Boston – Columbus 1:2 (po pr.) | Buffalo – Edmonton 3:2 (po pr.) | Montreal – Tampa Bay 1:2 (kon.)
NY Islanders – NJ Devils 1:2 (kon.) | Pittsburgh – San Jose 2:3 (po pr.) | Ottawa – Florida 3:6 (kon.)
Winnipeg – Toronto 3:6 (kon.) | Calgary – NY Rangers 4:3 (kon.) | Arizona – Anaheim 4:2 (kon.)
Colorado – St. Louis 7:3 (kon.) | Vancouver – Chicago 7:5 (kon.) | Vegas – Philadelphia 5:4 (kon.)
koniec
Colorado Avalanche
7:3 (1:0, 3:2, 3:1)
St. Louis Blues
cz Piatok 03.01.2020, 03:30 • Pepsi Center, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:14 Robert THOMAS - 7:3
     
    56:14
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    ROBERT THOMAS si najel před domácí bránu na přihrávku Jadena Schwartze z levého křídla a po rychlém zamíchání s kotoučem nad vyrážečkou Philippa Grubauera zamířil k přední levé tyči sítě! Jeho druhá branka. Asistence: Jaden Schwartz.
     
    54:19
    Střídání v týmu St. Louis Blues: ze hřiště odchází Jordan Binnington, přichází Jake Allen.
    54:19 Joonas DONSKOI - 7:2
     
    54:19
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nathan MacKinnon předvedl na pravém křídle nádherný slalom a JOONAS DONSKOI po jeho krátké bekhendové přihrávce napřáhl k parádní ráně bez přípravy, která z vrcholu levého kruhu pro vhazování zamířila do bližšího rohu brány! Asistence: Nathan MacKinnon a Samuel Girard.
    52:05 J. T. COMPHER - 6:2
     
    52:05
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Jordan Binnington nedokázal udržet projektil Gabriela Landeskoga z bodu pravého kruhu a J. T. COMPHER se prosadil z dorážky! Skóre je 6:2! Asistence: Gabriel Landeskog a Samuel Girard.
     
    51:22
    Jaden Schwartz byl nyní vyloučen na dvě minuty za hákování a Colorado má k dispozici další přesilovou hru.
     
    49:13
    A další tyč, kterou tentokrát po střele z vrcholu pravého kruhu pro vhazování napálil obránce Roberto Bortuzzo! V Pepsi Center to zvoní.
     
    47:27
    André Burakovsky byl zřejmě hráčem, který od modré čáry bez přípravy vypálil a jeho ostrá rána skončila na tyči! Colorado teď málem vedlo 6:2.
    46:56 Nazem KADRI - 5:2
     
    46:56
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NAZEM KADRI si najel na bodu pravého kruhu pro buly na nádhernou diagonální přihrávku Samuela Girarda z levého křídla a parádní ránou bez přípravy zamířil nad lapačkou přesouvajícího se Jordana Binningtona pod horní tyč! Stav je 5:2. Asistence: Samuel Girard a Valerij Ničuškin.
    44:13 David Perron orazítkoval nádhernou střelou levou tyč!
     
    44:13
    David Perron mířil nádhernou střelou z pravého kruhu pro vhazování do vzdálenějšího levého horního rohu brány, jenže Philippa Grubauera opět zachránila tyč! Mohlo to být znovu o gól.
    39:44 Cale MAKAR - 4:2
     
    39:44
    Colorado právě vstřelilo branku!
    CALE MAKAR na ose útočného pásma nádherně vystřelil od modré čáry a jeho střela zápěstím mezi dvěma hráči Blues prošla do levého horního rohu brány, kde se od tyče odrazila do sítě! Avs využili přesilovku a vedou o dva góly. Asistence: André Burakovsky a Nathan MacKinnon. (4:2)
     
    38:59
    Jay Bouwmeester byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Colorado si zahraje další přesilovou hru.
    36:19 Alex PIETRANGELO - 3:2
     
    36:19
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    ALEX PIETRANGELO od modré čáry napřáhl k dělové ráně s příklepem, která nad vyrážečkou Philippa Grubauera zamířila k přední levé tyči! Blues využili přesilovou hru a snížili na rozdíl jedné branky. Nyní možná hlavní trenér Jared Bednar lituje nevyužité Coach Challenge. Blues snížili skóre. Je to 3:2. Asistence: Ryan O'Rielly.
     
    36:15
    Samuel Girard byl vyloučen za nedovolené bránění a Blues si po komerční přestávce zahrají přesilovou hru.
    35:02 Mikko Rantanen si málem usměrnil puk do vlastní sítě!
     
    35:02
    Tyler Bozak vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování nepřesně, jenže kotouč ve vzduchu nepříjemně tečoval domácí Mikko Rantanen a málem ho usměrnil mezi betony svého brankáře, gólman Philipp Grubauer ale předvedl v rozštěpu spektakulární zákrok a následně si poradil také s dorážkou Alexandera Steena z velké blízkosti!
    34:23 Philippa Grubauera nyní zachránila horní tyč brány!
     
    34:23
    Blues na levém křídle vypálili ihned po vhazování a střela Oskara Sundqvista skončila na brankové konstrukci, od které se puk odrazil zpět do hry!
    33:42 Robert THOMAS - 3:1
     
    33:42
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    ROBERT THOMAS se prosadil po rychlé otočce zpoza brány, když u levé tyče zasunul kotouč po ledě do sítě! Těsně předtím puk opustil útočné pásmo Blues, jenže Jared Bednar si nevzal Coach Challenge. Hodně překvapivé rozhodnutí. Stav je 3:1. Asistence: Alex Pietrangelo a Tyler Bozak.
    27:40 Mikko RANTANEN - 3:0
     
    27:40
    Colorado právě vstřelilo branku!
    MIKKO RANTANEN si nádherně vyměnil kotouč s Calem Makarem přes osu útočného pásma a z bodu pravého kruhu pro vhazování skóroval do prázdné brány! Avalanche využili přesilovou hru pět na tři a mohou pokračovat v běžné početní výhodě. Colorado vede nad hosty ze St. Louis už 3:0. Asistence: Cale Makar a Nathan MacKinnon.
     
    26:36
    Alex Pietrangelo byl nyní vyloučen na dvě minuty za podrážení a Colorado si zahraje přesilovou hru 5 na 3!
     
    25:41
    Tyler Bozak byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a Avalanche si zahrají druhou přesilovou hru.
     
    25:38
    J. T. Compher mohl skórovat v blízkosti levé tyče, jenže nedokázal puk zvednout nad pravý beton ležícího gólmana Jordana Binningtona!
    23:20 Nazem KADRI - 2:0
     
    23:20
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Útočník NAZEM KADRI na levém křídle vystřelil z nulového úhlu a jeho střela prošla zřejmě mezi pravým betonem a vyrážečkou gólmana Jordana Binningtona ke vzdálenější pravé tyči! Skóre tak je 2:0. Asistence: Samuel Girard a Matt Calvert.
    23:01 Tyson Jost se nádherně natlačil do brankoviště St. Louis
     
    23:01
    Tyson Jost se zpoza brány nádherně natlačil do brankoviště, ani natřikrát ale skórovat nedokázal a Jordan Binnington zmrazil puk pod lapačkou!
    22:26 Gólman Philipp Grubauer skvěle zasáhl pravým betonem!
     
    22:26
    Mackenzie MacEachern se z ničeho nic ocitl sám v blízkosti levé tyče brány Colorada, jenže Philipp Grubauer ho parádně vychytal pravým betonem!
    19:49 Nathan MACKINNON - 1:0
     
    19:49
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NATHAN MACKINNON vybojoval kotouč a vzápětí se od trestných lavic ihned řítil do samostatného úniku, který zakončil rychlou střelou zápěstím, a nad lapačkou Jordana Binningtona vymetl pravý horní roh brány! Avs vedou 1:0. Bez asistence.
     
    16:18
    Brayden Schenn zbytečně fauloval na levé straně útočného pásma a dostal dvě minuty za sekání.
    13:50 Philipp Grubauer a jeho statistiky v letošní sezóně NHL
     
    13:50
    Matt Nieto byl ve středním pásmu hákován Ivanem Barbaševem, jenže po zpětném oblouku ho drobně zahákoval on sám a rozhodčí ho okamžitě vyloučili.
    09:10 Představení domácího obránce Avalanche Calea Makara
     
    09:10
    Joonas Donskoi fauloval a byl vyloučen za vysokou hůl. St. Louis Blues si zahraje první přesilovou hru zápasu.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 20. MacKinnon, 24. Kadri (Girard, Calvert), 28. Rantanen (Makar, MacKinnon), 40. Makar (Burakovsky, MacKinnon), 47. Kadri (Girard, Ničuškin), 53. Compher (Landeskog, Girard), 55. Donskoi (MacKinnon, Girard) – 34. Thomas (Pietrangelo, Bozak), 37. Pietrangelo (R. O'Reilly), 57. Thomas (Schwartz)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Francouz) – Makar, Graves, E. Johnson (A), Girard, Zadorov, Cole – Donskoi, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Calvert, Kadri, Ničuškin – Rantanen, Compher, Nieto – Burakovsky, Bellemare, Jost.
    St. Louis Blues: Binnington (55. Allen) – Pietrangelo (C), Faulk, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Dunn – Perron, R. O'Reilly (A), Sundqvist – Barbašev, B. Schenn, Schwartz – Bozak, Thomas, Steen (A) – Sanford, J. de La Rose, MacEachern.

    Rozhodca: Francis Charron, Graham Skilliter. Čároví: Bevan Mills, Kiel Murchison

    Diváci: 18135