Ebro – Leganés 0:1 (kon.) | Mirandés – Vigo 2:1 (po pr.) | Leonesa – Atlético Madrid 2:1 (po pr.)
Rayo Vallecano – Real Betis 2:2 (4:2 po pen.) | Badajoz – Eibar 3:1 (kon.)
koniec
CD Ebro
0:1 (0:1)
CD Leganés
cz Štvrtok 23.01.2020, 19:00 • Estadio Pedro Sancho (Zaragoza) • Španielsky pohár • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Španělský pohár má na programu další zápasy a my budeme sledovat duel Ebro – Leganes. Favoritem je hostující celek, ale uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.
     
    CD Ebro je tým z nižší soutěže, konkrétně z Segunda Division B. V této soutěži si ale nevede zrovna nejlépe, protože po jednadvaceti kolech má na svém kontě 25 bodů a nachází se na dvanácté pozici. V poháru domácí celek zatím odehrál dva zápasy. Porazil 3:2 tým Langreo a poté udolal 1:0 Ponferradina.
     
    CD Leganésje samozřejmě celek z nejvyšší španělské soutěže, takže je v tomto utkání favoritem. V LaLize se ale Leganés hodně trápí, protože zatím získalo ve dvaceti zápasech pouze 14 bodů a nachází se na předposledním sestupovém místě, tak uvidíme, jak k tomu hosté dnes přistoupí. Hosté v poháru porazili 2:1 Andorru a poté přehráli jasně Murcii, a to 4:0.
     
    Pohárové utkání začíná v 19:00 hodin a my budeme samozřejmě u toho, tak si nenechte zápas ujít. Máme se na co těšit.
     
    Úvodní sestavy:

    CD Ebro: Monforte – González, Aguza, Barreda, Palomares – Andrés, Méndez, Ayad, Juampa – García, Emaná
    Náhradníci: Eduardo – Thiago, Espin, Lolo, Rubio

    CD Leganés: Soriano – Bustinza, Mourid, Tarín – Rosales, Eraso, Pérez, Silva – Braithwaite, Ruibal – Carrillo
    Náhradníci: Cuéllar – Awaziem, José, Navarro, Omeruo, Rivera, Óscar

    Rozhodčí: González – Becerril, Sánchez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nedovolený zákrok v podání napadajícího Emany, který místo míče trefil soupeře. Rozehrávat tak bude Bustinza.
     
    4
    K provedení autového vhazování se postavil domácí González, který to zkoušel dalekonosnou nabídkou, jenž doputovala pouze na kopačku Mourida.
     
    5
    V krátkém časovém sledu bylo opět pískáno. Při pokusu o odebrání míče fauloval hostující Silva, který povalil k zemi Aguzu. Poprvé se k balónu dostal Monforte.
     
    6
    Kousek od středového kruhu se povedlo ve vzdušném souboji uspět domácímu Emanovi, který sklepával do strany, kde se nacházel pouze hostující hráč.
     
    7
    Nepřesnou zpětnou nahrávku dokázal vystihnout Ayad, který se poté dostal do přehuštěného prostoru, kde se čistým způsobem povedlo zakročit Erasovi.
     
    8
    Ebro rozehrávalo volný kop ze své obranné poloviny, přičemž obránce Palomares nahrával na vedle stojícího Barredu, který svým pasem našel Mourida.
     
    9
    Monforte opět odkopával od své branky, jenomže ještě předtím měl menší technické problémy jeden ze sudích, který musel k postranní lajně, kde došlo k opravě.
     
    10
    Palomares si vybojoval autové vhazování, po kterém se Barrosovi povedlo prodloužit míč za sebe, kde hostující brankář Soriano odkopával pouze do zámezí.
     
    11
    Z vlastní poloviny vyvážel hrací předmět na opačnou stranu hostující Bustinza, kterému se povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, kde se nacházel Carrillo.
     
    12
    Nakonec jsme sledovali první střelecký pokus tohoto zápasu, po centru se do zakončení natlačil Braithwaite, jehož projektil byl velice nepovedený.
     
    13
    Monforte vylákal své spoluhráče daleko od pokutového území, vzdušnou nabídku totiž posílal k blízkosti středového kruhu, kde se dokázal prosadit Bustinza.
     
    14
    Hodně podezřele si uvnitř své šestnáctky počínal hostující Tarín, který nakonec poslal Emanu na zelený pažit, pokutový kop pro domácí z toho ale nebude.
     
    15
    Silva se na levém křídle prodral až k centru, který dopadl pouze do rukavic pozorného brankáře Monforteho, jenž posléze rozehrál dlouhým odkopem vpřed.
     
    16
    Leganés se opět pohodlně dostalo až na druhou stranu hrací plochy, kde měl celkem dost prostoru kolem sebe Silva, který přesto nahrával na Bustinzu.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Aymane Mourid (CD Leganés).
     
    22
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám nabízí velice nezáživnou podívanou. Hosté sice mají více ze hry, avšak k ničemu vážnějšímu se zatím nedostali.
     
    23
    S velkou prodlevou foukl sudí do své píšťalky, přičemž odhalil nedovolené počínání domácího Gonzáleze. Leganés bude moci zahrávat standardní situaci.
     
    24
    Rozehrávky volného kopu se chopil obránce Silva, jehož kroucená nabídka sice nebyla zrovna nejhorší, avšak přesto se stala snadnou kořistí domácího brankáře.
     
    25
    Prudký nákop měl na pravém křídle najít Ruibala, avšak míč nakonec doskákal pouze za postranní lajnu. Dost možná z toho bude odkop od domácí branky.
     
    26
    Leganés kombinovalo s míčem na polovině soupeře, načež se Braithwaite odhodlal pro roztažení hry až na Erasa, který proti přesile protihráčů neměl šanci.
     
    27
    Po hodně dlouhé době se k míči dostal také hostující brankář Soriano, který neměl nikterak složitou práci, neboť pouze stáhl míč ze vzdušného prostoru.
     
    28
    Soriano rozehrával výhozem po zemi na vedle postaveného Tarína, který velice přesně hledal obranného kolegu Bustinzu, jenž marně hledá kýženého adresáta.
     
    31
    Braithwaite dokázal prodloužit míč k zadní tyči, kam si nabíhal jeho spoluhráč Carrillo, který to měl na dlouhou nohu. Míč letěl vedle, Monforte tak nezasahoval.
     
    32
    Je za námi zhruba třetina zápasu, na hrací ploše se vůbec nic nezměnilo. Leganés se marně dostává k opačné šestnáctce, naopak domácí vzorně napadají.
     
    33
    Ebro si před malým momentem vybojovalo autové vhazování, po kterém se nejvýše do vzduchu dostal hostující Rosales, který poslal míč zpět do zámezí.
     
    34
    Na levém křídle byl zcela osamocený Barros, avšak kolmice na jeho osobu byla hodně nepřesná. To znamená, že si také favorit zápasu vyzkouší další aut.
     
    35
    Vypadalo to na nedovolený zákrok hostujícího hráče, místo toho sudí ukázal na opačnou stranu. Nakonec fauloval Barros, který se výroku hodně diví.
     
    36
    Poprvé se na scénu dostal také lékařský personál, který si vzal do péče faulovaného Tarína. Na nic vážnějšího to nevypadá, střídat by se tak nemělo.
     
    40
    Bustinza se pohodlným způsobem dostal ke středovému kruhu, odkud pouze přeposílal do strany na Silvu, který si pro změnu nevěřil na výpad po levém křídle.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Ruibal si řekl o nahrávku na pravém křídle, kde si přichystal velice nebezpečný centr, který ale odvracel Barreda. Domácí navíc vybojovali autové vhazování.
     
    44
    González nekompromisním způsobem odvracel míč na opačnou polovinu, kde se ho pro změnu zmocnil hostující Pérez, který ale zabrzdil útočný výpad.
     
    45
    Leganés právě vstřelili branku!
    Hosté se v koncovce prvního poločasu dostávají do kýženého vedení! Obrovskou chybu totiž udělal domácí brankář Monforte, který slabý pokus vyrážel pouze před sebe, kam přispěchal pohotový JONATHAN SILVA, který neměl problém s doklepnutím míče do odkryté branky.
    45. SILVA - 0:1
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně ospalou podívanou, jenž nakonec přinesla jedinou branku. Leganés pochopitelně měl balón častěji na svých kopačkách, avšak první vyloženou šanci si vytvořil až ke konci poločasu, přičemž se dostal do vedení. Doufejme, že druhý poločas nabídne o něco atraktivnější podívanou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali pokus o centr z pravé strany, který vyprodukoval hostující Rosles, jenž našel pouze obránce Palomarese.
     
    49
    Monforte si vyzkoušel další odkop od své branky, který poslal daleko na opačnou stranu, kde si dle sudího počínal nedovoleným způsobem zadák Bustinza.
     
    50
    Ebro se rozhodlo rozehrát pasem k hranici pokutového území, kde si obrannou povinnost splnil Silva, kterému se povedlo odklidit hrací předmět do zámezí.
     
    51
    Vzápětí se hosté chtěli vydat na opačnou stranu, jenomže s taktickým zákrokem přispěchal obránce Barreda, který místo balónu trefil pouze nohu Carrilla.
     
    52
    Prudký nákop si nakonec u opačné šestnáctky dokázal najít Braithwaite, který byl zahnán až k postranní lajně, odkud se mu nepovedlo přesně nahrát na Ruibala.
     
    53
    O provedení autového vhazování se postaral zkušený Rosales, který to zkoušel dalekonosným hodem, po kterém pálil pouze do protihráče záložník Eraso.
     
    54
    Velice zkušeně to udělal hostující kapitán Bustinza, který se natlačil před protihráče, jenž ho musel fauloval. Rozehrávat tak bude moci brankář Soriano.
     
    55
    V úvodu druhého poločasu sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Další z nich měl na svědomí domácí Barreda, který důrazně poslal k zemi Mourida.
     
    56
    Monforte si připsal vůbec první těžký zákrok v tomto duelu. Leganés totiž zahrávalo zajímavou standardku, po které se k prudkému zakončení dostal Bustinza.
     
    57
    Domácí obrana zapomněla na Ruibala, kterému se povedlo u vzdálenější konstrukce najít Braithwaitea, jehož zakončení do odkryté branky nepřineslo druhou branku.
     
    57
    Střídání v týmu CD Ebro: ze hřiště odchází Carlos Barreda, přichází Jesus Rubio.
     
    58
    Ebro si vybojovalo velice zajímavou standardní situaci, která přinesla celkem nebezpečný centr, jenž skončil u brankáře Soriana. Zároveň ale došlo ke srážce dvojice hráčů.
     
    59
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Aymane Mourid, přichází Óscar Rodríguez.
     
    64
    Kousek od středového kruhu skončil na zemi domácí García, přičemž se domácí dožadovali žlutého kartónku pro soupeře, avšak ten z rukou sudího nepřišel.
     
    65
    Byl to právě García, který si seběhl na následnou standardní situaci, po které mířil výrazně vedle branky. Soriano nezasahoval, nyní bude sám vykopávat.
     
    66
    Střídání v týmu CD Ebro: ze hřiště odchází Liam Ayad, přichází Lolo.
     
    67
    Mezi obránce si pro změnu seběhl Ruibal, proti kterému vzorně vystartoval ze své branky Monforte, avšak přesto pomezní sudí signalizoval další ofsajd.
     
    68
    Na opačné straně to Ebro celkem kvalitně vykombinovalo, Palomares se snažil vysunout do šance Gonzáleze, avšak finální nahrávka byla moc prudká.
     
    69
    Rosales sice nestihl míč před postranní lajnou, avšak to nakonec nemuselo vadit. Byl z toho zisk autového vhazování, o které se postaral právě Rosales.
     
    70
    Vzápětí bylo opět pískáno ve prospěch Leganés. Silva se tak postaral o dalekonosný odkop na opačnou polovinu, kde ve vzdušném souboji uspěl domácí Aguza.
     
    71
    Aguza předvedl dobrý manévr, díky kterému se vymanil od napadajícího protihráče. Následovalo roztažení hry, které však dokázal hravě přečíst Braithwaite.
     
    72
    Ke svému prvnímu projektilu se dostal středopolař Eraso, který zkoušel své štěstí zhruba pětadvacet metrů od branky. Rána pravou nohou se stočila výrazně vedle.
     
    73
    Na poslední chvíli se povedlo zakročit vracejícímu se Gonzálezovi, který tak do vyložené šance nepustil agilního Silvu. Hosté budou ještě zahrávat rohový kop.
     
    74
    Hosté nakonec zahrávali hned tři rohové kopy, avšak ani jeden z nich nepřinesl nic nebezpečného. Krátce poté si nedovoleně vypomohl středopolař Eraso.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Daniel Palomares (CD Ebro).
     
    79
    Žlutou kartu dostává Javi Eraso (CD Leganés).
     
    80
    Málem to bylo o dvě branky! K velice nebezpečnému zakončení se dostal Carrillo, který si přehodil míč na levou nohu, jenomže poté ho vychytal Monforte.
     
    81
    Hosté se chopili rohového kopu z levé strany, který nepřinesl nic nebezpečného. Naopak se zrodil rychlý protiútok Ebra, jenž skončil zhruba u středového kruhu.
     
    82
    Po delší době musel zasahovat také brankář Soriano, kterému se povedlo vyrazit střelecký pokus před sebe, nicméně tam naštěstí pro hosty číhal Bustinza.
     
    83
    Na řadu přišel rohový kop hostujícího celku, ke kterému se postavil Eraso. Jeho vzdušná nabídka nebyla přesná, našla totiž pouze rukavice brankáře Monforteho.
     
    84
    Střídání v týmu CD Ebro: ze hřiště odchází Rafael Parejo González, přichází Thiago Alves Pires.
     
    85
    Domácí Garrido dokázal v osobním souboji předskočit protihráče, načež sám zakončoval zpoza pokutového území. Jeho pokus však našel náruč Soriana.
     
    86
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut. Leganés i nadále vede nejtěsnějším možným způsobem, domácí tak musí pořádně zabrat.
     
    87
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Aitor Ruibal, přichází Marc Navarro.
     
    88
    Hodně riskantně si počínal domácí brankář Monforte, který při snaze o rozehrávku dokázal zmást soupeře, čímž si vylepšil pozici pro dalekonosný pas.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Ebro se v závěru utkání dostává k slibnému náporu, který před malým momentem nabídl centr do pokutového území, jenž se snesl na kopačku Bustinzy.
     
    90+2
    S rozehrávkou vypomohl také domácí brankář Monforte, který navíc rozehrál velice přesně. Jeho nabídka přinesla pád v šestnáctce, penalta z toho ale nebude.
     
    90+3
    Monforte vytasil skvělý zákrok, domácí tak ještě žhaví šance na vyrovnávací branku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:10. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:15.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Leganés, které svého soupeře porazilo výsledkem 1:0. Ani druhý poločas nám nepřinesl zrovna atraktivní podívanou, nicméně i přesto se domácí málem dostali k vyrovnání. To se nepovedlo, na opačné straně se i Leganés mohl podruhé střelecky prosadit, avšak několikrát svůj celek podržel brankář Monforte. (20:48:56)

    David Suchý

    Góly: 45. Silva

    Karty:   77. Palomares (EBO) – 18. Mourid (LGS), 79. Eraso (LGS)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:10. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:15.
    CD Ebro: Monforte – González (84. Pires), Aguza, Barreda (57. Rubio), Palomares – Andrés (C), Méndez, Ayad (66. Lolo), Juampa – García, Emaná
    Náhradníci: Eduardo – Thiago, Espin, Lolo, Rubio

    CD Leganés: Soriano – Rosales, Tarín, Bustinza (C), Silva – Pérez, Eraso – Ruibal (87. Navarro), Mourid (59. Rodríguez), Braithwaite – Carrillo
    Náhradníci: Cuéllar – Awaziem, José, Navarro, Omeruo, Rivera, Óscar

    Rozhodca: González – Becerril, Sánchez