Přerov – Havířov 3:1 (kon.) | HK MD Šumperk – Vsetín 2:3 (kon.)
koniec
HK Mladí Draci Šumperk
2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
VHK ROBE Vsetín
cz Piatok 13.12.2019, 19:30DHL Extraliga juniorů (CZ) • Skupina B
Partner:
     
    Vyrovnaný zápas bez většího množství šancí strhli na svou stranu Vsetínští. Ve třetí třetině se totiž jako jediný prosadil hostující Tadeáš Pospíšil a v posledních šesti minut už Vsetín toto vedení, i přes šumperský tlak, udržel.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Šumperka se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek pátečního večera. (21:28:01)
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Po vyhození Pernického přebruslil Hilšer Vogela, a tak se icing nepíská. Hraje se před prázdnou bránou domácích.
     
    59:15
    Vsetínská obrana je opět úspěšná. Nyní Valaši vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    58:27
    Hosté puk na druhou stranu kluziště vyvezli, ale Draci se dostali opět do útoku. Vogelovu střelu z vrcholu levého kruhu blokuje Vavřík.
     
    58:06
    Frimelovi se nepodařilo vyhodit. O puk se bojuje za brankou Vsetína.
     
    57:52
    Venouš zůstává na střídačce.
     
    57:52
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:37
    Pernický zastavil Kavana. Ten však ještě na levém kruhu stihl poslat rychlou zadovku na Keslera, kterého těsně před brankou zastavil Ondračka. Hraje se u Tkadlecovy branky a Šumperk si v okolí brankoviště vytváří tlak.
     
    55:04
    Další příležitost na srovnání měl Haluza, jehož pokus z levého kruhu vytěsnil hostující gólman hokejkou. Z druhé strany to zkoušel také obránce Blaháček.
     
    53:49
    Vyrovnat se snažil Kesler a k dorážce jeho rány z mezikruží si ještě nabruslil Poledna. To už však měl Tkadlec puk pod kontrolou.
     
    53:33
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Naopak Valaši se ke střele propracovali dokonce se také dostávají do vedení. Na levý kruh dostal z modré čáry od Richarda Lisse přihrávku TADEÁŠ POSPÍŠIL, jenž se střelou bez přípravy prosadil k pravé tyči. Asistence: Richard Liss, Vojtěch Vrána.
     
    53:08
    Haluza získal pro svůj tým útočné pásmo, když se na pravém křídle prosmýkl kolem všech bránících hráčů. Do zakončení se však nikdo z Draků nedostal.
     
    52:05
    Poledna zakončoval od pravé tyčky. Tkadlec byl připraven a tuto část své branky si pohlídal.
     
    51:23
    Domácí v plném počtu.
     
    50:58
    Klímek se nyní dostal i k defenzivní činnosti, když zabránil soupeřovu přečíslení.
     
    50:23
    Vsetínští jsou v útočném pásmu a kombinují. Ondračka poslal od modré čáry puk na Klímka, který z vrcholu pravého kruhu vystřelil. Jeho rána se zastavila Habrmana, jenž puk nezpracoval a zakončovat mohl od levé tyče Hilšer. Střela skončila za brankou.
     
    49:23
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Štrbík – 2 min., vysoká hůl).
     
    49:09
    Po levém křídle si do pásma najížděl Štefanišin a zprvu nenápadná akce skončila nebezpečnou střelou, jelikož domácí útočník všechny přebruslil. Jeho střelu nakonec srazil Vavřík a puk proletěl kolem levé tyče.
     
    47:52
    Do přečíslení dva na jednoho se proti Vránovi dostali Holub s Šemberou. Střela z levého kruhu mířila do odkryté brány za přemisťujícího se brankáře, jenže Tkadlec dokázal na poslední chvíli zasáhnout. Do prázdného prostoru vložil svou hokejku.
     
    46:56
    Tkadlec nyní zasahuje a přerušuje hru přikrytím kotouče lapačkou. Před jeho brankovištěm se totiž objevil početný zástup hráčů ve žlutém a hrozilo nebezpečí dorážek z bezprostřední blízkosti.
     
    46:21
    Draci bojují o kotouč vedle Tkadlecovy brány, ale tuhle disciplínu prohrávají. Ani u této branky tak nevidíme žádné velké šance a zajímavější situace tak vznikají i ve středním pásmu, kde oba celky bojují o puk.
     
    45:28
    Vsetínu se nepodařilo udržet v útoku, a tak museli Valaši začít znovu. Obránci rozehráli od vlastní branky a útok se dostal před šumperskou branku. Jenže na zakončení stále čekáme.
     
    44:00
    Liss nahodil puk od modré čáry. Venouš jej má v lapačce a rozehrává.
     
    43:29
    K puku se mezi modrými čarami dostal také Vogel, nejproduktivnější hráč domácího celku. Vogel si po pravém křídle nabruslil na úroveň brankové čáry a z nulového úhlu vypálil na bližší tyč. Tkadlec zasahuje.
     
    42:33
    Pernický vybojoval puk vedle vlastní branky a spolu se svým kolegou z obrany rozehráli. Ve středním pásmu však Valachy zaskočil šumperský val, jenž svoz útočnou akci zakončil až střelou Habrmana z mezikruží.
     
    42:00
    Hosté v plném počtu.
     
    41:03
    Draci začali třetí třetinu v početní výhodě. Z jejich řad zatím zahrozil pouze Kesler, na druhé straně mířil mezi Venoušovy betony Pernický.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina utkání se obešla bez branky a taky výraznějších gólových šancí. Více práce však měl vsetínský gólman Málek, kterého pět minut před koncem druhého dějství nahradil David Tkadlec. Málek totiž dostal pětiminutový trest spojený s trestem do konce utkání. V dlouhém oslabení si pak největší šanci připsal hostující Klímek, domácí tak aktivní nebyli.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Hilšer – 2 min., podrážení).
     
    39:59
    Poslední sekundy druhé třetiny odehráli Draci v signalizované výhodě.
     
    39:26
    Hilšera napřed od branky Draků dostal Holub, ale vsetínský útočník si své místo a díru v šumperské obraně našel znovu a na Venouše z pravého kruhu vystřeli. Domácí brankář ukrývá puk ve své výstroji.
     
    37:57
    Frimel s Pospíšilem dostali puk k Venoušovi, zde ale prohráli souboj o kotouč a Šumperk se po pravém křídle opět dostal před Tkadlece, který ve vsetínské bráně nahradil vyloučeného Málka. Zatím však, i přes pětiminutové oslabení svého celku, moc práce nemá.
     
    35:41
    Klímek se dostal do brejku, v kterém zvolil zakončení mezi betony. Gólman Venouš byl pozorný a vedoucí branku ve vlastním oslabení vsetínskému kapitánovi nepovolil.
     
    35:00
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Málek – 5 min. + osobní trest do konce utkání, sekání). Trest odpyká Zemánek.
     
    32:29
    Hra se nyní přelévá z jedné strany na druhou a je opravdu na co se dívat. Více práce má hostující gólman Málek, který nejprve na poslední chvíli vytěsnil střelu Vogela z ostrého úhlu a následně si betonem poradil také s únikem Lukáše Cekra, po kterém zůstal puk nechráněn v brankoviště. Zde gólu do prázdné brány zamezil Baďura.
     
    30:46
    Boj o kotouč v útočném pásmu Vsetína vyhráli domácí, ale Liss se ve střední třetině ke kotouči opět dostal. Souboj pokračoval i nadále a hokejisté obou celků se tak okolo mantinelu dostali až do Málkovy blízkosti.
     
    30:19
    Pospíšil od modré čáry těsně minul. Vsetínu se nyní daří ohrožovat Venoušovu branku. Z vrcholu levého kruhu pálil přes bránící a clonící hráče Baďura. Jeho pokus má domácí brankář ve výstroji.
     
    29:42
    Kavanova střela Málkovi vypadla z lapačky. Vsetínský brankář měl štěstí, že kolem něj stáli je jeho spoluhráči, kteří pomohli dostat puk do bezpečí.
     
    28:12
    Vogel si před Málka nabruslil po levém křídle a zakončoval z ostrého úhlu v bezprostřední blízkosti. Střela mu však nesedla a hostující brankář vůbec nemusel zasahovat.
     
    26:58
    Draci oproti první třetiny zrychlili a už se opět nahrnuli do útoku. Do skrumáže před brankou pálil Filip Cekr a čekal na příhodně odražený kotouč od nebo pro někoho ze svých spoluhráčů. Vsetín se v chaosu před brankou dokázal také zorientovat. Vybojoval puk a dostává se do středního pásma.
     
    25:58
    Štrbík chtěl křižnou nahrávkou vyslat Drlíka do úniku po pravém křídle. Přihrávka se nepovedla a v útoku se tak usadili hosté.
     
    25:19
    Hraje se u Málkovy brány. Vsetínská obrana je však velice pozorná a nedovoluje svému soupeři žádné nebezpečné zakončení.
     
    23:43
    Blízko gólu byl po střele z vrcholu levého kruhu Ondračka, ale jeho nadějně vypadající střela skončila vedle šumperské brány. O dorážku odraženého puku se z druhé strany postaral Hilšer a jeho rána končí v brankářově lapačce.
     
    21:45
    Poledna s Kavanem se rozestoupili kolem vsetínské branky, ale teč druhého jmenovaného za zády Málka neskončila. Hostující brankář se proti pokusu od pravé tyče dokázal včas přemístit.
     
    20:56
    Frimelova dlouhá přihrávka na Pernického neuspěla. I přesto se však Valaši drží na puku.
     
    20:36
    Hosté v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Viděli jsme divokou první třetinu, hlavně pak její prostřední část. Hosté se totiž dostali do vedení, ale domácí velice rychle vyrovnali a ve vlastním oslabení se dokonce dostali do vedení. Všechny tyto události se staly v rozmezí tří minut a aby toho nebylo málo, tak o necelou minutu později Valaši vyrovnali na aktuálních 2:2.
    Druhá třetina začne cca v 20:13.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Málek se musí v posledních sekundách opravdu otáčet. Z pravého kruhu vystřelil Kavan a vyražený puk si dobruslil také na druhé straně. Od modré pálil Štrbík, před brankou dorážel Kesler a poslední střelecké slovo měl opět Kavan.
     
    19:17
    Vsetínu se opět podařilo vyhodit, Šumperk se v této přesilové hře ještě nedostal do žádné šance a hosté drží puk daleko od vlastí branky.
     
    18:54
    Valaši se osvobodili, ale Draci už jsou opět před Málkem.
     
    18:36
    Frimel byl na levém kruhu bráněn Lukášem Cekrem, přes kterého se nemohl dostat k puku. Pomohl si proto nedovoleně a dostává menší trest za držení.
     
    17:04
    Horký získal kotouč, udělal kličku ve střením pásmu a počkal. Nakonec se rozhodl pro nahození za vsetínskou branku.
     
    16:05
    Hilšer čekal na hranici brankoviště, těsně bráněn Filipem Cekrem. To ale nezabránilo Ondračkovi k tomu, aby do těchto míst puk z levého křídla poslal. Hilšer kotouč tečoval těsně vedle levé tyče.
     
    15:12
    Hosté v plném počtu.
     
    14:42
    Draci se do útočné třetiny sice dostali, ale hosté si všechny hráče rychle rozebrali a odvedli k mantinelu. V tuhle chvíli využil početní nevýhody soupeře Vogel, který se tak totiž ocitl sám nebráněn v mezikruží. Jeho individuální zakončení šlo mimo prostor třech tyčí.
     
    14:15
    Domácí se po první část přesilové hry dařilo držet v Málkově blízkosti, ale nyní tápou v přechodu přes střední pásmo.
     
    13:12
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Apolenář – 2 min., podrážení).
     
    12:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Kavan se vrací z trestné lavice a přesně v téže momentě se Venouš musí ohlížet za svá záda. Ke střele z levého křídle si sjel obránce PATRIK ZEMAN a vyrovnává stav utkání. Asistence: Adam Hilšer, Tom Ondračka.
     
    11:56
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Draci skórují ve vlastním oslabení! Valaši se drželi v útoku, ale Šumperku se po levém křídle podařilo uniknout. V následné akci před gólmanem soupeře dostal DAVID HALUZA přesnou přihrávku od Matěje Blaháčka a poslal puk mezi betony. Asistence: Matěj Blaháček.
     
    10:46
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Kavan – 2 min., podrážení).
     
    10:12
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Domácí celek rychle vyrovnává. Puk měli u Málkovy branky ve své moci Vsetínští, ale JAKUB HORKÝ se ke kotouči v rohu kluziště dostal a poslal jej nad beton hostujícího gólmana. Asistence: Bez asistence.
     
    08:55
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Velice povedená akce ze strany Vsetínských. Daniel Klíimek sice nejprve neprošel přes šumperskou obranu, ale vypíchnutý kotouč zachytil Adam Hilšer a poslal jej Klímkovi zpět před branku. Tečovaný puk skončil na zadním mantinelu, odkud se odrazil přesně na hokejku MICHAELA VAVŘÍKA, který se už nemýlil. Asistence: Daniel Klímek, Adam Hilšer.
     
    07:39
    Ve zmatku před hostujícím gólmanem Málkem se nejlépe zorientoval Plhal, jenž zakončoval od levé tyčky vsetínské branky. Brankář v zeleném si se všemi pokusy soupeře poradil.
     
    07:19
    Obránce Pernický se napřáhl na modré čáře a na šumperskou branku poslal vysokou střelu. Ta mířila na horní tyčku a Venouš ji ukryl v lapačce.
     
    06:48
    Pokus domácího obránce Štrbíka od modré skončil za brankou. Do protiútoku se Vsetínští dostali, nenašli však vhodnou pozici pro zakončení.
     
    06:20
    Zemanova střela od modré neprošla přes Horkého a puk se ocitá ve střední třetině.
     
    05:20
    Nahozený puk chtěl ještě dorážet Zemánek, ale domácí brankář měl kotouč plně ve své moci.
     
    04:56
    Pospíšil si po vyhraném buly sjel s kotoučem na pravý kruh, odkud také vypálil. Jeho střela po ledě se zastavila o bližší tyč, projela brankovištěm pod Venoušovými betony a skončila v mezikruží.
     
    04:31
    Frimel vybojoval v rohu útočného pásma puk pro Pospíšila, který na modré čáře ještě nahrál Holáňovi. Hostující bek pálil z velké vzdálenosti a Venouš zasahuje.
     
    03:52
    Domácí se usadili v pásmu a kombinují okolo vsetínské branky. Obrana hostů je pozorná a většinu pokusů nasměrovává za síť.
     
    03:29
    Vsetín se nastěhoval před Venouše. Vavřík nabízel puk k teči Hilšerovi, a to nahrávkou skrz brankoviště. Druhý jmenovaný hostující útočník puk k odkryté pravé tyči neposlal.
     
    02:41
    Plhalovu rozehrávku ve středním pásmu vystihl a zastavil Vavřík. Puk mají na hokejkách Valaši a Zeman s Ondračkou se snaží založit útok zpoza vlastní branky.
     
    01:46
    Poledna se ocitl sám před Málkem. Jeho pokus z mezikruží vytěsnil vsetínský brankář levým betonem. Gól z této situace nepadl, ale Šumperk získal útočné pásmo.
     
    01:09
    Kesler prošel ve středním pásmu přes Frimela, ale jeho střela z ostrého úhlu byla ztečována mimo branku. Na druhou stranu se mohou vydat hosté.
     
    00:24
    Hilšerovu úvodní ránu z vrcholu levého kruhu zablokoval Blaháček. Draci se na druhou stranu vydávají po levém křídle a Málek jejich pokusy likviduje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Mladí Draci Šumperk: Venouš (Kašpar) – Blaháček, Holub, Štrbík, Plhal, Cekr L., Cekr F., Ott – Horký, Štefanišin, Drlík, Šembera, Haluza, Kesler, Vogel, Poledna, Kavan, Habrman.

    VHK ROBE Vsetín: Málek (Tkadlec) – Pernický, Zeman, Liss, Holáň, Kožený, Houser, Ondračka – Novosad, Baďura, Zemánek, Pospíšil, Vrána, Hilšer, Klímek, Frimel, Vavřík, Apolenář.

    Rozhodčí: Rapák – Rožánek, Rychlý.
     
    VHK ROBE Vsetín:
    Junioři se v minulém týdnu nejprve vydali do Litomyšle, kde si, hlavně ve druhé třetině, pořádně zastříleli. První třetinu vyhrál Vsetín o dvě branky a v druhé části zápasu se trefil rovnou pětkrát. Dvakrát se prosadil Jan Vašenka, třikrát pak obránce Vojtěch Pernický. Valaši nakonec vyhráli poměrem 8:1. V nedělním utkání se mohli Vsacané dostat do čela tabulky, stačilo pouze porazit rivala z Přerova. To se jim v domácím prostředí nepovedlo a Zubrům podlehli 1:4.
     
    HK Mladí Draci Šumperk:
    Když byla řeč o tom, že si Vsetínští proti Litomyšli zastříleli a vyhráli 8:1, tak o Dracích z Šumperku můžeme tvrdit to samé. Stejným poměrem totiž v pátek přehráli brněnské Warriors. Dvakrát skórovali Matěj Drlík a Radek Vogel. Draci jsou na čtvrtém místě v takové pozici, že na třetí Vsetín ztrácí 9 bodů a jejich náskok na pátou Litomyšl je dokonce dvanáctibodový. Jenže právě s Východočechy prohráli Hanáci v neděli 2:5, trefili se Marek Kesler a dorostenec Jan Kučera.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Helena Hegeďová

    Góly a asistencie: 11. Horký, 12. Haluza (Blaháček) – 9. Vavřík (Klímek, Hilšer), 13. Zeman (Hilšer, Ondračka), 54. Pospíšil (Liss, Vrána)


    HK Mladí Draci Šumperk: Venouš (Kašpar) – Blaháček, Holub, Štrbík, Plhal, Cekr L., Cekr F., Ott – Horký, Štefanišin, Drlík, Šembera, Haluza, Kesler, Vogel, Poledna, Kavan, Habrman.
    VHK ROBE Vsetín: Málek (35. Tkadlec) – Pernický, Zeman, Liss, Holáň, Kožený, Houser, Ondračka – Novosad, Baďura, Zemánek, Pospíšil, Vrána, Hilšer, Klímek, Frimel, Vavřík, Apolenář.

    Rozhodca: Rapák – Rožánek, Rychlý