Toronto – Calgary 1:2 (0:1 po s.n.) | Florida – LA Kings 4:3 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 2:3 (kon.)
Philadelphia – Montreal 1:4 (kon.) | Washington – NJ Devils 5:2 (kon.) | Columbus – Carolina 3:2 (kon.)
Boston – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Ottawa – Vegas 2:4 (kon.) | Nashville – Anaheim 2:4 (kon.)
Minnesota – Tampa Bay 3:2 (kon.) | Dallas – Buffalo 1:4 (kon.) | Colorado – San Jose 4:0 (kon.)
Vancouver – Arizona 3:1 (kon.)
koniec
Minnesota Wild
3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Tampa Bay Lightning
cz Piatok 17.01.2020, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:13
    Začíná hra v šesti proti pěti, Curtis McElhinney sto vteřin před koncem odjel na střídačku Tampy Bay!
     
    51:43
    Na lavici hanby odjíždí Steven Stamkos, který se podle názoru rozhodčích provinil hákováním Jordana Greenwaye.
    49:32 Nikita KUČEROV - 3:2
     
    49:32
    Tampa právě vstřelila branku!
    V půlce třetí třetiny je zaděláno na velké drama! Steven Stamkos vysvobodil puk z přetlačované v kruhu pro vhazování a poslal jej na volnější pravou stranu, odkud NIKITA KUČEROV s chirurgickou přesností zasáhl ze svého pohledu levý horní roh Stalockovy branky. Asistence: Steven Stamkos, Anthony Cirelli.
     
    47:43
    Z celého konfliktu resultuje pouze jeden menší trest pro Matta Dumbu. Tampa tak disponuje další početní výhodou.
     
    43:05
    Další šance na snížení přišla hned vzápětí! Sergačjov nahrál Shattenkirkovi a ten zpoza pravého kruhu napálil brankovou konstrukci.
     
    42:57
    O zákroku večera je jasno! Stalock levým betonem vyrazil střelu Sergačjova do pravého kruhu a pak se stačil přesunout s dorážkou Shattenkirka, jenž ho trefil do hrudi.
     
    41:24
    Jen co se Stamkos vymanil od Koiva, tak dostal od Sutera rukavicí do obličeje. Na trestnou lavici však míří domácí kapitán.
     
    36:02
    Wild přišli o gól, ale získali přesilovou hru. Za hákování dorážejícího Soucyho míří na trestnou lavici Volkov.
     
    36:02
    Kouč Cooper si vyžádal výzvu a ta zjistila ofsajd, ve kterém byl Fiala. Gólová radost z trefy na 4:1 tak byla předčasná!
     
    36:02
    Zucker shodil puk k levému mantinelu na Carsona Soucyho, který okamžitě odcentroval před branku a po nepovedeném zakončení Fialy sám dorazil kotouč za bezmocného McElhinneyho.
    34:43 Ryan SUTER - 3:1
     
    34:43
    Minnesota právě vstřelila branku!
    V Xcel Energy Center se znovu slaví gólová trefa! Spurgeonova přihrávka propadla k McElhinneymu, jenž se svými spoluhráči pokazil rozehrávku a pak si neporadil s tečovaným projektilem RYANA SUTERA zpozta levého kruhu. Asistence: Jordan Greenway.
    32:32 Joel Eriksson Ek - 2:1
     
    32:32
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí od třiatřicáté minuty opět vedou! Foligno v útočném pásmu obral o kotouč Paláta. Luke Kunin si vzápětí dobře pokryl puk před kompletní pěticí soupeřů a z levého kruhu jej zády brance posunul k JOELU ERIKSSONOVI EKOVI, jenž ho z mezikruží uklidil do sítě. Asistence: Luke Kunin, Marcus Foligno.
     
    30:52
    Zach Parise nechal puk Staalovi, který zkusil štěstí z pravého křídla a trefil tyč za naprosto dezorientovaným McElhinneym!
    27:42 Nikita KUČEROV - 1:1
     
    27:42
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts po dobrém vstupu do druhé třetiny vyrovnávají na 1:1! Palát z levého kruhu vystřelil do těla Dumby. Puk si ale opět přivlastnil a vrátil ho na osu hřiště Sergačjovovi. Ten okamžitě rozdal přihrávku doprava a NIKITA KUČEROV z jedničky trefil poloprázdnou branku. Asistence: Michail Sergačjov, Ondřej Palát.
     
    24:26
    Naprosto stejná situace také na druhé straně! Rozjetý Kučerov převzal únikovou přihrávku, ale po trefení pravého Stalockova betonu dorážel nepřesně.
     
    24:12
    První útočný výpad Wild po změně stran! Rovnou se jednalo o únik Zuckera, jenž neúspěšně zvedal puk mimo dosah McElhinneyho vyrážečky.
    14:17 Zach PARISE - 1:0
     
    14:17
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild jdou díky trefě v samotném závěru přesilovky do vedení! Zapomenutý Eric Staal prodloužil Spurgeonovu přihrávku z levého mantinelu na druhou tyč, u které čekal ZACH PARISE a střelou do odkryté branky zaznamenal už sedmnáctý gól v ročníku. Asistence: Eric Staal, Jared Spurgeon.
     
    12:20
    Lightning jdou opět do čtyř. Za podražení Zuccarella na krátkém mantinelu tentokrát bude pykat Brayden Point.
     
    08:47
    Wild si zahrají první přesilovou hru. Viníkem je český obránce Jan Rutta, který si bez hokejky pomohl držením Erica Staala.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 15. Parise (E. Staal, Spurgeon), 33. J. Eriksson Ek (Kunin, M. Foligno), 35. Suter (Greenway) – 28. Kučerov (Sergačov, Palát), 50. Kučerov (Stamkos, Cirelli)


    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Pateryn, Soucy – Zuccarello, E. Staal, Parise (A) – Fiala, V. Rask, Zucker – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, M. Koivu (C), Greenway.
    Tampa Bay Lightning: McElhinney (Vasilevskij) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh, Shattenkirk, Sergačov – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Stamkos (C) – Killorn (A), Paquette, Volkov – Gourde, Stephens, Verhaeghe.

    Rozhodca: L´Ecuyer, Morton – Fournier, Shewchyk

    Diváci: 17 305