TK Českého svazu biatlonu (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Českého svazu biatlonu

cz Utorok 19.11.2019, 12:00 • Courtyard by Marriot Prague Airport hotel, Praha • Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.
     
    Hezký den z hotelu sítě Courtyard na letišti Václava Havla! Jeden z místních salónků se na následující desítky minut proměnil ve změť kamer, zvuků cvakajících fotoaparátů a hlavně lačných novinářů, kteří sem přišli na tiskovou konferenci Českého Biatlonu.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Český tým se před chvílí vrátil z prvního sněžného tréninku. Letos ho čeká mimo jiné Světový pohár.
     
    Jak náročný je proces, ve kterém se český tým právě nachází?
    Jiří Hamza, prezident Českého Biatlonu: „Jsme v procesu obměny generací. Musíme samozřejmě poděkovat partnerům, závodníkům i trenérům za veškerou práci směrem k OH 2022.Loni jsme byli v bodu nula, po těch výsledcích v předchozích letech byla očekávání velká. Loni jsme komplet vyměnili servisní tým a myslíme si, že se po dlouhých letech vydáváme ryze českou cestou. Konkurence nespí a tato sezóna bude pro nás hodně důležitá."
     
    „Čeká nás Světový pohár a po 12 letech i kongres, kde se bude přidělovat pořádání MS 2024 a 2025 a já myslím, že jsme s kandidaturou blízko úspěchu.“
     
    „Sezóna je pro nás dlouhá, doufám, že se obejdeme bez zranění.“
     
    SP se uskuteční v netradičním termínu. Co ještě je nového?
    Vlastimil Jakeš, viceprezident Českého biatlonu: „To se teprve uvidí, protože jsem prakticky v novém složení. Jsme letos lépe připraveni, věříme, že sněhu bude dost. Březen je i v Novém Městě skoro jaro, ale už se staví tribuny a čekáme, až se ochladí a mohli jsme rozvážet sníh. Zájem je velký, ubytovacích kapacit moc nezbývá, takže doufám, že si to všichni užijeme.“
     
    Jste spokojeni s letní přípravou?
    „Letní příprava byla dobrá. Cítíme, že se začínáme v dobrém měnit a těšíme se na start.“
     
    Jak náročné bylo připravit se?
    Ondřej Moravec: „Skoro nikomu se bohužel nevyhlo zranění. Já musím poděkovat trenérům, že se o nás starali. Byly tu střevní problémy, borelióza, viróza a spoustu dalších obtíží. Jsme všichni zodpovědní, dodržovali jsme rady a snad už budeme všichni v pořádku.
     
    Markéto, ty poprvé nastupuješ v seniorských kategoriích, tak jak se na to těšíš?
    Markéta Davidová: „Těším se na to, ale nevnímala jsem, že jsem loni byla ještě juniorka, protože jsem vlastně objela všechna kola SP.
     
    Michale, jak ty koukáš na svou kariéru?
    Michal Šlesingr: „Bylo to krásných dvanáct let plných vzestupů a pádů. Už cítím, že to ráno všechno bolí, tak i proto to po letošku zabalím."
     
    Změnili jste servisní tým, můžete říct proč?
    Ondřej Rybář: „Sport se vyvíjí a je potřeba reagovat na úspěchy a neúspěchy. My jsme s něčím nebyli spokojeni, loni byly chvíle, které se nám nelíbily, takže se něco muselo změnit. Je tam Vojtěch Prášil, který je tam od začátku a z toho, co tam teď je, se dá udělat dobrý mix. Nechceme, aby to vypadalo, jen že jsme změnili servis, ale chtěli jsme nastolit i jinou filozofii a hlavně komunikaci mezi servisem a sportovci. Výbavu máme na úrovni top států, takže je třeba to chytit za pačesy."
     
    Jak je připravena Veronika Vítková?
    „Měla problémy loni a i před letošní sezónou. Ale je to dříč a vidíme tam posun správným směrem. Pokud bude pokračovat, brzy se určitě vrátí.“
     
    Tisková část je u konce. Děkujeme za pozornost a hezký den. (12:38:30)

    Marek Baloun