Toronto – Anaheim 5:4 (po pr.) | NY Rangers – Buffalo 2:3 (kon.) | Columbus – Detroit 2:0 (kon.)
Dallas – Minnesota 2:3 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 5:2 (kon.) | Boston – Arizona 4:2 (kon.)
koniec po predl.
Toronto Maple Leafs
5:4 (1:1, 2:0, 1:3 - 1:0)
Anaheim Ducks
cz Sobota 08.02.2020, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    64:53 John TAVARES - 5:4
     
    64:53
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost na ledě i v hledišti! Hráči Toronta totiž nakonec přeci jen berou kýžené dva body, když o svém vítězství rozhodli 7 sekund před koncem prodloužení. Mitchell Marner poslal před branku střílenou přihrávku a puk pohotově tečoval za záda Millera kapitán Maple Leafs JOHN TAVARES – 5:4. Asistence: Mitchell Marner a Auston Matthews.
     
    64:46
    Auston Matthews z levé strany těsně míjí branku!
     
    63:56
    Marnera podrazil Rickard Rakell. Domácí dohrají prodloužení v početní výhodě!
     
    60:40
    Před Millerem byl zcela sám John Tavares! Brankář Ducks si ale se zakončením na bližší tyčku poradil, vyrazil puk lapačkou.
     
    59:59
    Hostům zachránil minimálně bod brankář Ryan Miller, který dokázal vyrazit dělovku Jakea Muzzina z mezikruží!
    59:04 Derek GRANT - 4:4
     
    59:04
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají 56 sekund před koncem třetí třetiny! Od modré nahodil puk na branku Cam Fowler. Hrací předmět propadl Campbellovi mezi betony a Justin Holl, ve snaze zachránit situaci, ho ještě bruslí přikopl do vlastní branky. Za autora gólu je označen DEREK GRANT, který do něj zřejmě ještě u betonů Campbella ťukl. Asistence: Cam Fowler a Ryan Getzlaf.
     
    58:43
    Hosté to zkoušejí bez brankáře!
    56:33 Jason SPEZZA - 4:3
     
    56:33
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto vytáhl z problému JASON SPEZZA! Zkušený útočník se dostal k puku na pravém křídle. Naznačil střelu příklepem, ale ještě si potáhl kotouč do strany a z velmi ostrého úhlu zavěsil nad lapačku Ryana Millera. Tohle lépe trefit nešlo! Asistence: Kasperi Kapanen.
     
    55:43
    Od modré čáry vypálil Josh Manson a puk jen těsně minul domácí svatyni! Kačeři byli blízko totálnímu obratu.
    52:47 Adam HENRIQUE - 3:3
     
    52:47
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté v přesilovce srovnávají! Campbell ještě vyrážečkou stačil zareagovat na střelu Ondřeje Kašeho, ovšem vyražený puk dokázal ze vzduchu trefit ADAM HENRIQUE tak šikovně, že našel mezírku mezi tyčkou a tělem domácího gólmana – 3:3. Asistence: Ondřej Kaše a Troy Terry.
     
    51:30
    Kyle Clifford se přetahoval s Michaelem Del Zottem. Vyloučen za držení je nakonec jen útočník Maple Leafs.
    48:34 Max JONES - 3:2
     
    48:34
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácím se přesilovka vůbec nepovedla. Navrch v ní navíc inkasovali! Carter Rowney vypíchl ve středním pásmu puk Johnssonovi a posunul ho na rozjetého MAXE JONESE, který se dostal do samostatného úniku. Zvolil krátkou bekhendovou kličku, po níž poslal kotouč nad lapačku brankáře Campbella – 3:2. Asistence: Carter Rowney.
     
    46:51
    Za podražení je vyloučen hostující Nick Ritchie. Toronto bude hrát přesilovku.
     
    46:33
    Pierre Engvall ukradl puk Mansonovi a uháněl sám na branku Anaheimu. Ryan Miller ho vychytal a roztažen na ledě dokázal pokrýt i dorážku Dmytra Timashova!
     
    44:09
    Auston Matthews dostal přihrávku za obranu a z levé strany najížděl proti brance Anaheimu. Mířil k bližší tyčce, ovšem jeho střela byla až příliš přesná. Puk totiž zazvonil o brankovou konstrukci!
     
    38:41
    Po další chybě domácích se řítil z pravé strany proti Campbellovi Jakob Silfverberg. Branku ale minul! Teď si Leafs docela koledují.
     
    38:27
    Domácí selhali při rozehrávce! Getzlaf získal u mantinelu puk a předal ho Nickovi Ritchiemu, který byl už ve velké příležitosti. Z mezikruží ale neprostřelil Campbella, který střelu mířící nad jeho levý beton dokázal pokrýt!
     
    33:39
    Ryan Getzlaf osekával brankáře Campbella a to domácí nemohli jen tak přejít. Do hostujícího kapitána se pustil Kyle Clifford a oba hráči si posedí na trestné lavici za hrubost.
    33:18 Auston MATTHEWS - 3:1
     
    33:18
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté přišli ve středním pásmu o puk a Toronto zrovna mělo na ledě své elitní útočníky, kteří to nemilosrdně potrestali! Kotouč putoval bleskurychle po ose Matthews – Marner – Tavares a opět AUSTON MATTHEWS, který z pravého kruhu pálil do odkryté poloviny branky. Miller se nemohl stačit přesunout včas – 3:1 Asistence: John Tavares a Mitchell Marner.
     
    30:40
    Marner ve vlastním oslabení projel až před Millera. Ještě se snažil nahrávat před odkrytou branku Zachovi Hymanovi, kterého ale na poslední chvíli odstavil obránce Fowler!
     
    30:31
    Dvě minuty za hákování dostává John Tavares. Přesilovka pro Ducks.
     
    29:41
    Velký nápor Maple Leafs! Po Matthewsově ráně dorážel Marner, ale Miller vše pochytal. O chvíli později pak Auston Matthews před brankou šikovně tečoval kotouč, ovšem gólman Anaheimu si připsal další výborný zákrok!
     
    28:55
    Velká šance Mitchella Marnera, který se před brankou uvolnil, puk ale nezasunul za záda Ryana Millera!
    23:38 John TAVARES - 2:1
     
    23:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí přesilovku využívají a strhávají tak vedení na svou stranu! Za brankou dobře pracovali Zach Hyman a Auston Matthews. Puk se jejich zásluhou odrazil na pravý kruh, kde byl JOHN TAVARES, který střelou k tyčce nedal Millerovi šanci na zákrok – 2:1. Asistence: Auston Matthews a Zach Hyman.
     
    22:08
    Josh Manson přesekl hůl Matthewsovi a je poslán na trestnou lavici. Očekávali bychom trest za sekání, ale podle sudích se hostující obránce dopustil nedovoleného bránění.
     
    18:36
    První přesilovka pro Kačery! Za držení je vyloučen Dmytro Timashov.
     
    18:23
    Dobře to udělal Kasperi Kapanen, jenž poslal před branku nabídku, do které dokázal vložit hokejku najíždějící Frédérik Gauthier. Ryan Miller však Ducks podržel!
     
    15:54
    Derek Grant vyhodil puk z vlastní obranné třetiny až nad plexisklo za domácí brankou! To znamená dvouminutový trest za zdržování hry. Toronto bude hrát dvojnásobnou přesilovku!
     
    15:36
    Max Jones zasáhl hokejkou do tváře Tysona Barrieho. Hostující hráč tak dostává trest za vysokou hůl.
     
    12:07
    Málem jsme viděli kuriózní gól! Puk se od zadního mantinelu odrazil do Millerova brankoviště a moc nescházelo, aby si ho hostující brankář kopl do vlastní branky!
    10:36 Nicolas DESLAURIERS - 1:1
     
    10:36
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté ze svého delšího pobytu v útočném pásmu vytěžili vyrovnání! Cam Fowler narýsoval výborný křížný pas na pravý kruh, kam si odbruslil od svého strážce NICOLAS DESLAURIERS, který z první prostřelil přesouvajícího se Campbella – 1:1. Asistence: Cam Fowler a Adam Henrique.
    04:36 Andreas JOHNSSON - 1:0
     
    04:36
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Elitní formace Leafs předvedla parádní akci! Matthews nahrál mezi kruhy Marnerovi, který místo střely ještě poslal puk doprava na ANDREASE JOHNSSONA a ten pálil z první do odkryté branky. Miller se natahoval marně. Asistence: Mitchell Marner a Auston Matthews.
     
    02:25
    Kačeři mohli jít do vedení! Troy Terry orazítkoval tyčku Campbellovy svatyně.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 5. A. Johnsson (Marner, Matthews), 24. Tavares (Matthews, Hyman), 34. Matthews (Tavares, Marner), 57. Spezza (Kapanen), 65. Tavares (Marner, Matthews) – 11. Deslauriers (Fowler, Henrique), 49. Jones (Rowney), 53. Henrique (O. Kaše, Terry), 60. D. Grant (Fowler, Getzlaf)


    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Hutchinson) – Barrie, Dermott, Holl, Muzzin, Liljegren, Sandin – Marner (A), Matthews (A), A. Johnsson – Hyman, Tavares (C), Kerfoot – Kapanen, Spezza, Clifford – Timashov, F. Gauthier, Engvall.
    Anaheim Ducks: R. Miller (Gibson) – Gudbranson, H. Lindholm, Manson (A), Fowler, Ja. Larsson, Del Zotto – Silfverberg (A), Getzlaf (C), Rakell – O. Kaše, Steel, Jones – Terry, Henrique, N. Ritchie – Rowney, D. Grant, Deslauriers.

    Rozhodca: Skilliter, Lee – Smith, Tobias

    Diváci: 19 077