B. Bystrica – Budapešť 4:3 (kon.) | Michalovce – Trenčín 1:2 (kon.) | Košice – Poprad 2:1 (kon.)
Zvolen – Lipt. Mikuláš 6:4 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 4:1 (kon.) | Miškovec – HC Slovan 6:3 (kon.)
koniec
HC Košice
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
HK Poprad
Piatok 22.11.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 23. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Košice mohli rozhodnúť, prázdnu bránku minuli. Zrejme posledná šanca pre Kamzíkov.
     
    58:39
    Patrik Nechvátal je na striedačke. Piari Popradčania proti štyrom Košičanom.
     
    58:39
    Vylúčenie v tíme HC Košice (David Květoň – 2 min., držanie).
     
    58:06
    Oddychový čas hostí.
     
    58:06
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Marek Zagrapan – 2 min., podrazenie).
     
    53:53
    Košice dali gól!
    Toto môže byť pre Poprad klincom do rakvy. JAKUB SUJA ostal nepochopiteľne nepovšimnutý priamo pred bránkoviskom, a tak puk zavesil pod hornú žrď. Toto sa jednoducho šesť minút pred koncom stávať nemôže. Asistencie: Dalibor Bortňák, Martin Belluš.
     
    50:31
    Pavel Klhůfek a ďalšia zmarená šanca. Český legionár si to stiahol za obrancu a vystrelil zápästím. Puk preletel tesne ponad Nechvátalovu hornú žrď.
     
    49:50
    Ani z tohto nie je gól! Košarišťan bol na ľade, okolo jeho bránky sa zišli dvaja korčuliari Popradu. Do siete ale puk nepretlačli.
     
    48:01
    Nuž, mužmi zápasu budú po dnešku jednoznačne gólmani. Miroslav Preisinger sa dostal do samostatného úniku, ale na Košarišťana bol v ňom prikrátky.
     
    47:10
    Ďalšia košická šanca. Teč pred bránkou, puku sa zrejme dotkol Bortňák. Pokus napokon priestor troch žrdí tesne minul. Poprad vo veľkých problémoch.
     
    46:48
    David Květoň v obrovskej šanci! Mohol byť mužom zápasu, keď mu puk padol medzi kruhy k čepeli. Patrik Nechvátal ale drží zázračným zákrokom Poprad v hre.
     
    46:05
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Samuel Mlynarovič – 2 min., hákovanie).
     
    38:40
    Obrovská šanca Popradu! Takáč dostal ideálny puk pred bránku, donútil ísť Košarišťana na ľad, ale následne ho neprekonal!
     
    34:20
    Obrovská šanca domácich gólom nekončí! Puk sa dostal pred Nechvátalovu bránku, popradský brankár šiel na zem. Branislav Rapáč to nevyužil a neskóroval.
     
    33:53
    Spomedzi kruhov teraz vypálil Jakub Suja, presúvajúci sa Patrik Nechvátal si jeho puk pritlačil o hruď a hru prerušil. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    28:16
    Košice dali gól!
    Zverenci trénera Petra Draisaitla sa ale pred Nechvátala vrátili a roztočili tam kolotoč, aký už nebola brániaca sa štvorica Popradčanov schopná zvládnuť. Dosť mal toho aj samotný Patrik Nechvátal, ktorého prekonal DAVID KVĚTOŇ. Asistencia: Michal Chovan, Dávid Skokan.
     
    26:32
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Patrik Nechvátal – 2 min., podrazenie).
     
    25:22
    Teraz sa Oceliari pred Nechvátalom usadili, vyslali aj dve strely. Predovštkým tá druhá bola zaujímavá, ale brankárovi Popradu sa podarilo puk prikryť.
     
    20:27
    A bola z toho rýchla strela Kozáka. Ten sa snažil využiť moment prekvapenia, ale z veľkého uhla puk napálil len priamo do dobre postaveného Košarišťana.
     
    16:20
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jurij Repe – 2 min., držanie).
     
    14:57
    Veľká šanca Košíc. Belluš začal ich akciu, puk sa napokon dostal k Bortňákovi. Ten si vylákal Nechvátala z bránky a chcel prihrať lepšie postavenému spoluhráčovi, stratil však stabilitu. Poprad mal šťastie.
     
    11:23
    Poprad dal gól!
    Gôl platí. Košice prepadli v defenzíve, čo ich napokon vyšlo draho. MIROSLAV PREISINGER sa dostal do tesnej blízkosti Košarišťana, ktorého oklamal a prekonal. Asistencie: Guillaume Leclerc, Lukáš Kozák.
     
    11:23
    Popradskí Kamzíci sa tešia z gólu. Bude sa však telefonovať.
     
    04:49
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Juraj Milý – 2 min., podrazenie).
     
    02:30
    Nahodený puk do pásma Kozák nestihol. Suja ho tak šikovnou zadovkou poslal pred bránkovisko Jokeľovi, ktorý volil ranu zápästím. Nechvátal s prvým dobrým zákrokom.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 29. Květoň (Chovan, Skokan), 54. Suja (Bortňák, Belluš) – 12. Preisinger (Leclerc, Kozák)


    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Čížek (A), Růžička, Slovák, Repe, Michalčin, Koch (A), Bučko — Květoň, Chovan, Haščák — Rapáč, Skokan (C), Klhůfek — Belluš, Bortňák, Vrábeľ — Milý, Suja, Jokeľ
    HK Poprad: Nechvátal (Rychlik) — Kozák, Brejčák (A), Erving, Ulrych, Magovac, Ťavoda, Kramár, Česánek — Handlovský, Preisinger, Leclerc — Takáč, Zagrapan (A), Svitana (C) — Paločko, Bjalončík, Kundrík — Králik, Mlynarovič, Svitana

    Rozhodca: Stano, Štefik — Smrek, Šoltés