Buffalo – Nashville 4:3 (kon.) | Tampa Bay – Boston 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 1:0 (po pr.)
Florida – NY Islanders 1:3 (kon.) | Detroit – Winnipeg 5:2 (kon.) | Minnesota – Edmonton 6:5 (kon.)
St. Louis – Vegas 4:2 (kon.) | Calgary – Toronto 4:2 (kon.) | Arizona – Chicago 5:2 (kon.)
Anaheim – LA Kings 1:2 (kon.) | Vancouver – Carolina 1:0 (po pr.) | San Jose – NY Rangers 3:6 (kon.)
koniec po predl.
Pittsburgh Penguins
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Columbus Blue Jackets
cz Piatok 13.12.2019, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:02 Bryan RUST - 1:0
     
    63:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Columbusu se sice podařilo vyhodit, ovšem Tristan Jarry rychle vrátil kotouč zpátky, což se jevilo jako klíčem k úspěchu. Jake Guentzel pak přihrál na modrou čáru, odkud Kris Letang nahodil černou gumu před branku. BRYAN RUST nejprve soupeři nadzvedl hokejku a poté zamířil mezi brankářovy betony. Asistence: Kris Letang a Jake Guentzel.
     
    61:25
    Pittsburgh Penguins bude hrát početní výhodu, a tak si ještě bere oddechový čas. Klíčoví hráči Tučňáků totiž byli na ledě a potřebují si trochu odpočinout.
     
    61:25
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Pierre-Luc Dubois – 2 min., sekání).
     
    50:38
    Po pěkné přihrávce se sám na brankáře hnal Teddy Blueger, který zamíchal hokejkou, ale po ledě Joonase Korpisala nepřekonal.
     
    45:43
    Zcela nepochopitelně přestal bruslit Kris Letang, který před branku pustil soupeře. Oliver Bjorkstrand byl sám před gólmanem a mířil nahoru. Jenže Tristan Jarry znovu celou situaci výborně ustál.
     
    43:54
    Sám na domácího brankáře se hnal Pierre-Luc Dubois, který předvedl kličku do bekhendu. Jenomže Tristan Jarry celou situaci ustál a pokus zneškodnil.
     
    37:30
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Marcus Pettersson – 2 min., podrážení).
     
    37:12
    John Marino zakončením trefil prvního soupeře, který pak uháněl sám na brankáře. Celou akci přerušil až Marcus Pettersson, jenž skočil soupeři pod nohy.
     
    30:50
    Ve druhé vlně byl najetý Sam Lafferty, který mířil mezi ruku a tělo brankáře. Joonas Korpisalo puk vyrazil před sebe, kam dojel jako první Stefan Noesen, jenž dorážku za brankovou čáru neprocedil.
     
    28:54
    Přihrávku v předbrankovém prostoru převzal Dominik Kahun, který mířil do levé šibenice. Jenže Joonas Korpisalo situaci ustál a loktem vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    17:47
    Od levého mantinelu vystřelil Dominik Simon, jehož pokus vyrazil před sebe hostující brankář. Dorážkou z mezikruží se pak prezentoval Teddy Blueger, jenž trefil rameno Joonase Korpisala.
     
    16:41
    Z levé strany nejprve pálil Alex Galchenyuk, jehož pokus byl vyražen k zadnímu mantinelu. Následně přihrávka mířila před branku, odkud ihned pálil Bryan Rust, jenž nechal vyniknout Joonase Korpisala.
     
    15:01
    Teddy Blueger si nabruslil mezi kruhy, kde mu byla střela zablokovaná. Domácí útočník se tak odhodlal k dlouhé kličce, ale ležícího gólmana nepřehodil.
     
    12:52
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Pierre-Luc Dubois – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:30
    Justin Schultz od modré čáry hledal hůl spoluhráče, kterým byl mezi kruhy Alex Galchenyuk. Po jeho teči kotouč zamířil k levé tyči, ovšem Joonas Korpisalo ještě stihl vykopnout beton.
     
    06:24
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Andrew Peeke – 2 min., sekání).
     
    04:25
    Po prohození si za obranu najel Oliver Bjorkstrand, který si položil domácího brankáře, ovšem poté nepřehodil jeho beton. Následně se ještě k dalšímu pokusu dostal Dean Kukan, jehož také vychytal Tristan Jarry.
     
    02:28
    Justin Schultz přihrál z rohu do předbrankového prostoru, kde se nacházel Joseph Blandisi. Jeho pokus proletěl těsně vedle pravé tyče, Pens byli opět blízko.
     
    00:31
    Domácí jeli ve třech na jediného obránce, ale velkou šanci zahodili. Brandon Tanev a Teddy Blueger si několikrát vyměnili puk, ovšem pokus druhého jmenovaného vyrazil Joonas Korpisalo. O bekhendovou dorážku se postaral ještě Dominik Simon, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 64. Rust (Letang, Guentzel)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Marino, Letang, J. Schultz, J. Johnson, Ruhwedel, M. Pettersson – Rust, Guentzel, Galchenyuk – Kahun, McCann, Aston-Reese – B. Tanev, Blueger, Simon – Noesen, Lafferty, Blandisi.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Kukan, D. Savard, R. Murray, Peeke, Gavrikov – Atkinson, Texier, Nyquist – Bjorkstrand, Dubois, Milano – J. Anderson, Jenner, N. Foligno – Robinson, Riley Nash, Wennberg.

    Rozhodca: Hebert, McCauley – Gawryletz, Sericolo

    Diváci: 18 415