Kazachstan – Švédsko 2:6 (kon.) | Nemecko – Kanada 1:4 (kon.) | USA – Česko 4:3 (po pr.)
Slovensko – Švajčiarsko 2:7 (kon.)
koniec
Kazachstan
2:6 (0:1, 1:4, 1:1)
Švédsko
cz Pondelok 30.12.2019, 15:08 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5400 míst) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:34
    Švédové si v závěru třetí třetiny ještě zahrají přesilovku, za sekání v obranném pásmu byl totiž před chvíli vyloučen Konstantin Bondarenko (KAZ).
    53:57 Maxim MUSOROV - 2:6
     
    53:57
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Kazaši se dočkávají dalšího čestného zásahu! Po rychlém brejku se až nakonec napotřetí prosadil po dorážce MAXIM MUSOROV. Brankář Eliasson už se přesunout proti jeho ráně nedokázal. Asistence: Temirlan Gajtamirov.
     
    51:51
    Maxim Musorov se dostal do fantastické šance, Eliassson nicméně bez problému zasahuje. Švédové ovšem nebyli daleko od inkasování.
    51:13 Lucas RAYMOND - 1:6
     
    51:13
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se přeci jen ještě prosazují. Henriksson se za brankou fantasticky podíval a počkal si na pravý moment, když se LUCAS RAYMOND dostal do slotu. Jeho rána pak po odrazu od spojnice skončila za Nurkem. Asistence: Karl Henriksson, Nils Lundkvist.
     
    43:55
    Andrej Bujalskij se vehnal do útočného pásma, jenže puk pouze natlačil na připraveného Eliassona v bráně. Kazaši se nicméně udrží v útočném pásmu.,
     
    43:02
    Kazaši si zahrají po dlouhé době přesilovku. Karl Henriksson (SWE) vyfasoval dvouminutový trest za hákování.
    31:38 Oleg BOJKO - 1:5
     
    31:38
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Odměna za snahu! Mladičký OLEG BOJKO se po chybě Švédů na modré čáře dostal do brejku a nekompromisně svou tutovku zakončil ranou nad Eliassonův beton. Švédové tak dnes nulu již jistojistě neudrží. Bez asistence.
    30:57 Jonatan BERGGREN - 0:5
     
    30:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A další proměněná přesilovka. Kazachstán nyní opravdu trpí, když se po netrefené tutovce Holtze, jež skončila se štěstím na tyči nakonec hokejisté Tre kronor opravdu dostali ke skórování. K dorážce totiž velmi rychle přispěchal JONATAN BERGGREN. Nurek byl bez šance na zákrok. Asistence: Alexander Holtz, Nikola Pašić.
     
    30:37
    Na řadu přichází další přesilová hra Švédů. Stanislav Alexandrov (KAZ) totiž podle názoru sudích při bránění použil nedovolených prostředků, obdržel menší trest za hákování.
     
    29:01
    Maxim Musorov nebyl daleko od první kazašské trefy! Jeho spektakulární únik nicméně skončil jen jistým zákrokem Eliassona, který si vyjel z brány a zmenšil kanonýrovi soupeře střelecký úhel. Na řadě bude vhazování ve švédském obranném pásmu.
    27:40 Nils HÖGLANDER - 0:4
     
    27:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kazachstán dostává pořádný direkt. Švédové totiž svou přesilovku vyžívají hned po půlminutě. Po rychlém úniku po levé straně se postaral o parádní trefu NILS HÖGLANDER, jemuž se podařilo napasovat puk přesně mezi betony Nurka. Asistence: Nikola Pašić.
     
    27:09
    Kazachstán čekají znovu krušné chvilky. Po chybě v obranném pásmu si totiž Arťom Koroljov (KAZ) podle všeho pomohl taktickým faulem. Sudí zákrok vyhodnotili jako držení.
     
    26:39
    Nikola Pašić měl obrovskou tutovku po chybě Nurka, který špatné rozehrál, jenomže jeho rána nakonec netrefila prázdnou branku. O chvilku později pak Höglandera zastavil fantastický zákrok kazašského muže v masce.
     
    25:06
    Alexander Holtz nebyl daleko od čtvrté švédské trefy! Po nahrávce z pravé strany se dostal k poloodkryté bráně Kazachů, jenže pouze promáchl. Nurek si musel asi pořádně oddechnout.
    24:08 Linus ÖBERG - 0:3
     
    24:08
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se nakonec přeci jen rozstříleli. Po rychlém přehození puku do brankoviště se dostal k dorážení LINUS ÖBERG, který se houževnatosti nakonec opravdu radoval z trefy. Nurkovi puk proskákal nešťastně přes výstroj. Asistence: Linus Nässén.
    22:37 Samuel FAGEMO - 0:2
     
    22:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové jsou v přesilovce nekompromisní! Po rychlém přehrání puku na levou stranu se dostal k palbě SAMUEL FAGEMO, který si pro druhou branku dne a zápasu došel bez větších potíží. Jeho tvrdá bomba z první proletěla mezi betony Nurka. Asistence: Rasmus Sandin, Nils Lundkvist.
     
    20:48
    Švédy čeká přesilovka utkání, na trestnou lavici totiž odchází Ruslan Djomin (KAZ), který fauloval ve středním pásmu. Sudí jeho zákrok vyhodnotili jako držení hole.
    15:12 Samuel FAGEMO - 0:1
     
    15:12
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédské trápení v koncovce je přerušeno! Po rychlém tlaku se nakonec nejlépe na hranici brankoviště zorientoval SAMUEL FAGEMO, ke kterému se dostal skákající puk vyražený Nurkem po Höglanderově střele. Kazašský brankář neměl moc šancí na úspěšný zákrok. Asistence: Nils Höglander, Rasmus Sandin.
     
    14:49
    Mattias Norlinder si připsal zatím největší tutovku Tre Kronor! Po rychlém najetí do předbrankového prostoru se dostal k puku a vyslal parádní bombu na Nurka. Ten s velkou dávkou štěstěny puk poslal mimo tři tyče. Švédové byli milimetry od vedoucí branky.
     
    10:28
    Další tutovka Kazachstánu! Konstantin Bondarenko a Stanislav Alexandrov nejprve ranou z brejku a následnou dorážkou znovu nesmírně vylekali Eliassona, ten je aktuálně pořádně vytížen. Puk ale ve druhém případě, při dorážce, letěl jen do boční sítě. Zatím ovšem na ledě sledujeme nečekaný obrázek.
     
    08:21
    Další tutovka Kazachů! Danil Butenko svou přízemní ránu poslal jen těsně vedle levé tyče. Eliasson se za pukem jen ohlédl. Švédové jsou zatím jako opaření.
     
    07:24
    Kazaši nebyli daleko od první branky! Ansar Šaichmeddenov se dostal na levé straně nečekaně do volného prostoru a parádní bombou zápěstím vylekal Eliassona a švédské fanoušky. Puk nakonec brankář Tre Kronor vyrazil ramenem těsně nad branku.
     
    05:28
    Tobias Björnfot mohl zakončovat u levé tyče Nurkovy brány, jenomže se k puku dostal příliš pozdě. Kazaši měli tentokráte velké štěstí. Stejně jako o malou chvíli později, kdy se pořádně napřáhl Mattias Norlinder a vypálil pouze do betonu kazašského brankáře.
     
    03:13
    Maxim Musorov a málem zakončující Denis Čaporov. To byla sestava, které mohla poslat Kazachstán do vedení! Švédové totiž podcenili jeho brejk a dostali až k brance. Všemu zabránila příliš skákavá přihrávka, Eliasson si asi pořádně oddechl.
     
    01:50
    Kazachstán si zahraje zkraje zápasu první přesilovku, za faul ve středním pásmu je vylučován Linus Öberg (SWE), který svého protihráče ukázkově podrazil.
     
    Jak už je na tomto turnaji dlouholetým zvykem, pro uzpůsobení programu zámořských vysílatelů se podobně jako v NHL start utkání posunuje přibližně o osm minut oproti oficiálnímu startu.

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 32. Bojko, 54. Musorov (Gajtamirov) – 16. Fagemo (Höglander, Sandin), 23. Fagemo (Sandin, Lundkvist), 25. Öberg (Nässén), 28. Höglander (Pašić), 31. Berggren (Holtz, Pašić), 52. Raymond (Henriksson, Lundkvist)


    Kazachstan: Nurek (Pavlenko) – Gajtamirov (C), Dichanbek, Butenko, A. Koroljov, Katasonov, Šlyčkov, D. Muratov, Šaichmeddenov (A) – Asuchanov, Bujalskij, Djomin – Bojko, Čaporov (A), Musorov – Alexandrov, Bondarenko, Omirbekov – Sajko, Ljapunov, Čalov.
    Švédsko: Eliasson (Alnefelt) – Söderström, Sandin (A), Lundkvist, Ginning (C), Broberg, Björnfot, Norlinder – Fagemo, D. Gustafsson (A), Höglander – Berggren, Bäck, Pašić – Holtz, Henriksson, Raymond – Öberg, H. Gustafsson, Nässén.

    Rozhodca: Heikkinen (FIN), Hejduk (CZE) – Bowles (USA), Synek (SVK)

    Diváci: 2375