Zvolen – HC Slovan 2:5 (kon.) | Detva – Michalovce 3:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 3:4 (po pr.)
Budapešť – Nitra 2:6 (kon.) | Miškovec – B. Bystrica 1:4 (kon.) | Košice – Trenčín 3:2 (kon.)
koniec
HC Košice
3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
HK DUKLA Trenčín
Nedeľa 12.01.2020, 18:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 40. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Oddychový čas hostí.
     
    59:40
    Až teraz to hostia skúsia bez brankára.
     
    59:30
    Bortňák mohol rozohdnúť, Valentovu bránku tesne minul.
     
    53:32
    Košice dali gól!
    Košice sa dostávajú opäť do vedenia. Suja mohol skórovať už o niekoľko sekúnd skôr, puk ale netrafil. Na druhýkrát už ale JAKUB SUJA vymietol pavučinu v rohu Valentovej bránky. Asistencie: Patrik Koch, Žiga Pavlin.
     
    50:38
    Trenčín dal gól!
    Čo Dukle nevyšlo počas presilovky, to jej vychádza teraz. PETER SOJČÍK dostal puk na pravú stranu, pritiahol si ho k telu a spoza obrancu prekonal Andreja Košarišťana. Asistencie: Adam Lapšanský, Marek Valach.
     
    48:27
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Belluš – 2 min., sekanie).
     
    41:35
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Milan Bartovič – 2 min., držanie).
     
    41:16
    Veľká šanca Košíc! Haščák stál k bránke chrbom, puk ale dobre tečoval. Napokon to letelo tesne nad Valentovu svätyňu.
     
    33:23
    Konečne prišla aj šanca Trenčína. Od modrej to dobre nahadzoval McCormack, nanešťastie pre hostí to nedokázal nik tečovať. Puk tak skončil v lapačke Košarišťana.
     
    28:30
    Sledovali sme viacero nepresností z oboch strán. Tú poslednú trenčiansku mohol využiť Haščák, ale pred prázdnou bránkou neuspel.
     
    26:58
    Hosťujúci Bezúch sa rozhodol negovať moje slová. Trenčín sa dostal do prečíslenia dvoch proti jednému, zakončoval v ňom práve Bezúch. Košarišťanovu bránku však tesne minul.
     
    25:46
    Čížek zastavil trenčiansky útok a založil ten košický. Na jeho konci bol v superšanci Květoň, gólom sa to však neskončilo. Famózne zakročil presúvajúci sa Valent.
     
    24:24
    Košice dali gól!
    Ďalší gól, ktorý môžeme zaradiť skôr do kategórie náhodných — ale na to sa nik pýtať nebude. Oceliari dostali puk do pásma, medzi kruhmi sa zamotal medzi viacerých hráčov. Za Valenta ho odtiaľ poslal BRANISLAV RAPÁČ. Asistencia: Dalibor Bortňák, Oliver Jokeľ.
     
    21:31
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Josef Mikyska – 2 min., hákovanie).
     
    20:40
    Košice dali gól!
    Gól však padá z následneho protiútoku Oceliarov. Tí to zaviezli rýchlo do pásma, zbytočne tam nevymýšľali a prekonali Valenta. Podarilo sa to najproduktívnejšiemu mužovi ligy — MARCELOVI HAŠČÁKOVI. Asistencie: Dávid Skokan, David Květoň.
     
    13:15
    Trenčín dal gól!
    Košarišťan je poriadne rozohnený, za hlavným arbitrom teraz vykorčuľoval až ku kruhu. Inkasuje totiž gól, zrejme tam avizoval kontakt so súperom. Každopádne, nepomohlo mu to. Po zakončení spoza kruhu sa do listiny strelcov zapísal DAVID KAJÍNEK. Asistencia: Adam Lapšanský.
     
    07:06
    Milému puk preskočil cez čepeľ, Starosta ho nevyhodil. Napokon dostal prihrávku pred bránkovisko Skokan, ktorý bekhendom tesne minul.
     
    06:14
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Josef Mikyska – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    03:42
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., držanie).
     
    02:49
    Květoň si puk niekoľkokrát vymenil so Skokanom, až napokon takmer tečoval dobrú ranu od modrej do Valentovej siete. Puk napokon priestor troch žrdí tesne minul.
     
    00:53
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Graeme McCormack – 2 min., sekanie).

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 21. Haščák (Skokan, Květoň), 25. Rapáč (Bortňák, Jokeľ), 54. Suja (Koch, Pavlin) – 14. Kajínek (Lapšanský), 51. Sojčík (Lapšanský, Valach)


    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Slovák, Růžička, Pavlin, Koch (A), Čížek (A), Repe, Zeleňák — Květoň, Skokan (C), Haščák — Belluš, Chovan, Klhůfek — Rapáč, Bortňák, Suja — Milý, Eliáš, Jokeľ
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Tomek) — McCormack, Sládok, Bokroš, Starosta (A), Stacha, Kajínek, Rajnoha — Alderson, Mikyska, Bezúch — Sojčík (A), Valach, Hecl — Lapšanský, Švec, Bartovič (C) — Džugan, Balán, Ferényi

    Rozhodca: Müllner, Baluška — Šoltés, J. Konc ml.