Red Star Kunlun – Novgorod 2:7 (kon.) | Vladivostok – Dinamo Minsk 5:1 (kon.) | Čeljabinsk – Nižnekamsk 2:1 (po pr.)
Jaroslavľ – Čerepovec 3:2 (kon.) | Helsinki – Riga 5:3 (kon.) | Kazaň – Novosibirsk 0:3 (kon.)
Omsk – Ufa 2:1 (kon.)
koniec
Admiral Vladivostok
5:1 (1:0, 4:0, 0:1)
HC Dinamo Minsk
cz Sobota 21.12.2019, 08:00 • Fetisov Arena, Vladivostok • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:51
    Konstantin Glazačev vybojoval důrazným napadáním puk a předal ho Voroninovi, který v další z řady svých tutovek tváří v tvář nepřekonal Karnauchova.
     
    55:04
    Běloruskou obranu provětral Kirill Voronin, po najetí zpoza brány se prudce otočil a vypálil švihem. Karnauchov na puk nedosáhl a zachránila ho zadní tyčka!
     
    50:00
    Dnešní utkání sleduje 4322 diváků.
    47:48 Jevgenij KOVYRŠIN - 5:1
     
    47:48
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen se hosté dočkali čestného úspěchu. JEVGENIJ KOVYRŠIN vystartoval na obranné modré čáře, převzal Kosticinovu výtečnou přihrávku do jízdy a zleva střelou přes padajícího obránce nízko nad ledem konečně překonal Krasotkina. Asistence: Andrej Kosticyn.
     
    43:23
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Martin Bakoš – 2 min., sekání). Zezadu osekával právě Pulkkinena při předchozí šanci.
     
    43:21
    Teemu Pulkkinen potřebuje jeden gól, aby se dotáhnul na čelo tabulky kanonýrů KHL. Ani nájezdem po levém křídle však neuspěl, Krasotkin vyráží jeho střelu ramenem do výšky.
     
    40:01
    Dinamo Minsk o druhé přestávce vystřídalo brankáře, místo Dannyho Taylora si do brány stoupl Michail Karnauchov.
    38:21 Alexej DROBIN - 5:0
     
    38:21
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Nádhernou akcí smazal Mereskin svůj předchozí prohřešek. Po návratu z trestné lavice získal puk u hrazení, přibrzdil a naznačil přihrávku, pak ale náhle vystartoval podél mantinelu, ujel obráncům a z jeho bekhendového centru vytěžil pátý gól ALEXEJ DROBIN. Asistence: Alexandr Mereskin.
     
    37:23
    Teemu Pulkkinen dostal skvělou křížnou přihrávku a okamžitě vypálil. Anton Krasotkin se opět stačil sklouznout od pravé tyčky k levé a jeho střelu vykrýt jako magnetem.
     
    36:25
    Krasotkinova brána je pro hosty stále zakletá. Po vyhraném buly pálil tvrdě Pulkkinen do jeho betonu, za několik vteřin zakončoval po chybě obrany zblízka Paré a ještě dorážel nikým nehlídaný Kosticyn. Domácí přežili vše.
     
    36:06
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Alexandr Mereskin – 2 min., držení).
    35:00 Martin BAKOŠ - 4:0
     
    35:00
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Slovenský útočník MARTIN BAKOŠ přidává ke dvěma přihrávkám i přímý zásah. Ljungh nabil zadovkou Almqvistovi a jeho střelu zvedl bývalý liberecký Bílý tygr šikovnou tečí do růžku. Asistence: Adam Almqvist, Markus Ljungh.
    30:16 Vladimir BUTUZOV - 3:0
     
    30:16
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Pilipenko na modré čáře sebral kotouč Gragnanimu a vystartoval sám na Taylora. Ten jeho nájezd ještě vyrazil, ale dojíždějící VLADIMIR BUTUZOV už měl u tyčky snadnou práci. Asistence: Kirill Pilipenko.
     
    26:07
    Vzápětí musel Krasotkin vytáhnout ještě těžší zákrok. Bleskurychlý výpad podnikl Igor Martynov a po jeho zadovce zakončoval zblízka Ivan Drozdov, brankář Vladivostoku se však stačil hbitě přesunout a vyrazit.
    24:09 Markus LJUNGH - 2:0
     
    24:09
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    I druhý gól padl v přesilovce, jenže tentokrát v té hostující. Zařídila ho opět domácí cizinecká legie. MARKUS LJUNGH dostal skvělou přihrávku do jízdy od Bakoše a prostřelil brankáře mezi betony. Asistence: Martin Bakoš.
     
    23:46
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Alexej Drobin – 2 min., hákování).
     
    20:43
    Vzápětí měl Francis Paré ještě lepší příležitost, kolem povyjetého Krasotkina rozezvučel tyčku domácí brány!
     
    17:49
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Alexandr Kitarov – 2 min., podrážení).
    13:47 Adam ALMQVIST - 1:0
     
    13:47
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Po sérii šancí v oslabeních využívá přesilovku ADAM ALMQVIST. Taylor vyrážel Bakošovu střelu i Ljunghovu dorážku před sebe, z druhé dorážky se již po ledě prosazuje švédský obránce. Asistence: Markus Ljungh, Martin Bakoš.
     
    13:19
    Také Dinamo mělo obrovskou příležitost ve čtyřech. Paré vypíchl kotouč a zezadu osekáván posledním obráncem se vydal do nájezdu. Po rychlé kličce zblízka přestřeluje branku Dinama.
     
    12:46
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / pozdní nástup). Trest odpyká Ivan Drozdov.
     
    12:40
    Maione ztratil kotouč na modré čáře a do dalšího nájezdu se vydal Vladimir Butuzov. Z pravé strany mířil nad lapačku, Taylor však jistým zákrokem opět podržel hokejisty Minsku.
     
    11:25
    Největší šanci dosavadního průběhu si Vladivostok vytvořil ve vlastním oslabení. Sám na bránu ujel Ljungh, ale kličkou na Taylora nevyzrál
     
    10:52
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Kirill Voronin – 2 min., vysoká hůl).

    Karel Jedlička

    Góly a asistencie: 14. Almqvist (Ljungh, Bakoš), 25. Ljungh (Bakoš), 31. Butuzov (Pilipenko), 35. Bakoš (Almqvist, Ljungh), 39. Drobin (Mereskin) – 48. Kovyršin (A. Kosticyn)


    Admiral Vladivostok: Krasotkin (Truškov) – Almqvist, Lalonde, Osipov, Miščenko, Kozlovskij, Ugolnikov, Bobrjašov, Želdakov – Ljungh, Vicharev, Bakoš – Pilipenko, J. Petrov, Butuzov – Glazačev, Mereskin, K. Voronin – Konnov, Lisin, Drobin.
    HC Dinamo Minsk: D. Taylor (41. M. Karnauchov) – Jerjomenko, Gragnani, Znacharenko, Morrow, Jevenko, Maione, Gotovec – A. Kosticyn, Spooner, Prince – Pulkkinen, Kovyršin, Pavlovič – Paré, Demkov, Drozdov – Stefanovič, Martynov, Kitarov.

    Rozhodca: Birin, Olenin – Golovljov, Savenkov

    Diváci: 4322