Spal – Sassuolo 1:2 (kon.) | Brescia – Udinese 1:1 (kon.) | CFC Janov – Cagliari 1:0 (kon.)
Neapol – Lecce 2:3 (kon.) | Parma – Lazio 0:1 (kon.) | Inter – AC Miláno 4:2 (kon.)
koniec
SSC Neapol
2:3 (0:1)
US Lecce
cz Nedeľa 09.02.2020, 15:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Lozano měl na levé straně vápna velkou šanci, ale bodlem do rukou Vigorita odmítl srovnání.
     
    90+1
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Alessandro Deiola, přichází Nehuén Paz.
     
    90+1
    Pět minut má Neapol na srovnání!
    90. José María Callejón - 2:3
     
    90
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neapol se dostává na kontakt! A ještě bude zábava! Lucioni se hodně nešikovně vložil do dlouhého pasu protihráče. Kdyby to hry nezasáhl, tak by byl Callejón v ofsajdu... Místo toho nohou posunul balón za sebe právě pro JOSÉ MARIU CALLEJÓNA, ten se otočil a pod břevno snížil. Vigorito byl bez šance...
     
    85
    Žlutou kartu dostává Jacopo Petriccione (US Lecce).
     
    84
    Petriccioni našel Saponaru, ten si šel na levé straně pro faul, padl na zem a svůj cíl splnil. Navíc ještě k tomu vybojoval žlutou kartu pro Demmeho (Neapol) a opět se chvíli nehraje, což Lecce vyhovuje.
    82. Matteo MANCOSU - 1:3
     
    82
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Nakonec MATTEO MANCOSU kopl standardní situaci z levé strany a to tedy klobouk dolů jak! Pravačkou poslal balón přes čtyři hráče (nebo dokonce pět hráčů) soupeře ve zdi a balón se potom od přední tyče odrazil za Ospinu. Situace už je pro Neapol kritická.
     
    80
    Rui (Neapol) byl docela frustrovaný poté, co rozhodčí pustil zákrok při útoku domácích v ponechané výhodě a podrazil Lapadulu. Následně si prohlédl žlutou kartu.
     
    78
    Rozhodčí zaslouží pochvalu, když se rozhodl, že nebude tolerovat zdržování hostujícího brankáře Vigorita.
     
    76
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Hirving Lozano.
     
    74
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Filippo Falco, přichází Matteo Mancosu.
     
    73
    Když si asi někteří fanoušci Neapole mysleli, že se píská penalta, tak Milikův pád na pravé straně a hranici malého vápna mezi třemi hostujícími hráči posoudil rozhodčí jako nafilmovaný a polskému útočníkovi udělil žlutou kartu.
     
    71
    Antonín Barák měl na hlavě gól! Donatiho střelu z levé strany na zadní tyč pouze vyrazil Ospina. Rispoli vrátil balón do ohně zprava a Barák tlačil míč do levé poloviny brány, jenže fantastický Ospina rukama neudržel nejtěsnější možný rozdíl ve skóre!
     
    68
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Žan Majer, přichází Jacopo Petriccione.
     
    67
    Hezké bodlo Insigneho z levé strany na zadní tyč, balón ještě musel tečovat obránce a to opravdu nepomohlo Vigoritovi. Milik potom dorážel vedle brány.
     
    66
    Rispoli (Lecce) fauloval Insigneho z pravé strany a hraje pod hrozbou vyloučení.
     
    61
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Matteo Politano, přichází José María Callejón.
    61. Gianluca LAPADULA - 1:2
     
    61
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Lecce ničí Neapol svou efektivitou a podruhé vede. Falco kombinoval s dvěma hráči a potom levačkou odcentroval z pravé strany na hlavu GINALUCY LAPADULY, který zhruba z osy vápna zakončil přes bránícího Di Lorenza do levé části brány, ale skákající Ospina už na míč nedosáhl.
     
    57
    Mertensův roh šel nad hlavou vyskakujícího Koulibalyho a následný faul na Falca na půli je přesně to, co hosté potřebovali. Zielinski (Neapol) dokonce vyfasoval i žlutou kartu.
     
    56
    Byť Lecce mávalo rukama, co to šlo, tak sudí neviděli žádný ofsajd při pasu na Insigneho a ten byl v levé části šestnáctky naprosto sám před brankářem, kterého však nedokázal obstřelit na vzdálenější tyč. Tohle by ovšem měl Insigne dávat...
    48. Arkadiusz MILIK - 1:1
     
    48
    Neapol právě vstřelila branku!
    ARKADIUSZ MILIK si může hluboce oddychnout! Insignemu se rozeběhl na levé straně vápna Mertens a ten poslal balón na zadní tyč, kde ARKADIUSZ MILIK zakončil proti naprosto prázdné brance směrem do bližší šibenice. Balón se odrazil od břevna za čáru. Nicméně od toho, aby Milik tohle spálil, tak nebylo úplně daleko.
     
    46
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Stanislav Lobotka, přichází Dries Mertens.
     
    37
    Hráči Neapole jsou vzteklí po odpískání Koulibalyho (Neapol) faulu na nohu na Lucioniho. Nicméně tady trefil stoper domácích nohu protihráče a ten výrok rozhodčího byl správný.
     
    35
    Obrana Lecce zaspala! Insigne byl úplně volný na pravé straně vápna při pasu Politana, sice přehodil brankáře, ale balón se zastavil o bližší tyč.
    29. Gianluca LAPADULA - 0:1
     
    29
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Tak to je pohroma pro Neapol! Saponara sklepl balón z levé strany pod sebe mezi dvěma obránci. Následnou střelu Falca z velkého vápna na vzdálenější tyč vyrazil Ospina rukama a GIANLUCA LAPADULA nataženou nohou dorážel do prázdné branky. Tomu přihlíželi chybující Koulibaly a Demme! 0:1!

    Lecce skóruje ze své první střely na branku v tomto zápase.
     
    14
    Neapol trošku zpomalila hru. Byť se soupeř stihl vrátit za balón, tak vůbec nepokryl Milika u bližší tyče a ten prodlužoval centr z levé strany hlavou o trávník těsně vedle vzdálenější konstrukce.
     
    10
    U Di Lorenziho začalo přenesení hry na levou stranu a potom si při centru zaběhl Milik za Rossettiniho na hranici malého vápna, hlavičkoval však z výskoku nad branku.

    Vít Muzikář

    Góly: 48. Milik (D. Mertens), 90. Callejón – 29. Lapadula, 61. Lapadula (Falco), 82. Mancosu

    Karty:   37. Koulibaly (NEA), 57. P. Zieliński (NEA), 73. Milik (NEA), 80. Rui (NEA), 84. Demme (NEA) – 66. Rispoli (LCC), 78. Vigorito (LCC), 85. Petriccione (LCC)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:10. Střely mimo: 10:3. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:10.
    SSC Neapol: Ospina – Demme, Koulibaly, Di Lorenzo, Rui – Nikola Maksimović, Lobotka (46. D. Mertens), P. Zieliński – Politano (61. Callejón), Milik, L. Insigne (C) (76. Lozano).
    Náhradníci: Karnezis, Meret – Lozano, Allan, F. Llorente, Callejón, D. Mertens, Manolas, Luperto, Hysaj, Ruiz.

    US Lecce: Vigorito – Rispoli, Lucioni (C), Rossettini, Donati – Majer (68. Petriccione), Deiola (90+1. Paz), Barák – Saponara – Falco (74. Mancosu), Lapadula.
    Náhradníci: Chironi, R. Sava – Calderoni, Dell'Orco, Monterisi, Paz, Šachov, Maselli, Vera, Rimoli, Mancosu, Petriccione.

    Rozhodca: Giua – Galetto, Rocca