Skoky HS98, Ramsau Vítěz: E.Bjørnstad (kon.) | Beh 10 km, Ramsau Vítěz: V. Geiger (GER) (kon.)
koniec udalosti
SP - skoky HS98, Ramsau

Vítěz: E.Bjørnstad

cz Sobota 21.12.2019, 11:00Severská kombinácia
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u dnešního závodu sdruženářů. Jako první samozřejmě nastane skok v Ramsau. Velkým favoritem znovu bude Jarl Magnus Riiber, který je v letošní sezóně ve skocích suverénem, k čemuž je i jasným lídrem SP.
     
    Pořadí SP:

    1. Jarl Magnus Riiber (NOR) 400b
    2. Jörgen Graabak (NOR) 255b
    3. Jens Luuras Oftebro (NOR) 225b
    4. Espen Bjørnstad (NOR) 192b
    5. Vincenz Geiger (GER) 182b
    6. Fabian Riessle (GER) 142b
    7. Franz-Josef Rehrl (AUT) 138b
    8. Manuel Faisst (GER) 99b
    9. Martin Fritz (AUT) 92b
    10. Ilkka Herola (FIN) 90b
    ...
    27. Tomáš Portyk (CZE) 22b
    39. Ondřej Pažout (CZE) 5b
     
    Startovní listina:

    1. Marc Luis Rainer (AUT)
    2. Thomas Rettenegger (AUT)
    3. Dominik Terzer (AUT)
    4. Hidefumi Denda (JPN)
    5. David Mach (GER)
    6. Če-un Pak (KOR)
    7. Kodaj Kimura (JPN)
    8. Erněst Jachin (RUS)
    9. Johannes Lamparter (AUT)
    10. Lilian Vaxelaire (FRA)
    11. Lukas Runggaldier (ITA)
    12. Raffaele Buzzi (ITA)
    13. Rok Jelen (SLO)
    14. Szczepan Kupczak (POL)
    15. Bernhard Gruber (AUT)
    16. Ondřej Pažout (CZE)
    17. Wille Karhumaa (FIN)
    18. Laurent Muhlethaler (FRA)
    19. Eero Hirvonen (FIN)
    20. Hideaki Nagai (JPN)
    21. Johannes Rydzek (GER)
    22. Andreas Skoglund (NOR)
    23. Kasper Moen Flatla (NOR)
    24. Lukas Klapfer (AUT)
    25. Antoine Gerard (FRA)
    26. Tomáš Portyk (CZE)
    27. Go Jamamoto (JPN)
    28. Jošito Watabe (JPN)
    29. Julian Schmid (GER)
    30. Terence Weber (GER)
    31. Rjota Jamamoto (JPN)
    32. Alessandro Pittin (ITA)
    33. Einar Luraas Oftebro (NOR)
    34. Espen Andersen (NOR)
    35. Akito Watabe (JPN)
    36. Philipp Orter (AUT)
    37. Samuel Costa (ITA)
    38. Lukas Greiderer (AUT)
    39. Manuel Faisst (GER)
    40. Martin Fritz (AUT)
    41. Ilkka Herola (FIN)
    42. Thomas Jöbstl (AUT)
    43. Eric Frenzel (GER)
    44. Franz-Josef Rehrl (AUT)
    45. Fabian Riessle (GER)
    46. Espen Bjørnstad (NOR)
    47. Vincenz Geiger (GER)
    48. Jens Luuras Oftebro (NOR)
    49. Jörgen Graabak (NOR)
    50. Jarl Magnus Riiber (NOR)
     
    1
    Marc Luis Rainer se postavil do svého prvního závodu v kariéře v rámci SP. Jeho skok měřil 76 metrů a se známkami od rozhodčích získal 76,6 bodů.
     
    2
    Thomas Rettenegger je druhým rakouským nováčkem. Vedl si o dost lépe a dostává se do vedení. Na druhého reprezentanta Rakouska má náskok 48 sekund,
     
    3
    Dominik Terzer je třetím rakouským závodníkem v řadě a místa na prvních pozicích se nám mění každým skokem. Právě Terzer se dostal do vedení s 92,9 body.
     
    4
    Hidefumi Denda je pro změnu japonským závodníkem. Také je prvním, kdo se po svém skoku nedostal do vedení. Je z toho druhé místo a ztráta šesti sekund.
     
    5
    David Mach ho právě sesunul z druhé pozice na třetí. Německý závodník skočil stejně daleko, ale měl o malinko lepší známky a ztrácí tři vteřiny.
     
    6
    Če-un Pak předvedl už o metr a půl kratší skok, což se samozřejmě projevuje na pořadí. Je až pátý a na vedoucího Terzera ztrácí dvacet sekund.
     
    7
    Kodaj Kimura předvedl dosud druhý nejkratší skok a ani známky nebyly zrovna nejvyšší. Je z toho předposlední místo a ztráta téměř třiceti sekund.
     
    8
    Erněst Jachin předvedl naopak nejdelší skok dosud, když se zastavil na 84 metrech. K tomu přidal průměrné známky a dostává se do čela.
     
    9
    Johannes Lamparter doletěl na hranici jednaosmdesáti metrů, což je zatím spíše takový průměr. Proto je zatím na pátém místě a jeho ztráta je 26 sekund.
     
    10
    Lilian Vaxelaire předvedl úplně stejně dlouhý skok a měl téměř totožné známky. Nakonec získal jen o desetinu bodu méně, ale jeho ztráta je stejná jako Lampertera.
     
    11
    Lukas Runggaldier je prvním zástupcem italské kombinace, ovšem jeho skok nebyl povedený. Byl zatím nejkratší ze všech a se špatnými známkami. Poslední místo.
     
    12
    Raffaele Buzzi byl hned dalším italským sdruženářem. Jenže ani u něj z toho nebude nějaká díra do světa. Je to totiž předposlední místo a ztráta 1:22.
     
    13
    Rok Jelen dostal o něco horší známky, ale doletěl alespoň na 81,5 metrů. Dohromady získal 87,6 bodů, je devátý a ztrácí třicet tři vteřin.
     
    14
    Szczepan Kupczak je po delší době závodníkem, který jde do vedení, a to navíc naprosto jasně! Skočil 87,5 metrů, získal velmi dobré známky a na Jachina má velký náskok téměř 40 sekund.
     
    15
    Bernhard Gruber také letěl na slušnou vzdálenost, a to 86 metrů, navíc lepší skokani teprve přijdou. Je z toho pro něj druhá pozice a ztráta čtrnácti sekund.
     
    16
    Ondřej Pažout je prvním českým závodníkem ze dvou. Doletěl zatím nejdále na 88,5 metrů, dostal dobré známky, ovšem měl zvýšený nájezd o jeden stupeň. Přesto mu to stačí na první pozici o desetinu bodu!
     
    17
    Wille Karhumaa nenavázal na předchozí kolegy a neletěl ani 80 metrů (78,5). K tomu dostal ještě průměrné známky a patř mu až čtrnáctá příčka,
     
    18
    Laurent Muhlethaler je prvním zástupcem Švédska. Dopadl na značku 88 metrů a měl podobné známky jako Pažout, přičemž mu také bylo odečteno 4,3 bodů za nájezd. Nakonec je tak třetí a ztrácí osm sekund.
     
    19
    Eero Hirvonen je druhým sdruženářem za Finsko. Skok dlouhý 80,5 metrů není nic moc. Hirvonen je proto desátý a ztrácí už nyní minutu a šest vteřin.
     
    20
    Hideaki Nagai už letěl slušně a dopadl na značku 86,5 metrů. Sebral dobré známky od rozhodčích a je čtvrtý se ztrátou třinácti sekund.
     
    21
    Johannes Rydzek je prvním velkým jménem v závodní listině. Letos se mu však moc nedaří, což ukazuje jeho skok – 81,5 metrů! K tomu průměrné známky a až desátá pozice se ztrátou minutu a dvou sekund. O německém závodníkovi je však známu, že to dožene na lyžích.
     
    22
    Andreas Skoglund skočil přesně o metr dále než Rydzek. Dostal hodně podobné známky, a tak je před ním desátý. Na Pažouta ztrácí padesát devět sekund.
     
    23
    Kasper Moen Flatla předvádí jasně nejdelší skok v dosavadním průběhu! 92 metrů, dobré známky a je z toho první příčka!
     
    24
    Lukas Klapfer jako další rakouský závodník na startu. Doletěl do vzdálenosti 88 metrů, získal známky okolo sedmnáctky a patří mu šestá příčka.
     
    25
    Antoine Gerard už také letěl na solidní vzdálenost, skoky se nám začínají natahovat. Nakonec je tento Francouz pátý se ztrátou dvaceti devíti sekund na Flatlu.
     
    26
    Tomáš Portyk je druhým a posledním český sdruženářem v tomto závodě! Dolétl na vzdálenost 87 metrů, získal 100,8 bodů a na vedoucího Flatlu ztrácí už 40 sekund.
     
    27
    Go Jamamoto doletěl do naprosto stejné vzdálenosti jako předešlý závodník, ale dostal trochu horší známky. Pojede se ztrátou tři sekund na Portyka.
     
    28
    Jošito Watabe předvádí zatím druhý nejdelší skok, který má vzdálenost 90 metrů! Je z toho druhá pozice a ztráta osmi sekund na Flatlu.
     
    29
    Julian Schmid předvedl takový lepší průměr ve skoku, a to 86,5 metrů. Dohromady získal 100,7 bodů a je hned za Portykem. Na Flatlu ztrácí čtyřicet sekund.
     
    30
    Terence Weber předvedl úplně stejně dlouhý skok jako závodník před ním, ale dostává se na lepší pozici. Je to ztráta třicet jedna sekund na čelo.
     
    31
    Rjota Jamamoto nepředvedl vůbec dobrý skok, je to jen 79 metrů! Ztráta na čelo je už nyní jedna minuta a čtyřicet šest sekund k tomu.
     
    Wille Karhumaa byl diskvalifikován z důvodu kombinézy!
     
    32
    Alessandro Pittin se řadí až na dvacátou třetí příčku a jeho ztráta je necelá minuta a půl.
     
    33
    Einar Luraas Oftebro už skočil zase o něco lépe, a to 84,5 metrů. Dohromady získal 96 bodů a na čelo ztrácí minutu bez jedné sekundy.
     
    34
    Espen Andersen předvedl taktéž spíše průměrný skok. Získal tak 90,6 bodů a na čelo ztrácí minutu dvacet.
     
    35
    Akito Watabe je další z velkých jmen, ale lepší běžec než skokan. Takhle doplachtil na 88 metrů se ziskem 101,4 bodů a ztrácí třicet sedm vteřin.
     
    36
    Philipp Orter letěl jen 85,5 metrů a nebude to pro něj dobrá startovní pozice. Je sice na patnáctém místě, ale ztrácí skoro minutu.
     
    37
    Samuel Costa spadl přesně na průměrnou značku, a to osmdesát sedm metrů. Získává i průměrné hodnocení, a tak je patnáctý se ztrátou 49 vteřin.
     
    38
    Lukas Greiderer předvedl konečně lepší skok a doplachtil na značku 91 metrů! Mění se nám tak druhá pozice, kam jde právě rakouský závodník a na Flatlu ztrácí osm sekund.
     
    39
    Manuel Faisst uletěl do naprosto stejné vzdálenosti jako jeho předchůdce. Znovu se nám tak mění jméno na druhé pozici, kam jde právě Faisst.
     
    40
    Martin Fritz doletěl o metr a půl méně než jeho dva předchozí kolegové. Proto mu patří sedmá příčka a na čelo je to ztráta dvaceti tří sekund.
     
    41
    Ilkka Herola doletěl jen na 87 metrů! Takto je z toho jen 99,8 bodů a až osmnáctá příčka. Dosud desátý muž SP bude muset hodně zabrat.
     
    42
    Thomas Jöbstl skočil úplně stejně jako Herola. Avšak dostal o něco lepší známky, a tak jde před něj. Je to ztráta třiceti devíti sekund na čelo.
     
    43
    Eric Frenzel také nepředvedl kdovíjaký skok a dopadl na značku 87 metrů. Je z toho až osmnáctá pozice a ztráta čtyřiceti dvou sekund na čelo.
     
    44
    Franz-Josef Rehrl je dosud sedmým mužem SP a předvádí zatím nejlepší skok, co se týče vzdálenosti – 92,5 metrů! Je z toho první příčka a Flatla se po dlouhé době stěhuje z čela, ztrácí dvanáct sekund.
     
    45
    Fabian Riessle jako šestý muž SP předvedl skok dlouhý rovných devadesát metrů. Je tak na šestém místě a bude ztrácet dvacet pět sekund.
     
    46
    Espen Bjørnstad předvádí skvělý skok a půjde do jasného vedení! Dopadl totiž až do vzdálenosti 96,5 metru! Je to jasně vedou pozice s náskokem 39 vteřin! Fantastický skok.
     
    47
    Vincenz Geiger už neletěl tak daleko, ale zatím je do desítky. Přistál přesně na devadesáti metrech a patří mu osmá pozice se ztrátou 1:06.
     
    48
    Jens Luuras Oftebro letěl na devadesát dva metrů a dostal dobré známky od rozhodčích. V současnosti je tedy třetí se ztrátou čtyřiačtyřiceti vteřin.
     
    49
    Jörgen Graabak už jako předposlední závodník. Ovšem z toho byl skok jen na značku 87 metrů! Je z toho až dvacátá třetí příčka a ztráta 1:31!
     
    50
    Jarl Magnus Riiber jako poslední skokan a suverén letošní sezóny! Je z toho devadesát tři metrů a asi nejlepší známky. Riiber je tedy druhý a ztrácí třicet dva sekund na Bjørnstada!
     
    Je za námi první část sdruženářského závodu, který ve skocích opanoval Espen Bjørnstad, který předvedl nejdelší skok a zaslouženě bere první místo. Na druhé pozici skončil lídr SP Jarl Magnus Riiber, jenž bude ztrácet třicet dva sekund a je v jeho silách tuto ztrátu stáhnout. Třetí skončil Franz-Josef Rehrl, který bude na čelo ztrácet třicet devět sekund. Ilkka Herola byl dosud desátým mužem SP, ale dnešní skok se mu vůbec nepovedl. Je až dvacátý sedmý a rozhodně má co dělat.
     
    I pro české fanoušky zde máme dobrou zprávu, jelikož dobře si vedlo i české duo. Ondřej Pažout dopadl lépe než jeho reprezentační kolega a v současné době mu patří skvělá jedenáctá pozice! K tomu bude ztrácet na čelo minutu a jedenáct sekund k tomu. Tomáš Portyk předvedl konečně solidnější skok a patří mu dvacátá druhá pozice se ztrátou minuty a třicet sekund.
     
    Konečné pořadí:

    1. Espen Bjørnstad (NOR)
    2. Jarl Magnus Riiber (NOR) +0:32
    3. Franz-Josef Rehrl (AUT) +0:39
    4. Jens Luuras Oftebro (NOR) +0:44
    5. Kasper Moen Flatla (NOR) +0:51
    6. Manuel Faisst (GER) +0:54
    7. Lukas Greiderer (AUT) +0:58
    8. Jošito Watabe (JPN) +0:59
    9. Fabian Riessle (GER) +1:04
    10. Vincenz Geiger (GER) +1:06
    11. Ondřej Pažout (CZE) +1:11
    12. Szczepan Kupczak (POL) +1:12
    13. Martin Fritz (AUT) +1:14
    14. Laurent Muhlethaler (FRA) +1:19
    15. Antoine Gerard (FRA) +1:20
    16. Terence Weber (GER) +1:22
    17. Hideaki Nagai (JPN) +1:24
    18. Lukas Klapfer (AUT) +1:25
    19. Bernhard Gruber (AUT) +1:26
    20. Akito Watabe (JPN) +1:28
    21. Thomas Jöbstl (AUT) +1:30
    22. Tomáš Portyk (CZE) +1:30
    23. Julian Schmid (GER) +1:31
    24. Jörgen Graabak (NOR) +1:31
    25. Eric Frenzel (GER) +1:32
    26. Go Jamamoto (JPN) +1:34
    27. Ilkka Herola (FIN) +1:34
    28. Samuel Costa (ITA) +1:40
    29. Philipp Orter (AUT) +1:48
    30. Einar Luraas Oftebro (NOR) +1:50
    31. Erněst Jachin (RUS) +1:50
    32. Dominik Terzer (AUT) +2:02
    33. David Mach (GER) +2:05
    34. Hidefumi Denda (JPN) +2:08
    35. Andreas Skoglund (NOR) +2:10
    36. Espen Andersen (NOR) +2:11
    37. Johannes Rydzek (GER) +2:14
    38. Johannes Lamparter (AUT) +2:16
    39. Eero Hirvonen (FIN) +2:17
    39. Lilian Vaxelaire (FRA) +2:17
    41. Alessandro Pittin (ITA) +2:18
    42. Thomas Rettenegger (AUT) +2:19
    43. Če-un Pak (KOR) +2:22
    44. Rok Jelen (SLO) +2:23
    45. Kodaj Kimura (JPN) +2:29
    46. Rjota Jamamoto (JPN) +2:36
    47. Marc Luis Rainer (AUT) +3:07
    48. Raffaele Buzzi (ITA) +3:12
    49. Lukas Runggaldier (ITA) +3:48
    Wille Karhumaa (FIN) DSQ
     
    Od mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (11:59:54)

    Denisa Józsová

    Výsledky:
    1. Espen Bjørnstad (NOR)
    2. Jarl Magnus Riiber (NOR) +0:32
    3. Franz-Josef Rehrl (AUT) +0.39
    4. Jens Luuras Oftebro (NOR) +0:44
    5. Kasper Moen Flatla (NOR) +0:51
    6. Manuel Faisst (GER) +0:54
    7. Lukas Greiderer (AUT) +0:58
    8. Jošito Watabe (JPN) +0:59
    9. Fabian Riessle (GER) +1:04
    10. Vincenz Geiger (GER) +1:06
    11. Ondřej Pažout (CZE) +1:11
    12. Szczepan Kupczak (POL) +1:12
    13. Martin Fritz (AUT) +1:14
    14. Laurent Muhlethaler (FRA) +1:19
    15. Antoine Gerard (FRA) +1:20
    16. Terence Weber (GER) +1:22
    17. Hideaki Nagai (JPN) +1:24
    18. Lukas Klapfer (AUT) +1:25
    19. Bernhard Gruber (AUT) +1:26
    20. Akito Watabe (JPN) +1:28
    21. Thomas Jöbstl (AUT) +1:30
    22. Tomáš Portyk (CZE) +1:30
    23. Julian Schmid (GER) +1:31
    24. Jörgen Graabak (NOR) +1:31
    25. Eric Frenzel (GER) +1:32
    26. Go Jamamoto (JPN) +1:34
    27. Ilkka Herola (FIN) +1:34
    28. Samuel Costa (ITA) +1:40
    29. Philipp Orter (AUT) +1:48
    30. Einar Luraas Oftebro (NOR) +1:50
    31. Erněst Jachin (RUS) +1:50
    32. Dominik Terzer (AUT) +2:02
    33. David Mach (GER) +2:05
    34. Hidefumi Denda (JPN) +2:08
    35. Andreas Skoglund (NOR) +2:10
    36. Espen Andersen (NOR) +2:11
    37. Johannes Rydzek (GER) +2:14
    38. Johannes Lamparter (AUT) +2:16
    39. Eero Hirvonen (FIN) +2:17
    39. Lilian Vaxelaire (FRA) +2:17
    41. Alessandro Pittin (ITA) +2:18
    42. Thomas Rettenegger (AUT) +2:19
    43. Če-un Pak (KOR) +2:22
    44. Rok Jelen (SLO) +2:23
    45. Kodaj Kimura (JPN) +2:29
    46. Rjota Jamamoto (JPN) +2:36
    47. Marc Luis Rainer (AUT) +3:07
    48. Raffaele Buzzi (ITA) +3:12
    49. Lukas Runggaldier (ITA) +3:48
    Wille Karhumaa (FIN) DSQ

    Startovní listina:
    1. Marc Luis Rainer (AUT)
    2. Thomas Rettenegger (AUT)
    3. Dominik Terzer (AUT)
    4. Hidefumi Denda (JPN)
    5. David Mach (GER)
    6. Če-un Pak (KOR)
    7. Kodaj Kimura (JPN)
    8. Erněst Jachin (RUS)
    9. Johannes Lamparter (AUT)
    10. Lilian Vaxelaire (FRA)
    11. Lukas Runggaldier (ITA)
    12. Raffaele Buzzi (ITA)
    13. Rok Jelen (SLO)
    14. Szczepan Kupczak (POL)
    15. Bernhard Gruber (AUT)
    16. Ondřej Pažout (CZE)
    17. Wille Karhumaa (FIN)
    18. Laurent Muhlethaler (FRA)
    19. Eero Hirvonen (FIN)
    20. Hideaki Nagai (JPN)
    21. Johannes Rydzek (GER)
    22. Andreas Skoglund (NOR)
    23. Kasper Moen Flatla (NOR)
    24. Lukas Klapfer (AUT)
    25. Antoine Gerard (FRA)
    26. Tomáš Portyk (CZE)
    27. Go Jamamoto (JPN)
    28. Jošito Watabe (JPN)
    29. Julian Schmid (GER)
    30. Terence Weber (GER)
    31. Rjota Jamamoto (JPN)
    32. Alessandro Pittin (ITA)
    33. Einar Luraas Oftebro (NOR)
    34. Espen Andersen (NOR)
    35. Akito Watabe (JPN)
    36. Philipp Orter (AUT)
    37. Samuel Costa (ITA)
    38. Lukas Greiderer (AUT)
    39. Manuel Faisst (GER)
    40. Martin Fritz (AUT)
    41. Ilkka Herola (FIN)
    42. Thomas Jöbstl (AUT)
    43. Eric Frenzel (GER)
    44. Franz-Josef Rehrl (AUT)
    45. Fabian Riessle (GER)
    46. Espen Bjørnstad (NOR)
    47. Vincenz Geiger (GER)
    48. Jens Luuras Oftebro (NOR)
    49. Jörgen Graabak (NOR)
    50. Jarl Magnus Riiber (NOR)

    Pořadí SP:
    1. Jarl Magnus Riiber (NOR) 400b
    2. Jörgen Graabak (NOR) 255b
    3. Jens Luuras Oftebro (NOR) 225b
    4. Espen Bjørnstad (NOR) 192b
    5. Vincenz Geiger (GER) 182b
    6. Fabian Riessle (GER) 142b
    7. Franz-Josef Rehrl (AUT) 138b
    8. Manuel Faisst (GER) 99b
    9. Martin Fritz (AUT) 92b
    10. Ilkka Herola (FIN) 90b
    ...
    27. Tomáš Portyk (CZE) 22b
    39. Ondřej Pažout (CZE) 5b