Poľsko – Slovensko sk 8:4 (kon.) | Fínsko – Česko 5:4 (po pr.) | Švédsko – Švajčiarsko 3:2 (po pr.)
koniec
Poľsko
8:4 (1:2, 3:1, 4:1)
Slovensko
Nedeľa 15.12.2019, 10:30 • Patinoires du Littoral (Neuchâtel) • MS žien • O 5. - 6. miesto
Predzápasové kurzy
     
    59:14
    Ešte to predsa len skúšame v šestici, ale ťažko sa už v útoku presadzujeme!
     
    57:15
    Poľsko dalo gól!
    Poľsko dáva svoj ôsmy gól v tomto zápase, druhý do prázdnej slovenskej bránky! TIMEK-DZIADKOWIECOVÁ dopravila loptičku do siete a toto už zrejme poľský výber zvládne dotiahnúť do zdárneho konca.
     
    56:29
    Opäť tu je prázdna slovenská bránka, skúšame to znova v šestici!
     
    55:28
    Krištofová bola na malú chvíľu na striedačke, už to skúšame aj takto skoro! Už nie je na čo čakať, prehrávame o tri góly a času veľa neostáva.
    54:10 Klapitová (SLO) - 7:4
     
    54:10
    Slovensko dalo gól!
    Výborne! Znižujeme na rozdiel troch gólov, keď sme sa úspešne usadili pred bránkou súpera, k odrazenej loptičke sa dostala KATARÍNA KLAPITOVÁ a krásne z otočky bekhendom zakončila do odkrytej siete – 7:4!
    52:50 Buczeková (POL) - 7:3
     
    52:50
    Poľsko dalo gól!
    Tento siedmy gól Poľska už platiť určite bude! Po sekaní sme mali voľný úder od mantinelu a tak sa naša lavička rozhodla pre odvolanie brankárky! Nebolo už na čo moc čakať, ale BUCZEKOVÁ zachytila odrazenú loptičku a bezpečne ju dopravila do odkrytej slovenskej bránky – 7:3!
     
    49:09
    Poľsko sa už radovalo aj so siedmeho gólu, ale ten napokon neplatí kvôli vysokej hokejke! Snáď nám tento moment pomôže sa pozbierať.
    46:20 Timek-Dziadkowiecová (POL) - 6:3
     
    46:20
    Poľsko dalo gól!
    No tak toto je už studená sprcha pre naše dievčatá! Ani sme sa nespämatali z piateho gólu a už je to šiesty v našej sieti, ktorý zároveň prináša už značné komplikácie. Ihneď po buly, ktoré vyhralo Poľsko sa náš súper rozbehol pred našu bránku a loptička aj so šťastím končí za Krištofovou – 6:3! Loptičku do našej siete dotlačila TIMEK-DZIADKOWIECOVÁ.
    46:15 Krzywaková Z. (POL) - 5:3
     
    46:15
    Poľsko dalo gól!
    Opäť inkasujeme! Poľsku ideálne vyšiel tento rýchly brejk, tesne pred našou bránkou dostala presnú prihrávku KRZYWAKOVÁ a pohodlne dostáva loptičku do našej siete – 5:3!
    35:35 Szelzchenová (POL) - 4:3
     
    35:35
    Poľsko dalo gól!
    Gólový hurikán Poľska v druhej tretine pokračuje! To už je celkom aj na porazenie, pretože aktívnejšie hráme my, útočíme, ale potom príde strata loptičky, rýchly brejk súpera a gól v našej sieti. Tento gól však musíme pripísať chybe našej obrany, keďže JOANNA SZELZCHENOVÁ ostala nepokrytá pred našou bránkou a po presnej prihrávke strelou z prvej upravuje na 4:3!
     
    34:55
    Obrovské šťastie na našej strane, smola na strane Poľska! Náš dnešný súper založil rýchly brejk, po ktorom sa sama pred našou brankárkou ocitla Buczeková, ale svoj druhý gól v tomto zápase našťastie nepridala, musíme pochváliť našu brankárku Krištofovú!
    31:04 Buczeková (POL) - 3:3
     
    31:04
    Poľsko dalo gól!
    Poriadne sme sa ešte neotriasli z druhého poľského gólu a razom je vyrovnané! V útoku boli naše dievčatá, ale zrodil sa po chybe rýchly brejk súpera a BUCZEKOVÁ po presnej prihrávke pohodlne upratala loptičku do siete – 3:3!
    30:15 Krzywaková (POL) - 2:3
     
    30:15
    Poľsko dalo gól!
    Na trestné strieľanie sa za Poľsko vybrala KRZYWAKOVÁ, ktorá si počínala úspešné a znižuje tak stav zápasu na 2:3 z pohľadu Poľska. Krištofovej nie je čo vyčítať, bolo to výborne zahrané trestné strieľanie.
     
    30:15
    Je tu faul z našej strany, nasleduje krátka prestávka a po nej nepríjemnosť pre našu brankárku, pretože Poľsko získava trestné strieľanie!
    26:58 Ferenčíková (SLO) - 1:3
     
    26:58
    Slovensko dalo gól!
    Odskakujeme Poľsku na dva góly! Toto bola krásna kombinácia našich dievčat pred bránkou súpera, na jej konci stála DENISA FERENČÍKOVÁ, ktorá strelou z prvej prepálila opäť všetko čo jej stálo v ceste a Mlynarczyková bola absolútne bez šance – 1:3!
     
    15:13
    Vylúčenie v tíme Poľsko (Drzymalová).
     
    15:08
    Rušno teraz bolo aj pred poľskou bránkou! Loptička nepríjemne poskakovala okolo Mlynarczykovej, aj sa naše pokúšali o zakončenie, ale loptička končí len za poľskou bránkou!
     
    14:28
    Krištofová musela byť teraz veľmi pozorná, čo zvládla a pripisuje si na svoje konto ďalší úspešný zákrok! Stále tak vyhrávame o jeden gól.
    12:56 Ferenčíková (SLO) - 1:2
     
    12:56
    Slovensko dalo gól!
    Ideme do vedenia! V početnej výhode to už síce nebolo, ale to nám určite nijak nevadí. Na konci úspešnej kombinácie stála DENISA FERENČÍKOVÁ, ktorá presnou strelou k tyčke prepálila všetko čo jej stálo v ceste – 1:2!
     
    10:54
    Vylúčenie v tíme Poľsko (J. Krzywaková).
     
    06:33
    Toto mohlo vyzerať veľmi nebezpečne! Jedna z našich reprezentantiek sa natlačila pred poľskú brankárku, ale vo vzduchu nedokázala loptičku trafiť. Keby sa tak stalo, mala by Mlynarczyková veľké problémy.
    05:46 Hudáková (SLO) - 1:1
     
    05:46
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Slovenky predviedli peknú útočnú akciu, úspešne zakombinovali pred súperovou bránkou a na konci tejto úspešnej výmeny stála PAULÍNA HUDÁKOVÁ, ktorá presnou strelou posiela loptičku do siete a odčinila tak svoje nedávne zaváhanie – 1:1!
     
    04:39
    Obrovská šanca pre Slovensko na vyrovnanie! Naše dievčatá išli do prečíslenia 3 na 1, presnú prihrávku pred bránku dostala Paulína Hudáková, ale jej zakončenie z prvej ide mimo troch žrdí! Veľká škoda.
    01:48 Krzywaková (POL) - 1:0
     
    01:48
    Poľsko dalo gól!
    Inkasujeme v tomto zápase ako prvý! Síce Poľsko odišlo striedať, ale na palubovke ostala nepokrytá KRZYWAKOVÁ, ktorá si vylepšila streleckú pozíciu a presnou strelou k tyčke prekonáva Krištofovú – 1:0!
     
    00:51
    Poľsko sa po vyhratom buly postupune prepracovalo až pred našu bránku a prvý veľmi dôležitý zákrok si pripisuje naša brankára Krištofová!

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 2. Krzywaková, 31. J. Krzywaková (t.s.), 32. Buczeková, 36. Szelzchenová, 47. Krzywaková, 47. Timek-Dziadkowiecová, 53. Buczeková, 58. Timek-Dziadkowiecová – 6. P. Hudáková, 13. Ferenčíková (Ďuriková), 27. Ferenčíková, 55. Klapitová


    Poľsko: Mlynarczyková (Bernacká) – Drzymalaová, Mareková, Nogaová, J. Szelzchenová, Kozanecká, Pudziszová – Rogalaová, Buczeková, Zagórská – Z. Krzywaková, J. Krzywaková, Plechanová – Timek-Dziadkowiecová, K. Szelzchenová, Borkowská – Arendarczyková, Pawłowská
    Slovensko: Krištofová (Dupčáková ) – Ďuriková, Papierniková, Chupeková, Ferenčíková, Klapitová (C), Gáborová, Lencesová, Šidlová, Pudišová, Trošková, Hudáková P., Adamcová, Šponiarová, Belicová, Grossová V., Robová, Grossová K., Hudáková K.

    Rozhodca: M. Reichelt, T. Kostinek (obaja Česko)