Inter – Cagliari 1:1 (kon.) | Parma – Udinese 2:0 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 0:0 (kon.)
AS Rím – Lazio 1:1 (kon.) | Neapol – Juventus 2:1 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
0:0 (0:0)
U.S. Sassuolo Calcio
cz Nedeľa 26.01.2020, 15:00 • Stadio Luigi Ferraris, Janov (ITA) • Talianska Seria A • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne. Italská Serie A má dnes na programu celkem šest utkání 21. kola. My se v tomto textovém přenosu podrobněji zaměříme na zápas mezi týmy UD Sampdoria a US Sassuolo Calcio. Duel dvou sousedů ze spodních pater tabulky bude mít velmi mírného favorita v domácím celku.
     
    Sampdoria nasbírala ve dvaceti zápasech pouhých 19 bodů, což jí aktuálně stačí na 16. místo. Klub z Janova, resp. jeho fotbalisté, se budou chtít v domácím utkání revanšovat za debakl, který utrpěli na hřišti Lazia v posledním kole (1:5). Nejlepším střelcem týmu je s pěti letošními zásahy Fabio Quagliarella. Zkušený šestatřicetiletý útočník má ale momentálně zdravotní problémy a nad jeho startem tak visí otazník. V již vzpomínaném duelu s Laziem byl přítomen na lavičce, do hry ale nezasáhl.
     
    Sassuolo má na kontě o tři body více než jeho nedělní soupeř, v tabulce se ovšem nachází bezprostředně před Sampdorií na patnácté pozici. Může za to mimo jiné výhra z minulého kola, kdy Sassuolo porazilo před vlastními příznivci 2:1 turínský FC. Nejlepším kanonýrem je devítigólový Domenico Berardi. Jen o gól méně než pětadvacetiletý útočník nastřílel další italský forvard Francesco Caputo. Sassuolo je sice patnácté, dává ale hodně branek. Skóre 32:35 nicméně vypovídá rovněž o tom, že dost gólů i inkasuje.
     
    Vzájemná utkání obou týmů jsou v poslední době ve znamení brankových hodů. Na podzim se doma radovalo Sassuolo z vítězství 4:1. Loni v březnu se pak zrodila venkovní výhra Sampdorie, a to dokonce v poměru 5:3.
     
    Úvodní sestavy:

    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, Tonelli, Colley, Augello – Linetty, Thorsby, Ekdal, G. Ramírez – Gabbiadini, Quagliarella.
    Náhradníci: Falcone, Seculin – É. Barreto, Bertolacci, Bonazzoli, Caprari, Jankto, Léris, Maroni, Murru, Regini, Vieira.

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Toljan, Romagna, Peluso, Kiriakopoulos – Locatelli, Obiang – D. Berardi, Traorè, Boga – Caputo.
    Náhradníci: Pegolo, Turati – Bourabia, Defrel, Djuričić, Magnanelli, Müldür, Rogério, Piccinini, Raspadori, Marlon.

    Rozhodčí: Piccinini M. (Ita).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí hrají v modrých dresech, hosté v zeleno-černé kombinaci.
     
    3
    Od začátku zápasu drží míč na kopačkách Sassuolo, které kombinuje pomocí krátkých přihrávek. Celek z Janova vyčkává, co se bude dít.
     
    5
    Sampdoria z ničeho nic poprvé zahrozila. Z levé strany přišel přízemní centr do velkého vápna, který proskákal až ke Quagliarellovi. Domácí útočník ale mířil z první jen doprostřed branky.
     
    6
    Na druhé straně kopalo Saasuolo svůj první roh. Po přetaženém centru z pravé strany hlavičkoval Kiriakopoulos vysoko nad břevno.
     
    7
    Obiang fauloval poblíž středového kruhu. Rozehrávat bude Sampdoria.
     
    8
    Domácí celek ze standardní situace nic nevytěžil. Nyní jsou to již opět hosté, kdo kombinuje s balonem a vymýšlí další útočnou akci.
     
    9
    Z levé strany posílal před branku prudkou přízemní přihrávku Karol Linetty, obrana Sassuola ale odkopla míč k autové čáře, kde se ho opět zmocňují domácí.
     
    10
    Podobná situace i na druhé straně hřiště. Zde přihrával po zemi na malé vápno Giorgos Kiriakopoulos, míč ale odkopl jeden z beků do zámezí.
     
    11
    Po prudkém centru z levé strany se dral do zakončení Francesco Caputo, k zakončení mu ale nějaký ten krok scházel.
     
    13
    Snahu Sampdorie přerušuje hvizd rozhodčího, který spatřil útočný faul na Bogu.
     
    15
    Fotbalisté Sassuola delší dobu kombinovali okolo domácí šestnáctky, balon se jim ale do ní procedit nepodařilo. Hned dvakrát to zkoušel Hamed Traorè, obrana Sampdorie ale zatím pracuje na jedničku.
     
    16
    Další snaha o útočnou kombinaci zeleno-černých končí balonem v zámezí a rozehrávkou Audera. Nepřesnou přihrávkou se prezentoval Domenico Berardi.
     
    17
    Gastón Ramírez si ve snaze obejít protihráče vypomohl nedovoleným zákrokem, což hlavnímu sudímu neuniklo.
     
    19
    Sassuolo má možnost ohrozit branku. Bogův centr odvrátil na rohový kop Lorenzo Tonelli.
     
    20
    Další Bogův vzdušný pas, jenž byl vyslán od levého rohového praporku, doplachtil přímou drahou do rukavic brankáře Emila Audera.
     
    21
    Sampdoria vedla rychlý protiútok, po kterém se ke zblokované střele z levé strany velkého čtverce dostal Fabio Quagliarella. Následně ještě centroval na zadní tyč Karol Linetty, balon byl ale odvrácen na roh.
     
    22
    Domácí musí s jeho rozehrávkou počkat. Nějaký zdravotní problém má Gastón Ramírez, a tak se aktuálně nehraje.
     
    23
    Po dobré minutě hra pokračuje. Pro přetažený centr z pravé strany si doběhl Manuel Locatelli, jenž vyváží míč do středu hřiště.
     
    25
    A pozor, tohle je obrovská komplikace pro Sassuolo! Federico Peluso poslal kousíček před hranicí velkého vápna k zemi Manola Gabbiadiniho a vidí už ve 25. minutě utkání červenou kartu!
    25. Červená karta
     
    26
    Další trest může přijít záhy, neboť má Sampdoria k dispozici standardku z hodně nebezpečné pozice. Andrea Consigli už si staví zeď.
     
    27
    Balonu se ujal sám faulovaný Manolo Gabbiadini, trefil ale právě jen hlouček těl před sebou, takže gólman Sassuola vůbec zasahovat nemusel.
     
    28
    Albin Ekdal sundal na polovině hřiště skluzem Caputa a rozhodčí opět sahá do kapsičky. Karta je tentokrát žluté barvy.
     
    29
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Hamed Traorè, přichází Rogério.
     
    31
    Je za námi půlhodina utkání a na první vážnější možnost stále čekáme. Jediný větší vzruch zatím plynul pouze z vyloučení Pelusa. Uvidíme, jak s touto dlouhou přesilovkou Sampdoria naloží.
     
    32
    Po nedovoleném zákroku Pedra Obianga rozehrávali domácí. Zakrátko byl ovšem pískán faul na druhé straně.
     
    34
    Sampdoria roztáhla hru do stran, aby vzápětí domácí poslali do vápna centrovaný balon. Ten ale z prostoru přední tyče uklidil jeden z hostů do bezpečí.
     
    36
    Zdá se, že vyloučení zápasu spíše uškodilo. Otěže hry převzali domácí, ti jsou ale zatím směrem dopředu bezzubí, a tak fotbal víceméně nudí.
     
    37
    Hosté sbírají doteky s míčem pomocí přihrávek na vlastní polovině. Sampdoria se s napadáním zrovna dvakrát nepřetrhne.
     
    38
    Manuel Locatelli zažehnul tryskové motory a nasadil k sólovému průniku takřka přes celé hřiště, který byl utnut až na hranici domácí šestnáctky.
     
    40
    Nyní již hrají s balonem modří, Sampdoria ale stále ne a ne nalézt cestičku před Consigliho svatyni.
     
    41
    Sassuolo získalo autové vhazování poblíž domácího rohového praporku.
     
    42
    Domenico Berardi si z pravého kraje hřiště navedl míč na střed, jeho následná odvážná střela ze střední vzdálenosti ale prosvištěla dva metry vedle pravé tyčky.
     
    44
    Po hostující ztrátě míče se Sampdoria dostala k centru z pravé strany, ten byl ale nepřesný. Zajímavých momentů je zatím jako šafránu.
     
    45
    Střílený centr doplachtil do rukavic brankáře Consigliho. Tohle byl pro zkušeného dvaatřicetiletého Itala snadný zákrok.
     
    45+1
    Úvodní dějství bude nastaveno o dvě minuty.
     
    45+1
    Sampdoria kopala další roh, i tohoto centru se však na přední tyči zmocnili hosté.
     
    45+2
    Další útočná akce celku z Janova končí hvizdem rozhodčího. V ofsajdovém postavení se zapomněl gambijský obránce Omar Colley.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Zatímco předchozí dva vzájemné duely Sampdorie a Sassuola nabídly dohromady třináct branek, úvodní poločas dnešního duelu nenaservíroval kromě vyloučení Pelusa zhola nic. Domácí po něm drželi míč více na kopačkách, cestu před Consigliho klec ale hledají marně. Oba týmy navíc trápí celá řada nepřesností, a tak svítí v poločasové pauze na ukazateli skóre dvě nuly.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhou půli načal bleskový faul Mortena Thorsbyho. Norský záložník se verdiktu sudího hodně diví.
     
    47
    Sampdoria se snažila nadvakrát procedit balon do hostující šestnáctky, ani jednou se jí to ale nepovedlo.
     
    48
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu a dění na trávníku má spád. Vše ale ztroskotává na nepřesné předfinální fázi.
     
    49
    Francesco Caputo vyrazil proti přesile a došel si zkušeně pro faul. Omar Colley za něj navíc vidí i žlutou kartu a chytá se za hlavu.
     
    50
    Gastón Ramírez se ve vzdušném souboji uvnitř velkého čtverce provinil útočným faulem. Akce Sampdorie tak končí.
     
    52
    Karol Linetty nasadil na levé straně velkého vápna kličku Bogovi a přihrával z brankové čáry, míč byl ale sražen na roh.
     
    53
    Sassuolo se po něm dostalo do rychlého protiútoku. Jeremie Boga střílel na jeho konci po přihrávce z pravé strany do levé tyče Auderovy brány!
    53. Boga pálil do tyče!
     
    54
    Hra se rychle vrátila před branku oslabeného Sassuola. To bude muset bránit další rohový kop.
     
    55
    Ani tentokrát však s tímto úkolem neměli zeleno-černí větší problém.
     
    56
    Manolo Gabbiadini pálil z levé části velkého vápna, rovněž jeho pokus byl však sražen na rohový kop.
     
    57
    Sampdoria dnes ale není ze standardek vůbec nebezpečná. Domácí mají při převaze jednoho muže v poli tlak, ten se ale zatím míjí účinkem.
     
    59
    Teď už se ale Janov propracoval k zajímavé možnosti na otevření skóre! Fabio Quagliarella si zpracoval na středu vápna centr z levé strany na prsou a poté vypálil z voleje levačkou. Jeho dělovka minula jen o kousek levý horní růžek hostující brány!
    59. Zajímavý volej Quagliarelly.
     
    60
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Gastón Ramírez, přichází Gianluca Caprari.
     
    62
    Manuel Locatelli se odhodlal k tvrdé střele, která zamířila nad Auderovu branku. Dal tím domácím jasný signál, že musí myslet i na zadní vrátka.
     
    63
    Na druhé straně zkoušel štěstí ranou z velké dálky Lorenzo Tonelli, zakončení mu ale vůbec nevyšlo.
     
    65
    Andrea Consigli vyslal dobře načasovaným výkopem do úniku Francesca Caputa! Jeho přízemní střelu z levé strany vápna vyrazil Emil Audero na rohový kop.
     
    66
    Ten rozehrál Jeremie Boga, stav se ale nemění ani v tomto případě. Po gólových hodech z posledních vzájemných zápasů je dnešní měření sil ve znamení půstu.
     
    68
    Andrea Consigli teď hmátl do trajektorie kratšího centru a odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    69
    Bartosz Bereszyński zatáhl za záchrannou brzdu a utnul průnik hbitého Bogy nedovoleným zákrokem. Vinou žluté karty si v příštím kole nezahraje.
     
    70
    Karol Linetty si gestem řekl o dlouhý centr na zadní tyč, po němž hlavičkoval z velkého úhlu. Andrea Consigli balon nadvakrát zkrotil, při zákroku se ale zranil.
     
    71
    Uvidíme, zda nepůjde o něco vážného. Hostující brankář je momentálně v péči lékařů.
     
    72
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Bartosz Bereszyński, přichází Ronaldo Vieira.
     
    72
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Lorenzo Tonelli, přichází Vasco Regini.
     
    73
    Hra pokračuje, a to i s Consiglim v hostujícím brankovišti.
     
    74
    Zatímco domácí již mají kompletně vystřídáno, hosté budou mít v závěru zápasu možnost rozkouskovat hru ještě dvěma změnami v sestavě.
     
    75
    Domácí se hnali do zajímavé akce tři na tři, tu ale zazdili špatnou přihrávkou na levou stranu, po níž přišla jen zblokovaná střela. K odraženému míči se dostal na pravém okraji hrací plochy Karol Linetty, jenž odcentroval do vápna na Fabia Quagliarellu. Ten zkoušel takové polonůžky, šmikl ale daleko vedle branky.
     
    77
    Domácí pokus o centr z pravé strany končí blokem a následným autovým vhazováním.
     
    78
    Po kratším centru z levé strany hlavičkoval z dobré pozice nad branku Fabio Quagliarella. Míče se dotkl ještě někdo z hostů, a tak se bude kopat roh.
     
    79
    K odraženému míči se dostal ze druhé vlny nabíhající Karol Linetty, nikým nehlídaný polský záložník ale umístil svou bombu metr vedle pravé tyčky.
     
    79
    Případný gól by ale stejně neplatil. Manolo Gabbiadini se v pokutovém území až příliš ochotně poroučel k zemi, za což viděl od italského sudího žluté napomenutí.
     
    81
    Sampdoria utahuje šrouby, její tlak roste každou minutou. Tentokrát pálil z hranice šestnáctky Fabio Quagliarella, domácí kapitán ale netrefil balon ideálně, a tak je z toho pokus, jenž letěl vysoko nad horní tyč.
     
    83
    A další střela Sampdorie z hranice pokutového území. Míč si navedl na pravačku Gianluca Caprari, jeho technické zakončení na zadní tyč se ale neujalo. Andrea Consigli zasahovat nemusel.
     
    84
    Manolo Gabbiadini obdržel přízemní přihrávku na střed hřiště, jeho dělovku ale přizvedl jeden z hostů skluzem nad branku, a tak se bude kopat roh.
    84. Gabbiadiniho pumelice byla přizvednuta na roh.
     
    85
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Francesco Caputo, přichází Mert Müldür.
     
    86
    Andrea Consigli natahuje své odkopy od branky, co se dá. Hlasitě si tím koleduje o žlutou kartu.
     
    88
    Po další zblokované střele vyvážejí fotbalisté Sassuola míč daleko od své branky. Domácím rychle utíká čas.
     
    89
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Domenico Berardi, přichází Filip Djuričić.
     
    90
    Čekáme na údaj o nastaveném čase. Pokud bych si měl tipnout, budou to více než tři minuty.
     
    90+1
    Je to tak. Hlavní rozhodčí Marco Piccinini nastaví druhou polovinu zápasu o čtyři minuty.
     
    90+2
    Sassuolo odvrátilo bez větších problémů centr z pravé strany hřiště a dostává balon daleko na domácí polovinu.
     
    90+2
    A další centrovaný balon, který hosté prodloužili na autové vhazování. Sampdoria má na vítězný gól už jen dvě minuty.
     
    90+3
    Rogério utrousil nějakou nejapnou poznámku směrem k sudímu a je za ni potrestán žlutou kartou.
     
    90+3
    Končí třetí nastavení minuta a s míčem se momentálně hraje poblíž středového kruhu, což o poznání více vyhovuje Sassuolu.
     
    90+4
    Do hostující šestnáctky létá jeden balon za druhým, fotbalisté Sassuola ale s vypětím posledních sil všechny pokusy domácích blokují. Po jednom ze skluzů si Sampdoria dokonce žádala penaltu, ta se ale nepíská!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Sampdoria vs. Sassuolo – zápas, který před svým začátkem sliboval ofenzivní podívanou plnou branek. Alespoň tomu nasvědčovala dvě poslední měření sil, která nabídla dohromady třináct přesných tref. Opak však byl v neděli pravdou. Domácí hráli po červené kartě Pelusa už od 25. minuty proti deseti, šance si ale začali vypracovávat až po změně stran. To si Sampdoria vytvářela místy až drtivý tlak, který gradoval v samotném závěru střetnutí. Žádný z pokusů hráčů v modrých dresech se ale neujal, koncovka byla nepřesná. A tak měli největší možnost utkání paradoxně hosté, když ojedinělou akci Sassuola završil aktivní Boga střelou do levé tyče.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 10:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:8.
     
    Oba celky tak zůstaly na svých pozicích – Sassuolo je patnácté, Sampdoria hned za ním.
     
    V příštím kole bude Sampdoria hostit na domácím stadionu třináctou Neapol. Sassuolo se pokusí obrat před svými fanoušky o body čtvrtý AS Řím.
     
    Z tohoto duelu je to vše. Děkujeme vám za pozornost a přejeme krásný zbytek víkendu. Na viděnou. (17:05:06)

    Filip Lefenda

    Góly:

    Karty:   28. Ekdal (SMD), 49. Colley (SMD), 69. Bereszyński (SMD), 79. Gabbiadini (SMD) – 90+3. Rogério (SAS)   25. Peluso (SAS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 10:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:8.
    Sampdoria Janov: Audero – Bereszyński (72. Vieira), Tonelli (72. Regini), Colley, Augello – Linetty, Thorsby, Ekdal, G. Ramírez (60. Caprari) – Gabbiadini, Quagliarella.
    Náhradníci: Falcone, Seculin – É. Barreto, Bertolacci, Bonazzoli, Caprari, Jankto, Léris, Maroni, Murru, Regini, Vieira.

    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Toljan, Romagna, Peluso, Kiriakopoulos – Locatelli, Obiang – D. Berardi (89. Djuričić), Traorè (29. Rogério), Boga – Caputo (85. Müldür).
    Náhradníci: Pegolo, Turati – Bourabia, Defrel, Djuričić, Magnanelli, Müldür, Rogério, Piccinini, Raspadori, Marlon.

    Rozhodca: Piccinini M. (Ita)