Espanyol – Getafe 1:1 (kon.) | Osasuna – Bilbao 1:2 (kon.) | Eibar – Alavés 0:2 (kon.)
Villarreal – Vigo 1:3 (kon.) | Valladolid – Sevilla 0:1 (kon.)
koniec
Real Valladolid
0:1 (0:1)
FC Sevilla
Nedeľa 24.11.2019, 21:00 • Estadio Municipal José Zorrilla, Valladolid • Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:05:54)
     
    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 1:2.
    Strely mimo: 5:1.
    Rohy: 8:4.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 13:25.
     
    Nervózny záverečný zápas 14. kola španielskej LaLigy máme za sebou. Napriek tomu, že sa hral výborný rýchly futbal s množstvom zaujímavých momentov pred oboma bránami, tak sme videli jediný gól a paradoxne z penalty ešte v prvom polčase. Prekvapením pri tejto atmosfére plnej faulov a tvrdých súbojov tak nie je ani červená karta Ocamposa v nadstavenom čase, pričom hráč Sevilly ešte možno za svoje reči voči hlavnému rozhodcovi dostane dlhší trest. Sevilla každopádne vybojovala vo Valladolide dôležité tri body, vďaka ktorým sa posunula na 3. miesto tabuľky. Nachádza sa o bod za vedúcou dvojicou Barcelona – Real Madrid, ktorá však má k dobru vzájomné El Clásico. Valladolid druhýkrát za sebou nedal gól a po 14 odohraných kolách je na 14. mieste.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hostia loptu potiahli na útočnú polovicu, kde ju držia na svojich kopačkách prihrávkami na krátko. Domáci sa k nej nedokážu dostať a čas sa im rýchlo kráti.
     
    90+2
    Domáci sa hneď začali tlačiť dopredu. Do Vaclíkovej šestnástky leteli v krátkom časovom slede tri centre, ani s jedným z nich ale nemala obrana hostí žiaden problém.
     
    90+2
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Lucas Ocampos (FC Sevilla). Toho vyprovokoval neodpískaný faul Nacha Martíneza k odvete a na vlastnej polovici tvrdým úderom do chrbta zrazil k zemi práve Nacha Martíneza. Druhú žltú kartu však zrejme dostal až za svoje nadávky rozhodcovi po odpískaní tohto faulu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Nacho Martínez v súboji na pravej strane vlastnej polovice zasiahol plecom Ocamposa priamo do nosu. Hlavný rozhodca hru nechal pokračovať ďalej, pritom Ocampos sa okamžite dostal do opatery lekárov.
     
    89
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Jesús Navas, prichádza Nemanja Gudelj.
     
    89
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Toni Villa (Real Valladolid).
     
    89
    Žltú kartu za zdržiavanie hry zahodením lopty z miesta rozohrávky faulu dostáva Fernando (FC Sevilla).
     
    88
    Domáci hráči, vyhecovaní atmosférou dnešného zápasu, sa okamžite vrhli na Navasa. Okolo neho vznikla veľká šarvátka. Navas však odchádza za autovú čiaru, aby mohol hneď vystriedať.
     
    87
    Obrana Sevilly nákop odhlavičkovala na rohový kop a center z neho zase chytil bez problémov brankár Tomáš Vaclík. Ten loptu okamžite vykopol na útočnú polovicu, kde sa za ňou rozbehol Navas, pri šprinte sa ale zastavil a chytil zozadu na stehno. Vypadá to na svalové zranenie.
     
    86
    Ocamposa sa snažia domáci hráči zjavne vyprovokovať. Vysoký nákop si spracoval rukou a Moyano potom doňho začal strkať zozadu. Po tomto súboji nariadil hlavný rozhodca priamy kop pre Valladolidu.
     
    84
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Salisu Karim, prichádza Enes Ünal.
     
    83
    Diego Carlos zasiahol v súboji o padajúcu loptu vysokou nohou lýtko Guardiolu. Gól, ktorý potom strelil tvrdou ranou z voleja tak logicky nemohol platiť.
     
    82
    Domáci tím by sa rád dostal do tlaku, zatiaľ sa ale nemôže vôbec dostať k lopte. Po faule Moyana na Torresa navyše dali hosťom ďalší priamy kop, tentokrát z ľavého krídla.
     
    81
    Jordánov center odhlavičkoval na zadnej tyči na rohový kop kapitán Valladolidu Moyano. Center od rohovej zástavky potom domáca obrana odvrátila z nebezpečného priestoru.
     
    80
    Hneď po jej obnovení podrazil na vlastnej polovici prenikajúceho Franca Vázqueza Míchel. Hostia sa pripravujú na rozohrávku priameho kopu.
     
    79
    Na trávniku zostal ležať Diego Carlos, ktorý ukazuje, že má nejaký problém so stehnom. Ošetrenie ale napokon nepotreboval a pokračuje v hre.
     
    78
    Guardiola si nabehol na center z pravej strany, loptu však na zadnej tyči zasiahol len kolenom a jeho slabý pokus chytil gólman Vaclík.
     
    77
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Sandro Ramírez, prichádza Jorge De Frutos.
     
    77
    Loptu pred Vaclíkovu bránu nakopol Míchel, ani tento center sa však neujal a hostia loptu bez problémov získali pod svoju kontrolu. Postupnou kombináciou sa potom dostali na útočnú polovicu, kde zatláčajú domácich do obrany.
     
    76
    Diego Carlos fauloval v hlavičkovom súboji v strede poľa Plana. Domáci tentokrát rozohrajú po faule nákopom do šestnástky.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Éver Banega, prichádza Franco Vázquez.
     
    74
    Míchel loptu posunul malou domov k svojmu brankárovi Masipovi, ten mu ju však už vrátiť nedokázal a nepresnou prihrávkou ju poslal priamo do autu.
     
    73
    Hostia však začínajú v týchto chvíľach preberať iniciatívu. Ocamposov center z pravej strany odhlavičkoval Olivas k Reguilónovi, ktorý v súboji o loptu fauloval Karima.
     
    72
    Reguilón získal prienikom po ľavom krídle rohový kop pre Sevillu. Banega sa potom pokúsil zaskočiť brankára Masipa strelou priamo z rohu, loptu ale zakrútil tak, že dopadla na hornú sieť domácej brány.
     
    71
    Banega si chcel naraziť loptu pred šestnástkou Valladolidu s de Jongom, ten mu ale loptu nedokázal presne vrátiť. Villa bol následne pri svojom prieniku po ľavom krídle tvrdo zastavený Navasom, o faul sa ale podľa názoru hlavného rozhodcu nejednalo.
     
    70
    Míchel si dvakrát za sebou narazil loptu so striedajúcim Villom a oblúčikom do šestnástky chcel vysunúť do nábehu Guardiolu. Útočník Valladolidu však úmysel svojho spoluhráča nepochopil a lopta skončila v náručí brankára Vaclíka.
     
    69
    Navas sa pokúsil o individuálny prienik po pravej strane, tretí protihráč ho však o loptu obral. Moyano následne zaviezol loptu na polovicu Sevilly, kde domáci tím rozvíja svoju postupnú kombináciu.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Nolito, prichádza Óliver Torres.
     
    66
    Tí loptu hneď nakopli dopredu a Sandro Ramírez s ňou vletel z pravej strany do otvorenej obrany Sevilly. Už v šestnástke Sevilly jeho strelu zablokoval v sklze na rohový kop Koundé.
     
    65
    Ocampos si dobre nabehol na prienikovú prihrávku Banegu zo stredu poľa, z pravého krídla ale loptu nepresnou prihrávkou prihral domácim obrancom.
     
    64
    Žltú kartu za zásah do boku obrancu domáceho tímu v súboji v sklze pred šestnástkou Valladolidu dostáva Luuk de Jong (FC Sevilla).
     
    63
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Pablo Hervías, prichádza Toni Villa.
     
    62
    Guardiola dostal výborný pas zo stredu poľa za obranu Sevilly, lopta mu ale pri spracovaní odskočila a pri behu za ňou vletel do brankára Vaclíka. Obaja hráči sú našťastie v poriadku a budú pokračovať v zápase.
     
    61
    Hostia sa snažia trochu upokojiť hru prihrávkami medzi obrancami na vlastnej polovici. Domáci im to umožňujú veľmi pasívnym presingom.
     
    59
    Držanie lopty: 48 % : 52 %

    Tento ukazateľ asi najlepšie vyjadruje, ako sa hra postupne vyrovnala. Po prvých cca 15 minútach bol totiž tento pomer zhruba 70 % : 30 % v prospech Sevilly.
     
    58
    Plano sa uvoľnil na ľavom krídle a prihrávkou na os ihriska našiel na hranici šestnástky Sevilly Míchela. Ten strelou z prvej namieril mimo Vaclíkovej brány.
     
    57
    Valladolid sa napriek veľkému kúskovaniu hry zo strany hostí dokázal usadiť pri šestnástke Sevilly, obrana Sevillčanov ich však nepustila ani len k centru do pokutového územia.
     
    56
    Nolito už na vlastnej polovici podrazil Míchela. Na fauly vedú hostia v tejto chvíli už 15:5.
     
    54
    Ďalší faul hostí. Jordán pri napádaní fauloval Karima. I tentokrát požadujú domáci pre hráča Sevilly žltú kartu, ani tentoraz sa jej ale nedočkali.
     
    53
    Ocampos v súboji o loptu vrazil do Nacha Martíneza. Ten sa trochu teatrálne zrútil na zem a snaží sa vykoledovať pre Ocamposa druhú žltú kartu.
     
    52
    Sevillčania v priebehu 10 sekúnd dvakrát faulovali, len aby nedovolili domácim založiť rýchly protiútok. Sám Guardiola už bol dnes faulovaný päťkrát.
     
    51
    Dlhé autové vhadzovanie do pokutového územia Sevilly sklepával hlavou zo vzduchu na Ocamposa de Jong, gólman Masip však tento úmysel dobre prečítal a k lopte sa dostal ako prvý.
     
    50
    Ocampos prenikol z pravej strany do šestnástky Valladolidu. Center na de Jonga zablokoval v sklze Karim a obranca domácich potom odkopol druhý pokus Ocamposa o prihrávku na de Jonga do autu.
     
    49
    Hervías vystrelil priamo na bránu a Vaclík musel jeho tvrdú strelu pod brvno vyraziť. K odrazenej lopte dobehol sám Hervías, z bránkovej čiary už ale hrací predmet nedokázal vrátiť „do ohňa“.
     
    48
    Reguilón podrazil na pravej strane prenikajúceho kapitána domácich Moyana. Priamy kop pre Valladolid zo zaujímavej pozície z blízkosti pokutového územia Sevilly.
     
    47
    Hneď pri prvom nábehu na nákop za obranu Valladolidu fauloval Olivasa Nolito. Domáci potom nakopli loptu pred šestnástku Sevilly, loptu ale odhlavičkoval Koundé do autu.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:01.
     
    Prvý polčas priniesol výborný futbal a do šatne po ňom idú spokojnejší hráči Sevilly. Banega síce prvú penaltu nepremenil, brankár Valladolidu Masip ale nestál v momente kopu na bránkovej čiare a pokutový kop sa tak opakoval. Druhý pokus už Banega rutinérsky využil a napriek množstvu príležitostí na oboch stranách bol jeho penaltový gól jediným v prvom polčase. Prvý polčas sa však hral vo vysokom tempe zo strany na stranu a verme, že podobný futbal uvidíme i v druhom dejstve.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 43 % : 57 %
    Strely na bránu: 0:2
    Strely mimo: 2:1
    Rohy: 6:3
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 4:9
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Loptu majú v nadstavenom čase na kopačkách domáci, ktorých však hostia vysokým presingom vôbec nepúšťajú na svoju polovicu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    De Jong prepustil kolmú prihrávku za obranu na nabiehajúceho Nolita, tomu sa však pokus o lob ponad vybiehajúceho brankára Masipa vôbec nevydaril a slabým oblúčikom poslal loptu priamo do náručia stojaceho domáceho gólmana.
     
    43
    Center Banegu z rohu preletel až na ľavú stranu na Reguilóna, ktorého strelu z voleja zablokoval Plano vysoko nad svoju bránu.
     
    42
    Navas však nepresnou prihrávkou na pravej strane vyhnal svojich spoluhráčov naspäť na vlastnú polovicu a po malej domov si s loptou zahral dokonca i brankár Tomáš Vaclík.
     
    41
    Valladolid prenechal iniciatívu hosťom, ktorí sa usadili na jeho polovici k postupnej kombinácii. Domáci čakajú zoradení v obrannom postavení.
     
    40
    Nolito prihrávkou na ľavú stranu vysunul do nábehu Reguilóna, ktorého strieľanú prihrávku do bránkoviska odkopol Olivas. Hrá sa teraz vo vysokom tempe zo strany na stranu.
     
    39
    Center Hervíasa z pravej strany nadvihol hráč Sevilly hlavičkou na prednej tyči priamo k Sandrovi Ramírezovi, ktorý loptu volejom z otočky a odrazom od trávnika napálil do brvna Vaclíkovej brány.
     
    38
    Kolmicu Nacha Martíneza ešte dokázal Sandro Ramírez dobehnúť, prihrávkou takmer z bránkovej čiary ale loptu poslal len do rúk pripraveného brankára Vaclíka.
     
    37
    Míchelov center k prekvapeniu zrejme všetkých hráčov v šestnástke zastavil priamo pri Guardiolovi, ktorý ale namiesto strely chcel urobiť kľučku proti protihráčovi. Ten mu loptu odkopol až k brankárovi Masipovi.
     
    36
    Hra sa naďalej pritvrdzuje. Navas sklzom na vlastnej polovici zasiahol do nohy Plana, domáci tak získavajú ďalší priamy kop.
     
    35
    S nákopom Míchela od rohovej zástavky si hostia poradili vyradili a vyrazili do rýchleho protiútoku. Navas nákopom z pravej strany hľadal Nolita, ktorý si ale loptu nedokázal spracovať a potom v súboji o loptu fauloval Fedeho.
     
    34
    Center z rohu potom odhlavičkoval, opäť na prednej tyči, Reguilón na ďalší rohový kop.
     
    33
    Hervíasa podrazil na pravom krídle Nolito. Center Míchela z priameho kopu odhlavičkoval Ocampos na prednej tyči na rohový kop.
     
    32
    Držanie lopty: 39 % : 61 %
     
    31
    V súboji dvoch desiatok potom tvrdým sklzom zasiahol Banegu do nohy Plano. Tentokrát hlavný rozhodca žltú kartu nevytiahol napriek tomu, že tento zákrok by si ju zaslúžil.
     
    30
    Center od rohovej zástavky letel na Sandra Ramíreza, ktorému sa však strela z voleja vôbec nevydarila. Nepresným volejom odkopol loptu naspäť k rozohrávajúcemu spoluhráčovi.
     
    29
    Center domácich z ľavej strany odhlavičkoval Diego Carlos na rohový kop.
     
    28
    Domáci sa následne prekombinovali na útočnú polovicu, z nej ich však hostia aktívnym napádaním vytlačili. Obrancovia Valladolidu ale o loptu neprišli a hľadajú priestor na nový útok.
     
    27
    Reguilón sa pokúsil o sólový prienik po ľavej strane, kľučka na obrancu sa mu ale nevydarila. Obrana Valladolidu potom vyriešila i jeho center na Luuka de Jonga.
     
    26
    Medzitým vo Valladolide začalo pršať. Za silnejúceho dažďa si loptu prihrávajú na vlastnej polovici obrancovia Sevilly, ktorí hľadajú priestor na prienik na útočnú polovicu.
     
    25
    Tempo zápasu v posledných chvíľach trochu opadlo a atmosféra sa upokojila. Loptu mali na kopačkách domáci, po nepresnej prihrávke Plana na krídlo ale o loptu prišli.
     
    23
    Po dvoch penaltách sa zápas odohráva vo vyhecovanej atmosfére a potyčky dvojíc hráčov sú úplne bežné. Sevilla si s touto situáciou zatiaľ dokáže poradiť lepšie a i teraz drží loptu na svojich kopačkách.
     
    22
    Valladolid ho rozohral na krátko, center zľava ale preletel celým pokutovým územím bez toho, aby ho niekto zasiahol. Pri snahe o rýchly protiútok zastavil Jordána faulom v strede poľa Hervías.
     
    21
    Hervías na pravej strane obišiel dvoch protihráčov a centrom poslal loptu do šestnástky Sevilly. Loptu odhlavičkoval Fernando na rohový kop.
     
    19
    Teraz im však pomohol Ocampos, ktorý pri napádaní fauloval Hervíasa. Túto pomoc Valladolid s vďakou odmietol a mizernou rozohrávkou vrátil loptu obrancom Sevilly.
     
    18
    Domácim sa vôbec nedarí dostať sa spod tlaku a súčasne je na nich vidieť akási frustrácia z dvoch penált.
     
    17
    Hostia majú v tejto chvíli obrovský tlak. Banegov center z rohu letel na Ocamposa, ktorý signalizuje, že loptu zasiahol rukou Míchel. Hra pokračuje ďalej.
     
    15
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Lucas Ocampos (FC Sevilla).
     
    15
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Nacho Martínez (Real Valladolid).
     
    14
    Ocampos spadol pri kľučke na Nacha Martíneza v šestnástke Valladolidu, jeho pád bol však nafilmovaný. Nacho Martínez sa naňho hneď vrhol, Ocampos mu však nezostal nič dlžný a odpovedal mu svojim zákrokom. Rozzúrenú dvojicu od seba oddeľuje hlavný rozhodca.
     
    13
    Sevilla dala gól!
    Hostia otvárajú skóre! S druhou penaltou naložil ÉVER BANEGA omnoho lepšie. Z penalty namieril za obrovského piskotu domácich fanúšikov do pravého horného rohu brány Valladolidu a aj keď brankár Masip, ktorý tentokrát stál učebnicovo na bránkovej čiare, vystihol stranu, tak nemal proti tejto strele žiadnu šancu.
     
    12
    Penalta sa však bude opakovať! VAR odhalil, že brankár Jordi Masip (Real Valladolid) nestál ani jednou nohou na bránkovej čiare v momente kopu a hlavný rozhodca mu dal žltú kartu. Súčasne nariadil opakovanie penalty!
     
    11
    Éver Banega (FC Sevilla) kopol penaltu mizerne. Nie príliš umiestnenú strelu do ľavej strany brankár Masip vystihol a následná dorážka hostí skončila nad bránou Valladolidu.
     
    10
    Reguilón hľadal prihrávkou z ľavej strany de Jonga, Holanďan ale dostal loptu na päty. Olivas loptu potom odvrátil len k dobiehajúcemu Nolitovi, ktorého pri jeho strele podrazil Moyano. Hlavný rozhodca nariadil za tento zákrok domáceho kapitána penaltu!
     
    9
    Hostia hru rýchlo otočili. Ocamposov center z pravej strany odhlavičkoval Olivas pred de Jongom, loptu však znovu získali na svoje kopačky Sevillčania, ktorí prechádzajú do postupného útoku.
     
    8
    Na center z rohu si najvyššie vyskočil na prednej tyči kapitán Valladolidu Moyano, hlavou však loptu nasmeroval vysoko nad Vaclíkovu bránu.
     
    7
    Sandro Ramírez si nabehol do šestnástky na krásnu prihrávku Guardiolu z prvej, strelou z ľavej strany ale trafil len Diega Carlosa.
     
    6
    Nolito fauloval pri napádaní Olivasa. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú a prenechávajú ju brankárovi Masipovi.
     
    5
    Dlhý postupný útok Sevilly končí po faule Koundého na Guardiolu. Hostia sa vracajú do obranného postavenia, pravda ale je, že ďaleko sa touto kombináciou nedostali.
     
    4
    Banega nepresnou prihrávkou na ľavú stranu na Reguilóna poslal loptu priamo do autu. Domácim sa však rozohrávka nevydarila a hrací predmet bez boja vrátili na kopačky hostí.
     
    3
    Sevillčania majú loptu pod kontrolou, avšak len na vlastnej polovici. Domáci ich dobrým presingom zatiaľ nepúšťajú na vlastnú polovicu.
     
    2
    Hneď prvý útok Valladolidu však končí ofsajdom. Po nábehu na odkop brankára Masipa sa v ňom ocitol Guardiola. Hostia majú možnosť prvýkrát založiť svoj útok.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí začínajú svoj prvý postupný útok rozohrávkou od vlastných obrancov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáci Valladolid bude hrať vo fialovobielych dresoch, Sevilla netradične v modrých.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, Karim, Nacho Martínez – Hervías, Míchel, Fede, Plano – Sandro Ramírez, Guardiola.
    Náhradníci: Lunin – Alcaraz, De Frutos, Ünal, T. Villa, Porro, Rubio.

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Jordán, Fernando, Banega – Ocampos, L. de Jong, Nolito.
    Náhradníci: Bunú – F. Vázquez, Ó. Torres, Chicharito, Gudelj, Escudero, Munir.

    Rozhodca: Iglesias – Fernández, Jiménez.
     
    Vzájomné zápasy

    Sevilla neprehrala s Valladolidom od decembra 2012, čo je aktuálne séria piatich zápasov bez prehry s týmto súperom. Valladolid doma zdolal Sevillu naposledy ešte v apríli 2010. V histórii vzájomných zápasov týchto dvoch klubov je výhra hosťujúceho tímu veľmi výnimočná. Od roku 2000 sa to v dueli Valladolidu a Sevilly stalo len trikrát. Jeden z týchto prípadov sa odohral v minulej sezóne, Sevilla totiž vyhrala oba vzájomné zápasy – doma 1:0 a vonku 2:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    28.4.2013: Valladolid – Sevilla 1:1
    20.10.2013: Valladolid – Sevilla 2:2
    16.3.2014: Sevilla – Valladolid 4:1
    25.11.2018: Sevilla – Valladolid 1:0
    7.4.2019: Valladolid – Sevilla 0:2
     
    FC Sevilla

    Sevilla zatiaľ naplňuje predsezónne predpoklady a nachádza sa na štvrtom mieste, ktoré zaručuje postup do Ligy majstrov. Na vedúcu dvojicu Barcelona – Real Madrid stráca štyri body, na tretie Atlético Madrid však len jeden. Prípadnou výhrou sa tak môže posunúť tesne za lídrov na tretie miesto. Aktuálna forma Sevilly je výborná, hostia totiž prehrali vo všetkých súťažiach naposledy ešte na začiatku októbra v Barcelone 0:4. V LaLige neprehrali päťkrát za sebou, pričom v týchto zápasoch inkasovali len tri góly a v poslednom kole navyše vyhrali na pôde mestského rivala Betisu 2:1. Sevilla je vonku druhým najlepším tímom ligy a túto bilanciu bude chcieť potvrdiť i v dnešnom zápase.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Sevilla – Levante 1:0
    Sevilla – Getafe 2:0
    Valencia – Sevilla 1:1
    Sevilla – Atlético Madrid 1:1
    Betis – Sevilla 1:2
     
    Real Valladolid

    Valladolid sa zatiaľ drží pomerne ďaleko od zostupových priečok. Pred dneškom je na 13. mieste so ziskom 17 bodov z 13 odohraných zápasov a hlavne má už osembodový náskok pred Celtou Vigo, ktorá je na 18. mieste. Valladolid prehral z posledných troch zápasov dva, pred prehrou 1:5 na Camp Nou s Barcelonou ale neprehral päťkrát za sebou. Doma sa mu navyše darí a na vlastnom ihrisku neprehral v tejto sezóne ešte ani raz. Pred vlastnými fanúšikmi inkasoval v piatich zápasoch inkasoval dva góly.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Bilbao – Valladolid 1:1
    Valladolid – Eibar 2:0
    Barcelona – Valladolid 5:1
    Valladolid – Mallorca 3:0
    Alavés – Valladolid 3:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Real Valladolid – FC Sevilla, ktorý uzavrie program 14. kola španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 13. Banega (pen.)

    Karty:   12. Masip (RVL), 15. Nacho Martínez (RVL), 89. T. Villa (RVL) – 15. Ocampos (SEV), 64. L. de Jong (SEV), 89. Fernando (SEV)   90+2. Ocampos (SEV)

    Nepremenená penalta: 11. Banega (SEV), brankár Masip zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:25.
    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, Karim (84. Ünal), Nacho Martínez – Hervías (63. T. Villa), Míchel, Fede, Plano – Sandro Ramírez (77. De Frutos), Guardiola.
    Náhradníci: Lunin – Alcaraz, De Frutos, Ünal, T. Villa, Porro, Rubio.

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C) (89. Gudelj), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Jordán, Fernando, Banega (75. F. Vázquez) – Ocampos, L. de Jong, Nolito (67. Ó. Torres).
    Náhradníci: Bunú – F. Vázquez, Ó. Torres, Chicharito, Gudelj, Escudero, Munir.

    Rozhodca: Iglesias – Fernández, Jiménez

    Diváci: 18 169