Kazachstan – Nemecko 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:5 (po pr.) | Kanada – Fínsko 5:0 (kon.)
koniec po predl.
Švédsko
4:5 (2:3, 1:0, 1:1 - 0:1)
Rusko
Sobota 04.01.2020, 15:08 • Ostravar Aréna, Ostrava (Česko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:50:51)
     
    Napínavú bitku v prvom semifinále rozhodlo až predĺženie, v ktorom boli šťastnejší mladí hokejisti Ruska. Tých najprv podržal skvelým zákrokom proti Fagemovi striedajúci brankár Miftachov a následne rozhodol svojou individuálnou akciou Ivan Morozov. Rusko tak po štyroch rokoch postupuje do finále, kde sa stretne s víťazom večerného súboja medzi Kanadou a Fínskom.

    Strely v predĺžení (celkovo): 2:3 (25:44)
     
    Najlepší hráči Ruska na turnaji:

    - Jegor Zamula
    - Dmitrij Voronkov
    - Grigorij Denisenko
     
    Najlepší hráča Švédska na turnaji:

    - Rasmus Sandin
    - David Gustafsson
    - Samuel Fagemo
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Švédsko: Rasmus Sandin
    Rusko: Jegor Sokolov
     
    Koniec zápasu.
    63:24 Ivan Morozov (RUS) - 4:5
     
    63:24
    Rusko dalo gól!
    Rusi rozhodujú v predĺžení tento zápas a postupujú do finále! IVAN MOROZOV si prevzal puk v strednom pásme a namieril si to sprava okolo unaveného Sandina smerom k bránke Švédska. Z pravej strany potom strelou od ľavej žŕďky poslal puk za Alnefeltov chrbát. Asistencie: Vasilij Podkolzin, Dmitrij Voronkov.
     
    62:45
    Na opačnej strane sa stredom ruskej obrany prekľučkoval Fagemo, forhendový blafák do pravej strany ale betónom zastavil brankár Miftachov.
     
    62:16
    Dorofejev hneď po vhadzovaní v útočnej tretine vypálil z vrcholu kruhu tesne nad Alnefeltovu bránku.
     
    62:02
    Öbergova prihrávka okolo Rusa prešla pred bránkovisko, Eriksson ale puk vo vzduchu zasiahnuť nedokázal. Rusi otáčajú rýchlo hru.
     
    61:38
    Söderström s pukom obkrúžil celú ruskú tretinu, cez obrancu Zamulu sa ale do streleckej pozície nedostal. Sám sa potom vytlačil z ruskej tretiny do stredného pásma.
     
    60:56
    Dopredu sa zatiaľ príliš neženú. Rusi ich nenapádajú a čakajú v strednom pásme.
     
    60:25
    Švédi vyhrali vhadzovanie a s pukom zacúvali do vlastného pásma. Odtiaľ začínajú svoj útok.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Ani tretia tretina nepriniesla rozuzlenie, a tak nás prvýkrát v play-off týchto Majstrovstiev sveta do 20 rokov čaká desaťminútové predĺženie vo formáte 3 proti 3. Švédov priblížil k finále presilovkovým gólom Lundkvist, ktorý týmto presným zásahom súčasne vyhnal z ruskej bránky Jaroslava Askarova. O zhruba štyri minúty neskôr ale vyrovnal na aktuálny stav Sokolov, ktorý prekonal neisto zasahujúceho brankára Alnefelta a keďže potom už sa tímy zamerali hlavne na obranu, tak sme ďalší gól už nevideli.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 5:9 (23:41)
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:40
    Marčenko si na ľavom krídle zasekol obrancu a strelou z ľavého kruhu tesne minul Alnefeltovu bránku. Puk sa potom odrazil k švédskemu brankárovi, ktorý puk pokryl lapačkou.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 1. Sandin (D. Gustafsson), 15. Fagemo (Lundkvist, Sandin), 32. Sandin (Fagemo, Nässén), 45. Lundkvist (Sandin, Nässén) – 4. Ivan Morozov (Podkolzin, Dorofejev), 6. Chovanov (Alexandrov, Děnisenko), 13. Sokolov, 49. Sokolov (Chovanov), 64. Ivan Morozov (Podkolzin, Voronkov)


    Švédsko: Alnefelt (Eliasson) – Söderström, Sandin (A), Lundkvist, Ginning (C), Björnfot, Broberg, Norlinder – Fagemo, D. Gustafsson (A), Höglander – Berggren, Bäck, Pašić – Holtz, Henriksson, Raymond – Öberg, H. Gustafsson, Nässén – Eriksson.
    Rusko: Askarov (45. Miftachov) – A. Romanov (A), Galeňuk, Pylenkov, Zamula, Misjul, Žuravljov, Malyšev – Denisenko (C), Chovanov, Sokolov – Dorofejev, Ivan Morozov, Alexandrov – Marčenko, Voronkov, Podkolzin (A) – Rtiščev, Kruglov, Sorkin – Grošev.

    Rozhodca: Lawrence (CAN), Vikman (FIN) – Hagerstrom (FIN), Huseby (CAN)

    Diváci: 8 693