Metallurg Magnitogorsk – Red Star Kunlun 2:1 (kon.) | Čeljabinsk – Čerepovec 2:4 (kon.) | Ufa – Soči 2:0 (kon.)
Nižnekamsk – Chabarovsk 3:5 (kon.) | Dinamo Minsk – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Helsinki – D. Moskva 5:0 (kon.)
Petrohrad – Vladivostok 6:0 (kon.) | Riga – Jekaterinburg 2:1 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Avtomobilist Jekaterinburg
cz Pondelok 17.02.2020, 18:00 • Arena Riga • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:18:56)
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 5234 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Alexandr Salák (RIG) – 32 zákroků, 1 gól, 97%
     
    Střely na branku: 19 – 33
     
    Je konec! Domácí Dinamo Riga nakonec zvládla dnešní duel s Jekatěrinburgem a dokázala zvítězit 2:1. Ve třetí třetině pokračoval lotyšský celek v aktivním výkonu a dočkal se zasloužené odměny. Ve 48. minutě se po svižné akci prosadil Alexandr Protapovič! Jekatěrinburg v závěru utkání vsadil kartu na hru bez brankáře, ale zadáci Rigy už soupeře nepustili do šancí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Sexton dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud zakončoval zápěstím, ale jeho pokus skončil v lapačce brankáře.
     
    59:00
    Domácí hráči se sice zmocnili odraženého kotouče, ale nedokázali jej vyhodit až do opuštěné branky. Kotouč skončil na holích hostujících obránců.
     
    58:17
    Vladimir Galkin už je na střídačce a Jekatěrinburg se snaží vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:35
    Sergej Gimajev získal puk v rohu obranného pásma a bekhendem jej vyhodil do pásma středního. Jekatěrinburg se stále nemůže usadit v útočném pásmu.
     
    57:05
    Nigel Dawes se dral po levém křídle do útočného pásma, jenže obránce v červeném dresu se k němu stačil rychle vrátit a odehrál puk bekhendem.
     
    56:35
    Andris Džerinš protečoval puk z obranného pásma do pásma středního. Hokejisté hostujícího celku se ale dokázali vrátit a odehráli jej do bezpečí.
     
    56:05
    Alexej Vasilevskij poslal přihrávku na modrou čáru, jenže neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů. Zatím pokračuje velká bitva o střední pásmo.
     
    55:36
    Vladimir Galkin si dal pozor na střelu příklepem z levé strany ledové plochy a dokázal udržet puk mezi paží a tělem. Vhazuje se po jeho levici.
     
    55:15
    Jekatěrinburg se znovu vydal do útoku, jenže přihrávka na pravou stranu byla moc dlouhá a domácí zadáci si opět pomohli vyhozením obloučkem.
     
    54:41
    Carter Ashton si sjel na přihrávku do středního pásma, projel na modrou čáru, ale pouze nahodil puk za branku soupeře. Riga se koncentruje pouze na obranu.
     
    54:05
    Nikita Trjamkin vybojoval puk za brankou soupeře, pomohl si bekhendovou rozehrávkou a odjel na střídačku. Jekatěrinburgu už moc času nezbývá.
     
    53:29
    Andris Džerinš se ve středním pásmu dostal k odraženému puku a pomohl si zpětnou přihrávkou na obránce. Hokejisté Dinama pokračují v dobrém pohybu.
     
    53:05
    Gints Meija si sjel na prudkou přihrávku mezi kruhy, kde dokázal tečovat prudké nahození z pravé strany, jenže od jeho čepele se puk odrazil mimo branku.
     
    52:32
    Colton Gillies se dral za nahozením do útočného pásma, ale Maxim Berezin využil lepšího postavení a dostal se ke kotouči o něco dříve.
     
    52:03
    Michail Mamkin uklidnil rozehrávku Jekatěrinburgu za jeho brankou. Oba trenéři mezitím poslali na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    51:29
    Alexandr Kučerjavenko si sjel na dlouhou přihrávu na útočnou modrou čáru, jenže si nepotykal se zpracováním a puk mu utekl k domácímu obránci.
     
    51:05
    Carter Ashton dostal přihrávku na modrou čáru, odkud zakončil příklepem, jenže jeho rána skončila vedle branky Avtomobilistu.
     
    50:26
    Salák drží domácí celek ve vedení! Nigel Dawes dostal přihrávku do úniku, řítil se sám na českého brankáře, ale Salák jeho ránu schoval v lapačce!
     
    50:05
    Georgij Bělousov spěchal za vlastním nahozením do útočného pásma. Hokejista hostujícího mužstva se k puku opět dostal, ale z ostrého úhlu minul branku.
     
    49:25
    Riga dokázala vyhodit puk ven z obranného pásma a unavení hokejisté domácího celku se ihned vydali na střídačku. Domácí celek se teď nikam nebude hnát.
     
    49:05
    Maxim Berezin vybojoval puk na pravé straně útočného pásma, poslal bekhendovou přihrávku mezi kruhy, ale jeho pobídku si domácí obrana pohlídala.
     
    48:35
    Kristaps Sotnieks se dostal do útočného pásma, jenže jeho zakončení forhendem prosvištělo kolem levé tyče domácí klece.
     
    48:10
    Nikita Trjamkin si dal pozor na nahození do obranného pásma a odrazem o mantinel vyhodil kotouč do pásma středního.
    47:38 Alexandr PROTAPOVIČ - 2:1
     
    47:38
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí celek přidává druhou branku a dostává se do vedení! Gints Meija ustál souboj za brankou, podíval se mezi kruhy, kam poslal přihrávku a dojíždějící ALEXANDR PROTAPOVIČ poslal domácí celek do vedení! Asistence: Gints Meija, Kristaps Sotnieks.
     
    46:29
    Brooks Macek uklidnil rozehrávku za brankou hostujícího celku a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Hokejisté v bílém se nyní snaží aktivně útočit.
     
    46:10
    Carter Ashton si dal pozor na přihrávku za domácí branku a před napadajícím soupeřem odehrál kotouč do bezpečí.
     
    45:29
    Lauris Darzinš si dal pozor na napadajícího soupeře, dostal se až do útočného pásma, jenže jeho rozehrávka bekhendem skončila u soupeře.
     
    45:06
    Kristaps Sotnieks se v útočném pásmu zbavil svého strážce a zakončil forhendem. Jeho následné zakončení prolétlo kolem branky.
     
    44:45
    Batna dojel do útočného pásma s kotoučem na hokejce, jenže jeho pokus zápěstím skončil na betonu připraveného brankáře.
     
    44:05
    Alexej Vasilevskij poslal prudkou přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže Nigel Dawes si nepotykal se zpracováním a puk mu přeskočil přes čepel.
     
    43:28
    Salák si dal pozor na zakončení od modré čáry a dokázal vyrazit puk mimo tři tyče své klece. Český brankář zatím podává vynikající výkon.
     
    43:04
    Domácí v plném počtu.
     
    42:25
    Až nyní se lotyšskému celku podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry za branku Jekatěrinburgu. Hosté musí rozjet akci od své branky.
     
    42:03
    Carter Ashton číhal na přihrávku na pravou stranu útočného pásma, ale jeho zakončení forhendem trefilo brusli hned prvního obránce v červeném.
     
    41:28
    Avtomobilist se usadil v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém dresu si zatím netroufl na zakončení. Hokejisté Rigy se stále musí bránit.
     
    41:04
    Hosté si zahrají další přesilovku. Domácí Uvis Balinskis dostává dvě minuty za vyhození kotouče.
     
    40:35
    Michail Mamkin si dal pozor na nahození podél mantinelu a poslal přihrávku před branku. Na jeho pobídku ale nedosáhl nikdo v bílém dresu.
     
    40:10
    Domácí hokejisté uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Domácí Riga se ihned vydala do útočného pásma, ale nikdo ve vínovém nedokázal zakončit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:42.
     
    Střely na branku: 14 – 24
     
    Druhá třetina končí! Prostřední dvacetiminutovka se o něco lépe vydařila domácímu celku. Hostující Avtomobilist sice dlouho nepouštěl Rigu do hry, jenže v závěru periody neuhlídal jeden rychlý výpad a Kirill Slepec z prostoru mezi kruhy procedil kotouč do branky! Sudí vše ještě zkoumali na videu a branku uznali. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 1:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Pavel Dacjuk dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud zakončil forhendem, ale jeho dělovka skončila vedle branky Rigy.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:38
    Vše je nakonec v pořádku a lotyšský celek dokázal vyrovnat!
     
    38:38
    Pozor! Rozhodčí vše ještě zkoumají na videu!
    38:38 Kirill SLEPEC - 1:1
     
    38:38
    Riga právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Domácí celek se dočkal branky krátce před koncem druhé třetiny! KIRILL SLEPEC si sjel na přihrávku zpoza branky a jeho zakončení z mezikruží si našlo cestičku až do sítě! Asistence: Benjamin Marshall.
     
    38:11
    Domácí v plném počtu.
     
    38:05
    Nikita Trjamkin znovu střílel od modré čáry, jenže jeho nahození forhendem skončilo vedle branky. Avtomobilist se nadále drží v útočném pásmu.
     
    37:26
    Salák se dokázal roztáhnout na brankovišti a udržel ve výstroji Hollandovu dorážku z nebezpečného prostoru. Český brankář zatím drží Rigu nad vodou!
     
    37:10
    Nigel Dawes dostal krásnou přihrávku na modrou čáru, odkud zakončil příklepem, jenže jeho dělovka skončila na betonu připraveného brankáře.
     
    36:11
    Hosté si zahrají přesilovku. Domácí Marshall dostává dvě minuty za hrubost.
     
    36:05
    Georgij Bělousov dostal přihrávku na modrou čáru, jenže nikdo z jeho spoluhráčů mu nepřijel pomoci. Hráči Dinama poté získali puk pro sebe.
     
    35:38
    Carter Ashton se v útočném pásmu zbavil obránce a vyslal bekhendovou přihrávku mezi kruhy. Zadáci v bílém se stihli vráti a odehráli puk do bezpečí.
     
    35:10
    Oskars Batna projel za přihrávkou na modrou čáru, jenže si nepotykal se zpracováním a puk mu přeskočil přes čepel až k obráncům Avtomobilistu.
     
    34:28
    Peter Holland vybojoval puk na levé straně útočného pásma, projel za branku soupeře, jenže jeho pobídka bekhendem trefila prvního obránce.
     
    34:05
    Nigel Dawes projel do útočného pásma, odkud zakončil forhendem, ale jeho rána zápěstím prosvištěla kolem vzdálenější tyčky domácí branky.
     
    33:26
    Nikita Trjamkin vybojoval kotouč za svou brankou a bekhendem vyhodil puk do středního pásma. Hokejisté Avtomobilistu hrají s pukem daleko od své branky.
     
    33:05
    Carter Ashton srazil puk mezi diváky. Hokejisté Avtomobilismu v posledních minutách zlepšili svůj pohyb a nepouštějí Dinamo do útočného pásma.
     
    32:35
    Andris Džerinš se snažil zastavit rozehrávku soupeře, ale neudržel kotouč před modrou čárou. Nigel Dawes se následně dostal do zakončení, ale minul branku.
     
    32:10
    Georgij Bělousov vybojoval kotouč na levé straně útočného pásma a nahodil jej před branku Dinama. Zadáci lotyšského celku tentokrát pomohli svému brankáři.
     
    31:23
    Po dalším souboji na modré čáře se kotouč odrazil na střídačku domácího celku. Rozhodčí okamžitě nařídili rozehrávku ve středním pásmu.
     
    31:04
    Kirill Slepec projel do útočného pásma, kde si potáhl kotouč mezi kruhy, ale jeho zakončení forhendem skončila na betonu připraveného brankáře!
     
    30:28
    Kristofer Berglund nahodil puk do útočného pásma, ale Trjamkin jej čistým hitem poslal na hrazení. Domácí hráči nemají v útočném pásmu moc prostoru.
     
    30:05
    Nikita Trjamkin vybojoval puk v rohu obranného pásma, přetlačil Darzinše a odehrál puk za modrou čáru. Dinamo ale nyní začíná přidává na aktivitě.
     
    29:15
    Jekatěrinburg se usadil v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém dresu se nedostal do zakončení. Hokejisté Dinama ale odehráli puk do bezpečí.
     
    28:26
    Kristaps Sotnieks dostal přihrávku na pravou stranu, jenže Carter Ashton projel do útočného pásma ještě před pukem. Sudí píská postavení mimo hru.
     
    28:02
    Vjačeslav Litovčenko projel středem ledové plochy do útočného pásma, přehodil si puk na forhend, ale jeho zakončení zápěstím prolétla kolem levé tyčky.
     
    27:34
    Maxim Berezin vybojoval kotouč v rohu obranného pásma, přišpendlil soupeře k mantinelu a odehrál puk do pásma středního. Pokračuje boj o každý metr.
     
    27:05
    Peter Holland dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, poslal bekhendovou přihrávku mezi kruhy, jenže tam nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    26:23
    Brooks Macek si sjel na přihrávku na levý kruh, odkud zakončoval forhendem, ale jeho projektil skončil na betonu domácího brankáře Saláka!
     
    26:05
    Emils Gegeris projel do útočného pásma, jenže jeho zakončení forhendem skončilo na zadním mantinelu. Hokejisté Rigy se stále drží před brankou.
     
    25:30
    Hostující brankář si za svou branku dal pozor na prudké nahození po mantinelu a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou od branky.
     
    25:10
    Georgij Bělousov poslal přihrávku na Nigela Dawese, který se dostal do útočného pásma, jenže jeho zakončení bekhendem prolétlo kolem zadní tyčky.
     
    24:38
    Domácí hokejisté si znovu chtěli ulehčit situaci přihrávkou na modrou čáru, jenže prudká pobídka prolétla do středního pásma. Riga musí vyklidit třetinu.
     
    24:12
    Robert Mamčics dostal přihrávku na levou stranu, prosmýkl se do útočného pásma, ale také jeho nahození si hostující brankář pohlídal.
     
    23:51
    Alexander Sevostjanov získal puk za brankou hostujícího celku a projel s kotoučem do středního pásma. Hokejisté Jekatěrinburgu se snaží tlačit.
     
    23:12
    Michail Mamkin získal odražený kotouč na pravé straně obranného pásma a poslal puk za branku hostujícího celku. Hráči Avtomobilistu ale nepřišli o puk.
     
    22:38
    Kristofer Berglund dostal kotouč v obranném pásmu a vyhodil puk do středního pásma. Domácí celek mezitím stačil vystřídat.
     
    22:10
    Lauris Darzinš dostal přihrávku za branku soupeře, poslal bekhendovou přihrávku na modrou čáru, jenže nikdo ve vínovém dresu nezakončil.
     
    21:38
    Carter Ashton střílel od modré čáry, ale jeho jedovaté zakončení schoval hostující brankář Galkin do lapačky. Brankář Avtomobilistu ještě stačil puk vytřepat z lapačky.
     
    21:05
    Carter Ashton dostal přihrávku mezi kruhy, ale do cesty se mu postavil obránce v bílém, který bruslí srazil kotouč někam k mantinelu.
     
    20:35
    Vitalijs Pavlovs uspěl v souboji v útočném pásmu a poslal prudkou přihrávku na modrou čáru. Jeho pobídka ale zahnala Rigu za modrou čáru.
     
    20:10
    Hostující celek uspěl na úvodním vhazování prostřední periody. Avtomobilist se ihned vydal do útoku, ale přihrávka na levou stranu skončila u obránců Rigy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    Střely na branku: 7 – 9
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavé utkání. Jekatěrinburg se v úvodu dočkal přesilové hry, kterou přesnou střelou zužitkoval Dan Sexton! Riga poté dokázala srovnat obraz hry, ale většina domácích střel byla nepřesná. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    Salák vyjel za svou branku, kde zastavil nahození po mantinelu a rozehrál na Redlihse. Domácí celek má čas na poslední akci úvodní periody.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:36
    Kristaps Sotnieks střílel z dobré pozice na levé straně útočného pásma, jenže jeho forhendová rána prolétla kolem vzdálenější tyčky.
     
    18:01
    Alexandr Salák si dal pozor na Sextonovu dělovku od modré čáry. Český brankář vykopl kotouč špičkou levého betonu a vyrazil jej k hrazení.
     
    17:28
    Carter Ashton se dostal ke kotouči v obranném pásmu a výhozem o mantinel jej poslal do středního pásma. Hokejisté Jekatěrinburgu mohou přejít vpřed.
     
    17:02
    Andris Džerinš napadal rozehrávku hostujícího celku v jeho obranném pásmu. Obránci Avtomobilistu dlouho otáleli s odehráním kotouče, ale nakonec se jim to povedlo.
     
    16:35
    Kirill Slepec ustal souboj u mantinelu v útočném pásmu, prodral se za branku Avtomobilistu, jenže z otočky přihrál jen na hůl prvního obránce.
     
    16:06
    Andris Džerinš dostal přihrávku na levou stranu ledové plochy, projel s kotoučem do útočného pásma, ale jeho následná rozehrávka byla nepřesná.
     
    15:25
    Nikita Trjamkin projel s pukem na hokejce do středního pásma, nicméně jeho následné nahození skončilo vedle branky domácího celku.
     
    15:05
    Kirill Slepec vybojoval volný puk v rohu obranného pásma, krásně se s ním otočil, ale jeho vyhození přes modrou čáru skončilo u obránce.
     
    14:35
    Brooks Macek se mezi kruhy opřel do volného kotouče, nicméně Salák jeho slabý pokus dobře viděl a bez problémů skryl kotouč mezi své betony.
     
    14:03
    Hosté se znovu nedokázali usadit v útočném pásmu, jenže hráči v bílém poté zabojovali o odražený kotouč a bleskově jej vrátili zpátky před branku.
     
    13:35
    Robert Mamčics si dal pozor na napadajícího soupeře a pomohl si vyhozením kotouče o mantinel. V posledních minutách tempo hry hodně opadlo.
     
    13:09
    Hosté chybovali při rozehrávce v obranném pásmu a k odraženému kotouči se dostal Kristaps Sotnieks. Domácí hokejista ale příklepem minul branku.
     
    12:40
    Garejev upadl po souboji v rohu útočného pásma, ale dokázal se rychle zvednout zpátky na nohy a pomohl si přihrávkou na modrou čáru.
     
    12:15
    Kristaps Sotnieks dostal přihrávku do rohu útočného pásma, odkud poslal přihrávku mezi kruhy, jenže nikdo z jeho spoluhráčů nepřetlačil svého strážce.
     
    11:35
    Leonid Fomin střílel od modré čáry, jenže jeho dělovka příklepem skončila na bruslích pozorného obránce ve vínovém dresu lotyšského celku.
     
    11:10
    Hostující brankář měl dobře zakrytý výhled, ale nahození od modré čáry prosvištělo kolem jeho branky a pouze zadunělo o zadní mantinel.
     
    10:35
    Andris Džerinš uklidnil rozehrávku za vlastní brankou. Domácí hokejista poté poslal přihrávku na levou stranu, jenže tam nebyl nikdo ve vínovém.
     
    10:05
    Oskars Batna dojel přihrávku na levou stranu útočného pásma, poslal zpětnou přihrávku na modrou čáru, jenže Carter Ashton nedokázal zakončit.
     
    09:20
    Robert Mamčics získal puk u mantinelu za branku, odkud poslal přihrávku na modrou čáru, jenže zakončení od modré čáry skončilo vedle branky.
     
    09:03
    Sexton číhal mezi kruhy na přihrávku před branku domácího celku, ale jeden z obránců přizvedl kotouč mimo obranné pásmo. Avtomobilist musí začít znovu.
     
    08:19
    Salák si dal pozor na prudké nahození od červené čáry a schoval kotouč mezi betony. Vhazovat se bude po pravé ruce českého brankáře.
     
    08:05
    Hosté nahodili kotouč do útočného pásma, jenže nikdo v modrém dresu se do zakončení nedostal. Hokejisté lotyšského celku opět získali odražený puk.
     
    07:20
    Vitalijs Pavlovs dostal přihrávku na pravou stranu, prodral se do útočného pásma, jenže jeho rána bekhendem skončila vedle branky soupeře.
     
    07:03
    Jekatěrinburgu se tentokrát vůbec nepovedla rozehrávka. Příliš prudká pobídka prolétla přes všechny čáry a skončila na zakázaném uvolnění.
     
    06:32
    Robert Mamčics dostal přihrávku na levou stranu, protečoval kotouč do útočného pásma, ale na jeho pobídku nedosáhl nikdo ve vínovém dresu.
     
    06:10
    Janis Švanenbergs vybojoval puk v rohu útočného pásma, poslal prudkou přihrávku na modrou čáru, ale Kristofer Berglund prudkou střelou minul branku.
     
    05:20
    Alexej Vasilevskij poslal přihrávku na levou stranu ledové plochy, kam si nabruslil Nigel Dawes, jenže druhý jmenovaný forhendem minul branku.
     
    05:02
    Alexander Sevostjanov protečoval kotouč do útočného pásma, jenže tam nebyl nikdo v bílém dresu Avtomobilistu. Hráči Dinama mohou rozjet další akci.
     
    04:25
    Kristaps Sotnieks napadal rozehrávku Jekatěrinburgu v jeho obranném pásmu. Domácí hokejista dohrál obránce v bílém dresu a narazil jej na mantinel.
     
    04:05
    Alexandr Protapovič vybojoval kotouč v rohu obranného pásma, odkud rozehrál na modrou čáru, ale následné zakončení prolétlo kolem branky.
     
    03:30
    Lauris Darzinš svedl souboj v rohu obranného pásma, nicméně důrazný soupeř vybojoval puk pro sebe a zakončil. Salák schoval kotouč do lapačky.
     
    03:10
    Salák vyjel ven z brankoviště a před rozjetým Danem Sextonem odehrál kotouč mimo nebezpečný prostor. Jekatěrinburg ale zůstává na kotouči.
     
    02:38
    Hostující brankář vyjel za svou klec, kde zastavil nahození po mantinelu a pomohl svým spoluhráčům v bílých dresech s rozehrávkou.
     
    02:10
    Domácí hokejisté se ihned vydali dopředu s pokusem o bleskové vyrovnání, jenže hokejisté Jekatěrinburgu se stačili vrátit.
    01:50 Dan SEXTON - 0:1
     
    01:50
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hostující celek se hned v úvodu dnešního souboje dostává do vedení! Hokejisté Avtomobilistu se usadili před brankou soupeře, vyvinulu dobrý tlak a DAN SEXTON dělovkou z levého kruhu překonal brankáře! Asistence: Peter Holland, Nigel Dawes.
     
    01:34
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    01:33
    Po dalším souboji ve středním pásmu se kotouč odrazil na střídačku hostujícího celku. Rozhodčí okamžitě nařídili vhazování ve středním pásmu.
     
    01:10
    Michail Mamkin se před brankou domácího celku dostal k odraženému kotouči, jenže jeho zakončení přiklepem skončilo na betonu připraveného Saláka.
     
    00:48
    Hokejisté lotyšského celku si dali pozor na první útok soupeře a vybojovali kotouč pro sebe. Hokejisté Jekatěrinburgu si nerozuměli při kombinaci.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování dnešního utkání. Riga se ihned vydala do útoku, ale nahození do útočného pásma si pohlídala hostující obrana.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní ruská a lotyšská hymna.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Domácí budou hrát ve vínovém, zatímco hosté obléknou bílou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Salák (Liepins) – Berglund, Sotnieks, Mamčics, Marshall, Balinskis, Ďaloga, Gimajev – Slepec, Darzinš, M. Redlihs – Džerinš, Ashton, Protapovič – Meija, Pavlovs, Gillies – Batna, Gegeris, Švanenbergs – Lejnieks.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Galkin (Fomin) – Berezin, Alexej Vasilevskij, Mamkin, Valitov, Trjamkin, Sevostjanov – V. Popov, Chripunov, Dawes – Macek, Holland, Sexton – Platt, Litovčenko, Dacjuk – Bělousov, A. Garejev, Kučerjavenko – Ovčinnikov, Obidin.

    Rozhodčí: Bělov, Sojin – Kučava, Sadovnikov.
     
    Češi a Slováci

    Alexandr Salák (RIG) – 27 zápasů, 90,6%
    Jakub Kovář (JEK) – 46 zápasů, 93%
     
    Vzájemný duel

    Dnešní soupeři se spolu utkali na začátku prosince. Jekatěrinburg doma vyhrál 5:4.
     
    Dinamo Riga

    Jediný lotyšský zástupce v Kontinentální hokejové lize se už tak trošku tradičně trápí. Dinamo sehrálo padesát sedm zápasů a vybojovalo v nich třicet pět bodů. S tímto ziskem patří Dinamu poslední dvanáctá pozice ve Východní konferenci a play-off se jej týkat nebude. Dinamo navíc prohrálo neskutečných třináct zápasů v řadě. Poslední výhru si připsalo čtvrtého ledna. Naposledy doma padlo výsledkem 6:7 s Dynamem Moskva.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Hostující Jekatěrinburg zatím může být s průběhem letošního ročníku KHL spokojený. Hostující celek totiž sehrál padesát osm zápasů, ve kterých vybojoval sedmdesát dva bodů a patří mu čtvrtá pozice Východní konference. Jekatěrinburg navíc předvádí ofenzivní hokej. Svým soupeřům už stačil nasázat 157 branek! V posledním duelu přerušil sérii tří porážek a porazil Dynamo Minsk 6:4.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Dinamem Riga a Avtomobilistem Jekatěrinburg. Duel začíná v 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 39. Slepec (Marshall), 48. Protapovič (Meija, Sotnieks) – 2. Sexton (Holland, Dawes)


    HC Dinamo Riga: Salák (Liepins) – Berglund, Sotnieks, Mamčics, Marshall, Balinskis, Ďaloga, Gimajev – Slepec, Dārziņš, Rēdlihs – Džerinš, Ashton, Protapovič – Meija, Pavlovs, Gillies – Batna, Gegeris, Švanenbergs – Lejnieks.
    Avtomobilist Jekaterinburg: Galkin (Fomin) – Berezin, Alexej Vasilevskij, Mamkin, Valitov, Trjamkin, Sevostjanov – V. Popov, Chripunov, Dawes – Macek, Holland, Sexton – Platt, Litovčenko, Dacjuk – Belousov, A. Garejev, Kučeriavenko – Ovčinnikov, Obidin.

    Rozhodca: Bělov, Sojin – Kučava, Sadovnikov

    Diváci: 5234