Třinec – Mladá Boleslav 4:6 (kon.) | Kladno – Zlín 2:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:4 (po pr.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.) | Sparta Praha – Hradec Králové 2:3 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
HC Vítkovice Ridera
cz Streda 12.02.2020, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga (ČR) • 44. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:26 Dominik LAKATOŠ - 2:5
     
    58:26
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Je hotovo. Vítkovice si domů povezou tři body, definitivní podobu výsledku dává střelou do prázdné brány DOMINIK LAKATOŠ. Asistence: Roberts Bukarts, Ondřej Roman.
     
    53:27
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Luboš Horký – 2 min., sekání).
     
    53:27
    Snížení byl blízko Horký, který z levé strany kruhu vypálil a trefil tyčku vítkovické klece.
     
    50:47
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Alexandre Mallet – 2 min., držení).
     
    49:55
    Snížení měl na hokejce Stránský, který ale trefil padajícího Svobodu, který se tygřím skokem stačil přesunout na zadní tyč.
    44:18 Jan HRUŠKA - 2:4
     
    44:18
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak to je pro Kometu zlé. Do jednoduché akce za obranu se dostal Šišovský, našel úplně volného JANA HRUŠKU, který sám před brankou uklidil kotouč do sítě bezmocného Čiliaka. Bývalý brněnský centr se ani nijak zvlášť neradoval. Asistence: Peter Šišovský.
     
    43:30
    Ihned po buly měl tutovku Luboš Horký, který byl sám před bránou, ale zařízení minul o pár čísel.
    31:02 Nicolas WERBIK - 2:3
     
    31:02
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté jdou znovu do vedení. Vítkovice předvedly výborné střídání, vytvořily si plno šancí a Kometa těžko odolávala. Byla pod velkým tlakem a toho nakonec využil NICOLAS WERBIK, který prošel přes Gulašiho a přesnou střelou do šibenice překonal Čiliaka. Asistence: Robert Černý, Martin Dočekal.
     
    26:39
    Před komerční pauzou velká šance pro změnu na straně Vítkovic. Byl to Veselý, který uprchl od modré čáry Mlčákovi a slovenský brankář jeho záměr vystihl.
    25:24 Luboš HORKÝ - 2:2
     
    25:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým přetavil svůj tlak ve vyrovnávací branku. Byl u toho LUBOŠ HORKÝ, který vybojoval kotouč za bránou u mantinelu a poté se rychle procpal před bránu a rychlou svižnou střelou překonal přesunujícího se Svobodu. Pohotová akce brněnské čtvrté formace a jejího člena. Bez asistence.
     
    21:16
    Kometa vzápětí kontrovala. Kusko vybídl do obrovské šance Plekance, kterou střelou po ledě těsně minul vítkovickou bránu.
     
    20:37
    Lépe do třetiny vstoupila Ridera. Obránce Štencel si najel mezi kruhy a prudkou střelou těsně minul brněnskou svatyni. Následně chytá Čiliak puk Trška a raději přerušuje hru.
     
    16:10
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Peter Mueller – 2 min., hákování).
     
    15:37
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Ondřej Roman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:31
    Málem bylo vyrovnáno. Dvě tutovky v řadě měli domácí hokejisté. Nejprve napřáhl Rákos a poté dorážel z druhé vlny Plášek. Svoboda skvělými zákroky podržel svůj tým.
     
    13:33
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Ondřej Roman – 2 min., podrážení).
    13:01 Martin ZAŤOVIČ - 1:2
     
    13:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka je zhodnocena velmi rychle a Kometa se dostává zpět do zápasu. Od modré vystřelil obránce Němec, po zákroku Svobody pro změnu střílel Vincour a jeho pokus jemně tečoval do brány MARTIN ZAŤOVIČ. Je sníženo na 1:2. Asistence: Tomáš Vincour a Ondřej Němec.
     
    12:39
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Alexandre Mallet – 2 min., držení).
     
    07:49
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Bartejs – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    05:09
    Střídání v týmu HC Kometa Brno: ze hřiště odchází Karel Vejmelka, přichází Marek Čiliak.
    05:09 Ondřej ROMAN - 0:2
     
    05:09
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A dál se dějí věci. Opařená Kometa inkasuje v rychlém sledu druhou branu. ONDŘEJ ROMAN pronikal po pravé straně hřiště a střelou doprostřed brány překonal Vejmelku, který nereagoval úplně dobře a jeho pracovní šichta dnes skončila. Bez asistence.
    04:28 Jan SCHLEISS - 0:1
     
    04:28
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Je tu gól ve vlastním oslabení. Domácí však reklamují faul na brněnského hráče u mantinelu, který se nelíbí samozřejmě ani fanouškům. Nepískalo se a hrálo se dál. Díky tomu dostal prostor JAN SCHLEISS, který mířil sám na bránu a střelou pod víko překonal Vejmelku. Asistence: Lukáš Kovář.
     
    03:20
    Dobrá souhra a přesilovkový vzorec Komety. Před bránu dostal puk úplně volný Vincour, který z jasné pozice zamířil těsně vedle. Poté hosté vyhazují.
     
    02:53
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Jan Výtisk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    01:11
    Skóre se mohlo poprvé měnit. Plekanec nahodil kotouč na bránu a smolná teč Werbika atakovala pravou vítkovickou tyč. Posléze Ostravští opět vyhazují přes všechny čáry.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 14. Zaťovič (Vincour, O. Němec), 26. L. Horký – 5. Schleiss (L. Kovář), 6. O. Roman, 32. Werbik (R. Černý, Dočekal), 45. Hruška (Šišovský), 59. Lakatoš (Roberts Bukarts, O. Roman)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (6. Čiliak) – Mlčák, O. Němec (A), Pyrochta, Bartejs, Svozil, Gulaši, Baranka – Zaťovič (C), Š. Stránský, Mueller – Kusko, Plekanec (A), M. Erat – Vincour, Rákos, Kucsera – L. Horký, Střondala, Plášek ml..
    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, Trška, Rosandić, Dudas, Výtisk, R. Černý, L. Kovář – Dočekal, Werbik, T. Kubalík – Roberts Bukarts, O. Roman, Lakatoš – Šišovský, Hruška, Schleiss – Dej, R. Veselý, Mallet.

    Rozhodca: Hodek, Jeřábek – Frodl, Rožánek

    Diváci: 7102