Brighton – Chelsea 1:1 (kon.) | Burnley – Aston Villa 1:2 (kon.) | Newcastle – Leicester 0:3 (kon.)
Southampton – Tottenham 1:0 (kon.) | Watford – Wolverhampton 2:1 (kon.) | Manchester City – Everton 2:1 (kon.)
Norwich – Crystal Palace 1:1 (kon.) | West Ham – Bournemouth 4:0 (kon.) | Arsenal – Manchester United 2:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
1:0 (1:0)
Tottenham Hotspur
Streda 01.01.2020, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok novoročného večera. (18:03:58)
     
    Držanie lopty: 41 % : 59 %.
    Strely na bránu: 3:5.
    Strely mimo: 4:2.
    Rohy: 6:9.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 21:8.
     
    Southampton predviedol v druhom polčase výborný výkon a zaslúžene dnes získava všetky tri body. Tottenhamu nedovolili domáci prakticky nič, naopak sami mali šance na to, aby svoj náskok ešte navýšili. To sa im nevydarilo, smútiť ale rozhodne nemusia, pretože jediným strelcom zápasu bol dnes domáci kanonier Danny Ings. „Svätci“ tak štvrtýkrát za sebou neprehrali a v tabuľke sa posunuli už na priebežné 11. miesto. Tottenham nevyužil zaváhanie Chelsea a jeho odstup zo šieste miesto na londýnskeho rivala je šesť bodov.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Domáca obrana odkopla tri nákopy hostí za sebou a už trochu zúfalý útok Tottenhamu ukončil tragickým centrom za bránkovú čiaru Aurier. Zápas sa po odkope od brány domácich zrejme skončí.
     
    90+4
    Obrana Southamptonu si poradila i s dlhým autovým vhadzovaním Alliho. Loptu majú stále na kopačkách hostia, znovu ale musia pod odkope domácich začínať útočnú akciu z vlastnej polovice.
     
    90+3
    Sessegnonov center zľava doletel na zadnú tyč, kde však boli len hráči Southamptonu, ktorí loptu odkopli z nebezpečného priestoru. Domáci následne hostí vytlačili dokonca až pred ich šestnástku.
     
    90+2
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Christian Eriksen (Tottenham Hotspur).
     
    90+2
    Long sa dostal k odkopu lopty od svojich obrancov, loptu si ale pri pokuse o obehnutie Vertonghena predkopol príliš ďaleko. Vybiehajúci brankár „kohútov“ Gazzaniga ju bez váhania odkopol do autu.
     
    90+1
    Tottenham nepoľavuje vo svojom tlaku. Hneď po odkope domáceho brankára McCarthyho vybojovali hostia loptu a vracajú sa na polovicu Southamptonu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Stuart Armstrong, prichádza Oriol Romeu.
     
    90
    Ďalší Lamelov center odhlavičkoval zo svojej šestnástky Bertrand. Domáci ľavý obranca potom čistým spôsobom vytlačil do autu s loptou Lucasa Mouru.
     
    89
    Lamelov center z ľavej strany doletel až na opačnú stranu k Sessegnonovi, ktorého nákop do šestnástky zrazil na ďalší rohový kop Soares.
     
    88
    Strelu Lucasa Mouru z hranice pokutového územia zablokoval v sklze obranca Southamptonu, lopta sa ale vrátila k Brazílčanovi. Jeho druhú strelu zrazil Redmond chrbtom tesne mimo vlastnej brány.
    87. Shane Long (SOT)
     
    87
    Ward-Prowse nacentroval vysokým centrom na zadnú tyč na Longa, ktorý vyskočil vyššie ako Vertonghen a Alderweireld a zblízka poslal loptu hlavou tesne mimo Gazzanigovej brány.
     
    86
    Domáci sa ale ani v závere nezatiahli úplne do obrany, naopak stále hrozia hosťom. Redmondov center z ľavej strany odhlavičkoval Vertonghen na rohový kop.
     
    85
    Center domácich z rohového kopu obrana Tottenhamu odhlavičkovala z vlastnej šestnástky, na poslednú chvíľu ale zabránil útoku hostí čistým sklzom proti Lucasovi Mourovi Stephens.

    Michal Sadlek

    Góly: 17. Ings

    Karty:   53. Djenepo (SOT), 68. Bednarek (SOT), 72. Ward-Prowse (SOT) – 36. Lo Celso (TOT), 61. Moussa Sissoko (TOT), 70. Aurier (TOT), 90+2. Eriksen (TOT)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:8.
    Southampton FC: A. McCarthy – Soares, J. Stephens, Bednarek, Bertrand – Armstrong (90. Romeu), Ward-Prowse, P.-E. Höjbjerg (C), Djenepo (58. S. Long) – Ings (76. Obafemi), Redmond.
    Náhradníci: Gunn – Jošida, Vestergaard, Romeu, S. Long, Adams, Obafemi.

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier, Alderweireld, Vertonghen, R. Sessegnon – Moussa Sissoko, NDombèlé (25. Lo Celso) – Lucas Moura, Alli, Eriksen – Kane (C) (75. Lamela).
    Náhradníci: Vorm – D. Sánchez, Tanganga, Winks, Lamela, Lo Celso, Skipp.

    Rozhodca: Dean – Hussin, Robathan

    Diváci: 30 976