Sparta – Chodov 4:5 (kon.) | Střešovice – Liberec 10:3 (kon.)
koniec
PSN Tatran Střešovice
10:3 (1:2, 2:0, 7:1)
FBC Liberec
cz Štvrtok 13.02.2020, 20:30 • STODOLA Arena Střešovice • Livesport Superliga (CZ) • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanouškům florbalu. Vítáme vás u sledování online přenosu ze Superligy Florbalu, ve kterém se proti sobě postaví florbalisté Tatran Teka Střešovice a FBC Liberec. Utkáním vás provede Michal Chadim.
     
    Tatran Teka Střešovice se v aktuální tabulce nachází na sedmé pozici průběžné tabulky. Na svém kontě mají osmadvacet bodů.

    FBC Liberec je v tabulce na devátém místě a má bodů pětadvacet bodů. V dnešním zápase se tak potkají dva týmy bojující o play-off a pro oba toto utkání bude hodně klíčové.
     
    Utkání bude řídit zkušené duo rozhodčích Lukáš Čížek a Lukáš Laštovička. Zápas začíná v 20:30 a vy jste k jeho sledování prostřednictvím našeho online přenosu srdečně zvaní.
     
    Úvodní sestavy:

    Tatran Teka Střešovice: Frühbauer (Kříž, Kafka) – Mühlfait, Ja. Kolísko, Sládeček, Pánek – Tlapák, Kreysa, Sádlo – Jak. Kolísko, Langer, Havlas – Josef Novák, Meliš, Brautferger – Švéda, Šindelář.

    FBC Liberec: Král (Janota) – Klucho, Kárník, Bitman, Kološ, Böhm – Dlesk, Kopecký, Valeš – Leksa, Hejduk, Rozkovec – Čermák, Baudisch, Ferdan – Šoltys, Kořínek, Hrůza – Světlík.

    Rozhodčí: Čížek, Laštovička.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání začalo, tak pojďme na něj! Úvodní buly dopadlo lépe pro Liberec, jehož vítězství by v dnešním utkání bylo překvapením.
     
    00:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    To byla rychlost! Ze zápasu uteklo půl minuty a Liberec se dostává do vedení! Jakub Kárník přihrál balónek JAKUBU SVĚTLÍKOVI, který zápěstím zamířil nechytatelně do levého horního rohu! Asistence: Jakub Kárník.
    00:34 Jan SVĚTLÍK - 0:1
     
    01:05
    Domácí se okamžitě snažili o odpověď, avšak Jan Kolísko vyslal nepřesnou nahrávku, balónek se stal kořiští gólmana Krále.
     
    01:53
    Opět se domácí snažili o útok, jež by mohl vést k vyrovnání. Ani v tomto případě jsme však nebyli svědky zakončení, Meliše obral Kořínek.
     
    02:22
    Liberecká obranná dvojice si několikrát vyměnila míček. Následně se Jakub Kárník dostal pod tlak díky preisnku Sládečka. Situaci vyřešil odpalem po mantinelu.
     
    03:07
    Autor zatím jediné branky Jakub Světlík se pokoušel z podobné pozice prosadit podruhé, tentokráte ale zamířil do dobře blokujícího Mühlfaita.
     
    03:32
    Rána Prokopa Ferdana neprošla až k Lukáši Křížovi. Z velkého úhlu se o dorážku snažil Martin Šindělář, prostor mezi třetmi tyčemi ovšem netrefil.
     
    04:16
    Martin Mühlfait se vydal presovat hodně vysoko, jenže nedostalo se mu žádné podpory, Kořínek s Kárníkem si s forvardem poradili bez větších problémů.
     
    05:00
    Zpoza brány dostal parádní přihrávku na pravou stranu Jan Baudisch střelou z první ale těsně minul horní tyč Křížovy svatyně.
     
    06:26
    Po pravém mantinelu se chtěl probojovat do příležitosti Jakub Kolísko, jenže míček nechal za florbalkou, toho se posléze chopili Liberečtí.
     
    06:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    A už je to o dvě branky! Situaci tři na jednoho vyřešili Severočeši skvěle. Šoltys přihrál Dleskovi, ten ještě vylepšil pozici pro VOJTĚCHA HEJDUKA, jenž bez problémů trefil poloprázdnou branku. Asistence: Tomáš Dlesk.
    06:48 Vojtěch HEJDUK - 0:2
     
    07:32
    Velkou rychlost nabral středem hřiště Filip Langer. Jeho ránu dokázal Král pouze vyrazit, dorážka naštěstí pro něj skončila v boční síti.
     
    08:36
    Martin Pánek udělal to nejlepší, co v danou chvíli mohl. Ve složité situaci si dal tělo před balónek a počkal si na faul, který skutečně přišel. Provinil se Kárník.
     
    09:40
    Florbalisté Tatranu sice drží balónek ve své moci, jenže kombinace probíhá na jejich polovině. Liberec má době srovnanou defenzivu.
     
    10:09
    Po rychle rozehrané akci pálil velmi nebezpečně Adam Tlapák. Jan Král reagoval na křižnou tvrdou ránu na poslední chvíli, ještě stihl zasáhnout levou rukou.
     
    11:02
    Tatran právě vstřelil branku!
    Přichází snížení! Dalibor Švéda obdržel zpětnou nahrávku od spoluhráče a před branku přihrál FILIPU LANGEROVI. Rodák z Horoměřic propálil pozdě reagujícího gólmana mezi nohama. Asistence: Dalibor Švéda.
    11:02 Filip LANGER - 1:2
     
    12:49
    Jan Kolísko v plné rychlosti vypálil štiplavou střelu ze zápěstí. Král na ni ovšem dobře viděl, míček zpacifikoval.
     
    13:16
    A znovu liberecký gólman v akci. Nyní perfektně přečetl úmysl Pavla Sládečka, který se pokusil objet branku. Král mu balónek sebral přímo z pod hokejky.
     
    14:10
    Forvard Adam Tlapák sice dobře vystihl rozehrávku, jenže neporadil si úplně ideálně se zpracováním, čehož okamžitě využil Petr Kološ.
     
    15:34
    Jonáš Kreysa se dostal k míčku, jenže bylo to za přispění nedovoleného zároku, jehož se dopustil na Kopeckém.
     
    16:15
    Nechybělo mnoho, mohlo být vyrovnáno! Milan Meliš dobrých pár metrů táhl míček na florbalce. Nakonec vypálil na bližší tyč. Král po zákroku chvíli nevěděl, kde se balónek nachází, žádný z domácích útočníku toho však využít nedokázal.
    16:15 Meliš z dobré pozice neprostřelil Krále
     
    17:55
    Po razantní nahrávce z levé strany Petr Brautferger sice trefil balónek ze vzduchu, jenže takovým způsobem, že vyletěl vysoko do vzduchu a svatyni Liberce přeletěl.
     
    18:12
    Vojtěch Hejduk doplatil na nepodporu od spoluhráčů. Sám se ocitl proti dvojici protihráčů, ovšem poradil si na jedničku, když se nechal faulovat Janem Kolískem.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:16
    Domácí florbalisté utekli do přečíslení dva na jednoho. Martin Šindelář se rozhodl pro zakončení, v klíčové chvíli mu však balónek sjel z florbalky, Král tedy mohl zůstat klidný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku: Tatran – 14, Liberec – 6.
     
    Skončila první třetina zápasu mezi Střešovicemi a Libercem, která nám nabídla tři branky, přičemž ve vedení se překvapivě nachází tým ze severu Čech. Liberečtí se dostali do vedení hned ze své první střely, prosadil se Jakub Světlík. O šest minut později bylo v táboře FBC ještě veseleji, přečíslení zakončil gólem Vojtěch Hejduk. Tatranu se ve zbytku třetiny podařilo alespoň snížit, z předbrankového prostoru se nemýlil Filip Langer.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní buly ve druhé třetině vyhrál Martin Mühlfait. Postupný útok tedy mohou jako první vymýšlet florbalisté Střešovic.
     
    21:02
    Přihrávka o mantinel hostujícímu bekovi nevyšla. Pas vystihl Jakub Kolísko, jenž si naběhl až před gólmana, v tutovce ale mířil vysoko nad.
     
    21:49
    Tatran právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Jan Kolísko parádním pasem vybídl ke skórování MATĚJE HAVLASE, jemuž pouze stačilo nastavit florbalku a poslat míček z jednoduché pozice do sítě. Asistence: Jan Kolísko.
    21:49 Matěj HAVLAS - 2:2
     
    22:50
    Florbalisté domácího celku jsou na začátku druhé periody jasně aktivnějším týmem. Liberečtí se prakticky ještě nedostali přes půlku.
     
    23:39
    Rychlé přečíslení Tatranu tří proti dvěma vyřešil Filip Langer příliš dlouhou nahrávkou na Kreysu, který z velkého úhlu nedokázal trefit odkrytou svatyni.
     
    24:45
    Hra vysokou holí zastavila počínání Ondřeje Sádla. Útočník se už už chystal vystřelit, nakonec to však nestihl.
     
    25:14
    Po sérii odrazů před brankou Střešovic se k bekhendovému zakončení dostal Tomáš Dlesk, z bezprostřední blízkosti ovšem Kříže nepropálil.
     
    26:50
    Pavel Sládeček si postavil tělo před soupeře a vybojoval faul na svou osobu. Rozhodčí možná mohl ponechat výhodu, neboť obránce pokračoval ve hře.
     
    27:28
    Možná trochu zbrkle se Adam Tlapák rozhodl vystřelit. Mohl nahrávat na levou i pravou stranu, místo toho trefil prvního blokujícího soupeře.
     
    28:13
    Ze střední vzdálenosti prověřil pozornost brankáře Krále Filip Langer. Gólman dokázal udržet míček ve výstroji, Ondřej Sádlo proskočil brankovištěm bez výsledku.
     
    29:25
    Kličkoval, kličkoval, až se ukličkoval. Martinu Šindelářovi se zamotal balónek vlastním přičiněním mezi nohama, čehož využil Petr Kološ.
     
    30:05
    Vstoupili jsme do druhé poloviny střetnutí. Stav zápasu je vyrovnaný, Severočeši v průběhu utkání přišli o dvoubrankové vedení.
     
    31:11
    Po pěkné nahrávce se na středu hřiště s balónkem obtočil Radek Valeš, ze zápěstí ovšem zamířil kousek vedle levé tyčky.
     
    32:23
    Martin Šindelář dokonale zmátl brankáře. Naznačil nahrávku, na což Král reagoval a uvolnil místečko u bližší tyče, domácí útočník ale nedokázal trefit bránu, zamířil vedle!
     
    33:40
    Na dlouhou florbalku střílel z první Martin Mühlfait. Možná se mohl pokusit míček zpracovat a až pak vystřelit, brankář se přesouval poměrně pomalu.
     
    34:20
    Vysoký míček za obranu obdržel Petr Brautferger. Vystřelit už nedokázal, místo toho trefil do pravé rukavice Krále, jenž míček schoval před dotírajícím forvardem.
     
    35:07
    Radek Valeš vystihl rozehrávku obránce a z pravé strany postupoval sám na Kříže. Doběhl až k jeho těsné blízkosti, aby ho následně trefil do hrudi.
     
    36:30
    Jan Světlík byl blízko vedoucímu gólu, když na něj po nahrávce od spoluhráče zívala poloprázdná branka. Útočník mířil do prostoru k pravé tyči, avšak Lukáš Kříž se stihl bleskurychle přesunout a skvěle zasáhnout levou nohou! Zákrok oslavil zaťatou pěstí.
     
    36:49
    Po odpískání rozhodčího došlo k potyčce mezi Pavlem Sládečkem a Tomášem Dleskem. Arbitři po kratší poradě vyloučili obě horké hlavy.
     
    37:12
    Martin Šindelář je v posledních minutách hodně aktivní. Nyní vyvezl balónek z obrany do útoku, načež vzduchem nahrál Kreysovi, ten při snaze vypálit promáchl.
     
    38:14
    Tatran právě vstřelil branku!
    Obrat v utkání je na světě! Sádlo zpoza brány našel na levé straně volného MARTINA PÁNKA. Nahození obránce skončilo až za zády Krále, gólman měl zřejmě přes vlastního spoluhráče zakrytý výhled. Asistence: Ondřej Sádlo.
    38:14 Martin PÁNEK - 3:2
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:23
    Z úhli se gólmana Liberce snažil překvapit Petr Brautferger. Nepodařilo se, rána mu nesedla, Jan Král tentokráte vůbec zasahovat nemusel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka nabídla obrat ve skóre ve prospěch domácího Tatranu. Ten nejprve vyrovnal ve 22. minutě zásluhou Matěje Havlase, který zužitkoval parádního pasu Jana Kolíska. Třetí branku domácích posléze vsítil Martin Pánek, jehož nahození propadlo až za záda překvapeného Krále.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Třetí třetina je v plném proudu. Dokáže se Liberec zvednout a zabojuje o body nebo si Tatran dojde pro očekávané vítězství?
     
    41:11
    Tatran právě vstřelil branku!
    Domácí florbalisté se přibližují zisku tří bodů! Do střelecké listiny se zapsal také PETR BRAUTFERGER. Po pasu Langera prostřelil z pravé strany marně se natahujícího gólmana. Asistence: Filip Langer.
    41:11 Petr BRAUTFERGER - 4:2
     
    42:20
    Hosté se nenechali rozhodit inkasovaným gólem, okamžitě se snaží snížit zpátky na rozdíl jediné branky. Tomáš Dlesk se ze vzduchu netrefil do balónku ideálně.
     
    43:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí se nevzdávají! Ferdan našel před brankou volného JAKUBA KÁRNÍKA, obránce se trefil přesně k levé tyči! Asistence: Prokop Ferdan.
    43:39 Jakub KÁRNÍK - 4:3
     
    44:48
    Adam Tlapák ve středu hčitě obral o míček Bitmana a běžel sám na brankáře. Nakonec zvolil křižnou střelu, která se otřela o horní tyčku a skončila za Královou svatyní.
     
    45:57
    Do další slibné šance se po levé straně hnal Martin Pánek. K zakončení se už ale nedostal, neboť ho zezadu zahákoval Jan Baudisch.
     
    46:54
    Při vracení se do obrany Martin Šindelář omylem trefil florbalkou do hlavy Petra Kološe. Ten se svalil k zemi, po chvíli se ale zvedl. Rozhodčí nevylučují.
     
    47:25
    Další nedovolený zákrok v podání Jana Baudische. Forvard tentokrát před vlastní bránou povalil na zem Ondřeje Sádla, který následně zalehl balónek.
     
    48:12
    Filip Langer si z pravé strany naběhl více na střed, avšak svého druhého zásahu v zápase se nedočkal. Trefil jen blokujícího Kárníka.
     
    49:48
    Tatran teď obrou minutu kombinoval s balónkem na vlastní polovině. Je zřejmé, že cílem domácích je udržet vedení, Liberečtí budou muset vysunout presink.
     
    50:23
    Vůbec poprvé v utkání uvidíme přesilovou hru. Zahrají si ji Střešovice, vyloučen je za sekání Vojtěch Hejduk.
     
    51:09
    Tatran právě vstřelil branku!
    Početní převaha využita, Tatran znovu odskakuje na rozdíl dvou gólů! Na konci rychlé akce stála nahrávka Pánka na MILANA MELIŠE, útočník v těžké pozici dokázal florbalkou pod nohama dostat míček za bezmocného Krále. Asistence: Martin Pánek.
    51:09 Milan MELIŠ - 5:3
     
    52:27
    Tatran právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Křižnou ránu Meliše ještě gólman vyrazil, avšak přímo k JAKUBU KOLÍSKOVI, pro něhož už nebyl problém poslat balónek do odkryté svatyně. Asistence: Milan Meliš.
    52:27 Jakub KOLÍSKO - 6:3
     
    53:04
    Po trestuhodné ztrátě posledního obránce FBC Kárníka se domácí dostali do přečíslení dvou na jednoho. Akci zakončoval Jonáš Kreysa, bekhendovou střelu ovšem skvěle zastavil Král.
     
    54:39
    Tatran právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Menharta si poslední minuty vysloveně užívají. Po další ztrátě beka Sádlo nahrál MATĚJI HAVLASOVI, který střelou do prázdné branky zapsal druhý gól v utkání. Asistence: Ondřej Sádlo.
    54:39 Matěj HAVLAS - 7:3
     
    55:50
    Tatran právě vstřelil branku!
    Osmá trefa v síti Liberce! Před branku nahodil Kreysa, mimo dosah brankáře míček ztečoval JAKUB KOLÍSKO. I pro něj se jedná o druhý gól. Asistence: Jonáš Kreysa.
    55:50 Jakub KOLÍSKO - 8:3
     
    56:51
    Hosté se snaží alespoň korigovat, stále chodí do útoku ve velkém počtu. Z velkého úhlu se brankáře snažil překvapit Radek Valeš. Neuspěl.
     
    57:29
    Dnes podruhé jsme svědky vyloučení na obou stranách. Zatímco Radek Valeš se provinil sekáním, tak Milan Meliš dostává dvě minuty a k tomu osobní trest za nesportovní chování.
     
    58:11
    Filip Langer se za brankou soupeře povedenou stahovačkou zbavil soka. Posléze se snažil před brankou najít Tlapáka, toho si však pohlídal Kárník.
     
    58:25
    V závěru střetnutí si Severočeši zahrají první přesilovou hru. Za sekání je vyloučen Adam Tlapák.
     
    59:18
    Tatran právě vstřelil branku!
    Ani početní nevýhoda nezabránila Střešovicím ve vstřelení devátého gólu! Po pravém mantinelu se výborně uvolnil FILIP LANGER, jenž posléze bekhendem z jedné ruky přehodil ležícího Krále. Bez asistence.
    59:18 Filip LANGER - 9:3
     
    59:30
    Tatran právě vstřelil branku!
    Hattrick je na světě! FILIP LANGER skóruje podruhé během dvanácti vteřin, tentokráte se trefil k bližší tyče po nahrávce Pánka. Asistence: Martin Pánek.
    59:30 Filip LANGER - 10:3
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku: Tatran – 47, Liberec – 17.
     
    Nejlepší hráči: Tatran – Filip Langer, Liberec – Jakub Kárník.
     
    Máme za sebou utkání florbalové Superligy mezi Střešovicemi a Libercem, které se stalo jasnou záležitostí domácího týmu. Přitom tomu ze začátku nic nenasvědčovalo, v první třetině se dokonce Liberec dostal do dvoubrankového vedení. Pak ale Střešovice přeřadili na vyšší rychlostní stupeň. Postupně vstřelili čtyři góly, nerozhodil je ani snižující gól FBC a v poslední minutě díky dvěma zásahům dovršili desítku. Nejvíce se činil Filip Langer, jenž zaznamenal hattrick, k tomu přidal jednu asistenci. Svěřenci kouče Menharta si díky vítězství upevnili sedmou pozici, Liberec z devátého místa po dnešku ztrácí na Tatran šest bodů.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:37:01)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 12. Langer (Švéda), 22. Havlas (Ja. Kolísko), 39. Pánek (Sádlo), 42. Brautferger (Langer), 52. Meliš (Pánek), 53. Jak. Kolísko (Meliš), 55. Havlas (Sádlo), 56. Jak. Kolísko (Kreysa), 60. Langer, 60. Langer (Pánek) – 1. Světlík (Kárník), 7. Hejduk (Dlesk), 44. Kárník (Ferdan)


    PSN Tatran Střešovice: Kříž (Frühbauer, Kafka) – Mühlfait, Ja. Kolísko, Sládeček, Pánek – Tlapák, Kreysa, Sádlo – Jak. Kolísko, Langer, Havlas – Josef Novák, Meliš, Brautferger – Švéda, Šindelář.
    FBC Liberec: Král (Janota) – Klucho, Kárník, Bitman, Kološ, Böhm – Dlesk, Kopecký, Valeš – Leksa, Hejduk, Rozkovec – Čermák, Baudisch, Ferdan – Šoltys, Kořínek, Hrůza – Světlík.

    Rozhodca: Čížek, Laštovička

    Diváci: 103