Cyprus – Nórsko 1:2 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Bulharsko – Poľsko 3:0 (kon.)
Ukrajina – Dánsko 2:3 (kon.) | Rakúsko – Kosovo 4:0 (kon.) | Albánsko – Anglicko 0:3 (kon.)
Srbsko – Estónsko 6:0 (kon.) | Škótsko – Grécko 0:1 (kon.) | Francúzsko – Gruzínsko 3:2 (kon.)
koniec
Srbsko
6:0 (3:0)
Estónsko
cz Piatok 15.11.2019, 19:00Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 5
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Srbsko

    V tomto utkání se dá očekávat velmi vyrovnaný souboj, který bude mít rozhodně nějaké emoce. Srbsko získalo ve čtyřech zápasech čtyři body, které je řadí na čtvrté místo tabulky. Srbové zatím nestřílejí moc branek. Dali jen dvě, zatímco dostali tři. V prvním kole Kvalifikace na ME U21 padlo Srbsko na hřišti Ruska těsně 0:1. Následovala remíza s Lotyšskem 1:1 a výhra na hřišti Bulharska 1:0. V posledním zápase hráli Srbové s Polskem, se který padli 0:1. Jak vidno moc branek v jejich zápasech nepadá.
     
    Estonsko

    To Estonsko je na tom tabulkově hodně podobně. Po čtyřech utkáních má totiž na svém kontě tři body, které ho řadí na pátou pozici o bod za svého dnešního soupeře. Estonci však dokázali jednou vyhrát, zatímco hned třikrát padli a dostali hodně gólů. Sami dali dva, ale během čtyř zápasů jich inkasovali neuvěřitelných čtrnáct. Estonsko prohrálo první dva zápasy v boji o EURO, a to celkem vysoko. Nejprve nestačilo doma na Bulharsko 0:4 a stejným poměrem padlo i v Polsku. Poté přišla první a zatím poslední výhra, a to proti Lotyšsku 2:1. V posledním utkání hráli Estonci na domácím hřišti, kde však padli vysoko s Ruskem 0:5.
     
    Úvodní sestavy:

    Srbsko: M. Ilić – Ilić, Mašović, Veselinović, Marković – Nišić, N. Petrović, L. Ilić – Stuparević, Joveljić, Adžić (C).
    Náhradníci: Marković, Terzić, Topić, Tedić, Gavrić, Birmančević, Kamenović, Vidosavljević, Pavlović.

    Estonsko: Nõmm – Järvelaid, Lipp (C), Seppik, Käos – Uljanov, Poom, Soomets, Usta – Õigus – Reinkort.
    Náhradníci: Paplavskis, Roosalu, Eino, Utgof, Edur, Vaherna, Järviste.

    Rozhodčí: Verboomen – Vanyzere, Hillaert (vš. BEL).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A souboj mezi Srbskem a Estonskem už nám také začal! Domácí hrají v červených dresech, zatímco jejich soupeř pro dnešek zvolil barvu červenou.
     
    2
    S prvním útokem se chtěli přihnat hosté, ale viděli jsme v jejich podání ruku, takže hra byla správně přerušena míč přiřknut domácímu celku.
     
    3
    A hned jsme viděli první šanci! Po rohu se míč několikrát odrážel. Nakonec dokázal zakončit Joveljić, který v té době ležel. Jeho kop špičkou ale nenadělal Nõmmovi moc velké problémy.
     
    4
    Na míči jsou zatím častěji fotbalisté Srbska. Estonci se ale snaží hodně aktivně napadat rozehrávku, s čímž mají domácí hráči celkem problémy.
     
    5
    Tohle už však byla stoprocentní šance! Domácí to udělali skvěle, finální přihrávka přišla do strany na Adžiće, který měl před sebou spoustu místa. Pálil na zadní tyč, ale minul, a to o velký kus.
     
    6
    Hráči v modrém se nemohou za žádnou cenu dostat k míči. Sice nechtějí nechat soupeře projít přes polovinu hřiště, ale tomu se to stejně daří.
     
    7
    Navíc si Srbsko dokáže připravovat celkem dobré šance! Adžić tentokrát běžel podél lajny a vyslal dobrý centr do šestnáctky, kde však zasáhl soupeř.
     
    8
    Domácí hráč zůstává v bolestech ležet na zemi a trvalo dlouho, než se hra přerušila. Moc se k tomu neměli ani jeho spoluhráči, ovšem nebylo třeba ani ošetření.
     
    9
    Srbsko se hnalo s dalším atakem. Domácí hráč dokázal zahrát ještě hlavičkou před postranní lajnou, ovšem jeho spoluhráč už nedokázal míč zpracovat.
     
    10
    To bylo snad poprvé v tomto utkání, kdy se Estonci dostali přes polovinu hřiště s balónem na noze. Domácí ale celkem rychle zahráli na autové vhazování.
     
    12
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Domácí se z celkem nenápadné akce prosazují jako první! Domácí obránce totiž vůbec nezvládl odkop, kdy našel na hranici šestnáctky jen LUKU ILIĆE, jenž si navedl balón na střed a prosadil se střelou k tyči.
    12. L. ILIĆ - 1:0
     
    13
    A domácí vstřelená branka celkem uklidnila. Drží se znovu na balónu a kombinují, i když jen na své obranné polovině. Čekají na dobrý moment pro pas.
     
    14
    Který navíc nakonec přišel. Znovu byl v šestnáctce velmi aktivní Luka Ilić, který se však tentokrát k zakončení nedostal. Byl dobře pokryt hráčem soupeře.
     
    15
    Viděli jsme standardní situaci v podání domácího týmu, která nebyla zahrána vůbec zle. Estonci se však dokázali s vypětím všech sil ubránit.
     
    17
    A Srbsko mohlo vést už o dvě branky! Joveljić dostal přihrávku do šestnáctky, kdy se dostal zakončení. Do střely mu ale skočil soupeř, který dokázal jeho pokus zblokovat na rohový kop.
     
    18
    Domácí zatím jasně určují tempo hry. Zatím se jim ale podařilo vstřelit je jednu branku. To pak stačí jedna akce Estonska a může být srovnáno.
     
    19
    Nyní se museli domácí obránci hodně rychle vracet zpět. Viděli jsme dobrou průnikovou přihrávku, ovšem obránci Srbska stihli odklidit balón do bezpečí.
     
    20
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    A už je to o dva góly, domácí si jdou zatím jednoznačně pro výhru v tomto utkání a pro tři důležité body. Srbové se totiž dostali do přečíslení, ve kterém našel Nišić před brankou volného DEJANA JOVELJIĆE, který měl jednoduchou pozici.
    20. JOVELJIĆ - 2:0
     
    22
    A Srbsko znovu v akci, ovšem tentokrát si domácí fanoušci gól zakřičet nemohli. Přesto je to zatím hra na jednu branku a fanoušci musí být spokojení.
     
    23
    Srbové se nadále drží na míči, této statistice rozhodně dominují. Estonsko se zatím nechytlo a je na hřišti jasně horším týmem, který bude muset přidat.
     
    24
    Další centr do šestnáctky byl vidět v podání domácích hráčů. Obrana Estonska však ve vzduchu hraje celkem v pohodě a balón odvrátila.
     
    25
    Adžić nebyl spokojený s rozhodnutím sudího, který odmával jeho ofsajd. Podle opakovaných záběrů měl však lajnový sudí pravdu.
     
    26
    Ne, Estoncům se směrem dopředu zatím nedaří ani malinko. Přišel jen dlouhý nákop, který byl však hodně daleko o jediného Estonce na útočné půlce.
     
    28
    Domácí hráč nyní napřáhl na nějakých dvaceti metrech, ale rána mu očividně moc nesedla. Neměla téměř žádnou razanci a šla doprostřed brány.
     
    29
    Estonsko znovu směrem dopředu nic nevymyslelo. Hostí jsou zatím hodně bezzubí a vlastně se první půl hodinu jen bránili na své obranné polovině.
     
    30
    Fotbalisté v modrém měli míč a mohli vymyslet něco směrem dopředu, Vše ale zhatila nepřesná přihrávka, která skončila až v rukavicích Iliće.
     
    31
    To nevypadalo vůbec zle na domácí straně! Domácí hráč poslal skvělý přetažený centr na zadní tyči, kde ho vracel zpět Adžić. Hosté odkopli jen na aut.
     
    32
    Nõmm neměl ani klid na rozehrávku. Srbsko se snažilo všemožně bránit, ovšem hostující gólman nakonec přece jen našel spoluhráče pasem po zemi.
     
    33
    Luka Ilić ukázal, že celkem slušným sprinterem. Vzal si balón do své moci a předběhl hned tři soupeře. Poté však i míč v šestnáctce přišel, škoda pro Srbsko.
     
    34
    První pořádný útok v podání Estonců přinesl i velkou šanci! Na zadní tyč si seběhl Usta, který tam také přihrávku dostal. Jeho střela z první ale vůbec netrefila prostor mezi třemi tyčemi.
     
    36
    Dobrá šance i na druhé straně! Joveljić pelášil na gólmana, když do jeho střely na poslední chvíli dal nohu obránce. Ten se ale poté střetl s gólmanem a zůstává ležet na hřišti, jsou voláni i lékaři týmu.
     
    37
    Hráči hostí byla obstříknuta noha ledovým sprejem a vypadá to, že bude normálně pokračovat. Nyní nás čeká rohový kop v podání srbského týmu.
     
    38
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    A po rohovém kopu zde máme další branku v podání domácího týmu! Vypadalo to totiž na signál, když centr šel přesně do míst, kde byl IVAN ILIĆ, který ranou z voleje nedal gólmanovi šanci. Parádní střela k tyči.
    38. I. ILIĆ - 3:0
     
    40
    Držení míče: 78% – 22%!
     
    41
    Domácí měli k dispozici standardní situaci z velmi dobré pozice. Proto přišla střela přímo na branku, která však byla zastavena zdí estonského celku.
     
    42
    Další nebezpečí v šestnáctce po rohovém kopu Srbska. Hostující obrana sice byla ve zmatkách, přesto dokázal centr odvrátit mimo nejbližší ohrožení.
     
    44
    I v závěru poločasu se hraje na jednu branku a Srbsko bylo jasně lepším týmem v této půli. Estonci potvrdili, že v kvalifikaci inkasují spoustu branek.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který byl jasně v režii domácího týmu. Ten se dostal do vedení už ve dvanácté minutě. Luka Ilić se dostal k odraženému míči a prosadil se z hranice vápna k tyčce. O osm minut to bylo už o dvě branky. Tentokrát předvedlo Srbsko parádní kontr, kdy finální přihrávka šla na Dejana Joveljiće, který měl jednoduchou pozici. Domácí navíc skórovali ještě jednou. Po rohovém kopu se do balónu opřel Ivan Ilić, který se z voleje trefil naprosto přesně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Usta, přichází Vaherna.
     
    47
    Estonsko tedy přišlo do druhého poločasu s jednou změnou. Trenér rozhodně ani nemohl být klidný po první půli, hosté nepředvedli vůbec nic.
     
    48
    Velká šance Estonska na snížení rozdílu na dva góly! Reinkort se dostal k akrobatickému zakončení, které mířil dobře na zadní tyč, ovšem branku o pár decimetrů minul!
     
    49
    Marković běžel podél lajny a chtěl centrovat do šestnáctky, ale v tu chvíli byl sestřelen. Sudí nejprve nechal výhodu, ale nakonec odpískal faul a je tu standardka.
     
    51
    Jenže centr se domácímu hráči zrovna dvakrát nepovedl. Balón se sice odrazil k dalšímu hráči Srbska, ale jeho střela byla zblokována chumlem hráčů.
     
    52
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté vedou už o čtyři branky a jdou si pro tři body z tohoto utkání. DEJAN JOVELJIĆ si naběhl na přihrávku mezi obránce a střelou na zadní tyč nedal gólmanovi šanci.
    52. JOVELJIĆ - 4:0
     
    53
    Srbsko dnes hraje opravdu skvěle, což se o Estonsku zrovna říct nedá. To se dostalo s míčem na noze přes polovinu dohromady tak třikrát v utkání.
     
    55
    Estonci snad poprvé v tomto utkání napadali až u šestnáctky soupeře. Hosté se ale k balónu nedostali, domácí z toho vybruslili celkem v pohodě.
     
    56
    Srbsko se nadále drží u balónu a evidentně by chtělo přidat ještě nějakou branku. Zatím jsou stále aktivní směrem dopředu a branka je nejspíše ve vzduchu.
     
    57
    Fotbalisté v červeném jsou nadále na míči, od hostů to rozhodně není povedení utkání. Na straně Srbska však brzy uvidíme dvojité střídání.
     
    58
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Petrović, přichází Topić.

    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Marković, přichází Terzić.
     
    59
    Srbové mají podobnou převahu jako mělo v dnešním utkání ve stejné skupině Rusko. Srbsko však dokázalo ze svého tlaku vstřelit už dvě branky.
     
    60
    Už je za námi hodina hry a Estonci jsou dnes téměř jistě poraženými. Za šedesát minut nepředvedli téměř nic, což se rozhodně nedá říct o Srbsku.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Järvelaid (Estonsko).
     
    61
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Domácí zahrávali standardní situaci a vidíme pátou branku domácího týmu a zkompletovaný hattrick! Tohle byl možná signál, možná Stuparević střílel přímo na branku. Každopádně do jeho střelu vložil ještě nohu DEJAN JOVELJIĆ, jenž poslal míč do protipohybu gólmana.
    61. JOVELJIĆ - 5:0
     
    62
    Žlutou kartu dostává Stuparević (Srbsko).
     
    64
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Joveljić, přichází Tedić.
     
    65
    Srbsko i nadále pokračuje v držení balónu na svých kopačkách. Stuparević ale nyní neustál souboj, navíc se jako poslední dotkl balónu, který šel do zámezí.
     
    66
    Estonsko v dosavadním průběhu inkasovalo i s dnešním zápase už devatenáct branek. To je obrovské číslo na to, že odehrálo pět utkání,
     
    68
    Vypadá to, že tento obraz uvidíme až do samotného konce dnešního utkání. Srbsko drží míč na útočné polovině a Estonci jsou zalezlí v deseti lidech.
     
    69
    Estonci sice měli možnost rozehrávky ze své obranné poloviny, ale znovu se nedostali s balónem daleko. M. Ilić se dneska v brance hodně nudí...
     
    70
    Srbsko si připsalo další střelecký pokus, ovšem Nõmm nakonec nemusel zasahovat. Díky tomu se mohou dostat k nějaké šanci i hostující hráči.
     
    71
    Ti měli nakonec k dispozici standardní situaci. Balón byl kopnut přímo do ohně, ovšem domácí fotbalisté ho bez potíží odvrátili alespoň mimo šestnáctku.
     
    72
    Estonci nyní nedovolili Srbům vytvořit si nějakou střeleckou příležitost. Oni sami se nakonec dostali s balónem na kopačkách přes polovinu hřiště.
     
    73
    Fotbalisté v modrém se snad na nejdelší dobu v celém utkání dostali na útočnou polovinu, přestože to nebyla moc dlouhá doba. Srbsko už je zase u balónu.
     
    74
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Reinkort, přichází Utgof.
     
    74
    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází L. Ilić, přichází Gavrić.

    Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Adžić, přichází Birmančević.
     
    76
    Srbové už chtějí dnešní zápas dohrát, zatímco Estonci už nejspíše v konec doufají. Zatím schytávají debakl na hřišti soupeře, a to ještě není konec.
     
    77
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Ujlanov, přichází Jarviste.

    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Seppik, přichází Roosalu.
     
    78
    Fotbalisté v červeném nadále kontrolují balón. Dnes budou drtivě vést tuto statistiku. Nejspíše to bude jejich nejlepší číslo v letošní kvalifikaci.
     
    79
    Domácí hráč byl nyní podkopnut na své obranné polovině, čehož si hlavní rozhodčí dnešního utkání všiml. Ten dneska navíc podává opravdu velmi dobrý výkon.
     
    80
    Srbsko zase hraje s míčem okolo poloviny hřiště. Čerství hráči Estonska se snaží alespoň trochu napadat rozehrávku soupeře, ale nejsou úspěšní.
     
    82
    Už to skoro vypadalo, že uvidíme šestou branku v síti Estonska! Míč se totiž v šestnáctce odrážel všude možně a vypadalo to, že domácí hráč má nabito na střelu z první. Těsně před ním odehrál soupeř balón na půlku.
     
    83
    Srbsko se během posledních dvou minut hned dvakrát provinilo ofsajdovým postavením. Tolik ofsajdů snad získalo v tomto utkání jinak dohromady.
     
    84
    Estonsko po delší době přispěchalo se zakončením, ovšem tato střela minula bránu domácího týmu o pořádný kus. Uvidíme dnes ještě nějaký gól?
     
    86
    Utkání se neúprosně blíží ke svému konci. O hrdinovi dnešního zápasu dnes také nemusíme debatovat. Je jím Joveljić, který vsítil hattrick.
     
    86
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Õigus, přichází Edur.
     
    87
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    A i šestá branka je na světě, tímto výsledkem dost možná i toto utkání skončí. SLOBODAN TEDIĆ se dnes prosazuje jako střídající hráč. Dostal totiž parádní přihrávku za obranu a lobem překonal vyběhnuvšího gólmana.
    87. TEDIĆ - 6:0
     
    89
    Utkání se už nyní bude hlavně dohrávat. Domácí se ještě provinili ofsajdem, který byl správně odmáván i odpískán. Rozhodčí dnes ukazují velmi dobrou práci.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    90+2
    Utkání už se opravdu jen dohrává. Nastavení tří minut se dnes zdá být celkem zbytečné. Srbsko vyhrálo přesvědčivě a Estonsko už che být v kabině.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! V tomto utkání naprosto s přehledem vyhrál tým Srbska, který nakonec vstřelil šest branek. Dvě branky v druhé půli, kterými nakonec završil hattrick, vstřelil Dejan Joveljić. Poslední branku utkání vstřelil střídající Slobodan Tedić, jenž určil konečné skóre. Estonci naopak potvrdili, že jsou nejhorším týmem ve statistice obdržených branek.
     
    Střely na branku: 8 – 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:57:57)

    Denisa Józsová

    Góly: 12. L. Ilić, 20. Joveljić, 38. I. Ilić, 52. Joveljić, 61. Joveljić, 87. Tedić

    Karty:   62. Stuparević (SRB) – 60. Järvelaid (EST)


    Srbsko: M. Ilić – Ilić, Mašović, Veselinović, Marković (58. Terzić) – Nišić, N. Petrović (58. Topić), L. Ilić (74. Gavrić) – Stuparević, Joveljić (64. Tedić), Adžić (C) (74. Birmančević).
    Náhradníci: Marković, Terzić, Topić, Tedić, Gavrić, Birmančević, Kamenović, Vidosavljević, Pavlović.

    Estónsko: Nõmm – Järvelaid, Lipp (C), Seppik (74. Roosalu), Käos – Uljanov (74. Jarviste), Poom, Soomets, Usta (46. Vaherna) – Õigus (86. Edur) – Reinkort (74. Utgof).
    Náhradníci: Paplavskis, Roosalu, Eino, Utgof, Edur, Vaherna, Järviste.

    Rozhodca: Verboomen – Vanyzere, Hillaert (vš. BEL)