6:3 (kon.)
koniec po predl.
SKA Petrohrad
3:2 (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
cz Štvrtok 20.02.2020, 17:30 • Ice Palace, Petrohrad • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    62:23 Alexandr BARABANOV - 3:2
     
    62:23
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, jelikož Novgorod zapomněl před brankou soupeře! ALEXANDR BARABANOV se nacházel v předbrankovém prostoru, kde si protáhl hokejku mezi nohama a vystřelil do brankářovy ruku. Vyražený kotouč nešťastně kopl Arťom Aljajev ke zmíněnému soupeři, jenž měl před sebou odkrytou branku. Asistence: Vasilij Tokranov.
     
    61:50
    Miro Aaltonen zahodil jasnou gólovou situaci! Domácí hráč převzal přihrávku mezi kruhy a měl před sebou odkrytou horní část branky. Jenomže kotouč nezvedl, a tak v leže pokus zastavil Andrej Tichomirov.
     
    49:50
    Petrohrad byl blízko další branky! Sergej Plotnikov a Ivan Morozov jeli do přečíslení, ve kterém chtěl druhý jmenovaný přihrávat, ale trefil soupeře. Puk se k němu odrazil, ovšem Andrej Tichomirov se stihl vrátit do původního postavení a zasáhnout betonem.
     
    47:41
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Arťom Aljajev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:33
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vladimir E. Tkačjov – 2 min., podrážení).
     
    44:39
    Přihrávka letěla přes celou šířku pásma do levého kruhu, kde se nacházel osamocený Igor Ožiganov. Jeho pokus mířil pod horní tyčku, ovšem trefil hostujícího gólmana do masky.
     
    44:04
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Damir Žafjarov – 2 min., sekání).
     
    43:32
    V přečíslení přihrával Jordan Schroeder, který viděl najetého spoluhráče do předbrankového prostoru. Anton Šenfeld byl atakován, a tak se neprosadil.
     
    33:12
    Torpedo Nižnij Novgorod je v posledních minutách pod tlakem, na což hostující trenér reaguje oddechovým časem. Formace, která byla na ledě, si potřebuje odpočinout.
     
    27:37
    Z modré čáry si až před branku najel Miro Aaltonen, který se snažil zakončit po ledě. Andrej Tichomirov si celou situaci pohlídal a kotouč zasáhl širokou hokejkou.
    24:13 Michail VARNAKOV - 2:2
     
    24:13
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš a je znovu vyrovnáno! MICHAIL VARNAKOV si narazil kotouč se spoluhráčem a vydal se mezi kruhy, odkud propasíroval kotouč pod brankářovým betonem. Tohle byla parádní akce v nádherném utkání. Asistence: Paul Szczechura.
     
    23:40
    Domácí celek uháněl do přečíslení, které na sebe vzal Andrej Kuzmenko, který nemohl přihrávat před ležícího obránce. Jeho pokus však brankář vyrazil.
     
    22:54
    Zleva přihrával před branku Jordan Schroeder, který viděl ve slibné pozici spoluhráče. Paul Szczechura nastavil hůl a mířil mezi brankářovy betony, avšak Alexandr Samonov stihl mezeru rychle zavřít.
     
    21:11
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jevgenij Ketov – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:20
    Jordan Schroeder ztratil kotouč před vlastní brankou, a tak se Petrohrad znovu dostal k velké šanci. Anton Burdasov přihrával od mantinelu před branku, kam si najížděl Jarno Koskiranta. Finský útočník nasměřoval černou gumu na branku, ovšem Andrej Tichomirov zakročil.
    16:34 Jarno KOSKIRANTA - 2:1
     
    16:34
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Favorizovaný tým otočil stav zápasu na svou stranu! Anton Burdasov nadzvedl soupeři hůl, čímž se zmocnil puku, který pak předal na Kuzmenka. Jeho přihrávka pak mířila k zadní tyči, kde se nacházel JARNO KOSKIRANTA, který už neměl problém uklidit kotouč do prostoru tří tyčí. Asistence: Andrej Kuzmenko a Anton Burdasov.
     
    12:20
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Arťom Zub – 2 min., hákování).
    11:54 Andrej KUZMENKO - 1:1
     
    11:54
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla naprosto parádní branka a zaslouženě je vyrovnáno! ANDREJ KUZMENKO převzal kotouč v kruhu pro vhazování, otočil se s ním a následně udělal brankáři kličku. Následně hráč SKA uklidil kotouč po ledě do pokladnice. Asistence: Jarno Koskiranta.
    07:54 Jordan SCHROEDER - 0:1
     
    07:54
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Petrohrad byl v obrovském tlaku, přesto inkasoval jako první. JORDAN SCHROEDER přejel přes střední pásmo a následně si narazil s Damirem Žafjarovem. Prvně jmenovaný pak přesně zamířil pod brankářovu vyrážečku a puk skončil u levé tyče. Asistence: Damir Žafjarov.
     
    06:24
    Krásnou akcí se prezentoval Ivan Morozov, který už mířil za branku, ale snažil se ještě zasunout kotouč do branky kolem první tyče. Andrej Tichomirov celou akci přečetl a překvapivé zakončení zastavil.
     
    04:52
    Torpedo ve vlastním oslabení ujíždělo do přečíslení! Andrej Belevič volil těžkou přihrávku přes obránce, kterou spoluhráč nemohl zpracovat.
     
    03:09
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Daniil Iljin – 2 min., podrážení).

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 12. Kuzmenko (Koskiranta), 17. Koskiranta (Kuzmenko, Burdasov), 63. Barabanov (Tokranov) – 8. Schroeder (Žafiarov), 25. Varnakov (Szczechura)


    SKA Petrohrad: Samonov (Hellberg) – Bengtsson, Belov, Tokranov, Ožiganov, Zub, Chafizullin, Galeňuk – Barabanov, M. Aaltonen, Tkačjov – Ketov (C), Kemppainen, S. Plotnikov – Burdasov, Koskiranta, Kuzmenko – Podkolzin, Ivan Morozov, K. Marčenko – Karpov.
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Orlov, Barancev (C), Ch. Genoway, Zborovskij, Aliajev, Volčenkov – Žafiarov, Schroeder, Šenfeld – Belevič, Bočarov, Shore – Rattie, Szczechura, Varnakov – Gončaruk, Iľjin, Urakov – Veriajev.

    Rozhodca: Romasko, Sergejev – Bersenjov, Judin

    Diváci: 12 280