NY Rangers – Boston 1:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 3:4 (po pr.) | Vancouver – Anaheim 1:5 (kon.)
Nashville – St. Louis 2:1 (kon.) | Ottawa – Dallas 4:3 (po pr.) | NJ Devils – Columbus 4:3 (2:1 po s.n.)
Buffalo – Toronto 5:2 (kon.) | Winnipeg – Chicago 3:2 (kon.) | San Jose – Florida 3:5 (kon.)
Calgary – Anaheim 6:4 (kon.) | Arizona – NY Islanders 2:1 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
Toronto Maple Leafs
cz Pondelok 17.02.2020, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 070 diváků.
     
    58:42
    Rasmus Ristolainen je na ledě!
     
    56:42
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Rasmus Ristolainen – 2 min., hrubost).
     
    54:20
    Naopak, dobré šance měli opět domácí hráči! Jack Eichel si najel mezi kruhy, ale jeho pokus byl zastaven. Z druhé vlny se však ještě dostal k dalšímu pokusu Victor Olofsson, jehož rána byla zblokována hokejkou hostí.
    47:37 Jimmy VESEY - 5:2
     
    47:37
    Sabres právě vstřelili branku!
    Neskutečné, co nyní předvádějí domácí hráč, kteří dávají další branku! Rasmus Ristolainen odvedl dobrou práci, když se dostal od mantinelu s pukem až před branku. Tam ho ještě vrátil k tyči, kde byl volný JIMMY VESEY, jenž jen nastavil hokejku. Asistence: Rasmus Ristolainen.
    46:55 Kyle OKPOSO - 4:2
     
    46:55
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí navíc střílejí druhou branku během necelé minuty a dělají velký krok k výhře v základní hrací době! KYLE OKPOSO předvedl skvělé napadání a rychlost, díky čemuž se dostal až před gólmana, kterého překonal střelou pod horní tyčku. Asistence: Johan Larsson.
    46:06 Jack EICHEL - 3:2
     
    46:06
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo si bere své vedení zpět, když využívá první početní výhodu v tomto zápase! našel křižným pasem na kraji kruhu volného JACKA EICHELA, který si sjel ještě do lepší pozice a trefil se přesně nad beton. Asistence: Victor Olofsson a Rasmus Ristolainen.
     
    45:12
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Jake Muzzin – 2 min., podrážení).
    42:11 Zach HYMAN - 2:2
     
    42:11
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Po dvou minutách v rámci poslední periody je srovnáno! Jake Muzzin vyslal dobrou ránu od modré, do které ještě sáhl ZACH HYMAN, na což už domácí brankář neměl šanci zareagovat. Asistence: Jake Muzzin a Mitchell Marner.
     
    40:37
    Jake Muzzin je na ledě!
     
    38:37
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Jake Muzzin – 2 min., podrážení).
     
    35:29
    Travis Dermott je na ledě!
     
    33:29
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Travis Dermott – 2 min., hákování).
    31:29 Jegor KORŠKOV - 2:1
     
    31:29
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Začínají se nám zde odehrávat střelecké hody, vidíme třetí branku v této periodě! Dobrou práci odvedl Jason Spezza , který posunul kotouč do strany na volného JEGORA KORŠKOVA, který tak v prvním startu za Toronto zapisuje branka! To je povedená premiéra tohoto ruského mladíka. Asistence: Jason Spezza a Kyle Clifford.
    29:42 Conor SHEARY - 2:0
     
    29:42
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo získalo kotouč v útočném pásmu, načež střílí další branku tohoto utkání! Evan Rodrigues posunul kotouč na modrou, odkud přišla střela. Do té ještě před gólmanem sáhl CONOR SHEARY, jenž rozvlnil síť za zády Andersena. Asistence: Colin Miller a Evan Rodrigues.
     
    28:12
    Auston Matthews mohl z ničeho nic srovnat stav utkání! Dostal přihrávku na vrcholek kruhu, odkud vyslal dobrou ránu ale Carter Hutton se stihl přesunout a fantasticky zasáhnout!
     
    26:23
    Hosté se konečně dostali do nějaké pořádnější šance! Travis Dermott vypálil, když toho gólman moc neviděl, ale ten přesto puk vyrazil před sebe. Tam si ho také všiml a stihl si ho schovat před dorážkou pod lapačku.
    21:32 Johan LARSSON - 1:0
     
    21:32
    Sabres právě vstřelili branku!
    Avšak domácí následně předvedli rychlý kontr, po kterém jdou poprvé v tomto utkání do vedení! Colin Miller sice svou střelou od modré branku netrefil, ale puk se od mantinelu odrazil zpět před branku, kde byl připravený JOHAN LARSSON, jenž doklepl puk do sítě, měl to vlastně celkem lehké. Asistence: Colin Miller a Rasmus Dahlin.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    17:49
    Kotouč nakonec opravdu brankovou čáru nepřešel celým objemem! Frederik Andersen ho sice měl na výstroji, ale nebyl úplně v brance.
     
    17:49
    Celou situaci ještě kontroluje video!
     
    17:49
    To už byly obrovské šance, které jsme viděli na straně Sabres! Jimmy Vesey si nejprve objel branku, ale Frederik Andersen stihl dát k tyči hokejku. Následně ještě dorážel M. Johansson, ale ten trefil jen sedícího gólmana na čáře!
     
    14:02
    V posledních minutách jsou jasně akčnější domácí hokejisté. Henri Jokiharju posunul kotouč na spoluhráče. Ten navíc vymyslel parádní přihrávku na Eichela, ale toho Frederik Andersen vychytal skvěle betonem!
     
    02:22
    Obrovská šance hostujícího celku nekončí brankou! Kasperi Kapanen se totiž dostal do samostatného úniku poté, co dostal parádní přihrávku mezi obránce. Jeho střela šla těsně vedle branky! Úvodní branka mohla padnout opravdu brzy, leč se tak nestalo.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 22. Jo. Larsson (C. Miller, Dahlin), 30. Sheary (C. Miller, Rodrigues), 47. Eichel (Olofsson, Ristolainen), 47. Okposo (Jo. Larsson), 48. Vesey (Ristolainen) – 32. Korškov (Spezza, Clifford), 43. Hyman (Muzzin, Marner)


    Buffalo Sabres: C. Hutton (J. Johansson) – Ristolainen, Montour, C. Miller, Dahlin, Jokiharju, McCabe – S. Reinhart, Eichel, Olofsson – Vesey, Lazar, Ma. Johansson – Sheary, Rodrigues, Skinner – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Holl, Muzzin, Barrie, Dermott, Liljegren, Sandin – Marner, Matthews, Hyman – Kerfoot, Tavares, W. Nylander – Kapanen, Spezza, Engvall – Clifford, Marchment, Korškov.

    Rozhodca: L'Ecuyer, Pochmara – Kovachik, Baker

    Diváci: 19 070