Novosibirsk – Jaroslavľ 2:1 (kon.) | Ufa – D. Moskva 3:4 (kon.) | Dinamo Minsk – Viťaz 3:2 (kon.)
CSKA Moskva – Red Star Kunlun 3:0 (kon.) | Helsinki – Čerepovec 4:1 (kon.) | Soči – S.Moskva 2:1 (2:1 po s.n.)
koniec
CSKA Moskva
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Kunlun
cz Piatok 10.01.2020, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:00
    Dnešní utkání sleduje 5667 diváků.
     
    56:44
    Sergej Tolčinskij si zprava nabruslil krátkým obloukem před bránu, prosmýkl se kolem posledního beka, ale zblízka už neměl prostor překvapit Hrubce blafákem po ledě.
     
    55:45
    Obrovskou příležitost měl Brandon Yip, který dostal pas za obranu, jenže samostatný nájezd zakončil jen doprostřed Johanssonovy brány.
     
    51:19
    Ovšem ještě úžasnější kousek předvedl na opačné straně Šimon Hrubec! Domácí v oslabení ujeli 2 na 1, Tolčinskij naservíroval nalevo Sorkinovi, český brankář se ale natáhl na čáře a vleže vystrčeným betonem jeho tutovku likviduje.
     
    50:33
    CSKA nedotáhl v oslabení protiútok a do jeho otevřené obrany po rychlé výměně kotouče mezi útočným triem vpadl Yip, povyjetý Johansson vytáhl skvělý reflexivní zákrok.
     
    49:29
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Konstantin Okulov – 2 min., podrážení).
     
    41:57
    Sorkin připravil hbitým průnikem po levé straně palebnou pozici Tolčinskému, který zblízka nastřeluje horní tyčku Hrubcovy brány!
    41:09 Anton SLEPYŠEV - 3:0
     
    41:09
    CSKA právě vstřelil branku!
    Do odkryté brány po Kempeho průniku a bekhendové přihrávce snadno zavěsil číhající ANTON SLEPYŠEV. Asistence: Mario Kempe, Kirill Kaprizov.
    39:53 Kirill KAPRIZOV - 2:0
     
    39:53
    CSKA právě vstřelil branku!
    Gól do šatny zlepšil náladu před druhou přestávkou domácím hráčům i fanouškům. Marčenko naservíroval kotouč od mantinelu a Kempeho vyraženou střelu dorazil z dosti nelehké pozice nejlepší střelec ligy KIRILL KAPRIZOV. Asistence: Mario Kempe, Alexej Marčenko.
     
    34:46
    Zcela volný Yip si nabruslil na křídlo a zblízka přestřeluje domácí bránu.
     
    29:54
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Arťom Blažijevskij – 2 min., hákování).
     
    29:31
    Maxim Šalunov trefil golfákem prostor brány, ale na místě byl opět Šimon Hrubec. Ten měl za první třetinu jen čtyři zákroky, teď za necelou polovinu hrací doby připisuje již desátý.
     
    20:33
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Trevor Murphy – 2 min., podrážení).
     
    13:20
    Obrovská šance Kunlunu! Po Cracknellově centru pálí z mezikruží zcela volný DeFazio a za překonaným Johanssonem zachraňuje CSKA nastřelená tyčka.
     
    10:09
    Buly v obranném pásmu vyhrál Kunlun a do brejku vyrazil Andrej Šustr. Z pozice obránce objel několik hráčů až před Johanssona, jehož bekhendem po ledě nepřekonal.
     
    10:00
    Hrálo se nevídaně dlouho, přes osm minut bez přerušení. Až nyní se dočkají milovníci reklam. Kaprizov z tlaku CSKA přihrával zpoza brány a Hrubec skvělým semaforem vyhmátl Slepyševovu střelu pod víko.
     
    6:43
    Moskvané nastřelovali puk z obou stran, Kempe se však před brankovištěm nezorientoval a z protiútoku naopak zahrozil z pravého křídla Cracknell. Švihem těsně přestřeluje domácí bránu.
    0:55 Kirill KAPRIZOV - 1:0
     
    0:55
    CSKA právě vstřelil branku!
    Moskvané skórují z první střely na bránu. Ze Slepyševovy práce u mantinelu těžil KIRILL KAPRIZOV a napálil puk křížně do šibenice. Dvacátou trefou v sezóně se tak rychle dotáhl na českého reprezentanta Jaškina v čele tabulky střelců KHL. Asistence: Anton Slepyšev.

    Karel Jedlička

    Góly a asistencie: 1. Kaprizov (Slepyšev), 40. Kaprizov (M. Kempe, Marčenko), 42. Slepyšev (M. Kempe, Kaprizov)


    CSKA Moskva: Lars Johansson (Sorokin) – Blažijevskij, Nesterov, Dahlbeck, Marčenko, Kiselevič, M. Robinson – Slepyšev, M. Kempe, Kaprizov – Okulov, Šalunov, Sekáč – Kalinin, Andronov, Mamin – Tolčinskij, Rtiščev, Sorkin – P. Karnauchov.
    Kunlun: Hrubec (J. Smith) – T. Murphy, Chelios, D. Osipov, Sproul, Šustr, G. Reinhart – Yip, Lockhart, Brulé – Kane, Foo, Wong – DeFazio, Cracknell, Smith-Pelly – Werek, Magee, Shinkaruk.

    Rozhodca: Ansons, Gusev – Berseňov, Judin

    Diváci: 5667